30 apr. 2013

Mår bättre

Det  värsta har lagt sig och jag mår bättre. Jag tar en dag i taget, trots att jag ligger efter med typ allt,mina svärföräldrar var här i fredags och tog med barnen ut och mata ankorna, så snällt så jag fick vila. Hon hade med sig lunch oxå som hon bjöd på. Min svärmor känner mig och min standard på städning.... så hon tyckte det var dammigt här nu sa hon, och så dammsög hon hela nere våningen och torka golven. Sån lyx, de är sånt jag aldrig skulle varken fråga eller räkna med av vare sig min mamma eller min svärmor. Jag kan inte minnas att min mormor och morfar eller farmor och farfar städa och fixa i vårt hem när jag var liten, tror dom mest var med oss. Men det vågar jag inte helt lova!Hade varit skönt med hemhjälp eller hemfrid eller vad det heter, såna som tar hand om hela hemmet medan man själv bara tittar på eller ligger på soffan.... men jag känner inte nån som har sån lyx eller unnar sig för den delen. Och de är väl inte så märkvärdigt egentligen, det tar inte sån tid att städa sitt hus. Den lilla borsten på dammsugaren gör ju underverk och den tar vi på element,dörrposter,tavellister,hyllor,ramar,barnens leksaker ja du kan ha den överallt helt enkelt den dammar kanon. 

Men jag uppskattar all hjälp just nu så tusen tack Ulla
Jag får hjälpa dig flytt städa sen!

Dagarna går sakta, Matteo blev dygn blöt i söndags ute när han lekte, min man såg det för sent. Så i går natt blev han så förkyld och hade svårt andas genom näsa, ögonen klibbar igen och han håller mig vaken mellan halv två och fyra. 

Så igår gick vi i pyjamasen hela dagen, sov och myste. Jag känner att allt kommer efter och ja är extremt trött. Dom järn tabletter jag äter får jag diarré av tyvärr. Man brukar ju bli hård av järn men icke då. Så jag är matt och känner att vid minsta ansträngning så flåsar jag och blir yr. Äter både folsyra, B-12, D vitamin och nässelpulver samt nypon bitar. SÅ jag hoppas kraften kommer tillbaka snart. Nässelpulver smakar gräs typ, men gör massa bra för kroppen, samt innehåller det järn. Järn ihop med C vitamin tar upp det fortare så nypon är kanon då med massa C vitamin mm. Frukosten ser ut så här 


Skulle dammsuga övervåningen idag tänkte jag efter en nio timmars sömn i natt men det snurra bara i huvudet så jag fick sluta och sätta mig ner. 

Går och gör en shake på nyponfrön som legat och svällt i kok hett vatten och en banan samt apelsin jos med fruktkött. Jag undrar varför allt "nyttigt" ska smaka så mindre gott....

Men jag hoppas på energi trots smaken!

















Barnen har varit helt fantastiska och jag måste få berömma dom, trots att jag varit svag och inte haft nån ork så har dom varit enormt snälla. Funnit sig i att jag ligger i sängen och Estelle har hjälpt sin lillebror och mig. Mina föräldrar har hjälpt mig att hämta och läman Estelle på dagis varje vecka och tagit med henne hem och pysslat. Hon är ju den som kräver lite mer än Matteo som faktiskt skulle kunna spela IPad en hel dag... 
Så vi gav henne ett dockskåp som vi har haft i källaren ett bra tag, jag fick köpa det på mässan så jag har inte betalat så mkt för det. 


Det leker dom båda med fast att vi inte har några "dockor" till skåpet än. Jag har lovat att vi ska köpa det när jag orkar gå på stan.. så länge får hon ha lite allt möjligt till dockor. 

Just nu längtar jag till värmen, solen och att få upp alla tvätt berg vi har. Just nu ler jag bara åt dom. Inte har jag planterat några vår blommor heller. Allt står verkligen still här just nu, men till helgen hoppas jag på lite sol så jag kan sitta ute med en filt i solen och dricka the.

En piga hade suttit fint som jag och Elin skojja om i telefonen sist. Så allt som fanns förr är inte skit, det skulle på många sett suttit fint speciellt när det drabbar en själv eller pappan. Då stanna liksom allting av, är barnen sjuka är det en helt annan sak då är man ju ändå två vuxna på kvällarna och kan fixa det man inte hinner med. Nu har ju min suveräna man fått ta hela hushållet och barnen + mig ♥ 

Nä, nu ska Mattoe och ja läsa bok i soffan och få i oss lite rester av Flygande jackob.

Ha en underbar Valborg hemma" har vi alltid en stor brasa men här nere har man ju påskbras... så märkligt. Så jag vet faktiskt inte vad man gör en valborg här. Idag blir en soft kväll för oss i allafall detta år.

Kram på er ♥

27 apr. 2013

Garage Sale

Sen några veckor tillbaka bestämde vi några tjejer att vi skulle köra en Garage Sale i syrrans Garage innan dom säljer! Pga av omständigheterna så är det nog min man som kommer stå och sälja med dom,om jag orkar kanske jag kommer upp och säger hej, det är ju nära!

Allt från barnkläder till heminredning kommer finnas. Stl 50-128 både till kill & tjejkläder samt leksaker, barnvagnar och kuddfodral,lampskärmar,skor och vuxenkläder mm.

SÅ varmt välkomna imorgon SÖNDAGEN DEN 28 kl 15-17 på PÅ prästerydsvägen 23!!

Det är allt för idag, jag får spara på krafterna!

Ta hand om er där ute / kram

21 apr. 2013

Sakta....

Sakta, sakta börjar livet återvända till det "normala" det har inte varit det den sista veckan. Jag har haft otroligt lågt blodvärde och blodtryck, svimmat till flera gånger när jag reser mig för fort eller hastigt. Och blivit anfådd så fort jag ansträngt mig och gjort nåt som att ställa ner disken. 

Så det har liksom varit lite avstannat här hos familjen.... 
Men våra barn har varit fantastiska och gått med på att jag ligger i sängen och där har vi läst,tittat på pippi och spelat på Ipaden. Så dålig mamma har jag varit och opedagogisk igen. Men kraften och energin har varit på minus. Mina föräldrar tog barnen en eftermiddag med efter en natt då vi akut fick åka in till Borås och vi var hemma efter tre på natten, min gulliga mamma sov här och min man var såklart super trött dagen efter på jobbet. Då fick barnen sova över hos mormor och vi låg i soffan på eftermiddag och la oss kl åtta på kvällen det var fantastiskt gott. Min man köpte ris och thai kyckling den kvällen och det värmde gott. 

Så igår ville jag åka iväg nånstans göra nåt. Då en vän berätta att det var Loppis ute på landet, man kunde köpa både fika och varm korv. Så jag ville så gärna komma ut och göra nåt efter en vecka av att inte kunna gå ut rent fysiskt.

Sagt och gjort åkte vi dit, jag kände mig ok och solen sken och baren behövde komma ut och vallas kändes det som. Så mycket folk det var, sjön låg alldeles spegelblank och det var massa barn som lekte i en stor klätter ställning. Våra barn var i sitt ess, det här var kanon. Jag hitta dock inget så där som föll mig i smaken, en fin lampa men när jag skulle visa min man den så var den tagen... vi träffa goa vänner som vi satt och fika med. Och sen bjöd dom hem oss på grillning... 

Dom både på landet och jag hade aldrig varit där, men åh så fint det var och framför allt super mysigt. Ett vackert gammalt sekelskift hus med två röda stugor på tomten, den ena hade dom som umgänges/fest stuga men långa bänkar det var bjälkar i taket och jag kände hur de klia i fingrarna. Den andra hade dom som förråd, så otroligt gullig jag fick massa tankar om vad man skulle kunna göra där, vacker uppväxt trädgård men massa fruktträd. En hel ladugård som dom hade husvagnen som förvaring samt en snickar hörna. Asså det var så otroligt idylliskt och kände att varför bor man inte så här bra. Barnen kunde springa fritt, inga bilar skogen var granne och dom lekte så bra för att aldrig ha träffats förut. 
Där satt jag i en solstol i solen och åt grillad hamburgare  och kunde inte annat än att njuta. Jag fick dock lägga mig i soffan medan dom gjorde maten för jag mådde lite dåligt. Men annars var det en underbar dag och jag var så glad och tacksam att vi åkte dit, och då hade jag ju inte vetat att vi skulle få ha det ännu härligare i deras trädgård sen. TACK underbar Sara & Jörgen för en sån mysig dag! 










Idag kom Alice förbi och lekte med
med Estelle... jag var oerhört tacksam för det. Dom ska flytta till våran gata så det är jätte mysigt att dom lekte så bra!

Hon stannade och grillade med oss, det blev hamburgare för dom och vi åt grillade revben med coleslow så gott.

Jag satt sen i solen medan min man jobbade i trädgården, jag skulle plantera lite, men de svartna för ögonen när jag ansträngde mig så jag satte mig igen....





En underbar dag för min dotter med båda grann tjejerna som var här och sen åt Molly kvällsmat här så en lite dotter somnade rätt fort idag.

Tack underbara ungar för att ni lekt så bra. 

Önskar er en underbar kväll!!

Kram

17 apr. 2013

Våren!!


Våren är verkligen här, njuter av varje dag som solen tittar in och jag hör fåglarna utanför tidigt på morgonen. Barnen sover till åtta och jag kan inte annat än att njuta så länge det varar.

Trägårds planerna är i full gång, nu har vi bott här i två år och vet vad denna trädgård har och inte har. Staket och nytt grus samt altan är väl hetast på listan. Ändra ytter dörren och massa saker inne finns ju oxå med. Men man ska ha kraft, tid och pengar till alla projekt med!

Sommar planerna är oxå i full gång, vart tar vi vägen i år. Jag är inte nån ölands människa alls. Det är fint och så men oerhört lite att göra om vädret är trist. De sista åren har ju svenska sommaren inte varit mycket att ha. Men många vänner åker dit och i år vill en familj ha med oss dit så vi får se. Vi har varken krok eller äger en husvagn. Min man är inne på att köpa en, han tycker att med småbarn så är det ett bra och säkert kort när semestrar annars kan va ganska dyra. Så vi får se vart de bär hän i år.

I morse var vi hos syrran på frukost, så gott och oerhört mysigt. Dom har börjat komma i ordning i sitt nya fina hus.
 Mormor kom sen en sväng så vi stanna på fika med henne och tog sen en solig promenad hem. Estelle skulle till gammelmoster Siv som fyller år idag, farmor och hon skulle till blomster affären och handla först och sen dit på fika. SÅ mysigt!



En dag går oerhört fort, jag är trött i kropp och själ just nu och känner att jag är svag om jag anstränger mig för mycket. Så jag gör inte många ansträngande knop idag, somnar en stund medan Estelle är borta och Matteo är hos mormor. 

Sen är det full rulle när dom kommer hem, Estelle vill ut och visa farmor och farfar att hon kan cykla på den stora "riktiga" cykeln. Efter middagen kollar vi alla på bolibompa och jag och min man drömmer oss bort i trädgårdsplaner. 

Han är oxå trött och ikväll blir en tidigt kväll för oss båda!

Min syster tog en sån fin bild på våra dyrbara kärlekar idag♥ 
Jag bara fastnade för den bilden det var så glad och levande och dom är så Otroligt  vackra om jag får säga det själv.... 
Vilken rikedom jag har - tacksam!

Kram och god natt/ C

14 apr. 2013

Samuel Ljungblahd & Ola Hedén, live in LP Studio

Den här låten bär mig idag....http://youtu.be/mqW-tqXWMGg
Sätt dig bekvämt, skruva upp, lyssna och ta in denna vackra och underbara sång!

Kram på er / C

13 apr. 2013

Topr Kringeläng

Efter letande och  massa  tester har vi nu bestämt oss för en framåtvänd barnstol till Estelle. Det är en djungel att välja på och man tittar på bilder och kommer sen ut i verkligheten och ser hur hård och rak den stolen var tex Brio. Men, men smaken är som baken såklart, men vi har nu bestämt oss för en Britax Römer Kidfix med Isofix självklart!
Den fick väldigt högt i råd och röns test och även på NTF sida. 
Vi är nöjda och dottern är super nöjd att få sitta framåt och slippa få myror i benen så vi slipper stanna och rasta henne....


Så idag blev de en tur så hon fick prov sitta, vi åkte på loppis. Jag hitta såå fina saker där bla ett dussin Rörstrands tallrikar som va så ljuvligt fina med fina blå ( jag som inte är blå ) men detta var en vacker blå färg och en guldkant. Sen blev de en tur till kringeläng och där fikade vi gott. Och jag hittade ett fint kakafat på fot. Kan inte låta bli att älska allt på fot ;)

Sen hem och gjorde thai mat idag, jag ville ha kokt ris men det blev för starkt för mig och min mage... men gott var det.

Sen städa vi skafferiet gjorde om på toan uppe och lekte affär med Estelle. Tänk att man själv älska att leka affär som liten och nu vill hon leka det, mysigt!


Min man skulle på fest och ja stanna hemma med barnen, han va så snygg när han åkte iväg i skjorta och fluga och dofta gott.

Jag prata med mina älskade vänner Louise och Elin ♥ på telefonen för det var länge sen vi hördes nu. Alltid lika underbart höra deras röster och dela livet.

Nu sitter jag och tittar på resor och drömmer mig bort... till värmen.

Kram på er♥ 

12 apr. 2013

Det drabbade oss....

Det värsta jag varit med om på länge har nu sakta börjat avta....
Det drabbade  mig och Estelle. De började redan när jag vaknade i tis jag kände hur de kom från båda "hållen" så att säga.... ja hann inte utan jag kräktes på golvet i hallen, ropade på Estelle som kom springandes och hämtade en handduk, hon titta på mig och sa sen " jag vill åka till min Ulla" (läs farmor) precis som om hon tänkte att här blir det jobbigt att vara idag och jag ska vara nån hjälpreda här... ja försökte le och sa de går inte men du kan väl ringa hem pappa.

De gjorde hon och ja sprang sen 3 ggr på den första halvtimmen.Sen fortsatte detta var fyrtionde minut på pricken 15 timmar framåt.Ni som genomgått detta fattar vad jag menar, eller hur Pia?!
 Men farfar var snälla och hämtade Estelle några timmar. Min man kom hem direkt och skötte marktjänsten sprang mellan mig och tvättstugan. Jag var så matt och kände mig som jag var på livets kant, inte en droppe vatten fick jag behålla så mina läppar var som fnöske och jag drömde om vatten... 

Tacksam för att min man kom hem ♥ hade inte fixat detta själv med barnen, När jag lagt mig i Estelles rum för att inte störa dom andra ringde jag 1177 men de kunde tydligen hålla på så här i 3 dagar om man hade otur. Oh my tänkte jag de fixar jag inte. Jag bad min man om en halv iglo för att få blöta läpparna och jag njöt så av den isglassen och drog in den goda söta saften. Jag var så törstig, men ack de skulle jag inte gjort (fast de var de värt) jag hann inte ens vända upp huvudet utan spydde ner hela sängen. Estelle såg på och jag undra va hon tänkte.... Sen somnade jag gott efter det, och vaknade av att jag hörde Estelle spy i rummet bredvid. Jag sprang upp och hela hon var nerspydd och sängen. Jag väckte min man för jag kunde inte med doften just nu, och kände mig som världens sämsta mamma, jag som aldrig är äckelmagad av mina barn annars, kunde nu inte hjälpa till. In i duschen och jag tog sen hand om henne, såg på henne att hon skulle spy igen, när hon gjorde de kunde jag inte hålla mig utan spydde jag med.. så märkligt vad det låg nära till hands. Sen somnade jag gott och sov länge.

Estelle var bra redan dagen efter och kunde äta nästan som vanligt (hon var hungrig) men vi fick ändå bromsa lite. Hon och jag sov middag några timmar, jag var så slö så jag orkade inte var uppe mer än tio minuter. Hela min kropp värkte och de kändes som ja hade blivit överkörd av en ångvält.

Igår vaknade vi halv nio och jag känner mig pigg och utvilad. Tänk att man kan längta så mycket efter ett glas vanligt vatten, så gott och så sakta ja njuter. Men dagen fick ändå vara lagom lugn jag orkade inget, drack lite nyponsoppa och en rostad macka.

Sen hade jag sån huvudvärk att jag fick lägga mig så tidigt som med barnen, man har ju förlorat en del vätska. Vaknade vid midnatt och kände mig pigg.

Idag blev det sovmorgon och idag är vi friska, de har nu snart gått 72 timmar sen vi spydde sista gången,man säger att 48 timmar räcker. Jag vill vara på den säkra sidan + att idag har har vi storstädat här. Alla sängkläder är bytta, tvättade och kuddar,täcken, mattor golv ja ni kanske tycker jag överdriver men även soffan tvättade jag. INTE för att vi suttit i den eller varit nere överhuvudtaget men jag vill som sagt inte drabbas av detta igen och vi sitter ju i soffan oftast så den åkte i tvättmaskinen!

Idag blir det en soft dag trist väder och nån liten utflykt med barnen får de bli. Dom klättrar på väggarna!

Kram på därute, hoppas ni klarar er från denna skit rent ut sagt!

Ha en go fredag!


8 apr. 2013

Magsjuka

Oh my what a night!!!

Min lilla älsklings kille ramlade i går ute på muren och fick fläskläpp och de blöder ju alltid så mycket när de kommer från munnen eller läpparna, de ser värre ut än det är. Men efter de gick vi in och han höll sig rätt lugn. Min man tyckte han var varm och de visa sig att han hade 39 grader. Sen hade jag en hemsk natt, min man jobbade natten och min lilla Matteo spydde sen från kl 01 till halv sex. Då var jag såå trött ja slumrade nån gång mellan kräkningarna för att sen somna vid sex, och vakna av att Estelle ville gå upp vid tjugo över sju. 

Frukost med mormor blev det och Matteo försökte spy en sista gång men de kom ingenting. Han fattar inte vad som händer stackarn, så efter frukost cyklade jag med Estelle till dagis. Sen åkte jag hem och la mig med Matteo. 

Efter jag vaknade väckte jag min man och gjorde en super god grekisk lunch. Men friterad fetaost och grekisk yoghurt med vitlök samt en sallad på gurka och tomat med oliver,mynta och olivolja...

Hämta lilla snorpan gjorde min man vilket inte var poppis. Hon ville att ja skulle hämta henne så det var sura miner när hon kom hem... vi pysslade lite med pärlplattorna men Matteo vaknade och de är bara jag som gäller så det är inte lätt för Estelle att konkurrera med en sjukling. Vi lägger oss en stund till och läser medan min man och Estelle går ut och ritar upp en altan. 

Sen går eftermiddagen sakta, jag och Estelle cyklar och handlar coca cola och nyponsoppa samt formfranska så vi har nåt att ge lilla sjuklingen. De blir inte många munnar för hans del men de blir lite energi iallafall. Febern vill inte gå ner trots supp så ja hoppas han ska sova gott nu och bli frisk.

Nu är vi landat i soffan min käresta och jag. Ja hoppas att vi alla andra ska hålla oss friska nu.


Kram på er där ute ♥

7 apr. 2013

Majonäsburken och två koppar kaffe


Det jag har gått och funderat på det sista och som jag och syrran diskuterat även jag och min vän Agneta, Elin och Annsofi och jag prata om det nu sist. Det är ju hur stressat och sjukt vårt samhälle  mår och många vänner till en som blir sjuka, då menar jag sjuka i själen för dom är trötta och dom orkar inte längre. De är utarbetade och ja ni vet de finns massa fina ord för vad de ska heta... men tittar man hur det var för inte så jätte länge sen, så hade vi inte alla teknik som iför sig är fantastisk bra men också väldigt beroende framkallande, att finns till hela tiden för "Alla" tänk om nån vill chatta eller om man missar nåt. Men ärligt om du inte varit ut på Fb på två dagar har INGENTING hänt som är värt att noteras ja lovar!
Jag tycker om att ha min telefon på ljudlös, det är oftast inte nåt viktigt nån vill som gäller livet. De KAN  vänta.... men för vissa GÅR  det inte att inte ha den tillgänglig hela tiden. Tänker på alla ungdomar som måste veta de senaste annars är man inte med i matchen typ. Det är inte konstigt vi jämför oss och stressar upp oss om inte huset är städat och barnen är rena och har de senaste i märkes väg. Det är ju de enda som ploppar ut både på tv och i tidningar och alla som "vill" visa vad just dom presterat. Och de är inte nåt fel i det. Undrar bara hur det ska sluta. Det blir så lätt en ond cirkel där vi stressar upp oss mer än vi behöver, sätter ribban för högt. Jag ska ju jämför mig med mig själv isåfall, om jag orkar nåt mer idag än vardagens bestyr så är väl de kanon, för vissa dagar har man mer energi än andra och inspiration med. Så om jag tycker om att baka eller fixa fest så kan de oxå ge mig energi för det tycker jag är roligt. Andra får det av handarbete, vissa av träning och andra av att läsa en bok. Vi är så olika och det tycker jag är viktigt att vi får vara, det är de charmiga och det ska vi väl få vara utan att de kostar oss massa stress, ont i själen och att vi ska vara så duktiga. Vi är väl för duktiga idag på att vara duktiga och hänga med överallt och finnas till. Låt barnen lära sig tidigt att hjälpa till hemma iställer för att du ska slita ut dig, de går inte nån nöd på dom och ja kan säga att du gör dom en tjänst. Ja är mer och mer chockad över hur lite ungdomar/barn verkar hjälpa till hemma. Ja, nu menar jag inte stor städa de hoppas ja ni fattar själva.... men de blir oxå pedagogiskt att dom får förtroendet att vara med i köket tex. de har mina barn fått varit från att dom kan sitta själva på bänken. Nu blev det ett sidospår....
För vem ger stressen  i ditt liv? Vem jämför du dig med? Jag har valt att vara hemma med min barn och det vill jag vara fullt ut. Inte påverka, stressa eller jämföra mig med nån eller att nån ska jämföra sig med mig. Idag läste jag en berättelse som en vän skickat jag vill dela med mig av den här. Den har en väldigt bra poäng ;)   
                                        Majonnäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe: 
En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar .

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det. 
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken .

Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. 

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil. 
Sanden representerar allt annat - småsakerna. 



Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. 
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. 



Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. 
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. 
Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något. 

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand. 

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. 

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar. 
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Tänkvärt eller hur?!

Jag och min goa familj har njutit av en härlig vårdag i solen, trots kylan så har vi cyklat, grillat,lekt och solat. 




6 apr. 2013

dagar som går...

Nu gick de så där många dagar igen... jag hinner inte med bloggandet!

Dels har min man jobbat natt så jag har lagt barnen och somnat själv, vaknat mitt i natten och insett att de bara är att somna om.... vilket är lättare sagt än gjort.

Underbara soliga dagar har det varit, saknat min Annsofi har jag gjort med, det var så mysigt ha henne här hos oss. Men vi får ha det så bra vi kan här i solen ändå, utan henne. Det har varit massa ute lek vi har tagit ut o rutschkanan och det var ju kul, men de tar att vara ute en hel dag. Jag är så slut efter att springa efter Matteo som hittar på bus precis hela tiden. Allt från att springa ut på vägen, till att slänga sand i Estelles hår, balansera på muren och slänga grus i sandlådan eller varför inte dyka ner i komposten?

Igår köpte jag och Estelle en mysig pysselbok som hade ett sånt fint och passande namn för...


Den var rolig, sen åkte hon och jag och storhandlade. Min man var ledig efter en veckas jour så det var skönt. På kvällen skulle vi ha min syrra med familj här för dom ska flytta imorgon. Vi vet hur de känns att flytta... vi gjorde de i stort sett själva med en fyra månaders bäbis sist, på sommaren då alla var borta. Så jag tänkte att äta ska dom ju ändå och kanske skönt sätta sig till dukat bord. Så vi grillade faktiskt dagen till ära, jag gjorde sen rotfrukter med sweet potatis och massa gott i ugnen guacemole och sallad. Jätte gott blev det.



Barnen gjorde fredagsmys med godis och chips och de gillade Estelle att hennes "stor kusiner " var här på fredags mys. 

Sara en kompis sms och frågade om vi ville hänga med till Nolhaga parken och de hade varit såå mysigt men tiden fanns inte bara. Ja lovar hänga på nästa gång ;)

Min man fick lust att tvätta bilen och gjorde det, polerade och vaxa det tog längre tid än jag tänkt, och barnen ville vara med men de ville inte han. Så dom gnällde inne i köket med mig där jag skulle förbereda grillningen.


Det blev bra och vi hade en mysig stund ihop. Sen hyrde vi Argo jag somnade tyvärr efter ett tag.... men han väckte mig vid slutet så jag rekommenderar den ändå jag hann se en timme och den var spännande och verklighets baserad.

Idag har jag varit på fotvård tidigt i morse eller tidigt halv tio. Barnen har sovit till åtta och igår till tjugo över åtta vilket är så skönt för oss. Sen gick jag en snabb sväng på stan, handla snygga kläder i syrrans butik♥  sen cykla jag hem för idag ska min syrra flytta så vi ska hjälpa till, min gulliga mamma ska ha barnen och lilla Doris.

