18 dec. 2015

Saknaden

Idag  har det varit tufft att bo här småstaden, saknaden av mina vänner "hemifrån" blev extra påtaglig idag. Inser vad vänskap betyder mycket, att luta sig mot en vän när det är jobbigt eller när man känner glädje, är väldigt värdefullt.

Att mitt i den gråa,trista vardagen få energi påfyllning av en vän är ren och skär lyx. Jag längtar ofta hem, mer och mer faktiskt. Det har väl mycket med att man är hemma med små barn också. Att inte ha så mycket vuxenkontakt eller en lunch med en kollega gör att ensamheten blir påtagligare.

Jag saknar en dag i Stockholm att bara strosa omkring och prata, sitt på ett mysigt cafe som man gjorde förr (innan man & barn) ibland tror jag att vi som fått barn senare i livet,vi som startade lite senare... vi som levt singel längre än 25 och som flyttat,rest och äventyrat med polare, har kanske ett behov av vänner mer för dom har/ är fortfarande en stor del i ens liv. Att  mitt bland alla blöjbyten och plockande och konflikter om ditten & datten få snacka med en vän.

Det är mina tankar och känslor idag. Jag längtar efter er och ni vet vilka ni är. Kärlek till er, just idag är ni extra saknade. Att sitta uppkrupen i soffan med en kopp the´och bara prata, skratta högt. Det hade jag behövt!!

Kram / C

16 dec. 2015

Ledig dag

Jag jobba så mycket förra veckan och bokstavligen kastades in i detta, att jag varit totalt slut dessa dagar. Verkligen inte haft energi som jag brukar. Men vi skrotar runt här hemma  i pyjamas långt in till lunch timmen, så får  vi lite gjort ändå.


Granen är inte inne än, och jag är mer och mer inne på plastgran. Har sett en sån fin som ser ut som en kungsgran. Jag är mer och mer för fake it til you make it. Men vi får se hur det blir, ekonomisks som jag är kanske det får bli en på rean efter jul!

Men jag har gjort lite kakor som jag tycker om att ha på jul. Små biskvier är en av mina favvosar och dom gör jag alltid. Sen dajmkakan och lite julgodis.




Det finns mer jag vill göra men jag har inte haft tid, ork eller möjlighet att bjud hem en enda denna advent. Men dagarna är ju inte slut än eller ledigheten. 

Det känns som denna jul är ganska soft, många har stannat upp och inte tok shoppat och hysterin på att bräcka varandra med julgodis sorter och mest mat, har varit lugna. Så jaq hoppas vi denna jul kan fokusera på gemenskapen och tänka på varför vi firar jul egentligen. Det är idag verkligen aktuellt med ett husrum för natten, precis som när Jesus föddes. Med alla flyktingar och alla som verkligen söker ett uppehälle…

Kram och var rädd om dig / C

14 dec. 2015

Saffranspannkaka

julen här hemma gör vi alltid saffranspannkaka. En enkel, krämigt och väldigt god efterrätt som passar jätte bra på julen.


På Gotland kan du avnjuta den året om, där får man den med slammbärsylt och vispad grädde. Hos mig får man bjrönbärsylt och vispad grädde för jag har aldrig lyckats hitta slambär.

Om du vill prova på får du receptet här:


12 dec. 2015

Börjat jobba… lite

Jag har verkligen inte hunnit blogga…. jag har fått jobba så mycket, väldigt hastigt och lustigt. Denna v har jag gjort 56 timmar, det som skulle bli timvikarie blev lite mer denna v kände jag.

Som jag sa förut ringde dom från kommunen och nu är jag på ett asylboende och det är så spännande, utmanande och väldigt roligt. Men också extremt rörigt och tufft, killarna är jätte goa men det är verkligen kulturkrockar, och det gäller att snappa upp dom fort och lära dom det Svenska samhället. Det är en stor uppgift som är viktigt. SÅ jag har varit väldigt trött när jag kommit hem. 

Jag har fått lite smak på hur det är att vara två som arbetar och pusslar med hemmet,barnen,helgerna och allt där emellan. Hjälp, vad viktig roll föräldern som är hemma har, känner jag... Min man sa till mig efter att jag kom hem från ett 9-21 pass på jobbet, att det är fullt upp för mig att ta hand om barnen. Det blir inte mycket mer gjort sa han. Jag log och kände att jag förstår...precis men ändå är det "massa" som förväntas att man ska göra speciellt som mamma ( kan jag känna) och precis som på min arbetsplats så känner jag att "vissa" från andra länder som är personal förväntar sig att jag som kvinna ska göra saker som mat tex. En sa satte sig på en stol och sa till mig att säg till när jag ska duka, jag  svarade honom då att nu tar jag rast och maten ska göras medan jag är borta…
Bara ett exempel på hur man fördelar, tänker och faktiskt bara gör, utan att tänka sig för ibland. 
Säger inte att allt måste va jämställt, det du gillar och är bra på gör´t men bara för att man är kvinna gillar inte alla att laga mat… det är inte någon självklarhet för mig.

Men det är väldigt intressant!

Kram på er / C


9 dec. 2015

Julbak

Julen närmar sig med allt vad det innebär, jag har idag gjort Rocky road med barnen.Det är en klassiker för oss på julen och det är så enkelt att göra.

Jag gör en del andra saker med som kommer upp här så småningom. Jag ska verkligen inte gör massor i år ( som man säger varje år) för det är lätt att de ligger i frysen ända in till påska ibland.

Att göra godis är något som min lilla tjej gillar och jag får lura henne, att russin och annan torkad frukt och majsbollar också är "godis" jag har gjort popcorn några gånger som funkat som godis med, det är jätte bra.



Trevlig kväll på er!

Kram / C