4 juli 2013

Lammfärs biffar med ugnsbakade rotfrukter

Har fått lammfärs och lammkotletter och stek av min svärmor. Så förra fredagen blev det grillade lammkotletter det godaste... och idag gjorde jag lammfärsbiffar.

Tog: Lammfärs
     rivet Citronskal
     salt
     peppar
     3 vitlöks klyftor
     hackad rosmarin
     
blandade det och lät det "dra" sig lite innan jag formade biffarna och stekte i smör och olivolja. När dom fått fin yta så la jag dom på gallret i ugn i några minuter.

Rotfrukter: Sötpotatis
            morötter
            palsternacka
            rosmarin
            vitlök
           
Tog min goda ekologiska olivolja från Saltå kvar ( god) och så in i ugn i 20 minuter.

Köttsaften från stekningen tog jag vara på och hällde i grädde,soja och salt, peppar samt citronsaft (en skvätt) och så fick de koka ihop.

Till det en sallad, med goda små plommontomater,avokado.

Så gott!

           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar