25 aug. 2012

Medelhavspytt med saffran

I dag är en ny dag med nya möjligheter! Jag har varje lördag massa projekt jag tänker att "vi " ska utföra... min man är inte alltid med på noterna. Undra varför?! Så idag när han vill börja måla om balkongen och jag trodde vi skulle sätta upp alla hyllorna, tar vi ett rejält snack. Försöker få han att förstå att utan körkort är jag rätt fast i småstaden... allt från att titta på växter till att åka till Ikea och köpa ramar som fattas till en utflykt till att stor handla eller bara hälsa på nån, och sen är detta min arbetsplats och mitt hem. Så det var skönt att vädra tankarna för han tänkte inte på det. Så lätt man bara tar för givet istället för att FÖRSÖKA förstå den andra parten. Vi är grymt olika kvinnor och män. Bara inse och de var de vi skratta åt i går på den filmen... när man får barn oh my då lär man känna varandra ordentligt OCH man ser hur mycket man har med sig hemifrån ens uppväxt. De tänker jag ofta på nu när jag själv är mamma till en SON!!! 
Jag tänker på den kvinnan som kommer gifta sig med MIN son och på hur jag vill att vår relation ska vara. Dels med min son och med hans kvinna... för handen på ♥ de är kvinnan som har koll i hemmet. Du får säga va du vill men jag känner inte nån eller nån som känner nån där mannen har full koll på allt, barnens storlekar och vad som behöver in handlas till hösten, samt vad som ska rensas ut,födelsedagar, middagar eller bjudningar,presenter, stor handling osv.....Ja säger du men kära nån  Matteo är bara 1,5år och de är mååånga år kvar. Ja visst de är sant men jag vill redan nu ha de i tanke och arbeta för att inte göra de så tjejigt och killigt i uppväxten. Vi får alla hjälpa till de är inte mamma som ska städa och fixa allt, eller lita på store syrran... nä här får man reda sig själv!



Över till nåt helt annat, den goda maten jag gjorde idag. Hitta ett fantastisk recept som jag gjorde om lite ;)

Måste dela med mig för de är så lätt, gott och snyggt!


4 pers
Ingredienser

5 st potatisar, av fast sort, ca 5 dl
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
200 g champinjoner
2 st fänkålsstånd, à 200 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
tomater
1 tsk timjan
olivolja, till stekning 
kyckling file´ ( hade jag) annars vegetariskt

1. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tärningar. Hacka löken och vitlöken.
2. Stek det i olivolja i en stor stekpanna eller två mindre i ca 5 minuter.
3. Skär svamp och fänkål i bitar. Stek det i omgångar i pannan och krydda med salt, peppar och timjan. Efterstek pytten ytterligare 5-10 minuter.
4. Skär tomaterna i tärningar. Rör ner
5. Strö över lite färsk timjan och servera gärna med en klick saffrans- och vitlöksmajonnäs. Jag hade kyckling file´till som jag stekte upp i små bitar med.

SAFFRANS- OCH VITLÖKSMAJONNÄS

Den här såsen fungerar lika bra till fiskpinnar som i en fisksoppa eller pytt. Smaksätt 1 dl majonnäs (hemlagad eller inhandlad) med 1/2 påse saffran och 1 pressad vitlöksklyfta. 

Jag tog 1/2 dl majonäs och 1/2 dl cream fraiche  istället med saffran och vitlök sååå gott.

Ett recept från:
Så här gott blev det och jag tog färsk timjan från trädgården som min älskade Estelle hämta åt mig. Så gott lycka till!

Nu blir det vila efter allt vi fixat med idag, syrran springer Midnattsloppet ikväll och jag tänker på henne...

kram på er / ♥


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar