28 sep. 2015

Plommonchutney

Vi  har inte fått mycket äpplen i år men desto mer plommon. Stora vackra, fina goda plommon. Men det finns inte jätte mycket att göra av dom ( tycker jag) vi har ätit massa så klart. Men idag gjorde jag mig en plommonchutney!

Det doftade ljuvligt i köket när den koka, och här kommer receptet om du själv har massa plommon som du inte vet vad du ska göra med.

Du tar:



  • 8 plommon
  • 2 rödlökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk honung
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 msk finriven färsk ingefära
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 krm salt

  • Hacka lök och chili och plommon tunt och lägg i en kastrull. Tillsätt allt annat och koka upp, sen låter du de småputtra i 20-30 minuter. Häll upp på varma, rena glas burkar.

    Gått till det mesta!


    Ha en bra dag nu!

    Kram /C

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar