9 nov. 2016

Mitt vinterland

Så vackert att titta ut när man kommer ner på morgonen, att tända levande ljus och jag har faktiskt idag satt på julmusik. Det är så jag riktigt myser när jag går omkring här hemma.

När jag kör min dotter till skolan brukar jag sakta ner på vägen hem och titta ut över sjön, den är enormt vacker och spegelblank. Grenarna från träden bär frost och är extremt fina. Tänk att varje lite snöflinga är unik och olik. Vilken fantastisk Gud som skapat allt detta fina, som lilla jag får njuta av.

Visst är det härligt med kyla o snö, hellre än slask och regn. Men visst kommer det att bli en lång vinter. Men kul för alla barn!
Och visst blir julen och hela dec och advent mer mysigt om det nu får ligga kvar.

Allt julstök har redan börjat för mig. Med det menar jag inte att jag fixat julskinka o bakat 7 sorters kakor. Utan att om de ska fixas julkort, julgodis vad som ska inhandlas och bakas och vad som ska kompletteras till julen.

Tex köpte jag jätte fina julstrumpor till barnen, jag och min man har haft två innan vi fick barn, men sen fick ju barnen överta dom. Men nu har jag fixat 5 st. Jag köpte oxå in massa nötter i går, pistage,pekannötter och mandlar. Jag ska doppa dom i mjölkchoklad och bara njuta av det.

Mina söta små, tog på sig förkläden i ons och bakade saffrans sockerkaka varsina i små formar. Sen bjöd vi in grannflickorna med sin mamma på fika, jätte mysigt.

Idag är det fredag, och vi har ibland fredags fika, men just idag ska jag röja. Så vet inte om jag orkar baka. Men kanske kan det vara så att mina små hjälpredor löser det själva.

Vill önska er en skön helg, njut av det vackra i naturen nu. Ta ett djupt andetag och sänk axlarna. Vila är viktigt!

Kram C♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar