24 apr. 2015

Banantoffe pie

I dag  skulle vi ha gamla goa vänner här, så jag testa att göra en banan toffe pie. Super enkel och fantastisk god.


Du tar

  • 1 burk (397 g) kondenserad mjölk (eller 1 burk färdig dulce de leche)
  • 20 digestivekex
  • 150 g smör, smält
  • 3–4 bananer
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 (56 g) dubbeldajm
Gör så här:
  • Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en hög kastrull och häll på vatten så att det täcker burken. Koka upp och koka i två timmar. Se till att vattnet täcker hela koktiden. Ta sedan upp burken och låt den svalna innan den öppnas. Eller köp färdig ;)
  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen med smöret och tryck ut i en pajform (cirka 20 centimeter i diameter). Grädda botten i ugnen i cirka 10 minuter, ta ut och låt svalna.
  • Vänd försiktigt upp botten på ett serveringsfat eller ta bort kanten om du använder form med löstagbar botten.
  • Öppna burken med kondenserad mjölk, som nu blivit kolasås (dulce de leche). Bred ut kolasåsen över digestivebottnen. Lägg på skivad banan och toppa med lättvispad grädde. Krossa eller hacka dajm oc




 Så enkel och så god, vi njöt av den både barn och vuxna sen. Kan var god med brända mandlar på också det får jag pröva nästa gång.



TREVLIG HELG kram/ C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar