15 jan. 2013

Ljvuligt goda chokladbeskvier

I dag har Estelle och jag bakat. Man får liksom tänka att ska det bli snyggt och gott får inte barn vara med... men de kan bli halv snyggt och gott oxå. Hon vill såklart baka chokladbollar. Min man vill ha chokladbeskvier och det ska ha såklart få när han fyller år.

Hon är rolig min dotter när vi ska handla lite mys frukost till i morgon bara hon och jag. Dels vill hon köpa en egen present och jag frågar vad, en Iphon kommer då direkt. Men de går inte säger jag dom kostar för mycket.Då hon tittar på mig med sina bruna ögon och säger" men mamma du får ju ta pengar i min spargris kanske 5öre räcker?" oh jag vill stanna tiden, så gulligt sagt. Men 5öre de har hon snappat upp i pippi när dom handlar karameller minnsann.

Ja ger förslag på en musik tidning... hallå vi är på maxi vad köper man där???

Ingen tårta blir det heller till hennes stor sorg, hon tror att hennes pappa kommer bli ledsen om han inte får tårta på sin födelsedag. Men de hoppas jag ju inte att han blir för de kanske kommer under dagen imorgon....

I köket åker våra förkläden på och hon är mycket hjälpsam i köket, vet vart allt är och hur man gör, lite väl mycket ibland.
Många verka tycka det är jobbigt att göra beskvier, jag tycker precis tvärtom, lätt och tar kort tid, och svårighets grad noll.
Här kommer receptet jag använder.

Biskvibottnar
 250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
 
Smörkräm
 1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
 
Till doppning 150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Botten
Sätt ugnen på 180 grader.
Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

 Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker och salt i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten). Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Rör ner kallt espressokaffe. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga. Låt stelna i kyl eller frys. Smält choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
 Lycka Till!

 Självklart  ville ju mina barn ha samma kaka som oss så jag gjorde mindre variant till dom....
 Sen  klassiska chokladbollar som inte blir dom rundaste med små treåriga händer... charmigt eller nja jag vet inte.
Efter allt jobb är vi trötta och blodsockret är lågt märker jag, så det blir Estelles favo nämligen rostatbröd med ost och marmelad. Matteo är ju inte påläggs människa men ser han att hon har marmelad ska han ha....

Ja lägger dom och smyg ringer både syrran, mamma och svärmor. Ska överraska med att gå ut och äta och ett bio besök tänkte jag imorgon bara han och jag såå lyxigt, skönt och välbehövligt.
Sen måste jag slå in lite paket och förbereda mys frukosten på säng, viktigt att vi ska sjunga "ja må han leva" men idag lät hon tveksam efter att ha sett " Lotta på bråkmakargatan " där dom sjunger "idag är ingen vanlig dag för i dag är Lottas födelsedag" 
Vi får se vad de blir i morgon för låt.

Nu ska jag gå sova, sovit lite och dåligt några nätter blir så lätt sjuk om jag inte får tillräckligt med sömn.



Kram alla fina där ute ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar