31 aug. 2015

Jordgubbsylt

Det lunkar på sakta men säkert, vardagen och rutiner börjar ta form. Än finns det saker som inte kommer av sig själv och flyter på. Det här med att lämna Estelle på skolan med två till i bilen eller att vi inte kan cykla allihopa. Hon är så trött på morgonen & vem är inte det… 

Vi måste få in bättre rutiner på kvällen och läggning i tid. Att för mig lägga barn mellan åtta & nio och själv lägga sig strax efter är för mig inte okej. Jag måste få en paus en rast från barn gnäll och tjat, sätt mig med en kopp the, och bara få ha det tyst en stund. 

Jag har varit extremt trött och har ont i kroppen nåt som jag tror är en inflammation igen, har så dåliga rygg och magmuskler att jag tappar hållningen i bäckenet. Jag skulle varit hos min ostopat förra veckan men fick inte ihop det med tider och barnvakt. Så jag ska dit nu i veckan och hoppas han kan hjälpa mig lite.

Rensade ut frysen idag och frostade den, hitta massa jordgubbar jag fryst in sen i somras. Så medan barnen var i skola och på dagis. Passade jag lillan på att koka sylt. 


Kändes ruggigt och höstligt idag med regn så det passade så bra att förlänga sommaren lite med jordgubbsylt. Imorgon har jag lovat bjuda på pannkakor, sylt o grädde när barnen kommer hem.

Ha en go dag!

Kram / C

24 aug. 2015

Mini semester

Sommaren kom tillslut, lite sent men bättre de än inte alls. Tycker lite synd om alla barn som inte fått badat så mycket i sommar, och nu när skolan börjar blir det inte samma sak.

Vi har badat i stort sett varje dag efter skolan och haft mysigt, både med kompisar och fika korg.
Sen titta jag på lite stugor för jag kände att vi inte riktigt fått till den där semestern med sol & salta bad i år. Hitta en stuga precis vid stranden och ringde direkt och fråga om den var ledig till helgen. Det var den! Så det blev inte nån skola för Estelle i fredags, utan vi drog söder ut. Till Mellbystrand, Sveriges längsta strand.

Att få lägga sig i slutet av Augusti på en strand med gassande sol i bikini det kändes lyxigt. Barnen njöt, lekte och byggde sandslott och samlade snäckor. Underbart att se, jag satt och njöt i min stol md ljudbok i öronen. Detta är livet på en pinne tänkte jag, precis så här ska sommaren vara.

Min syrra blev sugen med och kollade upp lite ställen runt Halmstad. Men vi hade en stor stuga med ett rum med 6 bäddar i en utbyggnad på huset. Som jag sa dom kunde haka på oss, nu jobbade hon på lördagen men dom kom till oss på stranden sen på eftermiddagen, och det var SÅ mysigt att se barnen leka ihop trots olika åldrar så har just vatten och sand ingen betydelse för hur "gammal" man är… det är alltid roligt.




Vi åt ute vid stranden på kvällen och såg solen gå ner, helt ljuvligt. Sen åkt vi hem och tände ljus och gjorde lite mys. 
Fortsatte på söndagen och njöt av solen och tog oss även en sväng till Båstad där vi tog en glass, badade gjorde barnen och vi strosa omkring bland alla vackra hus. En kvällsmat vi havet innan bilarna gick vidare hem till småstaden. En sådan lyckad helg detta var, glad att jag kollade med en stuga, detta var verkligen att suga ur det sista av sommaren.






Hoppas att du med tar tillvara dom små tillfällena det är dom som sätter guld kant på vardagen!

Kram /C

20 aug. 2015

Skolstart


Tänk att min lilla tjej blivit så stor att hon börjar förskoleklass nu. Hon har längtat och varit så förväntansfull på detta nu en lång tid.

Härlig uppstart ute på skolgården med ballong utsläpp och tal från rektorerna på skolgården. Sen bjöds det på saft,kaffe och bulle till alla syskon och barn och föräldrar.
Jag stod och tänkte på min egen skoltid och hur speciellt det var att börja.

Att ta sig upp på morgonen har väl varit vår "stora" förändring att ha en tid att passa… tidigt.
Estelle har tyckt att det är det jobbiga med skolan, och jag har sagt till henne att så här är det nu livet ut. Skolan i massa år framöver och sen ska du börja jobba och då kan det på vissa jobb börjas ännu tidigare.

Vi firade med lite glass och en cykeltur till byn, där vi också köpte lite nya kläder som hon fick välja. En lycklig och stor tjej nu.

11 aug. 2015

Sommaren är för kort

Så kom då äntligen sommar värmen, solen och glädjen över att kunna vara ute en hel dag. Att åka till stranden ta med fika korgen och se glad barn plaska omkring i vattnet. Jag njuter av att se mina barn glada. Trots att det är en kraft ansträngning att åka iväg med tre barn var av ett inte vill se någon annan. Är det svårt på en badplats, men ja har hittat andra ställen i år där det faktiskt inte varit så mycket folk knappt en till sen har vi varit själv. Och just i år har det varit jätte skönt.

Denna sommar blev inte som jag hade planerat den i min skalle, jag har varit tröttare än vanligt och jag har varit ganska låg. Känt att min kropp och själ varit svagare än den brukar. Många tankar och mycket samtal med nära vänner och min kära man har det varit. Det har gett mig mycket att få diskutera och ta upp kanske för vissa "känsliga" ämnen men som berör en på olika sätt. Att få reda ut saker, att få tänka igenom sitt liv och ens framtid, drömmar och visioner.Att man kanske haft höga krav på sig själv och andra med för den delen. Det har för mig varit viktigt att stanna upp och andas denna sommar. Jag har saknat tystnaden  jag längtar efter lite mer sånt. Landet tror jag hade passat mig bättre. Jag njuter verkligen av storstadspulsen och att för en dag åka in till stan (läs Göteborg) jag älskar att gå och strosa, äta gott med någon go vän, shoppa lite och titta på folk. Men så skönt komma hem och slippa bo i denna stress.

Ska inte säga att jag känner mig utvilad inför hösten, men glad! Glad att få se vad som kommer hända och förväntansfull över hur det kommer bli. Tacksam till min familj och framförallt mina barn som ger mig så otroligt mycket om livet, samtidigt som dom är riktiga energi slukar mellan varven. 



Så jag kommer inte ha tid till att vara här inne på bloggen för en tid kanske, vi får se. Jag har en dotter som börja förskoleklass nu, helt otroligt var tiden går. Det är stort för henne och det kommer bli mycket skjutsande och tider att hämta/lämna på när dom går så olika. De gäller bara att planera och strukturera upp det i tid, så man kan se någon vän med barn emellanåt. 

Hoppas du haft en fin och bra sommar!

Stor kram / C

5 aug. 2015

Sommarlov´s dagar

Nu var det så där länge sen igen….

Jag har inte prioriterat bloggen i sommar, fast att vädret varit ruttet så har jag haft fullt upp. Vi hade inte planerat något direkt i år, vilket jag nu i efterhand är glad för.
Dels för vädret ( har ju stor betydelse om man hyr stuga mm) och dels för att våran minsta lilla dotter är folk skygg.
Det har faktiskt varit rätt påfrestande!

Det började bara helt plötsligt på min svågers 40 års fest. Då vi riktigt tänkte på det. Sen har det inte gått att träffa "folk" knappt vänner eller familj. Hon drar upp benen och jag kan inte släppa ner henne, ingen får titta på henne för hon bara skriker, som att hon får panik. Det är jätte jobbigt och har ju begränsat oss lite i sommar. Att man har en son som matvägrar vissa dagar gör det tungt mellan varven.

Men vi har alla vårt och vår vardag, man får se det positiva och försöka hålla fast vi dom små stunderna.

Glad sommar på er nu / kram