26 nov. 2012

Bakdag i Ruus

Så äntligen är dagen här då det åter är dax för mig och Elin att he en bakdag i bakstugan i Ruus. Det har blivit tradiotion och jag bara älskar det. Jag går upp tidigt för jag ska cykla ner till bussen straxt efter sju. Min kära  mor kommer och hämtar mina barn som precis fått gå upp... stackarna. De är så mysigt att stjärnorna och ljusstakarna lyser i fönstret när man går upp så här tidigt, då de fortfarande är alldeles mörkt ute. 

Ja stessar ner till stationen och ska fylla på mitt kort först så jag sen kan ta bussen ut till landet. Elin hämtar mig och vi åker ut till bakstugan.
Vi brukar tända i spisen först det är så kallt där inne och sen brukar vi sätta första degen. Då har de börjat blivit varmt och sen är det bara att köra. Man kan ju va tre eller fyra och de flesta är nog det men vi har alltid varit två och nu känns det super skönt för vi har våra uppgifter och så går det av bara farten. I år gjorde vi 160st bröd + några till som hennes man, barn och vi fikade på så ljuvligt gott att äta nybakade, varma bröd med smör och ost som Christian kom med oh de smälter i munnen.








När vi tänt spisen och de börjar brinna på bra, åker vi till bonden och hämtar färsk nymjölkad mjölk. De står kor i hagen utanför och små söta kattungar springer runt på gården. Vi hämtar 7 liter och det är en sån där gräddig hinna på mjölken när man öppnar locket på mjölkspannen. 



Vi sätter en dubbelsatts och  börjar jobba på och det går undan ska jag säga. Sen får vi fin besök av familjen Molin då även dom små vill knåda deg.

Sen kör vi en sats till och efter det tar vi en rast. Idag har vi med oss så vi kan göra pizza det blir  fantastiskt gott. Förutom att jag glömt tomatsåsen.... min klant men jag kan inte tänka klart så tidigt på morgonen med lite sömn, får skylla på det.





Gott blir det och vi njuter, njuter av att få sitta och äta varm mat utan att bli avbrutna av barnen och tysnaden ute på landet och att vi kan prata till punkt. Små saker att va tacksam över i de annars lite stressade vardagen. Sen går vi ut och plockar mossa till våra blommster arrangemang och nu är man glad att snön inte lagt sig än. Det är riktigt surt regningt väder idag, därför är det extra mysigt stå inne i bakstugan i värmen. Vi skrattar och är väl båda lite för trötta egentlgien därför är ju allt så himla kul.




 Vi  gjorde 160st idag det var inte illa...

Efter vi städat och packat ihop oss kom min kära man och våra barn 
och hämta mig, då vi åt kvällsmat ihop så gott och mysigt.

TACK älskling för idag de gjorde vi bra!


Kram♥ 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar