Har fått lammfärs och lammkotletter och stek av min svärmor. Så förra fredagen blev det grillade lammkotletter det godaste... och idag gjorde jag lammfärsbiffar.
Tog: Lammfärs
rivet Citronskal
salt
peppar
3 vitlöks klyftor
hackad rosmarin
blandade det och lät det "dra" sig lite innan jag formade biffarna och stekte i smör och olivolja. När dom fått fin yta så la jag dom på gallret i ugn i några minuter.
Rotfrukter: Sötpotatis
morötter
palsternacka
rosmarin
vitlök
Tog min goda ekologiska olivolja från Saltå kvar ( god) och så in i ugn i 20 minuter.
Köttsaften från stekningen tog jag vara på och hällde i grädde,soja och salt, peppar samt citronsaft (en skvätt) och så fick de koka ihop.
Till det en sallad, med goda små plommontomater,avokado.
Så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar