12 okt. 2016

Sjukstuga

Det är väl så här det blir när skolan och dagis börjar, då kommer förkylningar, löss och magsjuka som ett brev på posten. Som tur är har våra barn aldrig haft löss eller om det går maginfluensa brukar jag försöka hålla dom borta från dagis.

Men nu tycker jag det gått runt och så blev jag uppringd av förskolefröken igår när jag skulle jobbat mitt dygn, som sa att Matteo var så varm och bara frös. Jaha, det var bara att försöka lösa på kort varsel... Jag fick köra han till mina svärföräldrar där han somnade direkt i soffan och sen satte jag mig o ringde runt. 
Faktisk min första vabb, jag har aldrig på dom 7 åren jag haft barn vabbat, ganska bra gjort va?!

Jag har nog aldrig sett honom så blek och svag och framförallt tyst, han sov vaknade, frös, drack, sov och ropa på mig hela tiden.
Men släpper verkligen allt när dom små hjälplösa liven är dåliga, allt annat i hemmet får vänta och stå. Så är det bara! Nu hoppas, tror och ber jag att han ska friskna till snarast, han var extra ledsen för dom skulle åka buss till parkan idag på hans dagis och det hade han ju såklart sett framemot, så det var extra sorgligt idag.

Ta hand om er därute, stanna upp o vila. Vi vilar alldeles för lite i vårt samhälle. Jag som troende, tror på en vili dag. Det var så det var tänkt och de borde varje familj införa igen för att ge det till våra barn. Att vara en förebild och visa på att man vilar en dag i v, den dagen som passar er familj bäst i er livssituation. Att kanske lägga undan iPad, telefoner och istället sattas på middag, lek, spel, bakning eller en promenad och verkligen ge varandra tid. 

Min dotter önskade sig tid med mig när hon fyllde år, det fick mig att tänka en extra gång....!

Va rädda om er kram C ♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar