30 aug. 2010

MODERKÄRLEK GER HÄLSA.

Ja så va överskriften i en artikel jag läste om en undersökning  som nyligen publicerades i den medicinska nättidskriften Medscape tody.
De är 482 personer som ingått i studien från att dom var 8 månader så har man undersökt samspelet mellan modern och barnen. Mamma-barn relationen värderades och familjens socioekonmiska status registrerades. Därefter gjordes återkommande intervjuer med barnen i vuxen ålder.
Slutsatsen är att  moderlig värme i tidig barndom minskar risken för ängslan och oro som vuxen. - De är slående hur kort obeservation av moderlig värme i barndomen hänger samman med oro hos avkomman 30 år senare säger Johanna som är ledare för den ansvariga forskningsgruppen vid Duke university i Durham. Även extremt tillgivna mödrar har en positiv inverkan på barnens framtida psykiska hälsa.
De har även den svenska psykoterapeuten Lennart Bergström noterat han menar att mycket tät relation mellan mamman och barnen visserligen kan försvåra barnets frigörelse, men framhåller också de stora fördelarna med en mycket stark moderskärlek och faderskärlek.
De gör att barnets hjärna utvecklas bättre, det lär sig att tänka smidigare och mer realistiskt än när mamma inte bryr sig säger Lennart.
De är en bonus att barnen på detta sätt får en bättre förmåga att hantera känslomässiga problem. Dessutom minskar sannolikheten att barnet ska gå i fällor, göra farliga saker, hamna i missbruk eller liknande."
Helt otroligt vad viktigt de är med kärlek och värme för en människa, tänk ett nyfött barn dör om de inte får beröring. Tänker alla gånger man suttit med gamla människor inom jobbet som kanske inte har varken barn eller barnbarn som besöker dom, hur viktigt de är att man tar i dom så dom får beröring, vi är så beroende av de. Men ibland tar man de för givet. Vi har bestämt i vårat förhållande att vi vill visa Estelle kärlek mellan oss, att man pussar varrandra när tex min man kommer hem från jobbet, de kan låta fåningt kanske men en viktig del i  de vardaglig. Så lätt att man glömmer uppskatta o ta på varrandra i vardagens stress. Men jag tror de är viktigt att barnen får se de.
 S T O R   kram till alla Underbara Mammor och pappor därute som kämpar på!

28 aug. 2010

Sjuk?

oh no nu har Estelle blivit super hostig och lite förkyld... hoppas inte de blir värre. Jag låg två veckor i lunginflammation våra första semesterveckor de va inte kul.
En soft dag idag, lite fix hemma här finns de att göra. Har lilla toaletten kvar att renovera och ett sovrum samt i källaren de stora hobbyrummet.
Såg ett fantastiskt hotell och ställe i Tunisien som jag blev sugen på, tänk 2v ni när hösten kommer. Fick så lite sommar i år när ja va sjuk.....
http://www.fritidsresor.se/resa/tunisien/monastir/royal-thalassa-monastir/?season=sommar-2010

Diamanter kvinnans bästa vän?!

Oh ja saknar mina vigselringa sååå mycket. Jag och syrran snacka mycket om detta våran helg. Hennes vigselring har gått sönder så hon använder förlovningsringen o har en annan ring till ist. Om ja varit henne hade ja för länge sen fixat nya    men man är olika.
Jag gick upp så mycket i graviditeten att ja inte fick på mig dom och har inte efter heller gått ner allt och så blev jag ju gravid igen nu, så jag har haft lite olika vanliga silver ringar. Men ja e så less på dom och längtar efter mina fina ringar, de är en god vän som gjort dom i vittguld och jag prata me henne inna sommaren att slå ut dom eller så. Hon har en underbar sida och gör ur snygga smycken gå gärna in och kolla http://www.josefincummings.com  allfall så blev ja så trött på detta så jag satte mig o kolla på vigselringa i silver som jag kan ha så länge. Hitta då såklart i  USA hur många fina som helst. Så idag kom dom    väldig mycket bling bling men oh så glad jag blev äntligen ser ja lite snyggare ut på händerna. Här är dom!    

Ingen bra dag!

Idag har varit en jobbig och tuff dag, blev riktigt ledsen av de jag hörde och UPPRÖRD till MAX. Så här får de inte gå till. Nog för att livet är orättvist men de finns gränser eller?
När människor ljuger och går med osanning då blir jag arg, och riktigt ledsen långt in i hjärtat. Jag är väl medveten om att en story har flera sidor och att de är kan va svårt att ta parti för en. Men de är så otrevligt när de kommer in makt spel och man försöker manipulera människor och "hittar" på saker så de låter bra. Nä, vi är vuxna människor och har väl så mycket vett och kärlek att vi kan gå med sanningen. Vår strävan är väl ändå att leva ärligt o riktigt, men en moral och ett gott bemötande av medmänniskor och speciellt från dom som står en nära och man kanske är grannar, med i samma förening eller jobbarkompis, en vän eller går till samma kyrka.
Vart tar kärleken vägen???
Så som du själv vill bli behandlad - behandla andra!
Viktigt de är att vårda dom relationerna man har, man vet aldrig hur de går. Livet kan ta en annan vändning o livet är kort. Att leva i kärlek och hålla frid med "alla" och tala gott och uppmuntra varandra. Samt leva i sanningen ( inte alltid lätt att ta jobbiga konflikter mm) men tänk va skönt att få vara ärlig ändå på ett kärleksfullt sätt.
ENDAST KÄRLEKEN SEGRAR!!!

Vardagen

Idag började dagen bra, vi hade fin besök av Elin, Ebbe & lilla söta Edit. Underbart va en dag helt plötsligt kan gå fort me trevligt sällskap. Vi var på maxi och storhandla ihop, helt plötsligt e de roligt att handla. Vi åt köttfärsås och pasta. Så skönt att ventilera lite tankar och känslor. Man går hemma hela dagrna med dom små liven och känner att vuxen kontakten sinar ibland, när man jobbade så hade man ju alltid folk runt omkring ( vuxna) som man skratta och snacka allvar osv. Men nu är de ju guld när ens man kommer hem på em/ kvällen och man får lite vuxen snack. Inte alltid man har tid att träffa sina vänner de ska passa o pusslas. Jag tycker mycket om att umgås med Elin o hennes gulklimpar. De är alltid lika mysigt o ses & vi kan prata om allt, vilket ja uppskattar. Har inte jätte många vänner här heller så ....
Kvällen bestod av mys i soffan med min älskling och lite goda frallor. Lilla Estelle somnade kl 19  så skönt!

Estelles namnsdag.


Idag bär de av hemmåt har haft en underbar helg, me massa god mat, cyckling, bad, trevliga samtal och mässan den underbara mässan som vi har traskat omkring på.Träffat massa goa vänner och shoppat givetvis!
Min lilla guldklimp har namsdag idag oxå, trodde faktiskt inte att de namnet fanns med i almenackan men se de gjorde det. Så G R A T T I S gumman vi älskar dig    nu ska jag hem och pussa på dig.

Systers helg...

Tack älskade syster jag älskar dig SÅÅ mycket

14 aug. 2010

STOCKHOLM!!!!!

Nu ska syrran & jag straxt åka till Stockholm. Helt underbart bara hon och jag. En weekend själva på hotell Clarion på söder, shopping, äta gott och sen gå på formex mässan, vilken LYX!!!
återkommer måste käka lite nu och packa de sista ;)
Kram