31 dec. 2012

G o T t N y t T 2013

Vi ska idag fira nyår.... ut på källö-knippla en ö ute i Göteborgs skärgård. Tyvärr är det regn här på baksidan av Sverige idag.
fest blåsan på och nu kör vi, två färjor är det dit ut och jag ska ärligt säga att jag inte har varit där nångång.

Jätte idylliskt ser de ut fast att de är mörkt och blåsigt och rått kan jag tänka mig det...

Vi har alla haft olika mat uppgifter och nu samlas vi kvinnor i köket och fixar. Som ni kan se på bilden vill  männen vara med men står så bra i kökets dörröppning och bara står....
sen gjorde dom faktiskt så att dom dela upp sig och diska och plocka bort och jag hade till och med rena kakfat när jag åkte därifrån det var imponerande. Så härligt när vi kan hjälpas åt... ( sagt ironiskt)


 Dom  som bor här har detta som sommarhus och köpte det i aug och nu har dom redan gjort så 
beboligt  och målat och fixat så det var så otroligt fint.
Dukningen var så vacker och allt var väldigt stämningsfullt och varmt.
Förätten: Bestod av toast med super smarrig räkröra på med dekorationer.
Varmrätten: Bestod av klyftpotatis med parmalindad kycklingfile med super god balcamico sås och saftig sallad.
Efterätt: Var tre olika tårtor/kakor och glass te och kaffe.

Snacks,godis,choklad,chips, dricka mm  efter att maten lagt sig... tog några och åt detta. Jag var så mätt så det gick inte ner mer än några salta bitar.




Klara hade inrett sitt rum med ritpapper på hela golvet och massa pyssel som alla barnen fick greja med. Hon va så gullig och tog sig an Estelle och måla med henne så vi såg knappt skymten av henne. Så uppskattat tack du är bäst Klara ♥







 Sen spelade vi spel ett som heter "retro" super kul och jag försökte lägga Matteo men se de gick inte med alla ljud och alla barn som man kunde leka med samt att lilla Doris var med och hon är alltid intressant.

Stressande när han är så mammig med, min man kan liksom inget göra det hjälper inte och speciellt inte när han är så över trött. Men sen tog moster Ullis över och fick han att somna sååå ljuvligt skönt.
 Sen skålade vi i cider vid tolvslaget ute i blåsten med smällar. Hu så kallt min prinsessa var vaken såklart, hon tyckte det var kallt och lite läskigt så hon satte sig inne. Elsa och hon spela på Ipaden som jag faktiskt tog fram de sista. Det var inte några av dom äldre barnen som hade med sig sina så jag tyckte inte att dom små behövde spela heller. Min mor sa att nån barnpsykolog som varit gäst i Tv4 morgon sagt att 1-3 åringar inte ska sitta mer än 30 min per dag. Det låter sunt tycker jag.
DOm måste få ha tråkigt oxå det sätter igång deras egen fantasi, vilket barn idag inte har så mycket för dom blir mättade hela tiden med för mkt intryck och spel/tv/film mm så det var så gulligt att dom lekte och pyssla och måla hela kvällen där uppe. Bra initiativ där!


GOTT NYTT ÅR 2013 kommer bli ett fantastiskt år.

kram♥ 

30 dec. 2012

Nostalgi.....

en vän skrev såhär idag.... Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag" 

Det tyckte jag var jätte bra skrivet och väldigt tänkvärt. Som du sår får du skörda, det behöver ja höra och kanske du med ;)

Idag har jag fått vara ner i mitt "rum" där pyssel,symaskin,och massa annat står men som man mer eller mindra fått vada in i. Så jag kom en bra bit idag. Mannen fick leka med barnen både det blev både docktor och lego.





Jag hade på musik där nere 80 tals musik och blev nostalgisk när jag hitta massa gamla kort i högen som skulle sotreas..... kolla in va smal och snygg man VA....


Inte nog med det, jag läste igenom vad alla på vårt bröllop hade skrivit för hälsningar och titta på bilderna.Sen även när Estelle kom och när vi köpte vårt första hus... speciella minnen som gav mig väldigt mycket energi idag.


Men jag hade inte tid att sitta och filosofera och drömma mig bort för länge, men jag vet att Magnus Uggla sa så här " när man var yngre hade man kul, nu när man är äldre har man bara trevligt och jag vill inte ha bara trevligt" 
.... de får summera det jag kände när jag kom upp från källaren.



Det är nyårsafton imorgon ♡ så jag hade en  lite uppgifter som jag skulle uppfylla. Vi är sex familjer som ska fira ihop på en ö ute i skärgården. Ska bli så grymt mysigt! 
Dom som äger huset har skrivit ut vad vi ska ta med oss så ikväll gör jag en choklad/kola tårta som jag ska garnera med färska hallon & passionsfrukt och vit choklad kanske....
Sen har vi köpt med oss dricksback och över 1,5 kilo lösviktsgodis mm.

Sen är det nyårsdagen och då ska jag få träffa min älskade lillebror ♥ som jag hänger med alldeles för lite känner jag. Så vi får väl ta och flytta hemåt mot mitt älskade Stockholm i sinom tid. Två av deras barn kommer med ner och ska stanna v ut, så Estelle är så glad för att Charlie som är exakt lika gammal ska sova här.

Så jag säger ett litet gott nytt år idag till er fantastiska därute. 

Stor kram ♥




29 dec. 2012

L Ö R D A G med plättar

Mina fina tulpaner är inte glada längre så idag sa vi hej då, det var svårt kasta dom för dom dofta så gott och jag vill så gärna ha levande blommor. Nu vill jag ha vår.....

Så idag började julen att åka ut, ni vet så där lite lagom man kan ta bort gammal mossa och lite rött och så ;)

Sen pratade jag och min man om hans födelsedag vad han vill ha och önskar sig samt datum och lite sånt praktiskt.

Vi har haft så sega morgnar med mys i våra sängar alla fyra sen frulle sent. Idag var det likadant och hoppas de håller i sig en vecka till sen börjar allvaret....


Vi var slöa idag och tog en Mc donalds man blir alltid lika besviken på den i den här staden, så lång väntan och min man sa till dom att " med så här mkt folk en lördag ha ni väldigt lite mat klar" 
Han fick inget bra svar....




 De är inte de godaste men idag var det väldigt gott med helt nya, varma pommes.
Barnen äter alltid bra där tyvärr. Sen fick vi skynda oss hem för kusinerna Alfons och Noa skulle komma. Min syrra har inventering och det tar ju sin lilla tid, så då är dom här hos oss och leker istället.


Det blir godispåsar tom & Jerry till alla och mys isoffan med Ipaden som hon gärna vill visa dom så klart. Fyra barn som ska dela på en Ipad är inte nån höjdare.
Sen säger jag stopp och dom får gå upp och leka medan jaga steker massa plättar, vispar grädde och tar fram jordgubbsylt och socker för de har Noa berättat för mig att han alltid tar på.


Jag tycker det är så skönt att dom har kompisar för då får jag mycket mer gjort. Ingen som kräver att jag ska ner och leka med dom eller så. Matteo vill ändå hela tiden kolla vart jag är, sen kan jag säga att jag är grymt trött på ljudet av damsugaren han leker med HELA tiden.... så idag när jag dammsög gick han efter mig med sin ganska komiskt.

Vi ska äta god pasta ikväll när barnen lagt sig, gjort en tomatsås med livolja, vitlök,basilika och körsbärstomater som kokat i hop länge. Sen ska jag tillsätta balsamvinäger och en skväll vitt vin och färska räkor till en god spagetti...
Vet inte om de är nåt att se på dumburken eller om vi ska planera hans kalas eller kanske ska man läsa nya "vi föräldrar" som jag inte ens öppnat....

