28 nov. 2015

Vardagspusslet

Jag fick ett telefonsamtal dagen efter jag kom hem från USA, det visade sig att jag skickat in en ansökan om timmvikarie till ett asyl boende. Jag hade totalt glömt bort det…. Men han hade fått bra vitsord och ville träffa mig.

Att gå på "anställnings intervju" kändes lite skumt och nervöst. Jag fick pussla med barnvakt. Dom ville ha mig och jag förstod att behovet var stort så man kunde få en tjänst där till och med tror jag.
Det var en kurs dagen efter i kommunen som just handlade om kultur krockar,hur det är att komma som flykting mm. 
Sen skulle jag börja gå bredvid på tor och även på fre.

Det gick väldigt fort alltihop och jag berätta givetvis för min man om allt, då det på hans jobb precis gett han natt jobb mot Värnamo och sen hade han julbord på fre och inkoppling hela helgen dvs första advent. Det kom inte lägligt…. min mamma jobbade och svärmor skulle till frissan och jag hade svårt att få till det för alla barnen med hämtning och barnvakt. Jag frågade mitt snällaste om barnen fick stanna på fritids endast denna gången och det var inte några problem varken där eller på förskolan. Svärmor var snäll och ställde in frissan så allt löste sig.
Men på kvällen hade jag först konfirmationen och sen julkören, min man var tvungen att åka på sitt natt jobb, jag försökte få tag på barnvakt ännu en gång och det är svårt. När jag var ung "läs 14-22 år " var jag väldigt mycket barnvakt. Men jag hitta ingen min mamma jobba, min pappa är själv med i kören och jag hade redan missat en gång eftersom vi var i Florida. Och konfan hade jag missat 3 ggr så jag kände mitt ansvar att närvara. Men min mor ställde upp efter jobbet, så gulligt!

Helt slut slänger jag mig i soffan med en tallrik fil med pepparkakor i och bara beundrar dom som jobbar heltid och får ihop livspusslet. Jag kände mig trött i kropp & själ. Det tar  tid att flaxa runt, hämta och lämna på tre olika ställen och få ihop tider med rätt fröken och barn. Sen ska det göras middag på det och just nu julpyssla och få upp allt till advent. Städa,tvätta och plocka…...


Ja, ja vet det kom olägligt med allt just för mig, men jag har på kvällarna och långt in på småtimmen ibland tok fixat allt till julen. För som ni vet åker den gärna in tidigt och ut fort…! Men jag tänkte ändå på dom som harvar på… som inte har ett val som kanske är ensamstående och som måste jobba. Att små barn ska iväg tidigt när det fortfarande ( för mig är okristligt ) tidigt att gå upp. Sen är dom borta hela dagarna och trötta föräldrar kommer hem och har inte ork eller energi till att fixa,leka, städa.


Tror det är jätte viktigt att sänka kraven och standarden i vårt samhälle. Det är osunt att stressa och det gör oss inte till bättre människor. I går på konfirmationen så gick vi laget runt och frågade alla konfirmander vad dom mest längtade till med julen, förvånas värt många sa ändå Gemenskapen. Vilket gjorde mig så glad… jag kände hopp!! Så viktigt och så rätt det är väl det som är viktigt inte hur städat och snyggt vi har det, det gör inget med lite damm på tavellisten… eller hur?

Jag njuter i alla fall från min soffa av doft av clementiner och vackert skimmer från stjärnorna och ljusstakarna. Det är det viktiga att njuta både i kropp och själ och ande. Och det ska jag göra denna jul!

Varm kram till er, och stressa inte det finns så mycket gott att köpa till jul. Det ska vara roligt oxå, njut, varva ner och umgås denna månad.





23 nov. 2015

Florida

Vi  har nyss kommit hem från en fantastisk och underbar resa till USA och Florida. Där har vi upplevt massa skoj och ätit god mat, shoppat,solat, badat och besökt massa roliga parker. Vi har rest runt i Florida och upplevt olika platser och fått sett ett bröllop på stranden, kört stor härlig bil, pratat med goa människor och upplevt maxade saker som bara finns i USA

Vi åkte en ruskig höst dag och kom till ett varmt Miami och bilade sen upp till Orlando direkt, en lång resa blev det. Vi fick uppdraperade bilar och jag njöt av vår stora. Hade gärna haft den hemma.

Vi bodde extremt bra med central läge men ändå ostört, men ett jätte bra poolområde.
 Vi åkte en dag och käka på Cheescakefacktory, bland de godaste jag ätit. Maten var helt otroligt god, servicen lika så och hela stället. Cheescaken ska vi inte prata om….





 Vi gick sen och shoppa lite i gallerian, världens största gran och det är så maxat allt vilket jag gillar. Allt eller inget!

Stort,luftigt och massa jul saker.
 Det är verkligen ett underbart land och lätt att älska, samtidigt som man saknar mycket och tycker att dom är "efter" på massa saker.



Vi åker till Disney där vi vandrar i flera timmar, varmt över 30 grader den dagen. Det är sent när vi lämnar parken och alla är trötta, efter en spännande,härlig och givande dag på en stor upplevelse park.



Vi badar mycket så klart och shoppar och tycker väl inte att det är jätte billigt. Var lite besviken på att jag bara hitta en handväska och Nike skor men hitta mer ju längre vi reste.

 Solnedgångarna är fantastiska och vi bor precis vid havet med havsutsikt på vårt andra stopp i St Petersburg som var ett paradis. Vita stränder och varmt och skönt.





Många parker blir det och även ett Akvarium med delfiner och rockor mm.


 Vi åker till Pire 60 som är ännu ett vackert ställe men väldigt turistiskt. Men där äter vi oerhört gott med nyfångad fisk. Träffar även lite pirater ;)
 Sen drog vi oss mot  M I A M I


 Jag har varit där en gång förut och det är otroligt vacker färg på havet och utsikten från 12 våningen. 
Även by night bjuder på mycket vackert!

 Vi åt gott där på hotellet en dag, lunch som man blev vrål mätt på. Nu åt vi inte ute varje dag,utan gjorde mycket mat i lgh men på detta stället och Cheescake facktory där var det gigantiska portioner så man kunde dela.



Här bodde vi några nätter i Miami


Som sagt… jag skulle kunna skriva och lägga upp massa bilder till men jag sätter stopp här.

en underbara resa gick mot sitt slut, Estelle längtade hem och efter lillasyster. Jag hade kunnat stannat liiite till!!!

Tack för en lyckad och minnesvärd resa för alla inblandade!

Kram C