Plommonchutney
Vi
har inte fått mycket äpplen i år men desto mer plommon. Stora vackra, fina goda plommon. Men det finns inte jätte mycket att göra av dom ( tycker jag) vi har ätit massa så klart. Men idag gjorde jag mig en plommonchutney!
Det doftade ljuvligt i köket när den koka, och här kommer receptet om du själv har massa plommon som du inte vet vad du ska göra med.
Du tar:
8 plommon
2 rödlökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 msk strösocker
4 msk honung
2 msk ättiksprit (12 %)
3 msk finriven färsk ingefära
finrivet skal av 1 citron
2 krm salt
Hacka lök och chili och plommon tunt och lägg i en kastrull. Tillsätt allt annat och koka upp, sen låter du de småputtra i 20-30 minuter. Häll upp på varma, rena glas burkar.
Gått till det mesta!
Ha en bra dag nu!
Kram /C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar