30 juni 2012

Hortensia

 Vackra morgon solen tittar fram och de gör mig glad. Idag har jag en date med min vän Agnetha och hennes 8v baby. Vi träffades redan kl tio och fick tag på riktigt bra grejer ;)

Sen blev de ett varv i trädgården, är så glad att min vackra Hortensia kommer med sina blommor sakta sakta....
Ska gräva upp två svartvinbärsbuskar med, fast dom får bära sina bär först så gör vi det i höst. Jag vill då ha en rabatt där dom står i dag, med ett vackert Magnolia träd blommar på våren och så kan man ha lite lökar i som blommar och sen fina perenner som blommar till sent på hösten.


Sen går de många tankar med trädgården i övrigt, ska man lägga tralldäck eller sten eller ska man ha kvar gruset?! Jag har ändrat mig så många gånger under våra resa som inte är så lång i detta hus... men så kollar man på andra 1920 tals hus samt att man har googlat en del på såna hus och då blir man ännu mer fundersam över hur snygg men väldigt enkelt och praktiskt dom hade de. Skulle man ha massa pengar så vet jag exakt hur jag skulle vilja ha det..... 


S Ö T N O S A R N A
S Ö T N O S A R N A
Vi hade ju kalas igår och då blev det smörgåstårta över.... som vi 
glömde. Men svåger och svägerska kom över med den så då åt vi ihop. Mysigt!
Så barnen lekte ut och Estelle hade redan sin andra kusin Noa här. Så nu lekte dom alla fyra i sandlådan och ritade ute och självklart var dom tvungna att äta glass denna sommardag. 


Skön sommarkväll på er / Kram ♥

 

29 juni 2012

Kalas dag

 Kalas  blir det idag, dels för min svåger som fyller år och dom har även fått en nykomling  i familjenSå Estelle var med mig nere i scrapboooking rummet och slog in paket och gjorde ett kort till henne...

Sen fixade vi i trädgården. Sommaren var borta idag igen. Fast otroligt kvavt ute dom säger att de kan bli åska idag. Mina föräldrar var här och grävde upp en rödvinbärs buske och en krusbärs buske. Jag planterade sen mitt älskade Magnolia träd och massa jordgubbar. Bara en timme efter jag gjort de tog kråkorna jordgubbarna som var...

Sen bara de iväg till kalaset. Estelle har så länge sett framemot att få hålla bäbisen. Så hon bad mig till och med att fråga Lina om hon fick hålla. De var ju självklart så nu var det då dax. När hon sitter så snällt med henne säger hon och tittar på mig : Äntligen har jag fått en bäbis ♥  min lilla ängel jag tror hon måste få ett syskon till eller????!!!! ;)

Åt god smörgåstårta och jordgubbstårta och hade de mysigt, dom är så otroligt små att man nästan glömt hur de är. Men jag njöt av att hålla henne. Man blir lite små sugen, men de blir man väl å andra sidan alltid när man håller en liten.
När man titta på dom andra barnen känns dom så stora. Fast att dom är små dom med, men ni fattar kontrasten. Då när jag satt och titta på Matteo kunde jag ändå känna att va skönt de är när dom blir äldre ändå. Kläder sitter snyggare när dom kan gå, dom förstår mer och man kan kommunicera och prata och skratta ihop. Men dessa små är ju sååå ljuvliga dom luktar jätte gott, är lätt för dom sover och äter bara.Bestämmer inte vad dom ska ha på sig och kan inte prata och ha massa åsikter. Ja de är väl bara inse att varje ålder har sin charm.

Nu blir de film och tidig kväll för oss. Vi har lagt oss grymt sent så många dagar nu och vaknat tidigt.

Go fredakväll / kram ♥ 

28 juni 2012

28 juli

Solen är skön solen är toppen solen är varm målar brun hela kroppen....

Underbart nu är de sommar. Så självklart gick vi ner till sjön. Alldeles ensamma var vi och Matteo sov i skuggan under trädet, jag låg på filten med ett Magazin jag köpt för två veckor sen och inte haft tid att läsa än.. Estelle och min man bygger sand kakor vi stranden, livet är toppen skönt. Då dundrar räddningstjänsten ner med brandbil, två livräddnings båtar och massa personal. De ska vara övning, fast vi satt kvar och Estelle tycket detta var super intressant. Dom stod nere vid vatten brynet och tittade.

Jag skulle jobba halva dagen, och avlösa min kära syster i butiken. Ärligt talat kände man inte för att resa sig från filten och cykla ner. Timmarna gick fort och massa trevliga kom in och pratade med mig.

Min goa vän Annika kom in med värsta stora papperskassen med massa kläder & skor som hennes killar vuxit ur. De var så mycket fint Tack ♥  så vi gick och satte oss ute på terrassen mitt i stan och tog en lite matbit. Så jag har verkligen lyxat till det denna vecka.
Så mysigt att få egen tid med en annan vuxen av samma kön som en själv. Man har så mycket gemensamt, de så skönt att få tanka på "mamma" förrådet mellan varven. Ärligt talat tror jag de är jätte viktigt, dels egen tid och tid med varandra som par. Att inte glömma att göra roliga, mysiga saker. Sånt man gjorde innan man fick barn. Lätta att säga och lätt att glömma.... men när man går hemma med två små så tätt som jag har så kan jag verkligen uppskatta vuxen prata med en go vän, de ger mig verkligen energi.

kram ♥ 


27 juni 2012

Stekhouse

 Tackar min kära make för sovmorgon idag till klockan nio - vilken vardagslyx som jag inte är bortskämd med....


Han... min man alltså hade fått för sig att springa runt sjön. Så han gjorde det, så jag åt frukost klädde barnen och så tog vi jogging hjulet på vagnen och gick på promenad fast åt andra hållet runt sjön, så möttes vi senare och gick ihop.
SÅ mysigt! Fast min man va besviken att ha inte kunde springa runt hela sjön, de kunde han för 15 år sen sa han... mm svarade jag de var då det. Men de går att komma ingen. Gå några veckor så kan du snart springa igen.


På vägen hem ringde min svåger och undra om dom kunde komma en sväng för Elvin var uttråkad, han har precis fått en lilla syster och de händer ju inte så mycket med en lite bäbis, så då kan de va kul att få komma iväg och leka av sig lite. Så dom lekte i Estelles nya sandlåda och grejade inne.Sen tittade solen fram med sin sköna värme.Då tycket Estelle att man skulle få glass och de är klart man får. De är ju sommar!!!


Vi cyklade till doktorn sen på sjukhusets öron, näs och hals avdelning. Och Estelle var jätte duktig.Hon ska tillbaka om några månader för hörseltest, och är vätskan kvar så blir de operation med rör.
Hon ville inte åka hem utan vi cykla ner på staden och hälsa på min syrra i butiken. Hon handla en klänning och fina hårspännen där. Sen fikade vi på stans mysigaste cafe och då kom hela familjen ner + mina svärföräldrar som skulle hit och beställa smörgåstårta och hämta rabarber.
Jätte mysigt och solen värmde så gott där vi satt....


Kusin Noa kom sen förbi och vi tog en cykel/ skate tur ner till sjön och givetvis kunde inte nån av barnen hålla sig...




 Min kära mor cyklar precis förbi då vi sitter där och kommer ner och gör oss sällskap. Hon erbjuder sig då att komma ner till oss på kvällen för att min pappa var upptagen med annat. Och de nappade såklart jag på direkt. Vi har ju trots allt semester och dagarna har bara försvunnit, tider att passa och läkarbesök mm så de var så mysigt att ta en cykel tur på tu man hand min man och jag♥ vi titta på trädgårdar och hus och staket och uppfarter, de var en sån  vacker kväll. Sen tog vi och satt oss ute på Musse stekhouse  och åt så grymt gott. Min man tog grillat lamm och jag tog Iskender med oxfilé. Otroligt gott jag är mätt än....

Sen cyklade vi hem och fortsatte titta på filmen vi båda somnade till i går.....

G o d   A f t o n / Kram 


26 juni 2012

Film kväll

 Gyllne morgon gyllne morgon.....

Efter en natt med lite sömn, för att jag lägger mig för sent och har en son som vaknar tidigt. Bestämmer jag mig för att gå runt sjön, nu när jag har min man hemma på semester. De är så otroligt ro givande och rent Gudomligt vackert att gå runt sjön, så tacksam att ja har den precis inpå knuten.


Vi hinner tvätta lite tvätt och hänga ut samt duscha och klä på oss innan vi ska åka iväg till mina svärföräldrar på lunch. Solen är framme och jag hoppas att den kommit för att stanna några dagar eller veckor.
 


Vi äter gott och får även efterrätt. Sen leker barnen jag slappar i soffan och tar mig sen en tur ner till köpcentret. Där var de tomt på folk. Alla passar väl på att vara ute när solen ändå titta fram. Inget jag direkt behöver, massa rea men jag tycker alltid de är skit dom tar fram. Jag letar gummistövlar och regn ställ. Men de skulle dom ha 900 kr får de är inte billigt så jag hoppas på rea på ett sånt längre fram. Hitta lite snygga kläder till min man och två toppar till mig,samt linne och långärmat till barnen. De var de hela, orkade inte gå längre heller hade vansinnigt ont i fötter och ben. Dåliga skor och så fick ja sko skav i morse när jag gick runt sjön.

Nu måste ja till slut rekommendera en kanon bra film. Det är två Svenska skådisar med också. Se den om du inte har nåt roligare för dig!!!


Kram och ha en soft kväll ♥

25 juni 2012

Grillning

 Vi har idag varit på Elitgiganten och kollat på kamera objektiv. De var så att det jag har, har fallit i backen på vår lilla resa till Grekland....

Så denna bild provade jag att ta på mina killar, på väldigt lång håll. Men den zoomade bra.

Regent fortsätter och jag är så sugen på att va ute i trädgården i S O L E N... om den skulle vilja visa sig. Dom säger att de ska bli bättre i slutet av veckan... 

Så på em skulle våra underbara vänner komma på grillning. Som Estelle har väntat på sina kompisar Ebbe & Edith. Dels hade hon noga varit med och slagit in en födelsedags present till henne. 

Så vi grillade i regnet med satt så klart inne, sen var jag lat och tog bara fram jordgubbar och glass med grädde till efterrätt. De är så skönt att kunna va lat mellan varven. Vi har ju trots allt semester min man och jag ;)

Jag älskar verkligen att se barnen leka så bra och helt gå in för sina lekar. De gör att vi vuxna kan sitta och softa och prata som man sällan får göra i småbarnsåren. De är kanske inte viktigt men väldigt stor skillnad på vilka man umgås med och vilka man kan totalt slappna av med när man har barn. De är så skönt att vara med likasinnade kan jag tycka. Dels att man har samma uppfostran "typ" och kan säga till varandras barn. Och inte har så höga krav på varken städning, mat eller umgänge....

De är alltid lika mysigt, roligt och skönt att umgås med er!!!

De blev en sen kväll för barnen och oss... man vill alltid göra massa saker på kvällen, maila, ringa, kolla datorn, posten och om de är nåt bra på tven. Vi har lagt oss alldeles för sent min man och jag. Han har grejat med sina gitarrer oxå och de tar tid med allt.

Så god natt och sov gott

Kram ♥

24 juni 2012

Regning sommar vi har

Regnet har smattrat mot rutan i natt. När Matteo väcker mig med sitt underbara leende så känner jag att klockan inte kan vara så mycket, för de känns mörkt ute fortfarande. Men hon är halv åtta och de är en grå dag inser jag när rullgardinen åker upp. 

 Efter frukost,sagostund och lek blev det påklädning och fika stund. Cake pops som var kvar sen midsommar går alltid ner. Sen gick vi alla upp och la oss i våra sängar, somnade gjorde jag och barnen bums... Skönt!

 

 Vi tog sen efter lunchen en sväng med bilen och kollade upp olika trädgårdar. Vi vill ha nåt slags staket,de finna många tankar och funderingar så jag fotade några som vi tyckte va fina. De jag tycker allra mest om är de som är sist ett vacker, vackert gammaldags staket.


Sen hyrde vi film och köpte lördagsgodis fast att de var söndag. Dom fick inget igår. De är riktig film, godis, mys dag idag.Fast att många av våra grannar valt att tvätta sina fasader idag....

Kram

 

23 juni 2012

Dagen e f t e r

Dagen efter.... barnen vakande halv åtta helt ok men hade ju varit skönt med några timmar till tänker jag....

Jag gick upp med barnen, då var dom andra barnen redan uppe med sin mamma. SÅ jag satte på en film till alla söta barn och började plocka upp disken och greja undan de jag inte orkade igår.

Märkligt ändå att de är papporna som alltid sover kvar, dom tar aldrig en initiativ till att gå upp och börja röja eller fixa fram frukost... så nu låg båda gubbarna och sov och vi greja ordning här nere. Solen sken och de var riktigt varmt så jag dukade så vi kunde sitta ute.

Härligt med sol och värme, äntligen har sommaren kommit.... hoppas jag!

Baren ville inte äta bara leka, så roligt att dom lekte så bra och var så jämna. De var rollekar och vagnar , dockor, fika och riktigt "tjejiga " lekar. Även ute i sandlådan var det såna lekar som fika, baka,plocka blommor mm så gulligt.

Nu är vi trötta och när familjen Larsson åkt så bada vi barnen, satte på pyjamas och sen la vi dom tidigt och sjönk ner i soffan.

De blir garanterat en tidig kväll för oss...

Hoppas din midsommarafton var till belåtenhet.

Kram ♥

22 juni 2012

M i d s o m m a r

 Det var såklart massa roliga förberedelser idag som min goa dotter såg framemot. Dels att få göra godispåsarna, med godis som hon hade bestämt....


Sen gjorde jag en lite förrätt med hemmagjord räkröra i Croustades och till det en bål på den hemmagjorda rabarbersaften samt svartavinbärs saft och sprite och hallon från vår trädgård.


 Cup cake  var Estelle med och gjorde... de är alltid kul men oxå tålamodsprövande att ha en lite med när man är halvstressad och vill göra allt fort själv.



Sen  slog då äntligen klockan dax då alla goa vänner skulle komma. Estelle hade väntat på sin kompis Gabriella....
Så de blev grillning och jag tvekade in i de sista att duka ute, men de var uppehåll. Luften kändes kvav och de var varmt fast de inte såg så ut. Men vi dukade ute och satt och mumsade så gott.

Stjärnorna i våra liv





Sen var vi tvungna att gå in för de kom en störst skur.... så fikat blev inne och även Ragge & linda slöt upp med sin söta dotter Laura. Så underbar lite tjej som föddes i v 25. En riktigt lite solstråle!


Vi diskuterade, skrattade, pratade och njöt av umgänget och massa gott, tills klockan blev för mycket... Så när alla började röra på sig vid ett nångång, skulle ju ett par av våra vänner stanna över. Vi satt kvar och skulle bara prata lite till... mm när kl var tre sa jag nä, mina barn brukar vakna sex om tre timmar ghaaaa. 

Slutet gott allting gott!!!

Kram på er 

21 juni 2012

Rabarber saft

 De blev Rabarbersaft  idag... jag hade ju plockat så mycket igår att jag tänkte detta blir kanon med saft idag... men de syntes knappt att jag tagit nåt från min rabarberhög,  trots att  jag gjort saft på ett kilo rabarber. Så min man har stått och hackat ner de smått i plast byttor i kväll  och fryst in det. De går att göra rätt mycket av rabarber. Här är ett lätt och snabbt recept.

Ett superenkelt recept:


1 kg rabarber
1kg  jordgubbar 
1.5 l vatten
4 dl strösocker
1 st citron, saften


 Imorgon är det midsommarafton och vi har bjudit hit flera av våra goda vänner. Så vi har bakat och gjort tårta idag och storhandlat. De var de värsta jag sett, så mycket folk på Maxi så snälla nån. Jag och Estelle gick över en timme och ändå hade jag glömt massor när jag kom hem. 


Min man är inte helt kry än vet inte om han blir konstig av tabletterna han skulle ta mot trycket i örat gör att han blir yr och trött och mår illa. Så segt att de inte vill ge med sig snart. Men han fick en underbara första semester dag idag iallafall. Och han blev morbror idag med till en söt lite Svea. Vi är så glada och tacksamma att du är här nu. Välkommen till världen ♥

En god lunch idag blev de i min vackra trädgård, under körsbärsträdet satt jag och njöt en liten stund. Hade total glömt bort att vi skulle fika med världens bästa Pia idag... så vi slängde oss på cykeln Estelle och jag och hade en mysig stund på ett av caféerna i småstaden. Dom har en fantastisk ute servering och vi satt i skuggan och njöt av en god glass, skratt och samtal.
   
 
 Hem och fixa badbassäng åt barnen så jag kunde göra tårtan, lägga köttet i marinaden och kolla att jag hade allt och byta lakan och tvätta och städa och fixa och dona....


Mina små ögonstenar satt efter badet i sina pyjamaser & mös framför bolibopa. Jag är trött nu men måste sticka iväg till Maxi igen och köpa de jag glömt. Tårtan blev till slut klar du ska få bild recept och utlåtande imorgon. Nu är jag ännu tröttare men de är hyfsat klart och de är softa människor som kommer så de ska blir skönt att slippa stressa imorgon, jag vill njuta och ha det gott bara.

Jag måste krypa ner i sängen nu, ny duschad och nybäddat finns de nåt skönare?! De är en dag i morgon med och tidigt lär jag börja min dag... men börjar man tidigt så får man oerhört mycket gjort, man får tänka positivt.

Ha nu en fantastiske Midsommar  afton de ska jag ha!!! 

Kram ♥   

20 juni 2012

De är mycket som händer idag

Vilken morgon, solen skiner och de blåser inte så mycket som igår... idag blir en bra dag tänker jag. Och de blev den. Jag och Estelle har bakat snikerskaka med rosa fjärilar på till midsommarafton, även chokladbollar och cakepops.


Så vi tog sen en cykeltur och även handla lite på maxi, men ni vet man storhandlar ju gärna inte med två små. De är inte kul för dom,så de blev de nödvändigaste och vi hämta även paket från Panduro. När vi kommer hem packar jag upp, jag hör då att ja får ett sms men har inte tid att titta just då. De ringer nån min efter och de är min underbara vän. Hon säger bara har du sett mitt sms, med en röst jag inte kan tolka  jag får en klump i magen och tänker va har hänt...?! Nä svara jag jag har inte hunnit kolla. Då ja tittar är det en bild på den sötaste lilla bäbis flickan från Etiopien och jag bara brister i gråt. Hon är vår nu säger min vän i andra änden.... oh vilken Lycka   jag ryser. Som dom väntat på att få adoptera och i så många år och helt plötsligt idag en ons i juni ringer dom kl 09 och berättar detta... ja är så glad för er skull älskade vän!


Sen sövde vi Matteo och satte oss ute i den UNDERBARA  sommar vädret. De var tvunget att röja i trädgården sen, jag har så kopiöst mycket rabarber. Jag har fryst in, gjort paj och smältrabarber och nu ska jag göra saft på resten. Fast inte idag.


 Så efter röj och bokläsning samt lagt pussel med min sköna dotter. Var jag tvungen börja med maten innan lilleman vaknade.

Efter maten behövdes gräset klippas, inte de lättaste när man har ett barn som lägger sig i vägen för gräsklipparen och en annan som är rädd. Försökte få Matteo att gå efter mig med sin gräsklippare men de var såklart inte lika kul.

Sen titta min mor förbi på vägen hem från jobbet. Hon satt och drack saft och åt melon med oss i solen, trevligt!

 en bukett levande blommor är aldrig fel... så här års kan man ju ha levande blommor i alla rum och olika buketter. Så nu står dessa i tv rummet en annan med Pioner,prästkragar lite strån i köket och små rododendron på badrummen.
 När min älskling kom hem tände vi grillen och satte barnen i badet och gjorde dom klara för sängen. Vi njöt av grillat kött med sparris och röra med avokado och feta samt en sallad med allt möjligt gott i.

Min man ligger i soffan och har fått sin "Studio"  tidning och jag sitter här bredvid och bloggar , ska straxt läsa nya Femina & ELLE mat & vin. En intensiv dag då massor är gjort så skönt. Imorgon är en ny dag och min man har semester  L O V E L Y

Vilken härlig dag det varit, önskar er en skön kväll där ute... kram




19 juni 2012

Plantering

 Jag har sovit så gott i natt, men drömt massa konstigt.... vaknade tidigt av barnen. Som tur är skiner solen in genom fönstret.Kommer sommaren nu?!


Vi äter frukost och barnen går sen upp och leker så bra, att jag tar chansen att baka bröd medan dom har så kul ihop. De är såklart Leilas filmjölkslimpa igen, den är vrål god och snabb.




Jag skulle nämligen ha besökt en vän idag, och tänkte tagit med mig ett bröd, så därför gjorde jag dom i fina formar och knöt siden band runt. Men så mådde hon inte bra idag, så jag tog ett själv och så kom min svärmor hit på eftermiddagen och skulle köra mig till blomsterlandet så jag fick köpt jord,mull,gödsel och bark. Så då gav jag såklart ett bröd till dom.Och tänker ge mamma ett om hon vill ha..


De blev även mer lavendel, samt lite plättar på tråd och snöflingor och en gammaldags rosa vacker växt jag inte kan namnet på. 


Så här ska planteras ikväll när barnen har lagt sig.


Min man jobbar men han är fortfarande inte 100. Han är trött och säger att de känns som han har en infektion i kroppen ändå. Och han ska ha semester from torsdag.... segt!


Eftersom solen och sommaren kom idag, blev de förstås grillning av de jag hade hemma... de är väldigt gott med grillat och alla tillbehör man har till.

Sen blev de plantering för mig, Estelle hjälpt till och ville inte gå och lägga sig.Så hon var min hjälpreda ute tills kl blev mycket och hon måste sova.

För sent har klockan slagit och jag måste lägga mig nu, Sverige vann nu ikväll så med det,säger jag God natt!!!

Kram ♥



18 juni 2012

Tacksam

Jag är glad, trött och tacksam....
.....kommer precis hem från en ur trevlig kväll med min nya,fantastiska vän Annika  vi har diskuterat,skrattat, ätit gott och pratat i flera timmar om allt möjligt. Delat livet helt enkelt så härligt!! Tack vännen ♥

Så nu måste jag lägga mig,om jag ska orka vakna tidigt i morgon... eller man kan ju hoppas att mina små juveler sover som dom gjorde idag. Matteo slog upp sina bruna vid 8.23 och Estelle vaknade 09.00 så mysko att äta frukost vid halv tio en måndag morgon... Men  jag gör de gärna till en vana.

Kram på er alla ♥  

17 juni 2012

Ro givande för själen.....

 Idag blev det en tur till blomsterlandet jag har inte hunnit med så mycket i trädgården nu när min man varit dålig. Och jag kan ju inte ta jord, mull och bark på cykeln....


Så blev det denna fina uggle plåtburk till napparna. Ser lite snyggare ut än att ha dom framme i en burk.


Sen var de ju så växlande väder, en stört skur, strålande sol, blåsigt, varmt om vartannat. Vi hann grilla hamburgare och sitta ute på lunchen. Och ja hann plantera mina lavendrar & lobelia som jag tänkte ha runt stenarna i rabatten, dels är de precis på hörnet så när de komme ren bris från sjön doftar de så gott från lavendeln. Så jag vill ha fullt av dom där. Vi har ju bott här ett år om några veckor, så vi har liksom inte nån aning om hur de såg ut i trädgården för vi hade så mycket annat för oss med flytten + att Matteo bara var 5 månader. 




Jag fick ändå planterat lite av örterna samt mina lejongap och jordgubbsplanterna. De ända man saknar nu är solen och värmen.... ärligt talat vad är detta för sommar?!




Den medicin min man fick, gjorde inte honom pigg... snarare illamående så han somnade en stund idag på soffan. Barnen hade varit ute med mig i trädgården och även lekt i sin nya sandlåda. Så glad för att jag har den nu. De är otroligt ro givande att pilla och dona i trädgården tycker jag. Vilket balsam för själen... jag mår otroligt bra att fixa med blommor och buskar. Jag köpte även enn Magnolia träd idag, de är bland de vackraste träd/buske jag vet och de är underbart att nått så fint kan blomma tidigt på våren när allt bara är trist och tråkigt. 
Hoppas jag kan hålla det vi liv och att vi får njuta av det nästa vår!


Vi tog en cykel tur och lämnade tillbaka filmen, hela familjen. De kom några droppar på oss, men sen sken solen upp så då cyklade vi och kollade på uteplatser och folks olika trappor till trähus och gamla 1920 - tals hus. Samt titta in i folks trädgårdar, så intressant att se va dom satt och hur, samt vilka blommor som finns. Man ser ju så mycket bättre av allt när man cyklar med.


Nu ropar sängen på mig, jag är trött och Estelle somnade på förmiddagen så hon la sig sen ikväll tyvärr.


Kram och god natt på er ♥




Min fina Dalia


Ä L S K A R  Lavendel

Ingens sommar utan pelagoner

En del av örterna

Mer lanvendel