31 dec. 2013

G o T T N y T T År

Ännu ett år har gått av väldig fart. Ett år av både massa glädje men också sorg och jobbig saker som man gått igenom.
Ett år då man förhoppningsvis lärt sig något av allt och de som man delat med vänner. Att få detta missfall och hela den resan som var oerhört lång var en pärs i mitt liv. För att sen bytas mot glädje i att jag nu har en bebis i magen och ska få möta den snart. Livet har sin givna gång, vi kan inte styra allt som händer. Men jag har en oerhört styrka och tröst i att jag tror på Gud. Han har burit mig så många gånger! Så tacksam är jag till detta år som gott och som gjort mig rikare.

I år ska vi fira in det nya året med våra goa vänner Elin och Christian. Vi har barn i samma ålder typ och ska göra det väldigt skönt och enkelt för oss. Ingen ska stå vi spisen och slava men ändå ska vi äta gott.

Dom kom vid fem så barnen kunde leka, och jag var faktiskt så hungrig att jag tog ett glas mjölk och macka med pepparkaka innan dom kom. Men  sen åt vi en god räkbakelse till förrätt. Den la sig som en stor middag i magen och man vart jätte mätt. Barnen var duktiga och käka så dom gick från bordet och kolla på film med chips, ostbågar och godis. 







Vi satt kvar och började äta av vårt goda skaldjurs bord. Färska kräftor och räkor,baugett,vitlöks aioli,oliver, Ernst sallad mm. Jag njöt av detta goda, och man kan tro man inte blir mätt men ack det tog stopp ganska fort. Det gör det det nu för tiden ganska tidigt med denna stora mage.


Vi flytta oss sen till soffan och bara hängde och prata. Sen spelade vi ett spel som var svårt men det handla om det som hänt under året, som man skulle svara på och betygsätta.

Barnen var i sitt esse och Christian var bästa lek farbrorn här och spelade med dom och lekte kurragömma. Sen hade barnen en liten konsert för oss på Estelles rum där dom spelade olika musik instrument. 
Vid halv tio la vi dom och tog fram tårtan. Den var fantastisk vacker och det var inget fel på smaken den var god. Men jag inser att jag inte alls är någon tårt lover. Det finns få tårtor jag tycker är goda och tar om på. Men denna var fräsch och lätt med passionsfrukts mousse med hela bitar av hallon och passionsfrukt vilket var gott.


Super mätta och trötta titta vi på Nyår från Skansen där Samuel Ljungblad och Lisa Nilsson skulle sjunga.
Sen gick vi ut på vår gata och titta på smällarna, vackert som vanligt är det med fyrverkeri.

Sen gick vi in och prata lite till innan vi insåg att klockan var halv två och våra ögonlock börja falla ihop.
Men en skön och go kväll hade vi och tack älskade vänner för att ni kom och firade med oss alltid lika roligt!

G O T T  N Y T T  ÅR alla härliga, fantastiska vänner  önskar er ett underbart nytt år!







30 dec. 2013

Inför Nyår

Vaknade halv nio av att barnen låg och busa i sängen. Vi gick upp och käka  frulle, idag var jag grymt trött fast jag sovit mer än 10 timmar…

Vi skulle idag till Gbg och saluhallen samt hämta en tårtan. Min man stack till jobbet tidigt så vi tänkte även ta upp honom på vägen hem.

Jag ringde och tingade en tårta som dom la undan och fortsatte sen med samtal till olika fisk och skaldjurs butiker. Dom undra om jag beställt kräftor, nä svarade jag och fick då till svar att det finns inte. Paniken jag fick gjorde att jag ringde runt här i min lilla stad o började med Ica Maxi som bara hade kräftor till dom som beställt. Men räkor har ni väl ändå sa jag, mm svara han för 350kr kilot. Oh my va dyrt tänkte jag. Men är det nyår så är det. Men fortsatte min samtalsrunda...


Vi började med en lunch på Mc´donalds och sen tog vi oss runt om till fiskbilarna i vår lilla stad. Jag fick ner priset på räkor vilket var märkligt att Maxi tog så mkt. Men jag köpte av Öckerö fiskbilen och kräft kilot var 498kr men som sagt det är gott och nyår.
Tog mina kilon och var glad att jag fick ta på detta, stressen börja lägga sig.

Så mycket folk och sådana köer överallt, jag är inte typen som gillar vara ute i sista minuten, men nu blev det så här för skaldjur kan man inte köpa hur tidigt som helst och ha hemma. Det är färskvaror. Sen skulle vi åka till saluhallen och hämta tårtan, då min man ringer och säger att han kan hämta den. Jag blir super glad och känner att ja det sparar mig en resa till en knöka full saluhall. Minns att jag vara där för att köpa ost några dagar före jul och det var hemskt. Hur ser det inte ut i dag må tro.
Vi tog oss från den ena butiken i delikatess väg här i småstaden och köpte lite gott. Kö och massa folk vart man än vänder sig...
Barnen har varit så duktiga och hängt med fast att vi alla var trötta nu.

Väl hemma hade jag fått ett paket i lådan, men en present till bebisen. Ett " Take your baby home" kit. Så fantastiskt fint, jag blev sååå glad. En lite mössa och en filt som kom från min gamla kollega och vän Sofia. Hon bor i Norge och hade skicka detta fina till mig. Det är hennes syster i USA som gör dessa kit. Hon har en blogg som heter Pellerinadesign.blogspot.com där du kan hitta flera snygga saker hon gör.Där hittar du även en länk till hennes Etsy shop & Spoonflower. Där jag hitta massa snygga tyger och barnkläder hon gjort.

Tyget är i ekologist bommul och  amerikanska print.Det snygga storstadsmotivet får mig att tänka på "Hemma" och Stockholm och gamla stan. Så vackert jag är så glad för detta tusen TACK Sofia!!


29 dec. 2013

Ta ner julen?!

Jag vill verkligen ut med julen nu…. vet att det är tidigt. Men regnet och det milda vädret gör att jag istället vill ha tulpaner och ljust inne istället. Inte för att jag har det mörkt men det är så mycket jag ska hinna med nu känns det som. Så jag börjar så smått, planterar om en del blommor som vissnat. Hyacinterna 
klipper jag och sätter i vas istället. Den vackra vita Amaryllis bara fortsätter blomma och flera knoppar kommer. All jul uppe är borta utom stjärnorna i fönstren och staken i Estelles rum.

Min man är och handlar och vet inte att jag börjat ta bort, lika bra det…

Nyår i år ska firas här hemma är bestämt. Vi ska hänga med våra enormt kära vänner och det ska bli så skönt, ser verkligen fram emot en lugn och slapp nyår. Trött och tjock som man är orkar jag inte göra nån mat och inte hon heller så vi ska köpa gott från saluhallen.
 Jag har beställt denna tårta från Steinbrenner och nyberg i Göteborg. Det är en saftig kladdkaka som följs av vit chokladmousse och hela bitar av mango och hallon. Toppas av frisk passionsmousse. Insvept i chokladsjok och som dekoreras med frostiga blommor och gnistrande stjärnor.








Jag har vilat mycket idag, fattar inte vart kraften och orken tog vägen efter att jag plockat och fixat lite på förmiddagen.


Estelle och Alice har lekt och det var så inne i leken att jag knappt våga avbryta för en fika paus.


Så mysigt höra deras konversationer och ord dom snappat upp,som kommer in på helt rätt ställe, men ändå vet man att dom inte vet vad det betyder… 

Är det inte märkligt att man har massa julgodis och gott kvar fast att man haft folk och fikat mer denna månad än man nånsin gör, iallafall vi. Till nästa år ska jag göra ännu mindre godis, de äts inte upp man är så mätt och inte sugen på socker hela tiden. Jag har massa lakrits knäck kvar och när äter man upp dom ärligt?! Och i år gjorde jag ju så extremt lite i bakväg, för att jag inte hann och orkade när jag jobbade så mycket. Men så hade jag en skön jul med ;) och har fortfarande.


Till middag gör jag kyckling med jordnöt sås och ris med en enklare sallad. Matteo som är extremt kräsen i mat tyvärr, åt två portioner så antingen var han extremt hungrig eller så var det gott.

Efter maten kände vi oss så trötta och istället för att slänga oss på sängen, tog vi en cykel tur hela familjen. Vi kom en bra bit runt sjön men sen orka inte Estelle cykla mer så vi vände. Det blåser så kallt från sjön, så det var gott att komma in i värmen sen. Då la vi oss alla i våra sängar och vi läste massa böcker för barnen.

Sen var det bolibompadax och vi satte oss med barnen i soffan, jag halv la mig och min man satte sig bredvid och sjönk ner lite. Det sluta med att vi två somnade och jag hörde Estelle säga "sluta snarka pappa" så nu har han gått för att lägga dom. Får se om han somnar med dom eller om vi ska se en film jag fick i julklapp.

Önskar er en härlig kväll så här innan nyår!

Stor kram /C

27 dec. 2013

Mellandags rea

Önskade mig en morgonrock i julklapp, men hitta inte någon jag fastande för. Så jag tänkte gå ut på mellandags rean och titta på nått.

Idag skulle Estelle vara hos tandläkaren redan halv elva, så jag passa på att gå till en butik medan ja ändå var på byn. Men väl där inne fick ja nån yrsel och hade svårt andas och blev helt svettig. Jätte skumt! Ringde på min man som fick komma och hjälpa mig och sen åkte vi hem han gjorde en kopp te till mig och ja satte mig i soffan och bara tog det lugnt. Vet inte om det var nåt blodsocker fall för jag fick inte ner mycket frukost i morse.

Sen ringde Alice och ville leka med Estelle. Det var ett uppskattat samtal och en glad Estelle ville självklart leka. Medan dom gick ut ringde jag min mor och fråga om hon ville hänga med ner till Allum och titta på en morgonrock. Det ville hon, jag plocka upp henne på byn och så drog vi en snabbis ner.

Det blev bara mörkare och mörkare ju närmare Göteborg vi kom. Men det var svårt hitta parkering men det gick till slut. Sen strosa vi lite, ville inte ha nån i polyester = plast så riktig 100% bomull får det åtminstone vara.
Snart när jag går upp och ska värma ersättning så vill jag ha nåt att dra på mig, hitta till slut en jag trivdes med på Åhlens. En stark rosa/ceris färg och den går till knät så skönt. Kommer jag använda mycket i sommar med kände jag,den var inte på rea men de gjorde absolut inget. Hitta en matchande natttröja med som jag kan ha med på BB och även hemma, jag är så varm av mig nu den var kort ärmad och gick till knäna med typ. 
Sen fick jag en god body lotion av min mor från Body shop den dofta svag citron så gott.

Vi tog en lunch sen, i senaste laget kände jag för nu var man hungrig och törstig. Det var så där, bakad potatis med kyckling och vitlök. Insåg att det finns extremt lite ställen och äta på där… min mamma hitta en fin underklänning till sin nya klänning hon ska ha på nyår och jag köpte en födelsedags present till Matteo, Pippi sängkläder. Han kommer bli såå glad!

Annars var det inte nåt att ha måste jag säga, var inte inne i så många affärer men det var inte nåt jag gick i gång på. Och då ska tilläggas att jag gillar att shoppa. Men icke idag, var trött och såg inget jag blev sugen på. Vi drog oss hem på eftermiddagen men hu så det regna, det öst ner. Tycker det är jobbigt att köra i så mycket vatten. Det var ju så fint hemma när vi åkte.

Så jag kom hem med en påse men otroligt nöjd med min morgonrock och nattsärk.

Min fantastiska man hade dammsugit och gjort så fint här. Det gjorde mig glad!

Får man säga att man vill ta ner och ut julen fast det bara är den 27e? Jag är så sugen på att ha ett vanligt hem nu, jag sätter in julen så tidigt och njuter av både bak,juligt hem och julmusik så tidigt att jag nu tröttnat. Sen vill jag börja förbereda för den lilla som komma skall, behöver måla lite saker och kolla igenom kläder mm.

Ikväll har vi myst med barnen och titta på Shrek och ätit chips i soffan, hela familjen. Jag slumra till redan efter 18 men nu ska jag väl ha lite trevligt med min man innan jag somnar för natten.

Ha en trevlig kväll du med!!

Kram / C

26 dec. 2013

A N N A N D A G J U L

Jag fick sovmorgon idag gick upp nästan halv tio.. det var länge sen jag låg så länge. Måste sovit på rygg o mådde illa när jag vaknade, som man inte fått luft och så blir det ju med trycket från magen. Hade varit uppe två timmar i natt med, den sparkar så starkt och jag är så täppt i nästan att jag har svårt att andas och sova.

Min man har fixat frukost och jag får ligga på soffan lite innan jag känner att jag orkar sitta upp och äta.

Vi gör oss klara och ska gå ner på byn med min bror och familj,Estelle var så glad när jag sa att hon och Charlie skulle få träffas idag med. Dom är super duktiga på att gå och vi matar ankorna på vägen ner. 

Min mor och kära make hittar snygga kläder och vi byter en julklapp som Estelle fått dubletter av. Jag köper lite kalas saker till Matteos kalas bla.

Det var skönt att komma ut, för både kropp och själen. Vi drog oss sen tillbaka hemåt, det var jobbigare för dom att gå.



Sen gör vi oss klara för nästa kalas. Estelle är bestämd med vad hon ska ha på sig, Matteo vill bara ha mer paket.

Där får vi god kalkon middag med koktpotatis och en sås med plommon, aprikoser och walnötter, det är fantastiskt gott.

Jag är trött och lägger mig en stund på soffan, men då är tomten på ingång. Matteo är jätte rädd konstigt nog, men det går över väldigt fort. Sen får han fina kläder och pippi gubbar som han inte har. Men nu har han alla gubbar som finns att få… 

Sen blir det lek och fika och jag är så mätt att jag inte får ner en kaka eller bulle. Fast att hon hade massa sorters kakor att bjuda på tyvärr.

Min man lägger barnen och jag slänger mig på soffan- Äntligen ska här slöas. Hoppas det är något sevärt på tv i kväll.



Orkar inte blogga så mycket men här är lite hur och vad vi gjort i jul.
ÖNSKAR ER EN SKÖN KVÄLL

Kram /C





25 dec. 2013

Julafton / Juldagen

 När Juldagsmorgon glimmar jag vill till stallet gå…. ringer i mina öron när jag vaknar. Hade en märklig dröm där vi var på julbord och min svärfar försvann och det var han som skulle betala och vi hade inte med oss pengar och fick aldrig gå därifrån… så märklig dröm.

Vi går upp kl 9 idag det är skönt, men märker att vi alla är trötta. Det var en lång, intensiv dag igår. Men ack så trevlig och mysig, åt gott hemma hos min syster och det tog stopp i magen ganska fort. Sen blev det kalle anka, jag la mig på soffan och snacka med syrran och svägerskan. Min man somnade på den andra soffan och snarka….

Sen hade hon gjort god vitchoklad kladdkaka med granatäpple.Man var mätt men fick ner en liten bit, för den är så god!

Barnen började bli otåliga och vill ha sina paket, stor som liten. SÅ vi började göra oss klara för att åka hem till oss istället. Regent öste ner och vi sprang ut till bilarna och där hemma gick dom som vankande ankor fram och tillbaka och undra när vi skulle börja öppna. Så roligt att se deras entusiasm och vissa av dom kunde inte fika eller äta nåt, det var så pirrigt.

Nu var det så att "Tomten" var försenad. Jo, vi hade fått låna en "riktigt" tomte av grannen som hade fixat nån kille.Jätte snällt och så mysigt. Men vi vänta inte på han utan vi började, lyckan var total och jag satt med min Matteo som lyste av lycka varje gång de kom ett paket med "Pippi" när det inte var Pippi i så sucka han och sa " oh nää" vilken unge han är va?!

Det tog sin lilla tid och sen när vi var klara sprang alla upp och lekte med sina saker. Då helt plötsligt kommer tomten gående utanför, det var så kul för han hade verkligen allt som en tomte ska ha, svarta skor med stort guld spänne, tomtedräkt med byxor och jacka och hår och skägg i vitt lockigt och en tomtemössa. Till och med tunna silver bågar i sina runda glasögon. Han kom med sin säck och ville komma in och sätta sig, så roligt dom var modiga alla barnen. Spända tog dom emot ett paket var och tack så mycket. Min Estelle hade utryckt sig innan om att hon ville att en riktig tomte skulle komma i år och inte Morfar. Kusin Wilmer hade frågat mig om min man skulle vara tomten i år. 
SÅ detta var så lyckat!





Efter det var alla lite sugan ändå på "nåt" så jag grädda saffranspankakan och tog fram mina ruus kakor ( bröd) ost och massa gott på lägg och så fika och åt vi lite god kvällsmat allihopa. Samuel Ljungblad och Ole Börud var på tv så vi titta sen på Play allihopa.

Jag vart så trött redan vid åtta, vid nio försökte jag lägga Matteo och höll precis på somna när han sa, nä jag vill inte sova och så gick han upp. Jag släpa mig upp och landa i soffan. En dag går så fort. Folket gick hem vid elva, och då la jag mig direkt och somnade på studs.

J U L  D A G E N

tog vi sovmorgon till nio och det är så tacksamt att dom sover till det i allafall när dom lägger sig sent. En ganska grinig Matteo är det, och helt försåtligt att dom inte orkar med allt, när man knappt gör det själv. Vi var idag bjudna till min mor och far på middag, super gott med potatisgratäng och kallskuret och massa exotiska frukter, kändes fräscht och sen massa olika efterrätter. Det man skulle behövt göra dessa två dagar är att ha tagit promenader efter maten, men eftersom regnet öser ner så är det inte ett alternativ. 

Vi bestämmer sen att vi får gå hem med våra trötta barn, och lägga dom. Sen kan alla komma till oss istället för lite mysigt häng. Mina föräldrar är hemma och har min brors ena barn. De större följer med och kollar film här och myser med oss. Bjuder på chips och dipp samt kvällsmat och godis med allt vad de innebär.

En mysig kväll men jag är trött nu känner jag, oerhört trött. Så i morgon är sista stoppet på detta julfirande hos mina svärföräldrar där vi ska ha lilla julafton. Sen ska vi få andas ut och bara njuta av ledighet och inte några middagar och tider att passa.

Hoppas ni haft det lika trevligt, juligt och gott som vi!

Kram och fortsätt njuta av julen och ledigheten….





23 dec. 2013

23 december

Ännu en skön morgon då hela familjen kliver upp över halv nio, min man har gjort god frukost och tänt ljus. Jag som somnade tidigt igår sätter på Michael Duble julkonsert som var fantastiskt. Missa du den kolla på Svt play!

Sen myser vi runt bara tills jag kommer på att jag totalt glömt barnens julstrumpor pust… slänger mig i bilen till maxi där jag oxå måste komplettera det som inte fanns igår. Jag får en chock när jag inte ens kommer in med bilen på maxi området, det är köööö. 


Hjälp vilken panik, kö till hissarna och hela butiken är tjock med folk som sliter och tar i sina saker. Jag hittar snabbt det jag behöver och drar därifrån.
När ja kommer hem är mina svärföräldrar här och önskar God jul och har lämnat var sitt paket till barnen. Min man har gjort plättar till deras stora glädje och vi äter lite smörgåstårta ihop innan dom åker hemåt.

Då gör vi en super mysig sak, vi tar och tappar upp ett bubbelbad med massa gott i och trycker ner oss alla fyra. Jag gör inpackning och ansiktsmask. Vilken underbar doft som sprider sig, jag älskar bubbelbad!

Min fantastiska man har dammsugit och svabbat alla golv på båda våningarna, och  sen låter han
 mig sitta med en kopp te och bara vara. Det kallar jag kärlek och lyx!

Vi bjuder hit mina föräldrar på fika på eftermiddagen och äter en god tosca kaka jag köpt med vaniljkräm i. Peter och Pia kommer oxå förbi och lämnar julklappar till barnen, så gulligt. Dom blir jätte glada att dom får öppna dom nu, Matteo får bara pippi saker och chips ;) en fantastiks plåtlåda från "märket Pluto" även ett ängalspel fast med pippi och lilla gubben och några märken som vi satt på jackan med pippi. Han äter chips och vill tända den direkt när dom gått.
Sen tittar han på den,när den snurrar runt,runt,runt. Estelle fick glitter hårspray, glitter nagelack två stycken och läppglans som doftar aprikos och jag får pröva och ja tycket det var jätte snyggt på mig ;)
Hon målar rosa glitter direkt och det vill även Matteo ha, så det får han med.

TACK snälla ni för fina saker till våra barn!

Inte nog med det, min bror med familj ringer och är på väg ner, vi hänger ju gärna så dom kom hit vi sju och vi beställer Pizza och har det hur mysigt som helst här. Estelle har längtat efter sin jämnåriga kusin Charlie. Så mysigt att dom fick ses lite stund idag med. I morgon får dom såklart ses igen hela dagen!


Nu är den gravida kvinnan trött och ska gå knyta sig.

Önskar er en underbara afton och en riktigt GOD JUL

Kram / C



22 dec. 2013

Dan före dan före dan...

Hela  familjen sov till över halv nio idag, vilken skön känsla. Min man hade varit och köpt god frukost i går kväll, så nu tändes ljus och fram med tomtegröt,jos,en god kopp te med smarrig cheddar på frallan och man njuter av varje tugga en sån här sen ruggig morgon.

Idag står inget på schemat mer än kanske lite städ…. Julklapparna slog vi in härrom dagen men har hittat lite mer så visst det får bli lite sånt idag med.

Jag är grymt trött, så jag lägger mig en stund och sätter på barnen i bullerbyn till mina älsklingar. Att handla in det sista borde vi göra oxå men jag har så lite ork. Som att jag bara vill slöa och ha jul nu, som om kroppen liksom inte vill greja mer….

Estelle har tråkigt säger hon, och fast att hon fått ringa både kusin Noa och  Alice som till och med kommer hit några timmar och leker är hon inte nöjd. Så efter lunch och lek med modellera så ringer hon mormor och frågar om hon kan komma dit en stund. De går bra, jag skjutsar upp henne och sticker sen och handlar. Fy, knappt finns det parkering och allt är typ slut. Inte en enda äppelcider går att få tag på och ja som var sugen på det och räkor med aioli. Men till slut hittar jag en liten glas flaska. Visst det är söndag och snart jul, men det måste det har varit fler gånger på Maxi. Det får bli en tur i morgon igen och hoppas dom fått leverans.

Jag är så slut när jag kommer ut, att jag bara vill hem och äta. Det går för många timmar mellan intagen så jag nästan mår illa för att ja inte ätit något. 
Hämtar Estelle och sen hyr vi "dumma dig 2" dom får kvällsmat och vi äter baugette med räkor, sallad och aioli och cider. Sen sitter vi hela familjen och skrattar åt filmen. En underbar kväll igen, helt enkelt.

Nu ska vi kolla på solsidan på tv4 play och sen är det väl dags att sova. Imorgon är det ännu en mysig dag hoppas jag.
Min bror med familj kommer och vi får se när dom anländer det är inte lätt åka med fyra barn var av den minsta inte alls gillar att åka bil. SÅ det har varit segt för dom att åka långt.

Nu är det verkligen jul, och jag älskar detta. Det jag är mest besviken och missnöjd med är vädret, milt och regn. 

Kram och jag önskar er en riktigt GOD JUL 

21 dec. 2013

J U L på L I S E B E R G

Vilken underbara dag vi haft på Liseberg, helt perfekt väder, milt och uppehåll. Inte alls mycket folk och inte någon kö någonstans. Kan det bli bättre?!





















Jag hann sticka in på saluhallen och köpa ost som jag alltid gör hos min goda vän Qlas. Det var 13 nummer före mig och ja stod som alla andra och knödde längst väggen, fy tänker jag att folk orkar va ute i sista minuten. En annan är ju tvärtom. Men jag vet att vissa gillar detta, att trängas och köa med massa andra super stressade människor, dom tycker liksom det hör till. Tur vi är olika…. Var så nöjd att jag fick tag på mina goda ostar ingen jul utan guruer.Sen tråckla vi oss ur stan mot liseberg.

Vi började med att åka kaninbanan hela familjen, vilken utsikt man hade från den.Sen blev det karuseller flera varv, tomteverkstan och sent intag av lunch,


Mina killar

Tomte verkstad med alla nissar

Tomte far

Estelle skriver till tomten

Underbart vackert Matteo springer  före

Burger king är bäst

Fantatiska stånd det doftar gott

Dom bästa jag har 

En sur Matteo som vill ha all choklad själv


samt lek i kaninlandet och flera åk attraktioner. Estelle ville ta lott och det gjorde vi i choklad ståndet, och hon blev så besviken att hon inte vann, det kom liksom en tår och hon försökte behärska sig verkligen, jag fundera på om jag har en dålig förlorare till dotter… men då gick vi till toblerone ståndet och så fick hon ta en till och ja tog en och som den tur jag brukar ha vann jag en jätte toblerone med massa små i. Hon blev överlycklig och sen bråka dom om vem som skulle hålla och bära den stora vinsten. Min man gick till bilen och skulle lägga den vinsten där för vi har inte nån vagn, så det blev segt att bära på den. Men då kom Matteo bort, de paniken man har och känner är inte nåt jag önskar någon. Jag springer inte heller så Estelle och jag ropar oss hesa, ja vill ju inte tappa henne med. Tror du inte ungen gott ända upp i kaninhuset själv och står där och skrattar när jag med gråten i halsen undra vart han är. Nä, ensam med två barn utan vagn ska man inte vara på liseberg.

Dom fick även välja en munk eller chokladboll doppad i riktig choklad i en söt liten vagn innan vi lämnade Liseberg för detta år. En helt fantastisk rolig och mysig dag! Jag njöt fast att ja var helt slut och gick myrsteg där ifrån. 

Väl hemma somnade Matteo gott direkt, Estelle hade somnat i bilen och var nu pigg. Så hon och min man satt och mös i soffan vid tv. Och ja åkte till min Elin med en lite julklapp, hon jobba dygn så vi drack te och pepparkakor och satt och prata lääänge. Så otroligt mysit, fast klockan var långt slagen var det värt det. Sen somnade jag pang bom direkt när jag la mig.

Är tacksam för en sån härlig dag mitt när alla andra stressar på!

20 dec. 2013

Ledig dag

Känner nästa mig stressad av att inte känna någon stress… jag har varit klar med julgodis och bak samt julklappar så jag är rädd att jag missat massa  men kan inte komma på vad det är! Vi satt just här och sa, vilken skön jul vi har. Inga måsten utan vi har fikat och myst och bara varit idag.

Vi ska fira med min familj i år och min älskade bror med familj kommer ner hit. Vi delar givetvis på mat inköp och tillagning. Der är det enda jag har kvar att göra. Goda revben och saffrans pannkaka samt lite små goda dadlar, med bacon och handla ost på "Hildas ost" i saluhallen i Gbg och en god sallad. 
Julmaten ska intas hos min syrra, sen har vi paket utdelning här och fika och kvällsmat. Ska bli så mysigt och trevligt.

Slagit in julklappar med Matteo i eftermiddag till Estelle,och min man. När hon kom hem slog hon och jag in julklappar till Matteo och kusinerna. 

Mannen kollar "på spåret" som inte roar mig alls. Och vi har myst med chips, julkalendern och barnen leker häst med sin pappa… vilket är riktigt kul dom tjuter av skratt och när han jagar dom.

Är så grymt trött varje kväll, jag längtar efter att få ut denna lilla snart. Det är jobbigt med stor mage, massa vatten och svullna fingrar, fötter och läppar. Att ha dessa sammandragningar. Att man är otymplig och knappt orkar böja sig ner och ta på sina egna skor är en annan jobbig sak. Men snart jag mycket snart är det dax.
Bävade lite för samtalet jag ska ha ang snitt. Men prata med Bvc idag och dom sa att dom bara vill prat, för det står inte något konstigt i min journal om att jag inte skulle få snitt. 

Nu kära ni önskar jag er en trevlig kväll och hoppas ni njuter av allt gott och mysigt som hör julen till.

Trots trist regn och rusk, och kanske har inte julstämningen infunnit sig om man tittar ut, men strunt samma det är jul nu. Det är tid för vila, mys och eftertanke!

Kram på er


18 dec. 2013

G L Ö G G K V Ä L L med grannarna

Vi sov tungt och gott till 8.30 jag känner att jag mycket väl kan tänka mig vänja mig vid detta. Jag och kärleken satt och prata i går om sovrutiner när bebisen kommer. Ja, sa att jag minns så lite från den tiden. Han påminde mig om våra sovmornar till 10.30 när Estelle var liten…. och när Matteo kom tog vi varannan natt och varannan morgon fick man då sovmorgon då den ena gick upp med båda barnen, tänk det är som bortblåst för mig. Minns verkligen ingenting om sovnätterna.

Idag ska vi ha alla grannarna här på glöggmingel. Ska bli kul för vi har aldrig träffats allihopa. Alla har tackat ja utom en familj som redan var upptagna. Estelle är bjuden på 5 års kalas och bästa Ebbe ute på landet och får skjuts ut så tacksamt. Men i all min förvirring (  den här hönshjärnan  jag har just nu är inte att lita på kan jag säga) SÅ glömmer jag att granntjejerna ska komma hit och då vill nog Estelle vara med så min man sticker och hämtar henne efter ett tag, och Estelle berättar för mig att kalaset INTE var slut än. Men jag förklara situationen att hon hade nog blivit ledsen om alla kompisarna var här o skulle gå precis när hon kom hem.. de fattar hon och är glad igen!


Så uppskattat de kändes av alla, jag tänker att vissa av grannarna kanske faktiskt inte blir bort bjudna så ofta, några höll sig kvar in i det sista  och tackade så hjärtligt för allt gott dom fått. Jag känner mig glad och lycklig att jag gjorde detta, för jag fick så mycket beröm att jag tog detta initiativ. En granna sa " denna tradition har du gjort bra ser farmemot nästa år igen" 

Vi lägger barnen och röjer sen, det är alltid så trist att ha det kvar om man bara struntar i det på kvällen, känner jag. Jag ska jobba i morgon igen och det är inte kul att ha det hängande över sig. Ser oxå att jag tog hem Estelle en hel vecka för tidigt från dagis, dom skulle sluta i morgon. Men ja hade fattat de som förra veckan, ni ser vilken tankspridd kvinnan jag är. Men hon är ändå förkyld och det är så skönt att vi sover till halv nio nu så jag struntar i det...

Nu har jag slängt mig här på soffan, känner tröttheten komma och ska nu masa mig upp till min goa säng.

Kram och sov gott till er alla!