Dofter av fänkål och anis sprider sig |
4 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl (både fint och grovt funkar)
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl grovt hackade aprikoser
1 dl aprikoser ( tranbär,russin, blåbär ta det du har )
1 dl hackade hasselnötter (men det gör lika bra med andra nötter eller nötmixar)
1 liter filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Brödkrydda valfritt
Du kan lätt ta det du har, jag hade inte graham utan tog soja mjöl de går med precis de du har i skafferiet ;)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda samman mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, tranbär och nötter i en bunke .
3. Blanda noggrant ihop filmjölk, bikarbonat och sirapen.
4. Blanda försiktigt ihop de olika ingredienserna och rör till det blir
en tjock smet. Jag brukar arbete utifrån kanterna och inåt för att få
med mjölet i botten av bunken.
5. Smörj två formar och fyll dem med smeten.
6. Grädda i ca 1 - 1 1/2 timme. Pröva med en sticka om bröden är torra regelbundet efter 1 timmes gräddning.
7. Stjälp upp brödet på galler och låt dem vila i minst 5 timmar inlindade i en handduk.
Barnen fick vara med att först göra fläskpannkaka idag fast inte med fläsk utan med den godaste rökta bogen. Så gott det blev, sen la jag Matteo så fortsatte vi med brödet, filen gick ute idag och ugnen var ändå varm så... Estelle och jag passade på att baka.
Så storhandling på detta... hjälp de märktes i småstaden att de var barnbidrag.... fick nästan panik så mycket folk!
Väl hemma igen var dom små så trötta, dom fick kvällsmat och sen hade dom varit lydiga och snälla på affären så fredagsmyset var ju givet, varsin liten chips påse och deras kväll är i hamn. Så med pyjamas och nattlinne framför bollibompa så är dom som små änglar och jag älskar dom så himla mycket ♥
Nu ska dom sova och min man och jag äta tacos och hyra film.
Mys på ikväll nu / kram ♡
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar