29 nov. 2012

Ja ser det snöar...

Oj nu har det gått flera dagar sen jag skrev men jag har verkligen haft fullt upp....










Det har bakats med barnen och fixat julgrupper, julskyltat i syrrans butik. Vi har varit hos doktorn med Estelle hon var låg på dagis sa dom så då kände jag att nu får det vara nog med allt va förkylning heter. Så vi tog sänka,blodsocker och streptokocker, dom vägde henne, lyssna på hjärta,lungor,klämde på mage,ljumskar och gick igenom hela kroppen. Hon gnällde eller pep inte en gång och när dom skulle ta sprutan i armen för att fylla flera rör med blod.Då kände jag att nu skulle jag haft nappen. Men inte då... inte min tjej inte så doktorn sa att hon var hennes hjältinna  så hon fick tre små saker med sig hem.


Proven fick vi igår och allt var bra förutom blodsockret som var lite lågt. Det ska jag tänka på nu för det triggar ju igång sötsuget så nu är det inte till att äta massa pepparkakor och godis här i juletid...




Vi även hunnit med en fika hos syrran härromdagen. Vi bor grymt när men det är inte så ofta vi ses.Hon hade bakat en super god saffranskaka som var den godaste jag ätit faktiskt. Ja är ju inte nån sockerkaks tjej men denna hade jag kunna tagit en bit till av den var grym...Sen har vi gjort sånt där trist som att tvätta, byta sängkläder oxå som hör vardagen till. Sen igår var vi på cykel/promenad då gick vi förbi mormor sen, med hennes kofta som hon glömt. Vi stanna en stund och lekte sen kom syrran och Noa dit med vi tog med Noa hem och Estelle blev så glad hon fick köra bilen ner från mormor och Noa fick sitta iframsätet sån lycka!När jag kommer innanför dörren har min goa vän Sophia gjort denna vackra påse till oss, den inehöll flera ljus och nybakat gott bröd och sugrör i matchande färger så snällt. Jag beställer nämligen ägg av en gubbe på hennes man´s jobb. Så grymt goda ägg och riktigt gult blir det när man bakar med dom.
Dom lekte här och kolla på film medan min man stog och stekte plättar för fulla muggar. Jag röjde undan allt plock"
 Så glad jag har fixat allt inför julen och advent så slipper jag stå nu och stressa... Jobbar på lördag med så jag vet att min man inte hade fixat att göra allt sånt själv.
Han har grejat så fint nere i källaren eller främst i "hans musik rum" men det kommer bli lika fint i mitt sy/scrapbooking rum snart....




Känns som tiden går extra fort vid jul eller?! Ja har lite godis kvar annars är jag nästan klar med allt. Julklapparna är klara med inte inslagna än. Julmaten har jag inte heller gjort såklart men annars känner jag mig rättså färdig faktistk trots det har ja massa stress så de känns som mina hormoner sitter utanpå kroppen ibland. Jag har en man som fyller 40 år 16 dagar efter nyår så det blir väl jag som får planera och fixa inför den festen.. Tänkte på det igår när jag satt i soffan och titta på mitt julpyntade hem att snart ska man ner med allt fort för då är det stort släktkalas.

Idag har vi gått och lämnat Estelle på dagis, det var inte poppulärt hon grät och klamra sig fast vid mig, tycker sånt är jobbigt men dom var på direkt och tog henne och lät henne spela på Ipaden så jag smög förbi på vägen hem och då satt hon med dom andra tjejerna och spela. Pust va skönt det tär så på min när jag ändå är hemma. Lilla gumman min! Dom är inte så stora fast att dom är tre år, min man säger att han känner igen sig i henne. Han gillade inte heller att bli lämnad och kände sig inte alltid bekväm med det, man vill ju såklart inte tvinga henne till detta samtidigt som jag ser att det är tillfredställande för henne att få komma och byta miljö och pyssla. Hjälp va dom grejar där borta full fulle. På vägen hem snöar det och det är fruktansvärt kallt, så skönt om de skulle komma lite go snö nu så man får riktig julkänsla här inne i allt vackert.














Nu ska vi snart gå ner på byn min lilla son och jag. Passar på när hon är på dagis så man bara har ett barn. Ni som har mer än ett barn vet ju vad jag snackar om!

Nä, här kan jag inte sitta längre!

Kramen
 

1 kommentar: