31 maj 2013

Bana och choklad kaka

Sommaren är här och jag hoppas den har kommit för att stanna.... de var några år sen det var riktigt bra sommar, sån sommar man hade som barn... vad man minns!

Idag ringde vi Annika och Floyd och undra om dom ville komma hit och fika på förmiddagen, de ville dom så vi bakade en kaka.

100g smör
2      ägg
2dl socker
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
3dl mjöl
4msk mjölk
1msk vaniljsocker (äkta)
2bananer
100 choklad 
en näve Valnötter

Sätt ugn på 175 grader och vispa socker och ägg, tillsätt alla torrvaror och blanda sen i mjölken i de smälta smöret och varva mjölblaningen med mjölk/smör ner i äggsmeten. Sist i med mosade bananer och chocklad.

När dom dök upp stod kaka i ugnen och dom hade med sig massa jordgubbar och grädde som vi vispa med äkta vanilj i, och doppade sen dom goda gubbarna i detta. VAD jag inte visste var att Annika fyllde år idag, så pinsamt när jag förstod på telefonsamtalen att hon hade födelsedag och inget sa hon heller....
Jag gav henne pengar som present så hon och hennes man kunde äta ute på kvällen!
 framemot

Så gott att fylla år på sommaren tänker jag, dels ha gott väder på sin dag. Ska man ha fest är de perfekt att kunna vara ute och de finns så mkt mer att bjuda på när man kan grilla ( som jag tycker är så gott) 
Vi pratar,njuter och barnen leker vi tar fram vatten kanan med trädgårdsslangen, men det är kallt vatten.... Estelle skar upp sin fot i förrgår på våra stenar som snart är ett minne blott när vi bygger altan. Så djupt att det varade i dag nrä jag tog av plåstret. Så hon haltar lite stackarn de gör nog ont, två stora revor. Inatt ska hon få ligga utan nåt bandage så det får torka upp. 

Sen går vi in och läser massa böcker i våran säng, jag märker att dom är trötta båda två men klockan är mycket så de är inte någon ide att dom får sova. 
Jag ska jobba en sväng i syrran´s butik för hon ska på student. Det ser jag fram emot det var så länge sen sist och jag gillar att stå där.


Massa goa människor är på byn och ja får en lite pratstund med några av dom.

Kvavt är det så luften nästan står still, när jag slutar cyklar jag hem och träffar mina trötta barn, som vill att jag ska lägga dom redan nu klockan sju. Ja, inte mig emot.

Sen har jag märkt under dagen att måsar varit på VÅRT tak. Jag säger åt min man att gå upp på taket och kolla, han är kaxig och går upp utan långärmat eller nåt att försvara sig med om dom skulle anfalla.

Jag hade rätt det var ett bo där uppe, inte i skorstenen som min man trodde utan mellan fläkten och takpannorna så var det tydligen som ett kanon läge att bo insyn skyddat och fint. Men nu rök det och jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag inte gillar måsar! Men nu kommer dom aldrig få bygga bo här med, dom har i två år byggt hos grannen som man ser, fattar inte att han inte tar bort de. Så i morgon lär det vara tyst här utan för fönstret....

Det blir en god middag för mig och min man i trädgården efter detta, med en kallt glas Cola zero. Åh va mysigt det är att sitta så här i värmen och de kommer en frisk fläkt från sjön, vi har på lite Maxwell i bakgrunden och bara njuter. Min man säger att vi ska passa på njuta för man vet inte hur många kvällar man får som denna i sommar....

Trötta försöker vi röja lite till i trädgården för att snickaren kommer på måndag o ska börja med altanen. Då de ska vara undan röjt och klart. Jag ser på min älskade att han har tunga jobbiga dagar på jobbet nu, varför är karlar så dåliga på att planera? Det verkar alltid strul på hans jobb när de handlar om planering och folk, dom jobbar och sliter och nu ska han jobba 12 timmars pass hela helgen. Så trist och segt, jag gillar när vi är en hel familj inte jag och barnen hela dagarna.

Ännu tröttar sätter vi oss i soffan och känner att vi borde lägga oss fast att de är ljust ute och klockan bara är 21.30
Det blir en kort film och nu ska vi lägga oss lite för sent. 
Estelle måste drömma mycket för hon vaknar varje kväll nu runt elva precis när jag ska lägga mig kommer hon in och vill sova bredvid mig. Mysig känner jag man får väl passa på!

God natt på er!

Du är dyrbar och älskad glöm inte det♥ 

29 maj 2013

Onsdags mys

Idag vaknade barnen för tidigt, så typiskt när Estelle är ledig från Dagis. Men vi skulle träffa syrran & kusin Noa och mormor på stan vid 10 för en förmiddags fika. Så mysigt tror faktiskt inte vi gjort det nångång allihopa så här, fast vi bor i samma lilla småstad!

De är lite kvavt i luften och jag som inte har någon jacka tycker de är små kallt på uteserveringen. 
Vi tittar på skor till Noa han köper nya gummistövlar och Estelle får ett par sandaler fast de liknar birkenstocks.Hon älskar dom och tar dom på sig.






Väl hemma igen känner jag att gräset måste klippas, jag kan ha så dåligt samvete att jag inte fixar mer på dagarna. Nu när de har varit så varmt har de svartnat för ögonen flera ggr,jag är väl dålig på dricka med. Men småsaker som att klippa gräset eller måla vår ytterdörr är sånt som bara försvinner när dagen lider mot sitt slut och barnen lagt sig, då vill jag bara sjunka ner i soffan och ha R A S T.

Så jag klipper gräset, svetten rinner och jag dricker massa vatten, dom varnade för åska idag och det ser väldigt mörkt ut därför kanske man är så varm. 
Jag plockar oxå av rabarberna rätt mycket faktiskt dom är som godast nu, sen kokar jag rabarber sylt. Det var ett sånt gott recept i nya Mat magasinet.



Jag är så glad för min trädgård som börjar växa upp, jag gödslade tidigt i våras eller slutet på april typ. Så nu har vi jätte fin gräsmatta.

Längtar tills vår uteplats som vi ska bygga på är klar. Ja gillar grus men de är skönare att gå på trall såklart.

Nu ska jag lyssna på ljudbok!

Ha en ljuvlig kväll i sommar svalkan!

Kram på er ♥

28 maj 2013

En liten stund med Jesus

Idag har jag lyssnat på en gammal psalm som en Lina Sandell har översatt.Den är från 1879 så den är gammal, men än idag så sann och ja kunde idag uppmuntras och bli glad av den...

Här kommer den fantastiska text.

                   
En liten stund med Jesus,
o, vad den jämnar allt
och ger hela livet
en ny och ljus gestalt.
När jag är trött av vägen
och allt som möter mig,
en liten stund med Jesus
och allt förändrar sig.

En liten stund med Jesus,
och hjärtats oro flyr
och blicken vänder åter
från jordens små bestyr
till livets verkligheter,
de ting som ej förgås,
när himlarna och jorden
av sin förvandling nås
Så giv mig, käre Herre,
ja, giv mig ofta då
en liten stund med Jesus
i själens tysta vrå!
Mitt hjärtas djupa längtan
är denna enda blott:
en evighet med Jesus
och allt, ja, allt är gott!

 
En liten stund med Jesus,
vad kraft den har med sig,
vad lust den ger att vandra
på Herrens viljas stig,
vad mod den ger att leva
och lida för hans namn
i ljuvlig försmak redan
av vila i hans famn

 
Trots att vi lever över hundra år senare har den ett starkt och bra innehåll, precis som livet! 
Idag har jag fångat dagen med min son, som kan göra mig helt slut en dag annars. Men idag var vi ute och cyklade, titta på ankorna vid vattnet, hoppa på studsmattan, lekt i sandlådan samt vattnat våra växter. Och vi har haft de så mysigt, visst har han busat men vi har kunnat tagit konflikterna med ro. Han fick en klubba av sin moster idag på stan, jag var där inne och skulle göra lite ärenden, snabbt som bara den. För att gå på stan med honom utan vagn gör man inte ;) på vägen hem mötte vi tre brandbilar var av en med båt på släp, en ambulans o en polisbil på gångvägen vid oss så jag fick åka ut på gräset. Jag fick en ont i hjärtat när jag såg dom vid sjön på andra sidan, och när jag såg barn som satt i kanoter.... jag vet inte vad som hänt. Men jag vet att man ska ha respekt för vatten och jag hoppas innerligt att det inte var nåt allvarligt. 





Nu Ropar min säng kom och lägga dig hos gosiga mig....jag kommer!!!

Kram på er ♥


27 maj 2013

Bullbak

Idag blev det bullbak jag och Matteo skulle göra det för vädret skulle ju bli dåligt.Bullar är nåt som hör sommaren till tycker jag. Jag älskar att baka men jag är dålig på att ha kakor hemma i frysen för vi fikar på stan om vi fikar. Så nu tänkte jag skärpa mig och baka. Så vi satte degen efter att vi lämnat Estelle på förskolan. Sen sprack solen upp och det blev värsta sköna dagen, då var det varmt i mitt kök kan jag säga....

Hallonbullar:1 msk svarta kardemummakärnor 
1 st ekologiskt ägg 3 dl mjölk 50 g färsk jäst 1.5 dl strösocker 0.5 tsk salt 150 g smör, rumsvarmt 1.2 l vetemjöl specia

Fyllning: Hallon
             Socker
             Smör
              
Jag gjorde dubbelsats och halva med kanel/kardemumma bullar resten hallon!
Det blev även lite saffrans cupcake jag vet att saffran tillhör julen, men inte för mig... jag älskar det året om i mat eller kakor. Bild kommer på dom och recept.


Vi tar en fika min lilla solstråle och jag efter att vi bakat klart.

Hoppar på studsmatten med honom sen tills jag är svettig. Sen gick tiden och det blev middag och familjen var samlad.

Estelle undra om vi sparat en deg till henne... ja sa tyvärr då blev hon jätte ledsen.
Men ja hade ju beställt så mysiga saker till cake popsen så jag lovade att vi skulle baka när det blev dåligt väder nästa gång....
Nu är jag trött och sitter här med fötterna i högläge och drömmer om att få ligga i sängen med min ljudbok.
Om ni inte upptäckt detta med ljudbok så vill ja uppmuntra er att göra det. Så fantastiskt!!

God natt alla sköna människor! Du är värdefull glöm inte det ♥

26 maj 2013

Weekend i Halmstad

Min  man och jag drog iväg till Halmstad över helgen. Man skulle kunna se det som en morsdag present i sig. Vi åkte på fre förmiddag, lämnade barnen hos farmor och farfar, som skulle ha dom en natt sen skulle mormor och morfar ta över en natt.
Utsikten från vårt rum


Vi körde genom Varberg och Åsa, så vackra ställen det finns i vårt land. Väl framme checkade vi in och la oss och slappa en stund. Sen gick vi ut, solen sken men de blåste lite. 


Det var tydligen nåt jippo i stan med massa mysiga mat tält uppställda och man fick smaka på goda ostar och där åt vi oxå lunch, det blev Grekiskt för mig och min man tog Spanskt.



Vi bokade biljetter till "Den store Gatsby" det var en väldigt vacker men lite tragiskt film. Ja njuter så av att gå på bio det är avkoppling och helt ljuvligt.
Vi tog sen en tripp till Tylösand där gick vi på stranden och andades in den ljuva doften av hav och sommar. Vågorna slog på klipporna och vi satte oss på en uteservering där. Vi åkte inte hem förrän solen gått ner alldeles röd och fin var den när den sa  godnatt...

Sen fortsatte vi så hela helgen vi åt god frukost,slappade ännu mer gick på stan och shoppa lite små saker. Åt gott och åkte till havet igen med ljudbok och tidningar satt vi på filten i solen i våra underkläder och hade det så otroligt skönt. Vi har passat på att göra allt man inte gör som småbarnsförälder längre... typ går på bio två dagar i rad på kvällen, sitter och äter varmt och gott på ute serveringar sent och på stranden. Ja, ärligt talat får man inte mycket shoppat med dom små heller....Idag gick vi på "Fast Furious 6" se den säger jag. Oh såna filmer gillar jag spänning,humor,kärlek,allvar!!



SÅN fantastisk helg, jag är tacksam och oerhört glad att vi fick åka iväg själva. De behöver man, jag kände mig tröttare men jag tror de beror på att man just slappnat av. Underbara dagar, ja hade kunnat stanna längre jag tycker så mycket om Halmstad. Vi var mycket där som små och badade på deras stränder, jag gillar stränder mer än klippor faktiskt.
Morsdag sov jag länge sen underbar frukost ute i solen. Vi tog en tur till stranden igen och bara slöa innan vi fortsatte hemåt till våra älskade små barn. Som blev så glad av att se oss, Estelle hade ritat så fint till mig. De är alltid lika rörande att få en teckning♥ 

Tack kära föräldrar och svärföräldrar för hjälpen med barnen!!













21 maj 2013

Njutit

Jag fick igår ett samtal från min svärmor där hon säger att hon ska komma och hämta Matteo.... ja fattade ingenting men hon hade tydligen pratat med min man och han hade inte nämnt något till mig......
Så sagt och gjort kom hon och han var lite ledsen när han skulle åka men det gick bra, jag tänker att det är lite nyttigt för honom att vara borta från mig. Som den mamma lover han är.

Jag pratade i telefonen med en gammal god vän Monica länge,sånt man inte kan göra annars på dagarna. Sen vaknade min man som jobbat natt och vi tog en lunch på "musses steakhouse" det var jätte gott och sen åkte vi hem då det var dax att hämta Estelle på dagis.

Det var riktigt mysigt att bara få rå om henne, vi hade lite "måndagsmys" hon fick chips och dricka i våran säng där vi satt alla tre och kolla på film. De tog inte lång tid förrän hon snarkade. Jag gick upp och prata med min man innan han skulle åka iväg till jobbet och sen prata jag länge med Elin på telefonen, hennes man jobbade med och barnen sov då passar vi på!

Jag la mig med min ljudbok... som Elin introducerat för mig. Så fantastiskt jag har idag lyssnat över tre timmar. Det är lyx för mig detta. Dels att vara utan barn och bara vila och ligga och lyssna, jag kunde gå ut en stund med idag eftersom solen kom fram. Marina en annan gammal vän har sin bilfirma här och då brukar hon passa på att komma förbi en sväng när hon ändå lämnar in bilen.


Tack Ulla för att jag fick vila!

Min man har även frågat mig och vi i helgen ska åka till Halmstad och bo på hotell. Hans bror har haft lite frinätter som han velat sälja. Så jag är imponerad att han tagit tag i saken och frågat. Jag är ju inte svår med sånt, jag älskar ju allt som har med överraskningar,mys och komma bort, barnfria saker. Det behöver man inte muta mig för att hänge med på. Så vi får se om det blir av nu då ;)

Nä, jag är så trött så ögonen går i kors idag blir det en tidig kväll för mig.

Kram och sov gott♥ 

18 maj 2013

Mina tankar

Jag är väl inte typen som bölar så fort de går mig emot, jag klagar inte om jag har lite ont. Men de här veckorna har varit jobbig i min själ, har känt mig otillräcklig för min familj och  mina barn. Trots att min man ställt upp massor och våra familjer har hjälpt oss. Jag tycker det var skönt att bli sjukskriven för "min" skull. Att dom faktiskt undrade hur jag mådde. Detta lilla,lilla ord "hur mår du" som man så lätt förbi går i denna tid. Men som kan betyda så mycket, att nån frågar och faktiskt BRYR sig.Det känns som vi glömmer det enkla och "lilla" ibland. Vi förvirrar bort oss i alla måsten och denna tickande värld.

Jag kan ändå känna att jag missat massa saker under dessa veckor. Jag är rätt kreativ och visst kan jag vara lat ibland och inte orka med men jag är rätt rapp annars med att greja. Jag har missat  en del som sagt som planteringarna,tvätten,städet,plocket,fixet,gemenskapen,måla utemöbler,middagarna,mm. Men mitt i allt är dessa tankar okej,jag tänker att det yttre har blivit så viktigt i vår värld. De "rätta" kostar mer och mer för vi lever i en tid där det bara går fortare och fortare, vi är i stort sett bara ett"klick" bort. Vi vill så mycket idag orka mer,vara bra förälder,fru,ha egen tid,hinna mycket mer,ha kvalité på allt vi gör och vara sunda på det.
Därför är vi beredda att ta ett gympapass på lunchen,en powernapp,läsa mailen i mobilen på väg till jobbet,medan vi dricker vårt kaffe i en mugg gåendes på väg till bussen.
Vi läser nyheter på nätet,vi snabbspolar på SVT play till det som intresserar oss,vi gogglar oss fram till kunskap på nätet och kollar källan till det vi läser.Vi beställer kläder,inredning,möbler,mat på nätet och får det snabblevererat, den tillgängligheten har blivit viktig. Och vi är så glada för det snabba,effektiva och färdigpaketerade lösnigarna.

Är detta verkligen livskvalitet? Inte för mig och det har jag verkligen tänkt på dessa veckor. Då ja fått lära mig att sakta ner, det är inte så farligt med lite dammråttor eller att ha lite ogräs och gå osminkad....

Nu ska vi inte fördjupa oss mer, utan ut i solen med oss. 
Vi tog en frukost ute idag, kändes så underbart och nästan overkligt att värmen är här nu. Stanna, stanna snälla solen!

Nu ska vi åka till någon park med barnen så dom får springa omkring.

Kram och njut av sommaren idag♥ 


17 maj 2013

Sommar mys på hög nivå



Vi hade plättar kvar sen igår så jag packade med det, samt saft,vatten och lite kex o frukt. Så drog vi till parken där vi skulle träffa våra goa vänner Stina,Emmy och Wilmer. 


De var såå många människor där idag, men vi satte oss på stora filten och barnen sprang och lekte så bra. Sen kom Hannele med barnen dom var där från Floda med kyrkansbarntimmar som en avslutning. Så då fick dom ännu fler kompisar...

Vi fikade, prata,leket och fika igen och sen gick vi till djuren. Så söta kanin ungar och höns,grisar, lamm, getter mm. Där alla barnen fick glass. De behövdes en sån här varm dag. 




Vi var kvar så länge att min man fick hämta barnen som var så trötta och lortiga av all lek. Säkert super hungriga med, vi hade inte tänkt stannat hela dagen. MEN det var så trevligt och vi hade inget att passa.


Väl hemma hade jag förberett redan i morse kycklingfile i lime marinad med massa goda primörer som sparris, vår lök och champinjoner samt färsk majskolv. Sååå gott blev det kan jag säga men glömde fota. Min man badade barnen och satte på dom pyjamas direkt och sen fick dom chips framför tv. Vi satt ute själva och åt i den ljumma sommarkvällen som man faktiskt får kalla det.

Nu har min man klippt gräset och ja sitter här inne med fönster och dörrar öppna, de doftar grymt gott. Jag har en kall äppel jos här bredvid och kan inte säga annat än att jag njuter.

Ta vara på kvällen och helgen nu!

Kram fina ♥ 




16 maj 2013

God rabarberpaj

Sol vad du värmer ända in i själen, jag blir så glad av att se dig lysa in när jag vaknar. Idag ska vår dotter ha vårkonsert med vernissage på dagis samt ska man ha med sig fika korg där man sen efter allt får sitta i den fina stora matsalen och fika. Man får bjuda med släkt o vänner. Estelle har bjudit med farmor & farfar & mormor för morfar jobbar. Hon har blivit förkyld under natten, det är inte så varm att man kan ta av sig för mycket när man är lite märker jag....även fast de känns så är vinden kall ibland.

Idag prata dom med mig från dagis om att ja är sjukskriven nu,då får jag har Estelle fulla dagar för att underlätta för mig. Som sagt synd man inte visste det för några v sen. Men idag ska hon få gå där hela dagen och hon är så lycklig över att få äta mellis där som alla andra gör och hennes bästis på dagis heter Clara och de är så gulligt att se dom.

Så jag och Matteo går hem i den ljumma vinden och gör en knäckig rabarberpaj till fika korgen vi ska ha med oss. Jag har så mycket rabarber att mina föräldrar var här och tog en stor planta, så nu har jag precis lagom. Vi ska göra om i landen. Ni vet väl att rabarbern är som godast och sötast när den är späd och smal i stjälken. Så vi plockar lite och här kommer receptet om ni vill prova.

6 stjälkar rabarber
mandelflarn
0,25 dl + 0,25dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
kanel + kardemumma
50 g mandelmassa
25 g smör
0,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Skiva rabarbern och lägg i en smord ugnsform. Riv ingefäran och strö över rabarbern. Blanda 0,25 dl strösocker med vaniljpulvret och strö sockret över rabarberna. Pudra över kanel efter egen smak. Riv mandelmassan och häll ovanpå rabarberna. Gör en smuldeg av smör, vetemjöl och 0,5 dl strösocker. Häll smulorna ovanpå pajen. Grädda i ca 15 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt svalna något innan pajen äts. Servera gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås!

















Satt sen ute i det vackra vädret när min son lekte i sandlådan. Titta i nya numret av Mat/Fest och drack en kall god äppeldricka med grönt the, hitta den på maxi igår alkoholfri och utan tillsatser eller socker. Jätte god!





Sen var det dax att packa fika korgen till alla, det blev mackor till oss goda surdegsbakade frallor ( köpta) och plättar till barnen samt rabarberpaj med vaniljsås.

Och så åkte vi till dagis och lyssnade på dom vackra sångerna som barnen sjöng, Estelle klämde i och var jätte duktig.
Sen var de vernissage och man fick en portofil med alla hennes teckningar samt att dom gått igenom kroppen och tala mycket om känslor.

Sen fikade vi gott allihopa och sen cyklade vi hem. Nöjda, trötta men glada.










Jag hade en lite date med min vän Elin på kvällen. Vi hade fått varsin gratis sallad på Max som vi tog ut. Grillad kyckling sallad,faktiskt jätte god. Vi satte oss i solen och prata, så mysig. Så nu sitter jag här och ögonen går i kors. 

Jag är glad för en skön,bra dag!

Kram på er/ C♥

15 maj 2013

Lång dag

Var hos läkaren igår, hb lågt fortfarande samt att jag antagligen fått Gikt. De hade jag några veckor innan vårt bröllop av nån konstig anledning för massa år sen. Och i lör fick ja jätte ont i foten när jag var i stan med min svägerska på en mys helg.

Så det blev starka kortison tabletter och recept belagda nya kraftigare järn tabletter. Jag fick en remiss på järnspruta men de brydde sig inte denna läkare om... de hade hjälpt mig fortare. Men dom är dyra så det var väl det, jag är ju varken blek eller sitter och grinar.... så jag får gå sakta framåt och hoppas energin och kraften kommer. Men jag blev sjukskriven i tre veckor för dom tycket att jag som hemma mamma inte kunde fixa detta själv, och det är ju på ett sätt sant. Det har varit tufft och det släääpar efter här med det mesta i vardagen. MEN det har inte gått någon nöd på oss, vi har fokuserat på barnen och varandra i första hand. Sen får dammråttorna komma och gå lite....

Mina föräldrar har hjälpt till och även svärföräldrar ha tagit barnen så jag fått vila.

Men nu hoppas jag min mans chef förstår och att vi kan få njuta lite ihop.
Jag kan väl ha lite panik av att vi inte planerat sommaren än, så sent som det redan är. Men varken orken har funnits eller att jag brytt mig, jag sa till läkaren igår att jag nästan varit lite deprimerad då berätta hon för mig att när hon hade ett Hb under 100 för många år sen. Då ringde hon sin bästa kompis som är homo..va det nu heter när man är "blod doktor" och då berätta hon att depressioner kan man få när hb ligger under hundra. De kändes nästa skönt att höra så man inte tror man håller på bli knäpp.

Jag ska nu lägga mig efter en lång dag, barnen var inte sig själva idag. Ja har bokstavligen sprungit efter min son som rymmer om man har altan dörren lite öppen, som drar i sladdar, häller ut blomjord,smular sönder kex, tog en glass och kleta ner hela studsmattan med. Så slut jag var när min man kom hem, jag bara digla ner i soffan och sa att jag kan bli tokig på denna lilla ljuvliga unge och idag har det varit to much!

Imorgon är en annan dag, hoppas de sluta blåsa och kan va lite mer sol. Då ska ja sitta och njuta en stund ute med en kopp the, jag köpte ett vitt the idag det var super gott..... ja Pia på påse så lat har jag varit!

Kram på er ♥

14 maj 2013

Hotellnatt

Snabbt bestämde min svägerska och jag att vi skulle dra till Stan (Göteborg) tidigt i lördags. Där skulle vi i vår takt gå på stan, äta lunch och sen ta in på hotell och gå ut och äta på kvällen samt ta en bio på kvällen innan vi skulle få sova själva och sova länge.....

Sagt och gjort drog vi iväg, min man jobbade dock på söndagen det hade jag glömt. Så farmor & mormor fick rycka in och hjälpa till TACK♥ det var så uppskattat.
Vi strosa omkring och gick in i affärer vi inte brukar gå in i, vi hitta fina saker till oss själva. Det blev lite nya plagg för oss båda. Lina var i sitt esse som en lite flicka som ska få gå på Liseberg pirrigt ;) hon shoppa loss. Men som sagt det är inte ofta man är i stan själv och kan i lugn och ro få Prova kläder. Det jag ofta gör att att köper hem (utan att prova) sen får jag lämna till baka eller byta. Så vi tog det lugnt och strosa i timmar på stan, satte oss vi kanalen med en glass i solen och vi hade lugnt kunnat slumra till en stund.

Vi tog oss sen till hotellet och pusta ut, kollade lite restauranger och bio filmer. Vi åt god Hamburgare tallrik på Elcorazone så gott att få sitta och njuta av varm mat, utan att bli störd i samtalet och utan att diska och plocka undan och utan att tjata på barn som inte äter...
vi promenerade sen till Bio palatset och köpte biljetter. Ett stor minus är att de bara finns två biografer i hela Göteborg och därför går de ju så lite filmer och på skumma tider. Så vi såg "Identity thief" det var ok men inte så jag rekommenderar den på bio direkt den kan man hyra i så fall.

Sen gick vi till rummet och la oss och snacka i sängen. Tror vi släckte runt halv ett, lite väl sent men vi somna på stört båda två. Ja, vakna tjugo minuter senare av att Lina snarkar ;) tur ja hade med mina öronproppar. Sen sov vi gott jag vaknade runt åtta av att min fot värkte och sen låg jag och spela lite i sängen till Lina vaknade runt halv nio. Så drog vi oss, duscha och gick ner till frukosten. Ett mycket fint, gott och trevligt hotell "Opalen" det kan ja rekommendera varmt däremot!
Sen åkte vi hem till svärmor och hämtade min lilla prins, som blev så glad och sprang emot mig när jag kom...


Tror jag skulle behöva vara borta lite längre nästa gång. Dels så man får längta efter barnen och sin man. Dels att min man får känna på heltids jobbet med barnen och hushållet själv utan hjälp. Och sen får barnen längta efter mamma som både är ros och ris på dagarna....

Tack älskling♥ att jag fick åka på detta och tack Lina♥ för en oerhört mysig helg!!

Hoppas ni njutit av helgen och solen!

Kram på er / C







10 maj 2013

Längtar till sommaren

Nu äntligen har jag fått varit hos frisören, det var flera veckors kö så jag frågade runt om barnvakt,så jag kunde gå på en dropp in tid. Min svärmor kom hit tidigt i tis så snällt tack de uppskattade jag.  Så underbart att få sitta och bli ompysslad, dricka en kopp the och titta i magazin utan att bli störd. Vilken  Lyx! Att ja fick lägga mig ett par timmar sen när min man vaknat är en annan sak, jag var helt slut efter besöket.
Malin klippt mycket men de behövdes tydligen, sen färga jag min hemska utväxt och gjorde lite slingor. Hon lockade mitt hår sen så jag blev snygg.

Det kan ja säga att ja inte känt mig de sista, snygg alltså. Men jag får väl jobba lite på det nu ;)

Jag känner att jag vill så mycket, fixa i trädgården,storstäda, greja med tvätten,måla det ja tänkte och uppdatera barnens skor samt klädbehov. Men ja  blir trött efter en stund och ja känner att jag får gå långsamt fram, ganska frustrerande men ja har kanske nåt att lära av det med...

Mina rabarber växer så de knakar om jag jämför med grannens... jag har inte gjort några planteringar än bara satt lite små blommor. 


Min man har jobbat natt och även stuckit iväg på lite inkopplingar på kvällarna. Så en kväll när ja satt i min ensamhet i sängen ringde min Elin.. hon jobbade och vi snackade från 22 till midnatt. Åh så kul och så trött jag var men ack så mysigt. Vi ska ses nästa vecka och det ser jag framemot. Ja har träffat alldeles för lite vänner de sista veckorna!

 Igår fick jag ett ryck o sa till min man eftersom det var röd dag, att vi drar till stan ( läs Göteborg) och kollar på skor till barnen. Vi bor i en lite by där dom har begränsat med både urval och stl. Men de öste ner när vi kom fram så vi fick gå i femman huset, ni vet det är det värsta stället tycker jag. Men praktiskt när de regnar och barnen är griniga. Vi hitta jätte fina skor till Estelle. Matteo fick nya Crocs samt ett par mindre snygga gympa skor men sköna.

Sen åt vi på Pizza hut, jag orkade inte se alla människor och ville komma undan lite i den stora massan. Så skönt, samt att dom har massa bra på barn menyn och då ingår dricka och glass för dom små, samt att dom får kritor och block att rita i medan man väntar. Så amerikansk jaa ;) och det älskar vi!!!



 Det fanns en rolig karusell i leksaksaffären. Vi tog och delade på en god Pizza med tunn botten och mozarella i kanten.. mm ja orkade inte äta upp allt så jag bad om en doggybag.

Sen stannade vi hos mina svärföräldrar på vägen hem, var tvungen göra en välling till Matteo som fått öroninflammation med,han skrek så en kväll här att jag inte visste vad ja skulle göra. Jag fatta inte va det var tills han tog sig för örat, jag gav då en supp och nässpray. Han är nämligen förkyld och sen somna han utmattad i min famn. Dagen efter såg ja massa gega som runnit från hans öra och fick en tid direkt. Där dom konstatera att hans trumhinna spruckit så inte konstigt han hade ont.Han äter nu penicillin o är inte riktigt sig själv, har inte nån matlust och extra mammig.

Men Estelle blev jätte glad att komma till farmor hon ville inte med hem, så hon fick stanna. Vi drog oss hemmåt  till ett ösregn med kvav luft och sol. Så lustigt väder men vackert var det.

Jag la mig direkt när jag kom hem och min man höll på med sina leksaker i källren som han beställt, gitarr prylar överallt!!!


Nu ska ja väcka mitt vackra barn ♥


Kram på er och ha en riktigt underbar helg!

Kram / C