28 juni 2016

Gamla vänner

Jag har haft en av mina gamla vänner på besök,kort och snabbt men så uppskattat. Nu när man har familj och barn (läs små) så är dessa kort men intensiva besök nåt jag längtar efter och njuter så av.

Man har olika faser i livet, så är det och man prioriterar olika. Men jag är oerhört tacksam både till min man och till min vän att do har lika roligt ihop som jag o min kära vännina. Hon får hela våran familjs kärlek, hon har varit en del i våra barns liv från att dom kom ut, dom älskar henne och får dom att skratta och utvecklas. Hon får dom att lyssna när hon berätta och hon har alltid nån ramsa, sång eller saga att berättar. Här skrattar Matteo åt henne så han backsnar och det är så glädjande för mig att skåda.
Tacksam att mina barn o min man känner samma för henne som jag, och att min man gärna tar och lägger barnen själv så jag och hon kan prata ostört.

Jag kände mig så trött och slitne när hon kom, hade jobbat 29 timmar och varit jätte förkyld. Men det är som att energin bara fylls på av att träffa min vän ♡ 

Vi hade en mysig kväll och min man fick sällskap framför matchen av två kvinnor på varsin sida... det händer aldrig att jag sitter o kollar på en match kan jag säga. Men det var riktigt trevligt faktiskt för jag bytt i bland över till Allsång på Liseberg och där var min favorit Carola gäst!


Och idag hade vi en ljuvlig dag med en liten utflykt till Nossebra och Grästorp. Där vi shoppade loppisfynd, skor och åt god korv från bröderna Karlsson och sen tog vi Elins konditori på vägen hem och köpte med oss det godaste kaffebrödet och billigaste....!







 Hon åkte sen hemåt på eftermiddagen och jag saknar henne reda...

Kram / C♥︎


26 juni 2016

Midsommar

Ännu en Midsommar har gått av stapeln,  just detta år hade vi inte planerat någon fest eller bjudit hem några, utan bara skjutit den dagen fram för oss. Men sen blev vi bjudna till väldigt goda vänner och våra barn ville åka till Nyhem. Dels skulle min dotters favoriter uppträda med en lite konsert " Emmy & Ella" och sen var det massa jippo med hoppborgar, ansiktsmålning,lek och bus. Det var även fler av våra vänner som var där. 

Efter massa fram och tillbaka så åkte vi till Nyhem. Det blev en solig och extremt varm dag. Vi hade även min mans bror med familj där, som hade sin husvagn uppställd med förtält och allt på plats. Så vi körde mysigt långbord med grillning och tårta med fler gemensam vänner. En riktigt trevlig och underbara dag blev det. Vi bada en sväng för det var som luften var så kvav att den stod stilla, det fläkta så skönt vid sjön.


Vi hängde där till kl 23 då jag kände mig väldigt snuvig och nös mycket. Skulle också upp tidigt och jobba långpass dagen efter.



Det blev en väldigt lyckad dag, när vi satt i bilen på vägen hem mötte vi knappt några bilar, det var lugnt i sommar natten och barnen somnade så fort. 



Hoppas du med hade en bra och rolig midsommar!

Va rädd om dig kram / C ♥︎

14 juni 2016

Avslutning

Det har varit avslutning och äntligen är det sommarlov... än så länge från skolan och jag och min man har kvar några veckor innan semestern väntar.

Detta med skola är ju helt nytt för oss, men barnens kusiner brukar få en sommar present och även ha lite fika. Vi har andra vänner som har tårtkalas osv.

Så denna avslutningen så jobba jag tyvärr, så ja kunde bara vara med en stund i kyrkan och sen var ja tvungen att gå. Men ja hade köpte en fina lite sommar tårta till henne och kunde komma hem en stund på rasten och fika.

Även en liten sommarpresent fick dom, och då berätta min man och jag att när vi fick sommarlov så fick man minsann inte några presenter, eller några tårtkalas vad vi kan minnas. Men visst är det mysigt att fira med tårta eller jordgubbar och glass... 

Solen strålade och jag hade inte lust att jobba, jag vill bara vara hemma med mina dyrbara skatter. Jag är så stolt över dom. Att åka till jobbet en fredag när ens familj är ledig är inte roligt. Trots att vi haft två veckor tillsammans i Grekland och kom hem precis till avslutningen så saknade jag dom när jag cykla vidare till jobbet de dygnet...

Må gott där ute i solen ✵

Kram på er /C ♡



12 juni 2016

Länge sen sisst!

Åh vad jag har saknat att blogga.... saknat att få skriva av mig. Känner att det är lite terapi för mig att få skriva. Det har varit så intensivt de sista inte bara med nytt jobb utan också att börja jobba, skolan och anda saker i livet som gjort att man inte haft den tiden eller orken att skriva. Men jag har verkligen längtat...

Det har hänt massor sen jag skrev sist, jag har bland annat  börjat jobba på ett asylbonde. Jätte roligt tycker jag det är att få komma ifrån hemma lite, få ha kollegor och göra nåt annat, det är bra med miljöombyte. Men också en omställning för resten av familjen som fått haft barnomsorg ( utom lilla M) som fått vara hos mormor eller farmor den dagen jag jobbat.
Ska väl tillägga att jag jobbar 50% och jag ska inte skriva "bara" för det räcker gått och väl när man ha små barn. Ärligt så förstår jag inte hur familjer med små barn eller stora för den dealen får ihop livet med två heltider....

Jag har varit hemma i snart 7 år sen vårt första barn kom, och det har verkligen varit en sån otroligt, underbar resa, att få följa det finaste och dyrbaraste man har dom första åren, det går inte att räkna i pengar. Man har självklart olika förutsättningar och man prioriterar olika och så är det. Men för mig och oss har det varit så självklart att vara hemma, och ge den tiden.

Nu sover alla och jag själv ska lägga mig!

Underbart att få skriva igen ☆

Kram/ C ♡