Det gick rätt snabbt och smärtfritt dom var så duktiga på att ta in allt via balkongdörren på övervåningen.... hann aldrig ta kort.


 Syrran hade beställt så goda smörgåstårtor som vi smaskade på sen i en paus. Det blir så grymt snyggt i deras hus. Ännu snyggare när allt kommer på plats.


Nu är jag trött i huvudet, benen och hämtar barnen och ger dom kvällsmat och lägger Matteo. Vi har börjat lägga han först och sen henne. Så slipper båda lägga.

Kram och hej

3 apr. 2013

Många mysiga dagar

Nu har det gått några dagar sen sist, jag har inte orkat eller hunnit att skriva här faktiskt. Dels blev jag sjuk i feber och samtidigt skulle min underbara vän Annsofi komma så de var inte lägligt alls.

I söndags gick vi till korskyrkan här i byn och skulle lyssna på Stefan Salmonsson det var länge sen jag hörde han och jag växte upp med hans predikningar och gillade honom, så nu satt jag med stor förväntan och skratta som jag brukar göra åt hans underbara sätt. 
En otroligt vacker kyrka måste jag säga, ur vackra fönster och målningen av Jesus framme vid altaret var otroligt fin. Musiken var den bästa jag hört på länge, så ljuv och Svenne var med och spela och de var faktiskt himmelskt,och jag njöt!

När vi kom hem började jag frysa så fruktansvärt så jag la mig med barnen och somnade. Annsofi´s "morfar" låg på sjukhuset så hon hade fastnat länge där och ringde och sa att hon kommer i morgon bitti, oh va skönt tänkte jag då hinner jag bli frisk om ja lägger mig nu. Men ja svettades och frös och drömde under natten. Kände mig bättre på morgonen och tog en alvedon. När hon kom åkte min man och hon och Estelle direkt upp till lagret till "vår Pia" och där shoppade Annsofi lite saker dom kommit överens om. Sen låg vi i våra sängar och prata och skratta och somnade till båda två faktiskt så jag var inte ensam om att vara kanon trött.  Min man servade oss och tog hade om barnen så vi fick lite egen tid.
Jag får Alltid  feber när jag sovit för lite, det är som ett brev på posten. SÅ är det ett dygn sen är det bra.
Men den överraskningen jag tänkt fick vi ställa in tyvärr! De går fler tåg hoppas jag.... Vi hyrde film på kvällen och åt varma mackor det var super mysigt och det tror ja min man tycket med för han hängde hela kvällen med oss och ville titta på romantiskt film från Italien, snacka om att jag längta tillbaka dit. Jag vill resa iväg själv med min man känner jag ♥

Så igår hade vi en kanon mysig dag, vi var ute nästa hela dagen. 



 Lunchen tog vi ute likaså eftermiddags fikat. När min man kom hem stack vi ner med filmen och sen köpte vi massa sushi. Varken Annsofi eller min kärlek har ätit det så mycket men det gick ner och dom tycket det var så gott.


 Annsofi den fröken hon är, så pedagogisk och go mot barnen. Sitter och läser och leker affär ute vid trädet med kottar och grejar med dom medan jag plockar och fixar med maten. Så roligt att se dom, barnen  älskar verkligen henne och vill ha hela hennes uppmärksamhet hela tiden helst.  Estelle säger ofta att längtar du efter din kompis? Ja, säger jag... ja vet att det är Annsofi säger hon då.




Underbara dagar har vi fått ha trots att jag mådde kass först, så blev det bra. Jag njuter av att umgås med likasinnade och gamla vänner som känner en som man är! Vi har aldrig tråkigt ihop, vi kan prata och prata och prata för att inte tala om skratta och det ger energi kan jag säga. Att kunna dela livet och då menar jag att kunna vara ärlig även fast det är jobbiga saker är så fantastiskt. De ger så mycket och ja är så glad att jag har såna fina vänner.
Tack darling för dessa dagar♥ hoppas vi ses snart igen!

Nu är det påsklov för min dotter vilket är segt, hon vill ha en kompis från att hon vaknar på morgonen. Min syrras två yngsta har haft magsjuka och vi har inte kunnat träffats.... men nu har det gått 72 timmar så nu ska vi väl kunna ses.

Nu ska jag kolla på tv eller fortsätta med min bok får se vilket som får mig att somna först!

Kram på er ♥