500 g broccoli
500 g romanesco eller blomkål
Olivolja
7 klyftor vitlök
En kvist färsk timjam
25 g sardeller i olja (spara oljan)
Torkad, smulad chili
Svartpeppar
500 g passerade tomater
Rödvinsvinäger (1 knapp msk)
4-5 dl crème fraiche
150-200 riven parmesanost
16 canneloni
En knippe färsk basilika
100 g mozzarella
oka upp vatten i en stor kastrull. Rensa och skär broccolin och blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i 5 minuter, spara en kopp av kokvattnet.
Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek vitlöken i en rejäl skvätt olivolja, tillsätt den färska timjamen, chili smulorna, anjovisen och anjovisoljan samt broccolin och blomkålen. Häll på några matskedar av kokvattnet och låt puttra på svag värme i 15-20 minuter. Genom att överkoka grönsakerna framhävs smakerna. Mosa sedan blandningen med en potatisstöt eller stavmixer. Låt svalna en stund.
Välj en ugnssäker form som rymmer alla canneloni rören. Häll de passerade tomaterna på bottnet av den ugnssäkra formen, strö över lite salt och några skvättar rödvinsvinäger. Enklaste sättet att fylla cannelonirören är genom att använda en spritspåse, men det går även bra att fylla dem med en sked. Fyll canneloni rören och rada upp dem i formen.
Gör en snabb vitsås; blanda créme fraichen med hälften av parmesanosten, och en-två matskedar av kokvattnet. Salta och peppra. Strö på lite rivna basilikablad på cannelonin och häll över den vita såsen. Lägg på skivad mozzarella samt resten av parmesanosten och ringla över lite olivolja. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
Ät och njut!!
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar