30 aug. 2013

Tryggare kan inte vara....


Tryggare kan ingen vara,
Än Guds lilla barnaskara,
Stjärnan ej på himlafästet,
Fågeln ej i kända nästet.

Herren sina trogna vårdar,
Uti Sions helga gårdar,
Över dem Han sig förbarmar,
Bär dem uppå fadersarmar.

Ingen nöd och ingen lycka,
Skall utur Hans hand dem rycka,
Han vår vän för andra vänner,
Sina barns bekymmer känner.

Se han räknar håren alla.
Som från deras huvud falla,
Han oss föder och oss kläder,
Under sorgen Han oss gläder.

Gläd dig då, du lilla skara,
Jakobs Gud skall dig bevara,
För Hans vilja måste alla,
Fiender till jorden falla.

Vad Han tar och vad Han giver,
Samme Fader Han förbliver,
Och Hans mål är blott det ena,
Barnets sanna väl allena.

Lina Sandell som skrev denna vackra text, gjorde det när hon var tillsammans med sin far på en båt. Han föll överbord och drunknade i hennes åsyn.De sägs att det var denna tragedi som inspirerade henne till orden i denna sång.

Vi jag och mina syskon har sjungit den på begravningar  Även fast jag personligen inte tycker att det just är en begravnings sång...

För mig en oerhörd vacker text som idag fredag får stå för dagens text. Tänk värd, otroligt bra och sanna ord som du idag för andas in och känna dig älskad för den just du är. Otroligt skapad och extremt värdefull!

Njut av en go fredag det ska jag göra, äntligen ska jag få träffa min Elin som det känns alldeles för länge sen jag träffade!

Kram / C

28 aug. 2013

Snurrig

Inser att jag är förvirrad och snurrig och disträ minst sagt, när jag skakat liv i barnen och ska hetsa iväg till öron, näs och hals kl tio på sjukhuset. När klockan närmar sig tio över anmäler jag mig då det inte var nån i luckan när vi kom. Hon säger att jag gått fel och säger att de är dörren mitt emot, vi går in där och sätter oss då ja ser att man ska anmäla sig i receptionen fyra trappor ner.... jaha,då går vi ner anmäler oss och går upp. När klockan är elva frågar jag varför vi inte får komma in jag har ju remiss.....hon tittar på mig och datorn och säger du ska va här 14.15 inte klockan tio. Ja suckar över mig själv och tar barnen och cyklar hem.

När vi kommer hem ringer det på dörren direkt och där står mormor. Hon ville säga hej till Estelle som ramlat och Estelle visar sitt nya rum och vårat, sen lägger sig Estelle på sängen och somnar. Ja tänker att hon är inte riktigt hundra hon som aldrig somnar.... hon sover 1 1/2 timme och ja låter henne vara. gör lunch och vi äter och är här ner, vi ska ju snart iväg och mormor lovar komma och vara med Estelle som inte orkar följa med.

Väl på sjukhuset är min lilla bus unge SÅ duktig, inte ett ljud när dom kollar i halsen fast han håller på spy för dom sticker den långt bak. Dom tittar på halsmandlarna och säger att dom är stora. Eftersom han snarkar så bestämmer dom att det blir operation och dom ska ta bort en eller två tredjedelar för att han är så liten än. Det är tydligen farligt att snarka som liten som han gjort länge... det kan hämma deras utveckling för att hjärnan får för lite syre på natten. SÅ det är inte konstigt han vill sova på dagarna tyckte hon, det måste han få. Eftersom han sover som han gör på natten med andningsuppehåll med. Så vi får gå ner på lab och ta blodprov, tre rör ska fyllas från fingret han säger inte ett ljud min duktiga kille. Sen får han en klubba av dom och det var verkligen på sin plats.
Sen får jag fylla i massa papper och nu får vi hem och vänta på tid i Borås för honom. 



 Min lilla tjej ser så svullen ut idag, jag har tvättat rent och haft på bedövnings salva...
Jag tittade på hjälmen idag som låg slängd ute, den hade fått sig en smäll och det hade gått upp en flis i fodret. Jag tänker att den tog nog en rejäl smäll innan den åkte av då....
Jag ska träffa min goa vän ikväll eller kväll eftermiddag vi ses kl 17 och vill inte gå till Mangiamo. SÅ vi tänker ta med en sallad och sätta oss nånstans i den mysiga varma solen. Men då  kommer Annika på att vi kan sitta på Cyrano som har världens mysigaste innergård. Där har dom pizza som är vedungsbakad och jag har bara ätit där en gång förut. Så gott är det och jag var riktigt hungrig nu.
Jag köper en sån god dricka dom jag har tagit kort på här för den vill jag köpa. Det är lemonad som är ekologisk och fantastisk god. Alkohol fri med!

Där sitter vi ett tag och myser, äter gott och skrattar. En mysig kväll helt enkelt.Jag gillar det där lilla i vardagen som gör en lycklig, ger energi och bara är så himla mysigt!

Kram och ha en underbara kväll / C

27 aug. 2013

Rulla ner för backen

Jag  har satt påminnelse varje morgon att ta sprutan vid 08 typ. Ni ska inte tror att jag "kommit ihåg det en enda gång" av mig själv och trots att jag för det mesta har min telefon på ljudlös så tittar jag ju inte alltid och ser att en påminnelse satt igång...

... tänker på alla barn med diabets som måste sticka sig själva i tidig ålder. Jag som är så här gamla har svårt att utan ansträngning ta tag i ett hud stycke vid magen och köra in några mm nål och spruta in den klara vätskan, sen ska man dra ut halva nålen och räkna till fem står det så de inte ska komma nåt blod.
Det är en prövning varje dag kan jag säga... så hejja er som måste göra detta dag ut och dag i, år efter år. Ni är grymma bara så ni vet!

När jag och barnen cyklar hem från min kära mor i eftermiddag, möter vi några vänner som jag stannar och pratar med. Estelle vi bara hem och säger att hon ska cykla före ner för den jätte långa backen vid oss, jag säger att de får hon inte. Utan måste vänta på mig, men hon är envis och börjar cykla.
Det går inte bra, jag får hjärtat i halsgropen och ropar på henne det högst jag kan. Men hon kan inte stanna och ja kan inte slänga mig av cykeln för Matteo sitter ju bak. Ja ser hur styret vibrerar och de går för fort för henne hon tittar ner och sen står hon på huvudet och flyger av och cykeln kommer efter på henne samt rullar hjälmen av... jag hinner knappt reagera förrän hon stor gråtandes tar sig upp min lilla hjältinna... ja tar henne i handen leder in henne till oss, får loss Matteo och en gammal dam som gått o sett allt i backen kommer med cykel och hjälmen när jag går för att hämta den. Allt går som i slow motion för mig. Jag slänger cykeln utanför o rusar in till Estelle, som nu står hulkandes och ser sig i spegeln... de är mycket blod och tar henne med på toaletten håret har fastnat i blodet och ja vill undersöka henne så huvudet inte fått sig en smäll när hjälmen åkte av. Klänningen gick sönder och från ögat ner till munnen har hon skrapat upp hud som blöder och vätskar sig. Jag får inte tvätta, bröstet,knät och alla fingrar och armarna har fått sig en släng med. Men inte ett plåster vill hon ha, jag är glad att jag nappen finns kvar hos oss..... sen sätter vi oss i fåtöljen och myser, jag kramar henne så hårt jag får och viskar hur mycket ja älskar henne, min lilla tjej som ser så blodig ut. Ja tänker att jag är tacksam att det gick som de gick tänk om hon åkt ut i gatan och mot en bil, eller fortsatt ner över övergångstället och kört på någon eller att en bil bara stuckit ut. Hemska tanke så tur i oturen med det blir till att lära sig bromsa på riktig cykel eller gå ner för backen ett tag till...

Idag får hon och Matteo somna i våra sängar jag läser och sjunger för dom, hon har druckit filmjölk i sugrör för hon fick fläskläpp med så det gör ont att äta säger hon.
I morgon får hon vara hemma från dagis och mysa med oss, jag vill inte ha i massa sand eller bakterier i det såret. Sen verkar hon lite tagen av händelsen och ville sitta i knä och vara nära ikväll- så jag har skickat iväg min man att köpa glass pinnar som vi kan ha det är gott när man har spräckt läppen och är lite halv krass.

Jag är helt slut efter en intensiv dag,
man blir trött för lite nu förtiden.

Så jag ska göra en smoothi på hallon och bjuda min man på, sen köpte jag ett ur gott knäcke bröd som jag blev rekommenderad ett nyttigt från Rita som är rosa och har tranbär i sig. Så underbart gott och nyttigt var det med..

Kram / C

26 aug. 2013

TiDeN gÅr fOrT

En helg går så fort.......

Det är oftast då man är lediga ihop mannen och kvinnan. Denna helg hade min man jour men fick ingen utryckning. Vi grejade om hemma hela lör tills vi skulle gå på min pappas kalas.
Där bjöds det på god husmanskost med en köttgryta som var fantastisk det smälte i munnen, köttet var så klart från vikaryd en gård lite utanför Alingsås.

Sen hade min pappa beställt en riktigt gräddtårta och den var super fin, såg ut som en kondis tårta. Men de är inte alla i släkten som gillar grädde så hon hade gjort två likadana tårtor till som barnen gillade som en knäckig havrebotten med massa choklad på.

Ett gott och trevligt kalas, solen sken och vi satt givetvis ute. Ett avbrott i vårt fix, min man tycker jag möblerar för mycket. Nu bytte vi sovrum med vår dotter Estelle. Hon får det stora rummet och jag kan inte förstå varför jag inte kommit på det förut. Vad ska vi med de största rummet till.... bilder kommer. Det är inte klart riktigt än.

I söndags sov vi och intog mys frukost hela familjen. Vi tänkte att man får inte så många goa dagar till så de är bäst att passa på när man är ledig. Så vi hängde upp och borra upp lite saker för att sen, dra oss mot Gräfsnäs där kusin Elvin och Svea med dök upp. Även goa vänner Jörgen och Sara kom. Vi hade med oss fika och barnen badade och lekte så gott.
En underbar dag och vi satt där många timmar!


Nu är det måndag igen och idag skulle vi till granne på fika var det bestämt. Både Estelle och Molly är lediga så dom börja givetvis leka direkt, måla fina teckningar och garnera cak cupsen fick dom göra. 

Så mysigt vi hade, prata om allt man behöver prata om som småbarnsförälder kan man säga, utan att vi prata för mycket om barn/barnuppfostran mm, för det är grymt trist i längden.

Jag behövde detta kände jag, så mysigt sitta med dessa underbara kvinnor, en helt vanlig måndag i en småstad. Lycka!






 Som sagt en helg går fort så är det måndag igen....det går för fort ibland.
Trevlig kväll på er!

Kram /C

23 aug. 2013

Leverans

Mysig fredag började tidigt, för Estelle hade fotografering idag på förskolan, hon går inte fredagar men idag skulle dom få komma 9-10.30 
Då passa jag och Matteo på att cykla till Maxi och fixa fredagsmys. dom ville ha chips och jag ville ha räckmacka.

Så mysig att ha med denna lilla nu, han har lugnat sig på att springa iväg och lyder faktiskt lite mer. Men lika envis om han inte får sin vilja igenom,eller om det inte blir som just han har tänk sig det finns fortfarande så starkt där!!

Vi hämtar snorpan och cyklar allihopa ner och köper glass i kiosken på torget. Ja som vet att min man jobbar på stationen sms snabbt o frågar om han kan ta en rast med oss i solen. Han och hans kollega Lina dyker upp när barnen är som mest otålig och vi beställer glass. Sitter och myser, trots sensommar är det så ljuvligt med denna sol och för mig får den stanna hela september med.

Sen cyklar vi hem och gör lunch, precis då ringer det på dörren och jag får hemleverans av mina alla grejer från Formex mässan. Där står Pia och Peter med värsta lådan, nästa så jag skäms. Men hade du varit med på mässan och förstått allt som finns och är där hade du haft förståelse....

Här är lite av det som jag köpte, så nöjd med min tavla till sovrummet. Matteos vackra kanin lampa som Estelle försökte byta mot sin svamp lampa med det gick han inte med på.








WoodWick´s doft ljus blev vi helt förälskade i. Dom har som en trä veke som sprakar nästan som en brasa när man tänder, det var så många goda dofter att det var svårt och välja. Men jag fick med mig ett underbart jul ljus och magnolia och lite andra sorter.
Så nu doftar det så gott här, jo ja ska erkänna att de fortfarande luktar lite unket/källare här. Men min duktiga händiga man har ju fixat detta när jag var borta. Så nu kommer det inte regna in mer och lukta blä här hoppas jag.
Pia som den underbara tant hon är, hade med sig en cellofan påse med tre olika smaker av paraply klubbor med ett röd/vitt gammeldags snöre runt. Så charmigt! Och ja önska varje gång att ja hade känt en sån "tant" när jag växte upp.
Så Matteo kunde inte hålla sig att öppna när hon gått och ville sen inte äta upp sin mat... tack Pia ;)

kvällen hyr vi film och tänder mitt goa ljus, äter räkmacka och har det mysigt bara i soffan.

Önskar dig en härlig afton med!

Kram / C

22 aug. 2013

Jakten

Hyrde  filmen " Jakten" om du inte sett den tycker jag du ska hyra den,det är en riktigt hemsk film på hur det kan gå att bli oskyldigt dömd. Och hur ett ryckte kan sluta väldigt illa, att de bara blir så otroligt fel och hur ens liv kan raseras på väldig,väldigt kort tid. Relationer,jobb,barn,det sociala allt.

Nu handlar ju detta om ett barn som har väldig fantasi som sätts hop med nåt på näthinnan samt en känsla. Men de är så intressant att dom gjort denna film med barn. För jag tror det är många som sitter oskyldigt dömda för liknande saker. Barn har vi på nåt sätt alltid försvarat och de skulle ju var hemskt om detta var sant, självklart. Men att blint tro på detta utan att efterforska nåt är skrämmande. 
Barn har liksom i vårt land så mycket rätt, och jag håller inte alltid med om det. Föräldrarna i vårt land har extrem lite rätt utan man värnar hela tiden om barnet och barnets rättigheter. Jag tror inte alltid på det systemet. Barn kan vara otroligt uträknade och manipulera rätt friskt. Så man får nog vara vaksam och aktsam när man har med barn att göra. Samtidigt som jag inte heller tror att hur små barn kan få ihop vissa ord och historier självklart.

Se den, tänk på den och hur du själv dömer det du ser för stunden, tolkar vidare. Fast att du inte såg varken början eller slutet av det du just dömde. Så tänkte jag när jag såg den, oj va lätt det är i vårt samhälle att man skulle bli utfryst bara för att "nån" sa nåt som inte var sanning och knappt en bit av det du såg var sanning ens.....
Ja tycket den var se värd och ja tänkte mycket på den när jag la mig. Om hur jag själv skulle döma av det jag hörde/ såg!

Kram fina ni!

/ C

21 aug. 2013

Allvaret börjar

Stor dag att börja förskolan igen, efter ett långt sommarlov. Estelle vill som vanligt inte gå dit. Men dom ska ha fest där idag kl 10 och inviga deras nya gård. Den var så mycket roligare och mysigare än jag hade tänkt mig.

Matteo och ja åker till doktorn, jag får  Fragmin idag det är blodförtunnande sprutor som man tar i magen för mina åderbrock. Men när vi kommer till Apoteket har dom inte dom, så jag får beställa och komma tillbaka imorgon.Glömde fråga vad det kostar... men gogglar på det och det verkar extremt dyrt tror högkostnads kortet ligger på 1100kr så det får ja nog minst räkna med iallafall!




Vi tar en lova på byn och tittar i leksaksaffären, Matteo går verkligen bara fram till hästar och pippi saker. Han är verkligen inte intresserad av bilar what so ever!

Sen lunchar han och jag på grillspettet han vill ha pomfritt, det är det han associerar till att gå ut och äta tror jag. Men vi har det riktigt mysigt, han har blivit så mycket lugnare och är riktigt  charmig att ha med på byn... ett tag iallafall.

Sen cyklar vi och säger hej till pappa som jobbar på spåret i småstaden. Matteo vill gå till honom, men vi ska ju vidare och hämta storasyster Estelle.

En rolig dag verkar hon ha haft trots att hon inte ville hit i morse. Vi cyklar hem alla tre och tar ett mellis ute i solen.
Skriver inhandlings lista och ringer till försäkringskassan dom har kö som vanligt men är gulliga och ringer upp. 

Inhandling med trötta barn är inte nån hitt men vad gör man...

Estelle vill gå lägga sig redan vid bollibompa säger hon, så det tog nog på krafterna idag att vara på förskolan. Tittar på mina vackra liljor från trädgården, oh vad jag älskar levande blommor.

Vi kollar på Broardchurch den är så spännande sen somnar jag i soffan i min mans knä. Så denna dag tog på mina krafter med!


Kram på er och sov gott

19 aug. 2013

Äppelpaj

Så ljuvligt komma hem..... trots att ja haft dom mysigaste dagarna och ätit gott, sovit skönare än skönast. Skrattat, pratat, tittat, inspirerats och träffat så många goa vänner. Är ju min familj den bästa att komma hem till. Estelle vill inte gå till dagis idag när hon inte träffat mig, och självklart slipper hon det. 


Vi plockar äpplen i trädgården och gör äppelpaj, den godaste jag gjort säger min man,här kommer receptet super enkel och så knäckig och krämig.

1/2 dl grädde
1/2 dl sirap
 2  dl rå socker
150 gram smör  smält detta i en kastrull och blanda sen i resten och värm.
Ta sen detta från värmen och blanda i

3 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver och lite flingsalt.

Dela äpplena och lägg i smörad form, sen på med smeten och in i ugn på 200g i ca 30 min tills pajen är gyllenbrun.






 
Hela dagen har tjejerna på gatan varit ledig med, men min lilla dotter vägrar att gå över till nån av deras hus. Det är lite jobbigt faktiskt. Hade varit så mysigt om hon ville leka hos dom nån gång. De får såklart jätte gärna var här det är dom ju oxå. Men nångång hade det varit skönt för jag får mer gjort då hon är iväg, Matteo leker så bra själv till skillnad från henne.

Men inte ett gnäll är det idag, när hon vet att dom leker inne hos Molly så är hon som ett ljus här hemma. Vi pratar om att det är inte farligt att vara hos en kompis och dom kanske vill visa sitt rum och sina saker för dig. Ja tror de bottnar i att hon är rädd för andra karlar eller män, det var tydligen jag med som liten. Deras pappor kan ju vara hemma.... tänker hon säkert fast ja sagt att dom är på jobbet. Men vi har det mysigt hemma och hoppar ute och äter paj och läser böcker. När jag sen lägger mig o vill vila i soffan, hör jag hur hon pratar med tjejerna ute, dom ska ner och bada i sjön och hon rusar in och vill packa sin väska och hänga med. Jag går upp och blir glad att hon vill gå med, Evelina som Alice mamma heter frågar om det går bra. Absolut, dom cyklar ner med henne alla tre tjejerna så söta.

Sen kommer dom hem och Alice vill komma in och leka och dom klär ut sig till prinsessor, sen hon fick en hel påse med utklädnings kläder är det så populärt att leka.



 Sötaste gose fisarna,så glad hon har dessa tjejer på gatan vilken rikedom och jag känner en enorm tacksamhet. Dom kommer komma gå i samma skola och hoppas samma klass, så det blir nog vänner för livet kanske. Precis som jag och Louise varit.....

Trötta kollar jag o min man på Idol, det var flera år sen ja kollade men det fanns inte nåt annat kul att se. Men FY, för han Alexander Bard!!! Han borde gå en charmskola och ärligt han lever upp till sitt rykte och ja, jag känner att de kryper upp ett dömande tänk i min skalle.... och ja får vatten på kvarnen varje gång han öppnar munnen. Ner mer Bard byt ut den gamla surkarten som är en glädje  dödare och en mycket sorgsen, bitter man.

sov gott alla goa, imorgon är en ny dag med härliga  möjligheter!

18 aug. 2013

FORMEX

Ni har säkert hört talas om formex mässan....? Av mig eller för att du har koll och  egen butik kanske. Det är så inspirerande att strosa omkring i dom olika hallarna och bara andas in detta vackra. Vissa montrar är så klart finare och inspirerar mer än dom ändra.
Det var ett tag sen jag var uppe nu, men i år skulle jag få äran att komma, tack vare min kära vän Pia med alla sina kontakter. Vet inte hur jag skulle klara mig utan henne och hennes hela nätvärk.

Ja tog det underbara "blå- tåget" upp som jag bara vill uppmuntra dig till att åka nästa gång du ska till Sthlm eller Uppsala. Billigare, så mycket vackrare och finare med linne dukar i restaurangen och pianobar mm. Ett lyft och dom HÖLL tiden! De du Sj gamle vän.... shap up säger jag till er lär av Blå tåget!

Ja, tar mig en sväng ensam på mässan redan på ons och tjuvkickar lite innan jag åker till min bror med familj. Så mysigt träffa dom igen och gosa lite med Levis.
Vi beställer thai mat och har en lugn och go kväll. På tor träffade jag min gamla klasskompis "Gisse" vi har inte setts på över 10 år utan bara haft kontakt via tel och sms. Så vi har barn i samma ålder hon fick 3 månader efter mig, men vi har aldrig träffats. Sån mysig lite Sixten, vi blev polare direkt. Ja hade massa spel i min telefon som han älskade....
Så nu har vi bestämt att dom ska ta tåget till oss, jag längtar redan tills vi ska ses igen!
 
På kvällen var jag barnvakt åt dessa godingar, inte ofta faster är uppe själv utan sina egna barn,och min bror och svägerska har inte nån barnvakt. Så ikväll skulle dom få gå ut en sväng. Ja hade köpt ostbågar för de hade Charlie sagt att han gillade att ha på fredags mys,nu var det bara tor men är faster här så får man väl mysa lite... så vi titta på film och satt och mös i soffan alla fem.

På fre klev jag upp och tog bussen in till Älvsjö mässan. Min Annsofi kunde inte komma så jag ringde snabbt min pappas kusin Kicki som bor i Älvsjö och som jag haft kontakt med innan som gärna ville gå. Så vi tog oss en lova runt i hallarna. Det finns sååå mycket vackert. Här kommer lite bilder på det som jag bla fastnade för.






 ERNST hade en egen monter och där satt han och "kände in rummet"


Det är ju så att ingenting är till försäljning. Men om man har lite kontakter och kan gör nåt mellan utställarna så är det ok.

Nu var det bara så att Oslo mässan är så det var så många som skulle vidare på den. Men jag fick ta på lite julklappar till barnen eller rättar sagt Matteo. Estelle fyller snart fyra men jag var dålig på att kolla till henne. Ja önska så jag hade haft en stor buss, så jag kunde tagit med mig möbler.... men jag har ju inte nåt körkort...
 





 Sen träffade ja min Annsofi på kvällen vi tog bara en pizza innan vi gick till vårt hotell. Elit fick vi på östermalm precis vid tekniska högskolan. Vi bodde där förra gången med, så det hade ju varit roligare med ett nytt. Men för det billiga priset ska vi inte klaga alls. Där klädde vi på oss nattlinnet och kröp ner i sängen. Båda super trötta, hon har haft en jobbig vecka på sin nya skola med flytt och allt och ja var trött efter en dag på mässan i fötter och leder.

På lördagen tar vi lång frukost innan vi bestämmer oss för att tinga lite saker på mässan, för att sen gå på ABBA museet. Men vi träffar så många gamla vänner och tittar på så mycket att vi är vrål hungriga när vi åker från mässan,vi väljer så klart en av våra favvo restauranger "Vapiano" 
På den restaurangen går det till så att du väljer pasta eller pizza och allt vad du vill ha på eller till. Sen står dom och gör den medan du väntar.
Så mysigt koncept!


 Vi inser att klockan går för fort när vi sitter och pratar gamla minnen. Om tiderna när hon bodde i Horred här ner och hur alla träffades och att hon träffat min man långt innan mig. Och hur alla vändor hit och dit förde oss samman på nåt sätt.

Vi ska gå på bio och ser att vi hinner inte till ABBA museet tyvärr. Utan tar och går en sväng på stan, det var lääänge sen jag gick på Sthlms gator och titta. När man är där så hälsar vi alltid på brorsan och det blir inte mycket shopping eller stan oftast,så detta var så mysigt.

Sen kollar vi på "The Heat" oh my vad vi skrattade. Vi var nog extremt trötta med. Men den kan ja rekommendera om ni vill garva.


Sen tog vi t-banan hem till vårt hotell rum och prata,skratta och kolla på mer film.

På söndagen gick vi på Gudstjänst i Hillsong!

Den borde du besöka med om du är uppe.
Ljuvligt möte och massa goa vänner att prata med efteråt. SÅ trevligt!

Vi beställer sen mat med min bror men även min syster o man är här så även andra vänner. Så vi sätter oss i parken och äter jag tog en kebab sallad med avokado så gott.






 Sen åker vi till Älvsjö mässan och ska hämta det vi beställt.
Oj, så svettigt detta var... ja får inte med mig sakerna jag ens tingat, för nån annan har tagit dom. Det blir fel med dom örhängen jag tagit åt min mamma och även kicki. Så otroligt tråkigt men så är det och det har ja vetat, det är inte första gången, man önska man kunde klona sig och hämta på flera ställen samtidigt.

NÄr ja förvirrad,stressad och svettig inser att ja har en stor svart sopsäck med julklappar och två pappers påsar och fyra små påsar med tunga saker i... då ja tänker hur ska detta gå, då hade ja lämnat min stor vas till Kicki redan som tur var.

Ja, blir så glad när det är en back över i deras monter som vi kan packa i, den tacksamheten man känner.

När ja nån timme senare sitter och väntar på tåget känner jag mig ännu mer tacksam att ja bara har min handväska och min resväska. Hur skulle jag fixat detta kommunalt hade jag tänkt.. ja hade helt enkelt inte tänkt....

Hej då Stockholm min vackra hem stad!

hoppas vi ses snart igen LOVE YOU



13 aug. 2013

Regnet det bara öser ner..

Njutbart  att få sova till nio - tio på morgnarna. Igår natt började min man jobba och då känns det lite som att "vardagen"  börjar då, fast vi har inte kommit in i dom ordningarna än. Nästa måndag börjar Estelle på förskolan igen och då går det inte att vakna kl nio....

Vi hade en mysig dag igår, trots regnskurarna som kom från ingenstans fast att solen lyste sitt klaraste. Vi gick i vattenpölar, finns det nåt roligare för barn, kollade i skogen om det fanns blåbär men vi såg inte så mycket. Pinnar är intressant för Matteo och vi får plocka  det till honom hela tiden.
Sen såg vi att mormor kommit hem på vägen,så då ringde vi på och kolla läget. Där blev vi bjudna på fika, med god hemmagjord jordgubbssaft och bullar och kex.

Idag när vi vaknade smattra det mot rutan, sen kom solen... det varade inte länge sen kom regnet igen och mer med det.Åska och blixtrar och hagel flera ggr kom här. Datorn balla ur och helt plötsligt när vi sitter här och läser för barnen och min man står o tittar ut i vårt sovrumsfönster för det öste ner. Då smäller det till så man kände det vibrera i huset och min man ropar att den måste gått ner i sjön. Två minuter senare står Molly o hennes mamma i vår hall, dom trodde blixten slagit ner här i vårt hus. Hennes man jobbar på sjön här just nu så vi berätta vad vi såg. Hon ringde honom och dom hade sett den gå ner då dom var i båten. Läskigt tänk vad en natur grej kan orsaka om dom hade varit i vattnet.....







 Mulet och mörkt och rått,vi som alltid får in vatten i källaren hade inte en tanke på det idag.... till vår stora fasa. Snabbt ner och ösa vatten. Vi måste se över detta så mycket som blir förstört om man har satt saker på golvet.Så trist att kasta saker man vill ha kvar. 





Nu när man varit ute varje dag hela dagar, är det svårare hitta på saker inne, degat,ritat,pusslat pippi och läst stora djurboken på eftermiddagen och ändå känns dom rastlösa. Så glad att Molly dök upp. Dom klädde ut sig till prinsessor och dansa för oss så söta.

Vi äter kvällsmat framför tv allihopa, det är mysigt. Sen hjälper Matteo mig att vispa grädde till ostkaka och min hemma gjorda fantastiska hallonsylt, jag är såld på den kan jag säga. Stör mig på att jag inte plockade av mer hallon..


 Denna vecka är det Formex mässa i vår vackra huvudstad och jag ska få åka upp denna mässa, så glad och lycklig för det. Det var länge sen nu känns det som... jag ska åka blå tåget upp ska bli intressant åka det, har bara hört massa positivt. Bättre priser än Sj med.

Jag ska sen sova hos min bror några nätter, ska bli jätte skönt att få sova själv och sen får vi se om det blir sovmorgon med fyra barn i deras hus ;) men lite husmors semester har väl aldrig skadat någon, passar mig perfekt nu efter allt som varit och som komma skall..

Stockholm i mitt hjärta oh vad jag längtar efter dig nu!

Farmor och farfar kommer en stund i morgon så min man får sova, han jobbar natt. Sen om han jobbar natt igen får dom sova hos mina föräldrar och vara där till han vaknar. På fre har min man tagit ledigt. 
Så dom kommer säkert ha en fantastisk helg och jag med....

I kväll tar jag ett härligt fotbad med ett underbart fotsalt från svärmor. Oh det doftar så starkt och gott som att jag var på spa. Till detta tittar jag på Montalbano. Tänk om man kunde prat italienska.

Jag önskar er en god natt sömn.

kram du dyrbara!

/C