29 feb. 2012

LCHF lunch

De blev en LCHF lunch idag som var riktigt smarrig. Kyckling file med en muffins på ägg,oliver, soltorkadtomat,purjolök och grädde samt kryddor. Jag har fuskat nu när de varit mycket kalas samt har jag haft så lite ork så jag åt lite kolhydrater för att få energi.


 Så underbart väder de är här, solen skiner och längst husväggen är de riktigt varmt. Vi tog fram cykel och andra leksaker ute idag. De var lycka för min dotter. Nya solbrillor har hon ju fått oxå här kommer en bild på hur tuffa dom är!
En seg eftermiddag var det, med över trötta barn och en mamma som var trött. Blev de massa gnäll och dumma saker som en lite busig två åring kan komma på, lillebror är ju i vägen så det blev mycket gråt när hon inte är snäll mot honom. Dom är verkligen små båda två,känner jag! 

Så när min man kom hem ville jag bara bort så de blev en tur till olika möbelaffärer, samt lite små ärenden jag faktiskt inte orka göra med två gnälliga barn idag. Skönt att man är två tänker jag... att nån kommer ett visst klockslag och faktiskt hjälper till eller tar över så man bara får hämta sig lite....


Skön kväll / Kram

28 feb. 2012

Vår välkommen!

Älskade, vår välkommen!

SÅ härliga dagar de varit, solen skiner, jag har krokus i min rabatt och knoppar på buskarna. Jag njuter trots att jag ser att jag skulle behöva putsa massa fönster inne. Allt syns verkligen i solen....

Estelle vill ha sina nya gympa skor. Hon tror de är sommar, vill ha sin höst jacka och jag försöker förklara att de är rätt kallt fortfarande.Inte lätt att förstå för dom små.De är ju varmt inne när solen skiner så de är inte så lätt att veta. 
Nya solglasögon har hon fått, eller som hon säger "mina lösögon" de låter så gulligt. Hon är rolig för hon går fram till dom som är tuffast och säger att dom vill ja ha mamma dom är snygga. Mm säger jag och tänker att hon är så liten men bra smak de har hon, jag tycker ju oxå att dom är snygga. Men pilot brillor i mässingfärg de blir de inte. Utan de blev ett par andra..

Jag började få ont i andra höfte i helgen, så jag sa till min man igår att lägg dig du på soffan så du får sova,så tar jag tabletterna och lägger mig tidigt. Jo, de visa sig att jag sov så hårt att min man " som hör dåligt" undrar varför jag aldrig går upp och hämtar Matteo som gallskriker uppe. Tillslut tror han att de är Estelle hon har nämligen stark röst, men när inte nån kommer går han själ upp och märker då att jag sover... ja fattar inget förrän jag får en unge i famnen. Ja så kan de gå! Så jag är så trött på dagarna här så nu blir de tidig säng för mig!

Trevlig kväll / kram 

27 feb. 2012

"Hen"

Kan inte i ord uttrycka va fånigt jag tycker de är med "Hen" bara ordet..... jag undrar bara varför man vill ha ett namn som man inte vet vad de är för kön, varför vill man inte tala om det? Jag förstår inte, jag fattar inte varför man inte ska få vara som man är skapt. Nu är de så att de finna två kön i världen, de finns inte ett tredje eller fjärde kön. Utan man ÄR  tjej eller kille.De är väl inte nåt hemligt?

Ibland när jag jobbar i butiken så fäller en del som har sin abarn på dagis en kommentar om man slår in i ett för "tjejigt" papper att ja men de är bra de är ju genus nu på dagis...jag orkar inte höra jag är så trött på hela debatten av "Hen" och Genus. Alla barn är upptagna nån gång av snopp eller snippa och sin identitet.Vi måste hjälpa barn att förstå att han och hon är lika starka,och att de är lika mycket värda. De blir inte nån skillnad mellan könen för att vi har ett ord, de har ju med attityd att göra... fattar inte varför vi ska ett ord?!

De är så trist tycker jag oxå att man i vårt samhälle är så otroligt rädd för att tycka annorlunda eller gå emot strömmen om man är av en annan åsikt. De är fascinerande att både läsa, se och höra att man inte vet eller att man gör som alla andra därför att så "ska" man väl göra och tycka? Nä, ja tycker de är jätte viktigt att i alla frågor och speciellt de som  rör barn, för dom kan inte försvara sig eller göra sin röst hörda. Så dom måste vi värna och ta hand om kämpa för deras bästa oavsett vad som står i nån pedagogik bok eller vad som står i "Mama" jag vill uppmuntra dig att  gå efter ditt hjärta och magkänslan.  Vad som är bäst för dig och ditt barn, er familj och eran livssituation.

Ha de bra och var rädda om er / kram ♥

26 feb. 2012

1 Års Kalas!!!

Våran Matteo fyller 1 år idag! Helt otroligt vad tiden går fort. Min lilla prins är här ovetande om att han fyller år och är mer intresserad av sin goda yoghurt än sina paket.



Sen har vi kalas för släkten idag, jag orkade inte göra mat så idag blev det bara fika & marängsviss.Massa paket och fina presenter. Alla kusinerna ville hjälpa till att öppna iallfall dom små.



En trött med glad & gosig Matteo ville ändå inte somna. Mys med moster, kusiner, mormor och farmor alla som ville bära omkring på honom. Dagen till ära gick han sitt första kort steg när syrran släppte ner honom mot mig. Inte illa!!!
 





 En Bobbycar med en tuff kille på,den kommer han har mycket roligt med. Han fattar redan hur man ska göra. 

TACK snälla ni för alla fina presenter till våra solstråle.


 



Självklart var min prinsessa super glad & nöjd med kalaset fast att de inte var hennes, trots att de var svårt att förstå att de inte var hennes paket. Trots att hon fick paket hon med av alla snälla!


Nu har vi lagt barn och dukat av, diskat satt på oss mys kläder och sitter i soffan. Trötta, denna morgon vaknade barnen 06 så de är tidig kväll ikväll för oss!

Kram på er ♥

25 feb. 2012

Tonårskalas

De är många i vår släkt som fyller år nu, så här är de kalas på löpande band. Min systers barn fyller med en dags mellanrum. Den ena fyller tonåring och den andra 15 bast. Fattar inte vart tiden tagit vägen, de är ju på barnen man ser hur åren går.


 De är dubbelkalas ikväll, jag har förberett lite för Matteos kalas som ska vara imorgon.

De blev leilas maränger med lite turkosa inslag. De ska nämligen göras marängsviss med egen gjord chokladsås och glass,grädde, maränger och givetvis bananer. De är ju trots allt ett barnkalas tänker jag!

Nu väntar Estelle bara på att få gå på kalas de är ju de roligaste som finns.

 
 

De var ett mycket gott kalas, och de tackar vi för!

Go kväll / kram

24 feb. 2012

E S T E L L E ska prinsessan heta!!!

Fick ett sms idag av en go gammal vän,som skrev "vet du vad den lilla prinsessan ska heta? Jag stod mitt i en klädaffär och skulle prova en klänning på Estelle. Då jag snabbt svara nej! 

Då kom de tillbaka att hon ska heta ESTELLE de var ju så otippat och oväntat på nåt sätt.Men vi tycker ju de är ett jätte vackert namn såklart. Men svenska folket verka tycka de låter som Estrella chips & inte så svenskt & jag vet inte allt de stod. De betyder stjärna och de är precis vad dom är våra små prinsessor Såklart firade vi idag med bakelse!

Prövade att cykla idag men oj så ont de gjorde i höften, har inte kunnat ta nån värktablett heller då jag haft problem med magen så jag dracka vatten och blåbär till frukost så kanske ni förstår hur jobbigt jag haft det med alla täta toabesök. Så nu när barnen lagt sig ska jag bara slappa. 


Önskar er en underbart skön afton!


Kram ♥

23 feb. 2012

En prinsessa är född!

Då har hon då äntligen kommit... en prinsessa är född! Gratulerar till er Victoria & Daniel vilken lycka! Man minns ju själv hur de var första gången. Så nytt och speciellt och detta är stort!

Så idag fyller oxå min syster dotter tonåring, samt min  "låsas lillasyster" Victoria som är döpt efter prinsessan Victoria så de var lite komiskt....

Ha en bra kväll - kram♥
 
 

22 feb. 2012

Vilar & Har de gott

Har de gott här hemma,min man är hemma från jobbet med barnen, jag får sova och vila mycket. Så skönt! Vi prata just igår om dom som inte har nån att leva med, hur dom får vardagen att gå runt med små barn, speciellt om dom blir sjuka. Vem hjälper dom då?! Den doktorn jag hade på akuten, sa just att barnomsorg kan dom inte hjälpa till med. Han kanske trodde att jag var ensamstående...

Och om man inte har syskon eller föräldrar på nära håll kan de bli riktigt jobbigt. Så man har mycket att va tacksam över även fast man har lite ont och är sjuk.

Vi har båda lagt oss tidigt på kvällarna, nu när jag sover ensam här nere och min man får sova med barnen..så förstår han nog mig så mycket mer om varför man måste lägga sig i tid...

Regnet öser ner här och snö och is håller på att smälta. Jag längtar efter våren, och solen, fågelkvitter och att få vara ute i värmen. Har inte koll på hur vädret ska bli de närmsta men jag hoppas på god rapport. Man vill ta fram vårkläder, duka upp ute och njuta av allt de vackra i naturen som våren kommer med.

Tänkte ha 1 års kalas på söndag för våra lilla prins.De är obegripligt att ett år redan har gått, jag älskar min barn så otroligt mycket. De är så många känslor man inte förstår om man inte har barn, innan jag fick barn så tyckte man att man kunde tänka sig in i hur de skulle kännas. Men de tycker jag nu när jag har barn att man inte kunde... Starka känslor som i ord inte går att beskriva oftast ♥

Matteo  mammas skatt du ger mig så otroligt mycket. Ditt leende berör mig, jag älskar dina pussar. Du har alltid glimten i ögat, både när du busar och bara är. Du är en dyrbar diamant och jag är stolt att vara din mamma. Jag älskar dig ♥ 


en mysig dag önskar jag er / Kram ♥

 

20 feb. 2012

Ond dag

Precis hemkommen från akuten, har haft ont i höften 2 dagar men idag gjorde de så grymt ont att jag grät och Estelle undra varför mammor grät, hon va så gullig och torka mina tårar. Fy, de va hemskt. Fick krypa upp för trappan med Matteo framför mig kan inte lyfta...

Så de blev ett besök hos farbror doktorn när min man kom hem för att lugna mig själv...

De blev diagnos  Trokanterbursithöftinflammation och han ordinerade vila och antiinflammatoriska tabletter, till att börja med. Kunde både bli kortison spruta, kryckor och röntgen... kom inte lägligt men de gör de ju aldrig!

Så min man ska vara hemma och vabba nu så jag får VILA ser framemot att få sova 

Så nu gör min man varm choklad till mig, jag har intagit soffan och tabletterna. 

Kram på er♥ 

19 feb. 2012

Förkylningstider

De började redan igår när jag skulle äta och vi lagt barnen att Matteo vaknade till, och gallskrek som han hade ont nånstans... de hade han oxå i magen. Och de kom sen diarre´som gick igenom pyjamasen och sen blev han på strålande humör. Så jag fick lägga mig med honom sen, de rosslade i bröstet och jag kände att de kan bli en jobbig natt för honom.

Vilket de va, han kunde inte andas så bra, jag hade falsk krupp som liten och de får dom lätta båda min barn. Men vi vuxna gnäller nog mer när vi är dåliga än barnen ;)

Jag och barnen va därför hemma från Gudstjänsten i kyrkan. Min man spelade så han åkte in, vi hade mys hemma möblera om i deras rum och tog massa böcker och läste i våra sängar där vi låg alla tre, de är stunder som är så dyrbara. Dom ligger där som små ljus och lyssnar till sagor jag berättar eller på de jag läser, ljuvliga, underbara, älskade ni!

De är så kort dom är små, så jobbigt men ack så ljuvligt. Man får självklart välja sina konflikter och fajter med en dom små tvååringarna som kan allt själv och vet bäst. Men de är så charmiga så de väger upp.

 Så de blev en soft söndag me´ de behöver man mellan varven med. Så mycket man ska hinna och fixa med varje helg. Vi fick ganska mycket gjort igår och nu ska jag sätta mig med mina inbjudningskort. 

ta de lungt och njut / Kram 

18 feb. 2012

Dumlekakor

Inspererad av min Elin var jag bara tvungen att göra kalops idag ;) de är ju så gott och skönt med mat som sköter sig själv. I med morötter, lök, vitpepparkorn , lagerblad, salt och peppar och några vitlöksklyftor och så lite rödvin, fond och vatten. 




De blev jätte gott, min man åt två portioner,jag tog en god sallad till. 

Vår prinsessa hade sovit hos mormor & morfar i natt och kom hem med dom vid två. Då de blev fika här hos oss, jag hade nämligen bakat när hon var borta och lilleman sov.

Dumlekakor. Så otroligt goda & lätta att göra. Så de blev en sats och även två andra sorter. Så skönt få lite gjort av sånt som annars tar längre tid när lilla snorpan är med och vill baka.

Soft lördag, vi har tapetserarat klart bakom elementet inte lätt ta av det med vatten i men de gick. Sen har vi plockat lite, tänk va mycket plock man har... för vi har nämligen bestämt att man ska inte greja eller så på söndagar då ska man få vila och bara va. Man behöver det!

Ha de bra nu, sitter och kollar melodifestivalen samtidigt
fråga mig inte varför, man undrar ju va svenska folket tänker.
SÅ dåligt och vissa hade ju så sura röster men så gick dom inte vidare heller.

 Njut av kvällen vänner


Kram♥
 

 

17 feb. 2012

En vecka går fort

Dagarna går så fort... denna vecka har bara svischat förbi antagligen för att man har gjort saker och träffat folk varje dag. 

Fredag är ändå en skön dag fast att man går hemma, de är liksom helg som står för dörren och bankar, man ska ha fredagsmys och slappa.

Min älskade vän Elin och hennes två goa ungar besökt vi i ons och hade världens bästa dag, solen sken och de var inte kallat men halt... så vi gick till skogen och där hade deras pappa byggt en koja som var så fin och utan för låg ett stort träd som var avskalat så de bara var grenarna på, som låg uppe på ett lite berg typ. De kunde lika gärna vara ett flygplan som bil eller som en stor dinosaurie. Och barnen lekte och hade sån fantasi vilket jag gillar, de är inte så vanligt nu för tiden med alla moderna saker som barn ska ha... så att ha tråkigt och att använda fantasin och leka ute på "låtsas" tycker jag är fantastiskt. Estelle ville inte gå hem, men Elin hade gjort världens godaste Kalops, de var så där mört så de bara smälte i munnen.

En super härlig dag och vi fick låna pyjamas för vi stanna så länge. Min man fick hämta oss och vi bara bar in dom till sina sängar,så skönt!

Så fick tor av bara farten, en hemma dag nu har vi varit borta eller haft folk hela veckan. SÅ vi bakade chokladbollar till Matteos kalas. Kan inte fatta att han fyller ett år om en vecka drygt. Vart tog tiden vägen....

Nu önskar jag er en skön kväll, vi har precis gjort egen pizza och när jag äter den undrar jag faktiskt varför vi beställer pizza. Den man gör är ju sååå god!

Kram ♥

14 feb. 2012

ALLA hjärtans DAG

Idag den 14 februari är de som sagt var alla hjärtans dag! De är mysigt att de finns en dag då man får extra mycket kärlek, uppmuntran, kramar och pussar på... 

Barnens älskade kusin Elvin kom idag och lekte,och då fick vi pussar och kramar minsann. Estelle  hade idag klipt och klistrat ett alla hjärtans dag kort till sin pappa, med rött glitter och ritat så fint med alla möjliga klistermärken på. Guligt!

Men jag hade varken bakat, skrivit nåt kärleksfullt eller köpt nån.. hm jag som tycker de är mysigt och att vi firar för lite i vårt land, kände mig tom idag men de var värsta snövädret ute och oplogat vi plumsa nästa i snö när vi var ute förut på förmiddagen, de har ju inte ploga och de är trögt och dra två i vagnen. 

Min goa svägerska som var här idag, undrade just om hennes man skulle komma ihåg vad de var för dag idag. Jag sa de vet inte min allafall... men de fick jag minsann äta upp. För han kom hem med värsta fina röda ros buketten. Jag blev så glad och överraskad!!
 

HAPPY VALENTINE EVRYBODY ♥

13 feb. 2012

mysigt vardags besök...

Idag kom Izabella en av Estelles äldsta & bästa vänner på besök. De skiljer bara två veckor mellan dom och de är så  söta ihop har de super kul. Trots att de kan gå länge mellan varven så leker dom så bra ihop och har de riktigt roligt. De va mysigt att dom kom och jag fick gosa med lilla Nicole hon är precis 4 månader. Min Matteo blir verkligen ett år om nån vecka så tiden går fort.


En skön förmiddag, nu har vi precis ätit lunch och landat framför datorn och madicken. Så nu väntar vi på att vår kära man/pappa ska komma hem så vi kan åka och stor handla. 


Ta hand om er ♥

12 feb. 2012

SÖNDAGS TRIPP

Man får ut rätt mycket av att ha barn som vaknar tidigt har jag märkt. härromdagen hade alla klätt sig, bäddat, ätit frukost och vi hade hunnit leka och städa nervvåningen och klockan var bara strax efter åtta på morgonen. Effektivt eller hur?! Då som idag får man mycket gjort, vi var i stora staden och titta på mattor och åkte runt och kolla in olika ställen, jätte mysigt solen sken och alla va så snälla i bilen, så glad våra barn gillar att åka bil utan gnäll. 

 Sen kom vi hem till ett fortfarande soligt väder, så vi gjorde the och kaffe i termos, packa ner lite äppeldricka och kex och klädde på oss och gick ut på isen. Mysfaktorn var hög och de var så många ute och åkte, promenerade och spela bandy mm.


Vilken härlig söndag! Hela familjen samlad och haft mysigt hela dagen, de gillar jag. Vi träffa våra vänner ute på isen och de fick åka snowrace efter Per som hade på sig skridskor så de gick lite fortare. 
Matteo åkte och var så glad, han ville inte sitta i vagnen förrän de var fika dags.


Slutet gott allting gott!


Jag däckade i soffan medan min man var ner och öva på några låtar. Så skönt han är hemma nu, jag slappnade väl av efter veckan som gått.... 

KRAM PÅ ER ♥
 

11 feb. 2012

Överraskning

Jag hade ju överraskat min man med att göra om lite här hemma medan han var iväg, de kunde jag inte avslöja här ifall han skulle läsa, eller om nån skulle skvallra, de gör man väldigt lätt på den här sidan av Sverige! 

Jo, jag hade ju min kära pappa här i ons som hjälpte mig tapetsera vårt sovrum. De blev så bra och Min man visste inget, jag själv fick skriva upp sänglamporna, men hade fått låna en bra skruvdragare av pappa. Skulle fålla upp gardinerna, måla nattduksbord, samt hyllor och sätta upp i köket. Så därför har jag inte kunnat uppdatera min blogg varje dag, för jag har haft fullt upp, och stupat i säng alldeles för sent!

Han blev så paff och glad, de var kul. Jag hade oxå blivit de, tänk om de kunde hända ;)

Ska visa er bilder sen, nu har jag precis badat och lagt mina juveler, och nu sitter ja här och skriver. Skönt!

Om ni är sugna på en film kan jag varmt rekommendera denna. Gå in och kolla!
http://hyrfilm.hemmakvall.se/Bilder/transparent.gif


Önskar er en skön lördagkväll!

KrAm ♥

10 feb. 2012

Mysigast ute dagen med bästa vänner!

Så kom då äntligen fredan´ som jag & barnen har längtat... dels efter min man och deras pappa. Men oxå efter min goa vän Elin och hennes juveler Ebbe & Edit. Dels var de länge sen vi sågs och vi har längtat, sen leker dom rätt bra och de är roligt för Estelle att träffa nån mer i hennes ålder än att gå här med lillebrorsan.

Så vi tog på oss varmt och tog pulkor och snowracern med och gav oss ut på isen, solen titta fram en stund, men annars var det rätt kallt. Vi hade med oss engångsgrill, korv med bröd och dricka. Lite kex till efterrätt. 

Så gott de kan vara med korv, ( jag är inte nån korv älskare) men de smakade riktigt gott. Barnen lekte på sjön och Ebbe hade med sig skridskor som Estelle såklart ville låna. Alltid detta tjat om att åka skridskor, hon ser ju alla andra göra de varje dag, utom hon. Så detta var stort att få åka idag.




De drog ut på tiden innan min kära man kom hem, de var en bil till min pappa som strula. Jag hade två trötta, klängiga och ledsna barn som inte orka vänta och inte jag heller för den delen, så ja var sur när han kom hem. Men han hade köpt röda tulpaner till mig en jätte fin bukett. Och var sin bok till barnen, gulligt!


Vi köpte pizza och hyrde film när dom lagt sig, så gott och trevligt med sällskap igen på kvällen. De är som sagt lärorikt när man är själv en hel vecka med två små. Beundransvärt är de av alla ensamstående föräldrar att få vardagen helgen att gå ihop och runt. Jag har mycket att vara glad och tacksam över, känner jag när jag summerar veckan. Jag är så kär i mina barn, tänk att man kan känna sån stark kärlek. Tänk va Gud måste ha känt när han skapade jorden och oss människor. Vilken enorm kärlek!!

Trots att man är trött och tappar humöret och man  tjafsar med sina barn eller partner, så får man inte glömma att man dels bara är människa och de finna  faktiskt inga perfekta människor eller förhållanden. Men störst av allt är ändå kärleken!

KRAM ♥ 

7 feb. 2012

Känner tacksamhet...

De är otroligt vad mycket man har att vara tacksam över tänker jag, medan tårarna rinner ner för mina kinder när jag tittade på "Sofias änglar igår" 

 Jag har burit med mig det idag, trots att ja en stund idag ville sälja ett av mina barn, så har jag mycket att vara glad och tacksam över. Jag lever och är frisk! De är så roligt och titta på detta underbara program, för man är rätt trött på alla reality  serier som gått för många år nu, riktig förnedrings tv tycker jag. Men detta ger en perspektiv på tillvaron och man får tänka efter....

Jag har inte fått en diagnos på att jag ska dö snart, och därför blir ens problem väldigt små och nästa fåniga när man jämför. De är lätt att man klagar när man får lite sömn och en del går emot en en helt vanlig dag, när man är stressad till på köpet. Men de är viktigt att stanna upp, vi lever här och nu. De är den här tiden jag har, min barn är små så kort tid, så brukar vi tänka när dom vill pussas eller att man ska sitta bredvid och mysa med en film eller bolibompa. De kommer snart en tid då dom inte vill att man ska röra dom snart, så de gäller att ta tillfällena. Så de var riktigt tänkt värt igår och sorgligt, väldigt sorgligt.

 Nu ska jag lägga mitt huvud på kudden och de ser jag så framemot, har precis ätit lite vispad grädde med hallon. Jätte gott!

Önskar er alla en skön natt sömn, utvilade och redo för en ny dag med nya möjligheter! Ta tillvara på stunden och njut, de kommer inte igen....

kram på er♥

5 feb. 2012

Mysig familje dag

Sovmorgon för mig & Estelle till halv nio. Sen mys frukost med hela familjen, ljuva söndag! De började snöa stora flingor och vi tog de lugnt i våra myskläder inne.

Vi har så många små fåglar som kommer till vårt lilla fågelhus, idag kom en lite fågel med gulnäpp och så var den gul på bröstet typ senapsgul och en klarare gul, jag har då inte sett en sån. Men de är så roligt att sitta vid köksbordet och se alla olika fåglar komma och äta, så dag måste vi fylla på med frön och nötter.

Hittade idag en jätte bra yoghurt som ett alternativ till filmjölken. Jag vill inte ge mina barn massa saker som innehåller sötningsmedel eller massa E ämnen eller stärkelse,konserveringsmedel och andra dumma saker. Så jag har inte gett dom vanilj yoghurt för de är modifierad stärkes & massa socker i. De är bättre tänker jag att dom får frukt yoghurt nån gång ibland, så dom äter glatt min hemma gjorda musli och filmjölk. Men Matteo som inte är ett år än, har jag inte gett mjölkprodukter så mycket än. De blir fullkornsgröt och de har då Estelle velat äta gröt med, som hon inte gjort på ett år. Men de är ju bara bra de mättar gott. Så idag hittade jag en jätte bra yoghurt med i med inga E-ämnen eller konstgjorda färgämnen eller smakämnen i. De fanns en annan dom gjort reklam för som jag inte minns namnet på nu, men denna är bättre för de innehåller inte modifierad stärkelse dom den ändra gjorde. Ett bra tips bara! 

Jag vet att de inte går att skydda barnen från godis,glass och färgämnen - tyvärr! Vet att alla E ämnen inte är så dåliga heller men de flesta är det ändå. Men de samma gäller inga Light produkter eller sötningsmedel.Såg ju en dokumentär om de som jag nämnt innan här.

Nu har jag gjort en smoothi på jordgubb, naturell yoghurt & kesella, tänt en brasa och ska bara kolla massa sidor här på nätet för min 40 års dag!

Trevlig söndag kväll / Kram

4 feb. 2012

Kallt, kallt, och kallt

De stod -17 när jag titta på våra termometer i köket.... de är kallt. Så de blir mycket goa brasor som vi tänder inne nu, de är bara de att jag är livrädd att Matteo ska bränna sig, han förstår inte, han tycker bara de är så mäktigt med elden och de är de ju verkligen. 

Jag har jobbat nu både fre och idag lördag, de är inga - 17 minus i butiken med de är grymt kallt. Syrran hade sagt till mig att ta på mig ordentligt, jag hade vinterskor + långärmat och kofta... men så jag frös. Fick ta på hennes kofta som låg här+ ett par till strumpor de kändes knappt nån skillnad. Så min snälla pappa kom ner med en värmefläkt.. de gjorde susen kan jag säga Tack pappa!

Solen skiner in genom personal fönstret och jag har precis kokat mig en kopp the, satt mig för att vila. Har haft att göra idag, full rulle på stan. Inventerat lite Ebbe kläder och gjort om på hyllorna!

Längtar nu hem till mina små guldkorn, jag hann inte träffa dom igår. Och imorgon åker min man på kurs så nu måste här umgås och mysas ikväll. De blev inget frdagsmys så vi får ta ett lördagsmys istället.

Önskar er alla en lugn lördag / KRAM

2 feb. 2012

Baka kladdkaka med LCHF

 Vi skulle pröva att baka nåt gott, men de har vi fått väntat med flera dagar nu eftersom, jag inte hade sukrin..De är ett sötningsmedel med 0 kalorier och de är mycket bättre än vanligt socker tydligen väldigt bra för diabetiker. Så nu hade min dotter tjtat på att baka så vi prövar ett recept.


Hon tycker de är jätte mysigt att stå eller sitt på bänken och hjälpa till, allt från att hälla i till att vispa.


Smör och 70% choklad ska smältas ihop 100 gram var.


Sen 1dl grädde 
kakao efter smak
lite vanilj obs inte vanilj socker alltså utan ren vanilj.
2 ägg vispas med 3msk sukrin tjockt. Häll sen i smör/chokladen och blandad e med äggsmeten. In i ugn på 225grader i 6-8 min. Så måste jag då erkänna att min lilla hjälpreda tappade kakaon i smeten, så jag tyckte inte att kakan blev så god... smakade bara stark choklad. Trots vispad grädde till, de verka som inte Estelle heller gillade det. Min man gillade inte ens den och de säger en del, kan jag säga!


 De får nog bli ett annat recept på den Lchf kladdkakan, ska pröva och baka bröd med. Jag tycker de går bra att inte äta nåt bröd till frukost mm. Men de kan va bra att ha i frysen eller om man skulle bli sugen!






















Såg en vetenskapens värd på svt igår om livet, befruktningen och faktiskt lärde jag mig flera nya saker. Jag hade inte en aning om att de va så få spermier som faktiskt når fram till ägget, att våra kvinnokroppar tror att de är inkräktare så när dom kommer till livmoderhalsen så söndrar den ut vitablodkroppar, jag de var mycket som jag hann lära mig under den timmen.


De fick mig att inse att vi är skapta helt otroligt, de är bara en mästare som kan få till nåt sånt.Kände en tacksamhet till livet och att man har friska och välskapta barn. De är mycket som kan gå fel under resan, fick jag lära mig. De är oxå en fara för mamman och barnet varje gång man ska föda. De mest drabbade landet för dödlighet av mor och barn var Uganda. Tur man inte såg den här filmen innan man fick barn,tänkte jag några ggr under tiden jag tittade. Extremt tacksam att jag har två juveler som är välskapta och friska. Kan va bra att få se nåt sånt där så man kan tänka till på,att man faktiskt har de bra både i vårt land och sin familj. Lätt man går i sin lilla bubbla hemma på dagarna och kan både va trött och gnällig för små saker. Barnen är jobbiga ibland och de är ju vi vuxna med. Sånt är livet! 




Tänder en brasa i vinter kylan och gör kycklingsallad med aioli som blev kvar från igår. Mys i soffan och nu väntar sängen!

God natt på er därute  KRAM ♥

1 feb. 2012

Mysig frukost

Frukost hos Karin och "lilla" Noa var det vi startade dagen med! De var så gott och mysigt, solen sken och dom har verkligen sjö utsikt!!!

Syrrans supergoda Italienska buffe
På vägen hem blev det parken och gungning,kallt tyckte hon när de ven i kinderna.Matteo  somnade så gott i sin vagn så vi smög in, men de var ju kalas igår hos syrran så de blev lite senare, och de märktes idag. När hon satt och titta på film så ville hon luta sig mot mig... och vips sov hon, jag hade inte hjärta att väcka henne så 20 min fick hon sova.


Här är ett smakprov på lite gott från igår, Italienskt!!! Ääälskar det så de föll mig på läppen.

Nu har jag köpt mig en grillad kyckling, den är varm och dn kostade bara 29 kr på Ica Maxi idag. SÅ nu blir de den, sallad och aioli för mig. Min man har kurs på hotellet med jobbet så de var middag där för honom. Och ett dubbelrum... hm synd man inte har en barnvakt!

Kram♥