30 mars 2013

Påsk afton....

Oh ljuva morgon! Barnen och vi som till åtta jippi! Så grymt skönt. Då var dom hungriga och det förstår jag eftersom dom inte åt kvällsmat igår. Efter intag av frukosten tog min kära man hand om disken från igår....  och idag är det ju ännu en påskfest så här gäller att inte ligga på lat sidan. Jag ska göra räkröra och Key lime pie och ha med..... Så jag gjorde dettta. Sen börja Estelle fråga om påskharen.....

 Självklart hade han varit här. Dels låg det två påskägg i brevlådan från Farmor och farfar. Sen var det påsk äggs letande i trädgården.

 I år hade till och med lilla mamman fått ett( Litet ägg) med vackra örhängen i från Edbalds.

Estelle hade fått solbriller från Nova star såå coola i hennes älsklings färg och med en stjärna på precis som hennes namn betyder, hon är så rolig när hon ser och kommenterar detta.

Sen vill vi ju inte att dom ska äta så mkt godis eftersom vi ska gå till mina föräldrar på påskbuffe´

Lättare sagt än gjort, vi tar en härlig men kall promenad dit. Och ja är så hungrig nu vi har bara ätit frukost.....




Ännu en vansinnigt god buffé, där man åt det kalla och det varma sen... jag är ju inte nån sill människa alls och jag älskar att blanda det goda jag vill ha direkt på min stora tallrik, fast hon dukat så fint med en lite assiett till förätten.

Sen är det skattjakt för barnen som mormor leder. Efter det får jag och alla barnen fotbad så grymt lyxigt. Syrran går ut med hunden men när hon kommer tillbaka får hon ett bad med. Kändes som min man ville ha ett med.... ja orkar inte ge honom det ikväll. För hjälp så seg jag känner mig så här dagen efter en trevlig kväll igår. Så är alla barnen lite trötta, med det får man ju inte säga högt då blir de ramaskri... men syrran och dom kom hem sent igår med från en fest så de var liksom dags att knyta ihop så här vid sju på kvällen. Inatt ska man ju sätta fram klockan med så nu är det dags för dom små att sätta sig i vagnen och rulla hemåt.

Det är knappt några protester vid pyjamas, bolibompa och kvälls yoghurten. Sen somnar Matteo fort men Estelle vill vara uppe lite och det får hon. Vi lägger oss i soffan och myser lite. Jag älskar att ha henne upp så här. Hon är glad, mysig och helt underbart skön i sina kommentarer som en lite kompis. Såklart inte nåt bra på tv och så liten hon är vänder hon sig när jag sappar på tv och säger. Det är inte nåt roligt jag vill se här... nä säger jag och sätter på Bibel filmen som just nu går på Svt. Helt fantastisk bra, tycker jag. Vi missa i går så jag sätter på Play och hon somnar det gör jag med. Min man väcker mig med lite rygg massage och nu måste jag blogga lite, har inte suttit vid datorn på länge nu.

Så vänner god natt och sov gott! Imorgon är en ny härlig dag, ta hand om den och dig själv.Tänk på varför vi firar påsk, troende eller ej det finns en mening och det finns ett svar och en sanning. Sök efter den!

Imorgon kommer min UNDERBARA vän till mig som jag har lääängtat
Det är full rulle här varje dag, min man har jour med som tur är har han inte haft ett fel ännu....

kram på er 

29 mars 2013

Påskfest

Så var det då dags för påskfest med goda vänner!

Estelle var bjuden på påsk kalas idag hos en på dagis, de hade jag glömt så här i alla förberedelser. Dom skulle vara utklädda till påsk gummor, och de skulle påskpysslas, hon gick och vänta hela dagen på att klockan skulle gå. Sen skulle ju barnen vara här redan när hon kom hem.

Vi var super hungriga allihopa tror jag och speciellt barnen som bara ätit frukost. Så dom fick börja med att måla ägg och sen fick dom äta. 

  

Sen satt vi oss vuxna och högg in, grymt gott och jag orkade bara gå en gång. Så mätt blev jag....



Givetvis hade påskharen varit här och lagt ut godis påsar till alla goa barnen. Så dom ut och leta efter sin röda påse.... 



Sen var det high life här, barnen lekt uppe och nere och högt och lågt. Dom vill ju alltid vara där vi är... lite film och spel mellan gångerna och så lite doktor på det, men vi satt så gott och prata och skratta.

Nu lekte dom extremt bra tyckte jag, jag menar det är barn hallå vad kan vi begära som småbarnsföräldrar. Det är så skönt att umgås med andra i samma sits för då blir det inte sån stor grej om småbarnen stör...

Dom va så goa mot varandra och söta i sina fina kläder. Estelle bytte aldrig om utan såg ut som en påskgumma hela kvällen, men vem bryr sig.Så dom gjorde det kanon bra alla barnen tyckte jag!






Vi satt länge och åt efterätten och sen mingel snacks mm på det. Många skratt blev det och prat om livet, saker vi varit med om. Rättssystemet och massa annat. Så roligt och intressant. Mina ögon höll dock på gå ihop flera ggr. Det blev sent och Matteo la sig efter åtta men Estelle var uppe tills alla barnen gick hem. Så när vi stänger dörren och har sagt hej då, vänder hon sig mot oss och säger kan jag väcka Matteo nu eller ringer ni en kompis för jag vill leka med en?! Hallå lilla gumman, nu väntar sängen för oss alla här. Så hon la sig nog närmare halv tolv och det  tog inte lång tid innan hon somna kan jag säga.

En underbar eftermiddag/ kväll i goda vänners lag får summera denna långfredag. Trots att vi prata om påskens budskap givetvis, så var vi glada och tacksam för var han gjorde på korset för oss.

TACK ni underbara vänner som förgyller våra liv!

Kram på er därute hoppas ni haft lika mysig och gott som vi♥ 






28 mars 2013

Påsk kärring??

Idag var jag så trött så Estelle nästan fick putta mig ur sängen.... jag somnade sent igår dels för att jag prata med Elin länge och var själv hemma och hon jobba så då passa vi på att prata ostört, inga barn som avbryter och ingen man att ta hänsyn till för att man är tråkig och sitter i tel hela kvällen.

Sen snarkade min lilla Matteo så grymt att jag vakna stup i kvarten. Min man kom sen hem vid 04 då vakna jag av det och när jag vaknar kan jag inte somna om, eller de tar minst nån timme. Så här låg jag och tänkte på dukning och stressa upp mig för att jag glömt massa saker.

Väl uppe hade ju Estelle sett framemot att vara påsk kärring, så ja sminka henne och gjorde henne klar. Sen cykla vi till dagis och alla tyckte hon va så söt, men jag trodde såklart att alla små flickor skulle va utklädda. Men icke en enda....men hon verka inte bry sig så jag sa puss och hej då.


De här med påsk och påskharen som kommer och gömmer påskägg, vet jag inte varifrån hon fått det. Men påskägg fick hon ju förra året och de kommer hon nog ihåg. Jag är inte uppväxte med påskharen som gömmer äggen ute, men de verkar man göra här på västkusten. Jag vet inte om dom pratat om det på dagis heller, men de är viktigt för henne att hon ska få ett påskägg och det ska hon leta efter vart haren har lagt... hm ja vi får väl se.Hon är extrem givmild och vill gärna ge påskägg med ( utan att de låter som skryt) det är en egenskap som man gärna vill uppmuntra och hoppas hon kan bära med sig. Så när vi köpte Påsk gula strumpbyxor till henne fanns de även små till kusin Svea som hon ville ge. Och då känner ju jag som mamma att självklart MEN då måste vi ju ge kusin Elvin påskägg med för det är ju han som fattar detta med påskägg, Svea är ju så liten. Så vi stoppa ner en tuff bil och så lite godis såklart. Själv har jag köpt solglasögon till Estelle och strumpor till Matteo i sina ägg. Vill ju inte bara fylla med godis när dom är så små.


Så min man och Estelle åkte på eftermiddagen och lämnade äggen, och var så glad när hon kom hem och berätta att Elvin tappat ut ägget men hon hjälpte han att plocka in, och Svea hade skrikit så Lina fick hämta henne och hon skrek bara för hon ville träffa mig sa Estelle ;) härligt med gott självförtroende!


Så när dom kom hem tog vi en fika på altanen, sen hade jag ett berg av tvätt som jag började beta av. En av familjerna som skulle komma imorgon var dåliga tyvärr, meddelade hon mig. Så jag tänkte börja duka och så har jag och Estelle gjort små godis påsar till alla barn såklart. Skalat potatis och lagt i vatten till gratängen och inhandlat de sista. Fy va med folk på Maxi.... varför storhandlar folk in i det sista?!


När jag skulle duscha härrom kvällen, tog jag av mig bh framför spegeln. Vilket jag i normalfall inte brukar göra  (klä av mig framför spegeln) men jag blev helt paff. För jag hade massa röd utslag runt brösten och mellan och nedanför. Jag ropa på min man som verkligen kom och lyste med sin telefon lampa. Tankarna var många och jag blev lite rädd, de såg lite läskigt ut som stora röda runda utslag. Men efter att ha surfat runt en stund insåg jag att jag måste fått "Pityriasis rosea:
Fråga mig inte hur och min man hade nån teroi om att jag är stressad och då reagerar kroppen. Det ligger väl nån sanning i det, men här säger dom att de är en vanlig husjukdom och den har en okänd orsak. Ska boka tid för läkarbesök efter påsk.
Kändes skumt ändå... lite rädd blev jag med.

Nä, kära läsare. Jag har fullt upp att fixa nu när barnen sover. Tänk att det är då man jobbar bäst! Har haft en ur mysig dag med barnen trots att jag vill sälja min son på blocket för en billig penning ibland. Men det är väl en fas han går igenom!!
Vi har börjat lägga han först och så är en uppe med Estelle och de är så mysigt. Får hon känna sig lite stor och så slipper han ta all uppmärksamhet. Ja dessa underbara skatter man har till låns, som kan ta musten ur en till att ge energi och kärlek så man blir alldeles lycklig ♥

27 mars 2013

Påsk förberedelser

Vilken härlig solig morgon, synd bara att jag vaknade av mig själv kl 06 eller inte av mig själv kanske, jag sov i Estelle´s rum så jag hörde bilarna som rullar iväg till jobbet. Lättväckt som jag är. Hörde min man gå upp som sov med barnen i vår säng. Jag tänkte att jag går in och lägger mig där, men de tog inte många min förrän dom vakna båda två.... så det blev gos igen och sen bolibompa. Så tacksam för tv i sovrummet så jag kan snooza lite till. Men man får gjort mycket när man går upp tidigt, vädrat allas sängkläder och bytt dom, samt tvätta dom. 

Vi skulle gått till Nolhaga idag med fika korgen. Men tyvärr blev Silas sjuk så vi fick ställa in. Men de gjorde inte nåt jag och Estelle gjorde super god lunch, med ungsbakad lax. Om du hackar lite purjolök,fänkål och färska champinjoner och steker upp det så det får lite färg och mjuknar. Häl i lite vitt vin och krydda. Häll sist i en skvätt grädde och häll det över fisken och pressa lite citronsaft över och hacka sen citronen i skivor och lägg med i ungsformen. Koka potatis och gör en go sallad. 

Det avnjöt vi sen ute, fatta att vi kunde sitta i kort ärmmat ute. Så otroligt underbart jag njöt, av både solen och maten.


Sen cykla jag till maxi och storhandlade för påsken,jag var inte ensam där kan jag säga. Fy!


Hitta denna Hund öl när jag gick förbi djuravdelningen. Så sjukt.... och onödigt eller?!



ja, ja väl hemma kom två hungriga barn mot mig. Vi beställde pizza för jag orka inte efter lång tid på maxi vi delade alla fyra på en. Barnen äter som myror just nu... men mackor går bra.

Nä, nu är det väl nåt på tv ikväll hoppas jag. Min man ska jobba natt och har haft sin arbestledare här en stund, jag koka kaffe åt dom och hade bara några fjuttiga kex och bjuda på.... En ensam kväll blir det och jag ska njuta av det.

Kram på er ♥

26 mars 2013

Planering

Jag  börjar dagen med att gosa med dessa två i vår säng. Finns inget bättre, kramar,gos och pussar. Sen är det förskoledax så vi måste upp.














Vi cyklar idag med, trots att de är kallt är det friskt och solen är framme så det kommer bli en underbara dag!

Jag går hem och planerar lite för våran påskfest som vi ska ha på fredag, har bjudit in några goa familjer som vi gillar att hänga med.Massa barn blir det till min dotters stora glädje, hon tror att de kommer att bli som ett kalas "barnkalas" och hon undrar om det blir godis påsar, för det är det ju på kalas.
Så efter buffé maten är bestämd skriver jag en in handlingslisa och hoppas jag kan få åka själv och stor handla.


När vi hämtat Estelle på dagis, lägger vi pippi pussel,läser och sen är det tråkigt att inte ha nån kompis. Jag ber om hjälp och hon är så go och hjälper mig med allt, precis som fyraåringen gör älskar att hjälpa till och visa att dom kan. Min lilla hjälpreda!

Mormor ringer sen i rätt tid, och frågar om Estelle vill komma upp en stund för Noa ska komma dit med. Gissa om hon blev glad.
Vi tar en promenad alla tre dit och stannar en stund. Vi drar oss hemåt och gör middag. Estelle vill stanna där och äta våfflor.

Sen somnar barnen tidigt och vi kollar på Following. 

Kram och god natt!

25 mars 2013

Arla morgon stund

Vaknar  halv åtta till en underbar dag, solen skiner och det är så vackert. Barnen har vaknat tidigt och de är inte konstigt alls det blir ju ljust tidigt nu, så igår när jag la mig så mörklade jag vid rullgardinens sidor med kuddar så de verkligen blev "tätt" och de måste funkat för Matteo kom in vid 06 i morse då var de ljusare i hans rum men han somnade om, och Estlle hade redan kommit tidigare och dom sov så gott till halv åtta. 

Nu hade vi bråttom att klä oss,äta frukost och sen ville Estelle cykla till dagis idag. Såklart vi ska göra det då, det betyder att de tar läängre tid så här får vi lägga på ett kol.


Jag tar mitt the nu när jag sitter här och bloggar. Matteo sitter bredvid med Ipaden. Jag ska idag skriva om självkänsla/självförtroende. Det är en viktig sak som man vill ge till sina barn.Frågan jag ställer mig är bara hur jag gör det, detta känns svårt... Alla vet inte skillnaden märker jag när man pratar med vissa. Självförtroende är det vi kan, alltså det vi är duktiga på eller mindre duktiga på eller vad vi presterar. Självförtroende är knutet till bestämda områden eller färdigheter hur bra vi presterar. Är man duktig hockeyspelare eller på rita har jag bra självförtroende på detta tex.

Självkänsla handlar om vem jag är och hur jag förhåller mig till mig själv. Hur god min självkänsla är beror på hur och vad jag vet om mig själv och på vilket sätt jag förhåller mig till detta. 

Min fantastiska bok tar upp detta och jag tänkte dela lite av vad en Mogens.A. Lund som är överläkare,barnpsykiatriker och familjeterapeut säger om detta.

För att kunna stärka barns självförtrornde och självkänsla är det viktigt att man som förälder arbetar med sitt eget självförtroende och självkänsla. På så sätt skapar ma ocjså detta hos sina barn. Den inre självkänslan innebär att jag som person vet att jag gör det bästa jag kan och det inte finns någon som kan kräva mer av mig. Att man vågar stå upp för vem man är. Det är oxå först när man vet vem och vad man är som man kan ändra på saker som man tycker är fel.
Får barnet lov att känna att det är tillåtet att vara sig själv kommer självkänslan automatiskt. 

Som förälder är det viktigt att man hela tiden visar barnen att man älskar dom och att man ser dom som de är.Föräldrar bekräftar barnen genom att se till att de känner sig sedda och genom att svara på deras behov. Barn ska ha rätt att vara sig själva även när de gör fel. De skall veta och känna att föräldrarna automatiskt accepterar dom,men de innebär inte att man som förälder accepterar allt vad barnen gör.
Tvärtom,här kommer vuxenansvar och gränssättning in. barn med en bra självkänsla känner att de kan klara av det mesta oavsett vad som händer. Vi får som föräldrar inte bli lurade och tro att bara för att vårt barn har en stark självkänsla kan det inte göra saker som är fel, ex att slå sin lillasyster. Då måste jag som förälder tala om att så här får man inte lov att göra och jag accepterar inte detta beteende.
En tillrättavisning av det slaget påverkar inte barnets självkänsla negativt.Säger man däremot att " du är dum som alltid slår din lillasyster" påverkas barnet självkänsla naturligtvis negativt.

Självförtroende innebär att mans om har tillit till sig själv och detta uppnås vid tillfällen som tex när man har läst sin läxa och kan den perfekt. Barnet vet då att man blir uppmärksammad av sina föräldrar för det man gör, och genom att göra rätt blir man accepterad och uppskattad. Självförtroendet finns på ytan medan självkänslan är den intre känslan som beskriver hur jag känner mig. Dvs den bild du har av dig själv- Har man bra självkänsla känner man att man själv är bra och duger även  vid tillfällen när man gjort fel.

Vidare skriver Monika Lundberg som är förskolechef att:

Genom att träna barnen i att klara av saker i vardagen kan man stärka deras självtillit och därmed ge dom ett bra självförtroende. Barn ska känna att dom klara av saker som tex att klä på sig själva och gå på toaletten själv. Som förälder ska du då uppmuntra och berömma barnet för vad det klarar av.

Vuxna behöver vara vägledare för barnen och genom att visa hur saker fungerar som tex ett blixtlås. Som förälder ska du vara närvarande och ägna tid åt barnet lärande för att det inte skall tappa glädjen och lusten i att göra saker själv.. Sen är det viktigt att barnen får tid på sig att tex klä på sig eller lära sig gå. Värdet för barnet ligger i att dom vet att dom klarar av saker i vardagen och att dom blir bekräftade och det stärker deras självförtroende.

Vi möter ofta människor som egentligen är duktiga inom en rad områden, men som trots det säger om sig själva att de saknar självförtroende. De känns ofta på det viset därför att de saknar självkänsla. Hur stark självkänsla man har beror på hur vi under vår uppväxt blivit sedda och erkända och upplevt att vi har varit värdefulla för våra föräldrar. När vi senare blir vuxna behöver vi samma uppmärksamhet som när vi växte upp, men nu från vänner, partner eller andra personer. Vi kan oxå själva agera så att vi stärker vår självkänsla, genom att varje gång det är möjligt tala med integritet. Det vill säga, att alltid se till att de vi gör överstämer med vilka vi är, med våra värderingar , känslor och mål.

Så kloka ord och så viktigt budskap!

Inte lätt att vara förälder de har man ju insett för länge sen, men man vill ju så klart gör allt i sin makt att hjälpa dom att bli den person dom är tänkt att vara, samt på ett positivt sätt se deras gåvor och det dom är bra på och uppmuntra på bästa sätt. Inte alltid lätt men men kärlek så går det mesta!

Nu ska vi ut i solen och så vi får lite D vitamin i kroppenn. Kändes som det var ett tag sen de fylldes på!

Kram ni underbara föräldrar där ute, trots jobbiga stunder och allt va de innebär med att vara förälder så kom ihåg att du är den bästa mamman/pappan  för ditt/dina barn. Du är fantastisk och gör ett otroligt bra jobb, tänk på det att resultatet kommer bli galant och unikt. Ge inte upp. Du kommer igenom!

Kram ♥










24 mars 2013

Sköna söndag

Jag har köpt fina kalsonger till Matteo, han har faktiskt satt sig på toan men de kommer ingenting. Så han går ofta utan och de händer flera "olyckor" men han är så go och går och visar exakt vart det hände. Så nu tänkte jag pröva med kalsingar.... skulle vara underbart skönt om han sluta med blöja, tycker han är lagom stor nu....Pottan var Estelle aldrig så intresserad av så jag tänker att det är mest naturligt med toaletten, sen vill jag visa att de är där vi och Estelle är när man ska göra sina behov, då blir det naturligt tror jag. Så nu när de börjar bli varmare kan han verkligen få springa utan och då går de nog lättare.

Jag har idag påskpysslat lite, Estelle fick välja fjädrar... kanske inte den snyggaste kombinationen men det blir liksom aldrig fult när barn har gjort det tycker jag.Hon får även välja ram nu när vi ska visa bilderna.... ja behöver jag säga mer hej färg!



Dom får sen bada, det är alltid lika roligt och idag har vi i alla djuren det blir extra skoj i skummet. Jag sitter och läser min bok och har det gott bredvid dom. Min man kommer hem från jobbet och slänger sig i badet med dom, så mysigt. Badrockarna på sen och det blir bolibompa , då ringer det på dörren och där står Noa och syrran som undrar om han kan vara här en stund. Barnen blir jätte glada så han stannar på kvällsmat.



Ja, en dag går så fort nu är dt kväll igen och vi gör tacos med köttfärs, så gott. Sen ringer min Annsofi och vi pratar läänge om livet och allt där emellan. 
Ev kommer vi ses nu i påsk och jag håller tummarna för det ♥

kram och god natt


23 mars 2013

Lördags häng

Jag äter frukost men de skiter sig redan där, han vill inte äta och springer ifrån med kleggiga händer. Jag tänker på boken och vad dom säger man ska göra, absolut inte ha böcker eller leksaker vid matbordet för att vileseleda, det skulle bara skapa värre problem senare med leksaker vid matbordet jag köper det, jag vär inte för truga och muta. Man ska inte få äta i soffan (bara vid vissa tillfällen) man ska göra klart vad som gäller vid maten, aldrig tvinga. Vill dom inte ha så får dom gå från bordet, de blir inte nåt annat och inte truga. MAN kan säga att jag totalt gjorde tvärtom idag, satt med en bok, i soffan samt försökte både muta och villig att ge nåt annat istället....

Han orkar ju inte nåt om han inte äter på morgonen och detta gnäll får mig att gå i taket! SÅ jag gjorde det för min skulle.. så ego ja vet ;)
Men de gick inte ändå. Så vi mös i soffan, läste och sen blev det pippi på Ipaden medan jag gick igenom posten. Sen somnade han och jag i våra sängar när jag skulle lägga han,så skönt. 

Saknade Estelle idag, för dom hade kunnat lekt så slipper han va som ett plåster på mig, det är jobbigt när man känner att man borde göra annat... så dumt tänk egentligen. Vad är viktigare än att vara med mina barn? Damsugning, tvätt osv kan faktiskt vänta. Ja tänker att de är så få år dom verkligen VILL sitta i knä,pussa,leka,gosa och vara bara med mig. Sen är det polare och man är väl en tönt i deras ögon som inte fattar nåt! Så man får njuta och passa på. Ja tänker verkligen så, det är såå kort tid. Ja tycker redan Estelle är stor hon är 3,5år men jag kan sakna henne som två åring.

Fick sen hem henne sent på eftermiddagen, då jag fick veta att dom varit på Leklandet med kusin Elvin. SÅ mysigt och dom trodde att min man ringt och berättat detta för mig, då hade ju jag och Matteo oxå kunnat cyklat dit och lekt. Hade varit VÄLBEHÖVLIGT. Men jag hade inte den blekaste.... fråga han när han kom hem. Men han svarade mig att han jobbar på jobbet så han ringer inte och berättar sånt ;) ok då vet vi... han jobbar när han är på jobbet!

Jag har gjort en god rotfruktsgratäng idag med, morötter,palsternacka och kålrot hade i nån potatis med. Så gott till det kyckling filé och en sallad. Nu ikväll har vi tagit tackos med kyckling och tomat,zuccini och avokado i lite lime saft och marinerat sen stekt på kyckling,majs och en sån tackomix sallad och min nya favorit tackoskal som en lite tallrik. Så gott och gräddfil till det mums. Barnen fick tackochips neutrala och hackad gurka, majs och chiken bits i. Det gick hem han måste ha varit så hungrig.

Ja, ja nu sover dom små liven och dom är underbart söta.

Nu kokar min man rött the och så blir det väl pluras kök för oss ikväll!!

Njut av en go lördag!

Kram ♥

22 mars 2013

Fredags kul

Lyssnar på Lisa Nilsson  och jag längtar hem... hem till Stockholm!!

Idag har jag läst massa i min fantastiska bok som jag berätta om förut" Lyckliga barn" jag behöver den och jag är glad att ha hittat en sån bok som berör på så många plan inte bara mat och sömn. Det vet man så mycket om, utan detta är mer psykologer,barnläkare, forskare och andra barnpsykologer som skriver. Och det är om curling,gränser,trots,självkänsla,sorg,syskonskap och hundra andra intressanta saker. Det jag läst om som intresserar mig just nu är tvååringen. Denna charmig,otåliga,jobbiga,underbara och stökiga lilla kille. Han är som förbytt..... tycker vi då! Slänger allt som inte passar eller om man inte får som man vill. Så mycket klättra och kroppsliga saker än vad jag minns att Estelle hade. Men de är ju olika...


Idag kom Estelle hem med en sån söt påskkyckling, jag tycker verkligen att de är det absolut coolaste och vackraste pynt som finns, det som barnen gör. Finns inte en kopia på den...


Estelle och jag åker till Annika och Floyd idag, dom leker så bra när dom väl "känt in varandra" klär ut sig leker doktor och såklart mamma,pappa,barn en klassiker!!

Så söta, vi tar både fika och stannar på lunch med. En hel dag blir det, så trevligt!

Sen skjutsar min man vår dotter ner till farmor och farfar, han ska jobbar 12 timmars pass hela helgen. Och hon ville inte följa med dom i tis när dom fråga efter mitt kalas men hon ville idag, så vi ringde och fråga. Så nu blir det en lite Matteo som får vår total uppmärksamhet ikväll då.

Vi orkar inte hyra film ikväll, min man ska upp och jobba imorgon och jag har inte nån ork. Så vi lägger oss tidigt, Matteo sover mellan oss så mysigt. ♥

Tacksam för en härlig dag!!

Kram godingar ♥


21 mars 2013

TORSDAGS LYX


Vi gick alla ut på promenad när vi lämnat Estelle på dagis, mata ankorna i svin blåst var inte det roligaste, men dom stackarna måste ju få mat med. De hade blåst upp stora is kokor från sjön och gatan hade massa snö, fast att de är barmark annars. Så fruktansvärt kallt, det var inte alls kul att gå ut i detta.
Men nu hade vi fått oss en lång, frisk promenad.






Hemma satte vi sen upp några tavlor, mätte lite för att sen bolla olika idéer med varandra om hur vi vill göra om. Alltid lika roligt och inspirerande!

Matteo och jag lästa massa böcker i soffan och mös, kändes nästa blåstig och kallt inne.

Efter vi hämtat Estelle som var trött efter en intensiv dag på dagis, fick dom kolla på Pippi medan jag låg bredvid och lästa "Lantliv".

Sen gjorde vi oss klara min man och jag för vi skulle ut i kväll. Han hade fått i födelsedagspresent av våra goa vänner Pia och Peter en middag med biobesök. Så lyxigt!

Så mina föräldrar kunde passa våra små änglar medan vi gick ut och roa oss, det är vi inte bortskämda med direkt.

Vi träffades på Mangiamo där dom valde stenungsbakad Pizza medan jag tog tapas. Så grymt gott, där satt vi sen och prata och skratta. Innan vi sen skulle bege oss till Saga bion. Där Filmen Johan Falk väntade.














Så otroligt bra film, tyckte jag... vi hade väl lite olika meningar där.. Men en grymt lyxig och trevlig kväll, vi sa det när vi kom hem att det kan va skönt att vara här i småstaden med för det är nära, bekvämt och man kan unna sig en helt vanlig vardag utan att de tar hela kvällen. Vårt varmaste TACK Pia och Peter det var så mysigt, det är för sällan vi gör detta och de tycker vi att vi ska ändra på! 

Mina föräldrar satt och titta på PLUS när vi kom hem, jag tog på mig myskläder och slängde mig i soffan. Henrik satte sig vid datorn men jag somnade sen och han fick väcka mig i soffan och säga gå upp och lägg dig...

Så nu ska jag sova!

Kram ♥

20 mars 2013

Mitt i veckan

Man kan ha det väldigt bra mitt i veckan oxå! Idag skulle min man få besök av hans kompis som är hemma pappa just nu, så jag tänkte passa på att göra nåt själv med Estelle. Så vi bestämde att vi skulle ta en fika med Elin och bästa Ebbe på förmiddagen. Sagt och gjort tog vi oss till Nygrens och satt i prinsess soffan. Det är nämligen Pia och Estelle som brukar sitta där på andra våningen i den.
Men idag gjorde vi det och det var såååå mysigt och enormt gott. 

Det är sådana här stunder som är livet, att få sitta och njuta av goda vänner både för mig och barnen. Att se dom prata med varandra och höra deras sätt att se på saken, de finna inte nåt ljuvligare och de gör mig glad och tacksam. Dom är bra vänner Ebbe och Estelle dom har kul och dom leker verkligen ihop. Det gillar jag för jag tycker väldigt mycket om hans mamma. Och vi går grymt bra ihop och har gjort i få se nu... är det 13-14 år?



Sen gick vi till lekrummet med dom,för trots att dom är stora är det inget kul att gå på stan och det var inte syftet heller. Så Elin och jag satt i soffan och fortsatte prata medan dom lekte....


Så go dag, trots de super kalla, grå, trista, tråkiga väder..

Sen hade min man gjort god mat köttfärsås och spagetti. Och vi åt gott hela familjen, sen satt vi upp lite krokar, jag manglade och städa tvättstugan tänk att de blir så dammigt av tyger. Nu ska barnen bada och vi ska ha en soft kväll och titta på veckans brott tror jag på svt paly.







TACK ♥ så glad att jag har dig!

19 mars 2013

Min födelsedag

Jag blev uppvaktad av min älskade familj på morgonen ♥ med vacker rosbukett,kort,paket och en ljuvligt god frukost med nybakat frallor,jos och the. Sist men inte minst hade min dotter ritat den finaste teckningen av en huvudfoting. Jag blev så glad och kände en enorm tacksamhet att jag har det så här bra, blir uppvaktad av mina fina barn och min älskade livskamrat!









Jag hade inte tänkt ha varken fest eller någonting alls för att fira, men så skulle jag göra en härlig Högrev gryta så jag sa till min mamma och syster att dom kunde komma på en senare lunch vid tre tiden. De ville dom gärna för min pappa jobbade nämligen. Så jag dukade fint i matsalen för oss och barnen vi skulle ju vara så få.Grytan började ja med redan klockan nio för Estelle var ju på lekis, sen gjorde jag en Key lime pie till efterrätt och bad min man köpa galssstrutar och några kex till efterrätt för barnen.

Men sen ringde mina svärföräldrar och tänkte komma med en blomma på eftermiddagen, så då bad jag min man bjuda in dom med, och sen kom även August med och min svåger kom efter jobbet och min pappa ville med ha mat och stanna här utanför med bussen på rasten. Så här vart high life med hela släkten nästan...Jätte mysigt och jag kände mig verkligen uppvaktad och firad. Tur jag hade gjort en stor gryta och lime pajen den sa slurp. Första gången jag gjorde den, så grymt god faktiskt och super lätt att göra. MEN jag glömde ta kort, både på alla som åt, maten och kakan......


Jag fick så fina blommor, jag älskar levande snitt blommor de kan man inte få för mycket av och Hortensia som är min absoluta favorit blomma, hela min brudbukett bestod bara av Hortensia fick jag med i en super vacker kruka. Fina presenter och massa kort.Hilda min syster dotter kom med en påse nybakade chokladbollar, som en räddande ängel för min man hade ju inte köpt några kex/kakor till barnen.... Kicki min vän kom med tulpaner, go choklad och bästa tidningen "Lantliv"  Tusen tusen tack alla. Jag blev så glad och kände mig enormt firad och uppskattad!

Här är lite bilder på presenterna!






På kvällen hyrde vi film, tände ljus och slängde oss i soffan. Det blev en lång och enormt mysigt dag!
Jag gillar att fylla år när det är så här hihi

kram alla goa där ute!