31 mars 2011

De var idag Henrik skulle gå på kurs på jobbet sen jobba natten.... Så nu var vi själva och hade mys morgon med frukost framför barnkanalen. Man får ta till lite sånt så jag kan ge lilleman i fred så inte hon blir avis. Så Nicke nyfiken fick de bli. Sen äntligen somnade han och ja kunde lägga mig en 20min med Estelle. Sen gick jag upp och gjorde mig själv i ordning.
Då vakna lilla snorpan och vi gjorde lunch och sen blev de lek på hennes rum först med duplo lego och sen degade vi med playdo, Estelle kallar de för "bla" vi gjorde bullar och ormar och gurka och äpplen i degen. Sen var de dags för Matteo att äta och sen klädde vi oss för en promenad ner till centrum för att ta en fika med Pia. Matteo skrek hela vägen ner till Gerdas bageri så med honom på ena armen och köra vagnen med ena handen o så börja de regna till på köpet... typiskt jag har inte hunnit handla nåt vagnregnskydd heller så de måste vi skaffa.


Väl nere satte vi oss och fikade gott, Estelle fick en jätte fina dock som man gav nappfalska med vatten i så kissade hon sen, de va spännande tyckte Estelle. Och ett pussel med djur som de bara va två stor bitar man skulle sätta ihop. Matteo fick en jätte fin body från Paul Frank. Pia har alltid nåt roligt eller mysigt till Estelle hon skämmer riktigt bort henne......
Men dom gillar varandra och Pia kommer väl va en favorit "tant" när Estelle blir äldre om hon redan är de nu!

Sen skrek Matteo när vi skulle gå jag blev helt svettig på cafet, Estelle ville inte sitta i vagnen och ja kände bara hjälp mig. Som tur är har syrran en butik på stan så vi slank in där, så fort han kom i hennes fam blev han lugn så kom de en rap såklart. Henrik va på väg hem så hon mötte oss.
De blev fil och macka till middag, hann inte göra nåt. Sen somnade Estelle tidigt hon va så trött. Min mamma dök upp sen för hon ska hjälpa mig inatt när Henrik jobbar. Snällt!

30 mars 2011

Storstads mys

Igår var vi i Göteborg och njöt av vårsolen hela familjen, de blev god lunch och även en mysig fika på stan. Så mycket shopping blev det inte. Dock köpte jag mina två fina burkar jag länge längtat efter. Men mer än så blev det inte... Sen skulle både jag och min man till tandläkaren på avenyn, min kära svärmor är nämligen tandsköterska o jobbar där så därför går vi dit!

Va jag längtar till en STORSTAD varje gång jag är inne i stan!!!!
De är bara att konstatera jag är inte nån småstadstjej, de som är bra här att man har nära till allt, speciellt när man har barn. De är inget som ligger på andra sidan stan som man ska krångla till. Sen har vi nolhaga parken me både park och djur, så visst de mesta finns MEN inte pulsen, massa affärer, atmosfären och dom fantastiska restaurangerna och alla mysiga caféer. Säga va man vill om Alingsås o att de är caféernas stad men dom är varken så mysiga eller goda + att barnvagnar inte kommer in. De har dom i för sig  på vissa ställen i Gbg med men då är utbudet såå mkt större. Ja, ja vad är en bal på slottet......


28 mars 2011

Måndag!

Idag när jag satt och gav Matteo mat så kom en våg av lycka över mig. Kände mig tacksam till att jag har två så fina och friska barn, ett stort hus, en fantastisk man, listan kunde göras lång. Och sen att solen just titta in där jag satt gjorde känsla ännu bättre!!

Längtar nu till våren och att bara kunna gå ut i tunnar kläder slippa denna påklädning o alla lager varje gång. Sen saknar ja mina vänner "hemma" hade varit så mysigt att ta en fika med Louise eller Annsofi eller med min svägerska Magda och låta Estelle springa runt med sin kusin Charlie. Bara de där vardagliga en träff en kopp te och så en pratstund...
Har ju goa vänner här med men vissa bor på landet ;) och de blir inte att man ses så ofta. Men ja har å andra sida fullt upp med mina två så jag ska inte tro att ja har tid med fika hit och dit. Men snart hoppas ja att vi hittar en rytm och en ordning här som funkar. På måndag börjar Henrik jobba och de kommer kännas kan jag säga. Såå mysigt att ha haft honom hemma för hela familjen.

Kram på er!

26 mars 2011

Syskonkärlek!!!

En skön solig morgon,Estelle är världens bästa storasyster och hon tycker så mkt om att sitta eller ligga på golvet bredvid  Matteo. Hon hjälper mig med små saker som att slänga hans blöja, hämta nappen osv. Mina älsklingar!!


Ska inte sticka under stolen med att de känns att ja har två små barn hemma, Estelle blir 1 1/2 år nu om drygt en vecka och de är inte så stort egentligen. Men de klart att hon framstår som stor i förhållande till honom, men hon e fortfarande mammas lilla tjej. Så de har varit så härligt att kunna va tillsammans med henne nu när Henrik varit hemma så länge, att vi två bara har kunnat stuckit iväg ut eller bakat eller lekt ute. Utan att ha en lite bäbis att ta hänsyn till, för hjälp vilken tid de tar.... bara att mata sen ska de rapas och bytas och gosas och sen sövas osv. kan ha dåligt samvete över att Matte får ligga själv i vagnen eller babysittern för att man gör grejer med Estelle. Men hon behöver ju mer uppmärksamhet. Detta är ju så nytt för henne också att nån annan kommit hit och tagit hennes föräldrar.
Men de lägger sig väl. Träffade en mamma på stan igår som hade 2 år och två månader mellan sina första barn och hon sa att hon tyckte de tog ett år innan man hitta balansen och man hitta en rytm. Oh ja hoppas ja hittar den innan.....

Men visst tar de tid, jag känner att ett möte eller Bvc besök just nu räcker som utflykt. De tar sån tid med all påklädning och innan man kommit iväg har den ena spytt och den andra kissat på sig ;) de är livet som småbarnsförälder!!!
 Jag längtar så till våren nu, jätte skönt att bara kunna gå ut på altanen och bara vara. De ska fixas ny gunga och sandlåda såklart. Sen att gå och bada och gå till nolhaga och titta på djuren samt leka i parken de blir grejer det!

Väldigt tacksam för mina fina barn, Henrik och jag kan sitta på kvällarna o titta på Matteo och säga detta har vi gjort bra ;) och de kunde vi inte tänkt oss för 15 år sen.. som ja skrivit förut har vi ju varit kompisar lääänge min kära man och jag. Men slutet gott allting gott nu har vi två dyrbara skatter som vi vårdar ömt tills vi får släppa dom när dom e mogna att flyga ur boet.



23 mars 2011

Bullbak

 Idag vaknade jag och Estelle 7.30 gick upp åt frukost och sen började vi med bullbak, Matteo och Henrik sov så vi hade de tyst och mysigt i köket. Estelle gillade att äta degen och fyllningen!
Sen var de sol så vi tog och fikade ute på altanen i solen med nybakta bullar och mjölk, så härligt!

Skulle vilja ha hjälp med trädgården, dels med att bolla tankar och sen ha hit nån som fixade allt och betalade. Kan man få de tro...
Ska fixa sandlåda till Estelle allafall hon gräver i jorden och de är inte populärt. Men de som är populärt är att blåsa såpbubblor med pappa!!!

22 mars 2011

Intressant!

På Efter 10 häromdagen hade Malou några gäster som bestod av Elisabeth Höglund, Tony Erving, och en journalist som hette Carlos nånting. Dom diskutera bla den här reklamen om "otrohet" på tv. Och de verkar ju vara ett hett ämne, såg på Debatt också häromkvällen. Men de ja ville säga var att dom diskutera om man kunde förlåta en otrohet osv. Då sa han Carols en väldigt bra grej att när han gifte sig så sa prästen att man skulle lova varandra evig trohet, vilket han tyckte va bra MEN han tyckte att om inte var lojal eller ärlig mot sin partner eller som han sa att de finns dom som pratar illa om sin parter inför andra när dom inte är med, de tyckte han va värre än att man en gång var otrogen fysiskt. Han tyckte att de med att inte vara ärlig med varandra inte vara okej, då frågade Malou om han sa till sina vänner som inte va ärliga tex. Javisst svara han men va ska man göra? Dom lever sina liv och gör som dom vill....

 De va intressant att lyssna på tyckte jag eftersom vi själva diskuterat detta med ärlighet och relationer! 

19 mars 2011

My birthday!!


 Började dagen i sängen med mina juveler. Blev uppvaktad med en supervacker bukett med ett kort och text som var de finaste....

Sen fick jag berlocken nr 2 som de står Matteo på. Den är köpt på familjesmycken.se och jag har ettan och ett hjärta med min Henrik´s namn på så nu är den komplett.



Sen fick jag också denna vackra ring från frokenhilda.se som passade mina tjocka fingrar....

Sen blev de mys med familjen, mamma och pappa kom förbi med vacker blombukett och gott fika. Solen sken som de gjorde den dagen jag kom sa mamma. Sen var vi ute på altanen i solen och Estelle gunga och fick ta ut dockvagnen och blåsa sina sopbubblor som hon älskar!

Sen var de så att min syrra bjudit över oss kl 17 på lite mys. Och ja tyckte de va lite skumt att bli bortbjuden på sin födelsedag, men oxå lite lyxigt denna gång för jag orka inte ha nån fest som jag annars gillar att både fixa och ha för jag tycker man firar o har de lite festligt i livet för lite. Så vi gjorde oss klarar o åkte dit, jag o Estelle tog täten och ringde på dörren och skulle precis ta tag i handtaget då jag såg de va låst, vips öppnades dörren och där stod massa underbara vänner o skrek Suprice!!! Hjälp jag blev så chockad och måste ha sett så dum ut, jag blev alldeles rörd de har ingen gjort för mig förut sååå uppskattat!!!
Så fick jag fina presenter o Matteo med jag blev verkligen berörd av er omtanke! Sen bjöds de på god tackos och smarrig kladdkaka med både jordgubbsvispgrädde och glass.

TACK UNDERBARA ÄLSKADE NI FÖR EN FANTASTISK KVÄLL!!!


15 mars 2011

En vanlig dag....

Idag var de såå mysigt att få bara vara hela förmiddagen med Estelle själv. Först fick ja sova med henne själv, dvs jag sov en hel natt. De var länge sen kan jag säga. Henrik fick ta Matteo men konstig nog hade dom sovit några timmar sammanhängt. Vi började med mys frukost till P4 och sen målade vi naglarna lila både tår och händer. Klädde på oss och gick ut, de va sol inte så varmt dock kl var ju bara 09.00 men vi gungade och sen satte vi oss i solen i trappan och blåste såpbubblor som du hade fått av din kusin Elvin, de va så roligt tyckte du och försökte jaga dom stackars bubblorna :)


Sen gick vi in och ritade och dega lite innan pappa och Matte masade sig upp till en mkt sen frukost. De var som förr bara du och jag på mornarna. De blir till att hitta rutiner mellan er två nu och sen att få rå om dig lite själv med egen tid de tror jag blir kanon! 

13 mars 2011





Nu är de länge sen igen... mycket har hänt vi har haft svåger och svägerska här på kvällsfika och vi fick en jätte fin blöjtårta. Som jag så här i efterhand glömde ta kort på så jag kunde visa.... men de var blöjor, nappar, mössor,strumpor, body mm på den till lilleman och jag fick ett eget spa sett med duschcream och bodyskrubb och lotion, de kom verkligen passande för jag hade slut på allt och har inte hunnit köpa. Så tack ännu en gång så mkt!


Sen i helgen kom min bror och svägerska med familj hit från vår vackra huvudstad. Vi träffades nästan hela lör hela familjen på min sida så vi var många här 17 personer. De var full rulle, jätte mysigt att träffas de är tyvärr för sällan och trist vi bor så långt bort.. de måste ändras ;) där fick vi jätte fina kläder och haklapp till Matteo och även en hel kasse med massa snygga killkläder som jag får låna. Har ju som sagt var inte nåt till kille. Men jätte tack även där ännu en gång vi har använt kläder ur påsen sen ni drog.
Underbart att träffas hoppas vi snart kan komma upp till er!

Så igår firade vi svärmor på Nääs med en super god brunch. Min man och hans bror med fru och barn och vi.  Kan  rekommendera den varmt för er som inte varit där.www.naasfabrikerhotell.se kolla in och njut! De var väldigt uppskattat av min svärmor, dom hade aldrig varit där och efteråt tog vi en lite promenad allihopa. Solen titta fram en kortis och man kände att man vill ha vår nu! hem och slappa de var riktigt skönt med söndag kände jag för min Henrik är ju hemma imorgon på måndagen yeh.
Lina & Matteo
Min Henrik & Estelle

SVÄRMOR
Svåger & Svägerska
Myself


11 mars 2011

Sådan nåd!!

Kan känna en sån otrolig nåd att få vara mamma till två små underverk! Att få vara hemma med dom se dom utvecklas och växa. De är märkligt hur sårbar man blivit sen man fick barn. Kan knappt se ett program med barn som far illa, de ligger en så varmt om hjärtat. Dessa små liv, oskyldiga små barn som behöver sin mamma och pappa i livet för de är vi som ska skydda och ta ansvar för dom. Dom kan ju inte de än..

Min kära vän sa till mig innan jag fick bara nr 2 att ett lugn skulle infinna sig, de hade de gjort för henne nämligen när hennes 2 kom. Och de måste jag säga att de har gjort. Helt otrolig känsla, och jag är glad att de kom och jag känner att min kall just nu är att vara mamma åt mina guldklimpar. Att göra dom till bra människor inte lätt ja vet men de är ändå ett jobb, full time!!!
Jag som varit lite manisk i mitt städande, alltså ja mår inte dåligt om andra har stökigt men jag har problem med att de är de hos mig, men ja har faktiskt släppt de lite och de känns skönt. De är ju med barnen jag ska vara med,  dom tar min tid och de ska dom göra!!

Jag trivs så i min livssituation just nu och jag är väldigt tacksam till att min man är hemma med oss i fem veckor de är sån lyx!

4 mars 2011

Kejsarsnitt!

Måste ju bara berätta om hur FANTASTISKT de var med ett kejsarsnitt, om jag nån mer gång skulle bli gravid skulle jag välja snitt igen utan tvekan!! De var så smärtfritt jämfört med min vaginala förlossning. Och de var underbart att förd på Östra som jag måste ge en stor eloge till all personal både på BB och under snittet. Vilken skillnad mot förra gången då jag inte födde där. Sånt trevligt, proffsigt bemötande, eget rum, ur gullig som tog honom när inte Henrik va där och hjälpt mig. Alltså jag är så grymt nöjd!

Och väldigt glad och tacksam att jag gjorde snitt för jag ångrar mig inte, inte ett dugg. Visst första dygnet kändes de ju lite i såret speciellt om man la sig på sidan eller försökte lägga sig på sidan. Men sen har jag varit uppe o gått och och de har inte varit nåt problem alls. Dom tyckte jag va väldigt rörlig för att ha gjort kejsarsnitt sa dom på BB.

 Här är våran son Matteo!!
 En prins är vad du är, välkommen!
Så älskad från första stund, mamma & pappas älskling!

3 mars 2011

Bäbis!!

I lördags den 26 februari blev jag o min man stolta och lyckliga föräldrar till en liten son.... Jag som skulle ha planerat snitt den 7 mars,  ja de blir inte alltid som man tänkt sig ;)  fick en stört blödning på lör morgon när jag pratade med mamma i tel, slängde på luren o ringde förlossningen. Dom ville att ja skulle komma omedelbart. Mina föräldrar slängde sig hit o tog hand om Estelle och vi åkte till Östra. Jag kom in på specialförlossningen o dom fråga vilken v jag var i, berätta att  ja skulle ha planerat snitt här den 7e. Hade ju inte känt nån fosterrörelse heller så jag var såklart lite orolig, men blev aldrig rädd eller tänkte massa knäppa tankar utan kände mig ändå rätt lugn. Vilket min man kommenterat flera gånger att jag var.


Efter att vi lyssnat på hjärtljud o jag sa att ja haft mycket sammandragningar de sista, titta hon på mig o sa detta är värkar inga sammandragningar. Wow hade jag gått med värkar alltså och jag som jämförde med dom hemska pin
värkar jag hade med Estelle som gjorde att man aldrig öppna sig heller...

Allt gick fort här och vi fick ett rum, jag var törstig o lite små sugen hade inte hunnit få i mig så mkt frukost. Just som vi skulle ta ett kex kom en läkare in och sa " detta är inget att vänta på, bäbisen är klar de blir snitt och ni blir föräldrar om en timme"  Oj här går de verkligen undan ;) vi titta på varandra & sa va skumt de känns att veta att om en timme håller vi vårt barn i famnen.

Jag låg och tänkte på att ja inte duschat ( stod i morgonrocken när de hände) inte hunnit färga min utväxt, inte rakat benen, inte tagit bort nagellacket som de stod att man skulle göra för ett snitt. Inte packat min väska ordentligt. Henrik sa strunt i de nu men jag kunde inte riktigt släppa det.
Väl inne på operations salen tog 11 personer emot, de va iskallt i rummet dom hade nåt fel på vetenationen... men jag fick varma goa täcken. Sen började dom med allt möjligt från syrgas till epidral och till slut kom en sån skön känsla o varme i kroppen jag kände inget från brösten och neråt.
Henrik var med hela tiden och satt bakom, men dom va sååå trevliga och roliga personalen så vi prata om allt möjligt allihopa. Precis när ja trodde dom skulle börja rita och göra sig klara för att börja, sa jag till Henrik ok va har vi för namn nu då. Vi hade nämligen kill namn klart men va lite oense om tjejnamn där vi hade flera förslag. Just som vi sa de hörde man ett sörplande ljud och ett gallskrik och vi titta lite chokade på varran och sa är den redan ute?????
Personalen skratt och sa ja den är här nu. Va blev de sa jag? De får du straxt se svarade dom. Men då hörde ja Henrik säga de är en med Snopp!! Oh ja vart så otroligt glad o så såg jag hans mörka kalufs och han skrek och skrek. Johan narkos killen som stod vid mig va så gullig o sa " de är jag som står o duttar med papper när man gråter "o så torka han mig i ögonen. Vilken känsla detta var. Förra förlossningen sprang dom i väg med Estelle så jag hade aldrig fått uppleva detta me att se och så la dom honom till mig och de va KÄRLEK från första sekunden.