Skulle gått på en gospelkonsert idag med min goa vän Pia en svart grupp från Chicago men vi kände båda att tiden inte fanns och jag har ju fyra barn ikväll med och hennes svärfar fyllde år och skulle ha kalas.


Vill sluta med några tankar.... det är lätt att mycket man säger och gör missuppfattas. Ett sms eller mail kan inbland göra små saker större än vad dom är. En av mina vänner berättade igår om en sån sak och jag försökte trösta med att säga att under min egen "försöka bli ihop med Henrik" var fylld med missuppfattningar. Detta moderna samhälle med all teknik gör inte att kommunikation blir bättre tänker jag. Tänk va roligt de "fortfarande" är med riktigt post som kommer i brevlådan. Som med alla julkort nu visst är det mysigt?! Så det är är inte lätt alltid, jag tror dock på ärlighet och visa vad man tänker,känner och menar detta gäller inte bara kärleksrelationer. Men vi behöver nog alla påminnas om hur det pirrade i magen och hur spännande och och nervigt det var när dom där fjärilarna fladdrade i magen.... att vårda sin relation vare sig den är till sin man/fru eller vänner, familj, barn....

Ha en go kväll nu, du värdefulla fina människa♥

28 dec. 2012

Ett litet besök till byn

Jag sätter stopp, vänder blad och går vidare..... så hade min syster dotter skrivit och det tyckte jag lät vist. 
De kan man behöva göra fler gånger i livet, när man byter jobb eller det är nån jobbig relation som krånglar,man flyttar eller har det trassligt hemma kanske. Då kan man sätta stopp och vända situationen och gå vidare!

Snart går vi ju in i ett nytt år och då är jag inte den personen som håller på med massa nyårslöften som man aldrig håller utan jag lovar att vända blad och gå vidare. Vi är olika och det finns ju nån/några jag känner som duktigt hållt sitt godis stopp ett helt år det är beundransvärt! 

Har haft en dag på byn bla bytt en sak och tittat lite. Vissa affärer tar verkligen fram sitt skräp och tror jag vill köpa det, men det vill jag inte. Jag hitta inget jag gick igång på som var på rea. Jo, en fjällräven jacka för tre tusen och de klarar inte min budget just nu när jag måste hitta en födelsedagspresent till min blivande fyrtioåriga man....

Åt god Sushi till lunch jag äälskar verkligen det. Sen träffa jag syrran och sen cyklade jag hem. Min man skulle på massage idag med och eftersom jag har så ont bad jag honom bolla med den fantastiska Marie som är massör och hon gav massa tips och visste ju exakt va detta är. Det kommer från ryggen med sätter sig på höger sida i rumpan på mig. Så han fick sätta armbågen där några min på mig och de blev faktiskt bättre, jag vill inte knapra tabletter liksom....



Fikade sen med min son, Estelle har lekt med kusin Noa hela dagen och Matteo hänger inte riktigt med och som den mamma gris han är så vill han hänga med mig. Så mitt i allt Ipadande så kan han inte fika samtidigt. 

Stora kusin Hilda kom sen ner med Estelle och gav henne en julklapp hon glömde på annandagen. Massa läppglans i olika smaker och färger. Tack så mycket gulliga Hilda!


















De blir sen The Bourne Legacy  helt ok spännande som vanligt och bra slut.


Ta hand om dig


Kram på er alla därute♥ 

27 dec. 2012

tjugosjunde

Yrat i natt har så ont i min rygg/höft. Får sms min man att han kommer in och hjälper mig upp för jag är kissnödig vid två tiden. Barnen sover jämte mig och sussar så gott och jag kan knappt vrida mig i sängen. Fattar inte va som hände?!
Stackars min man som ska jobba i dag men han somnar säkert om snabbt de brukar han göra.


Även idag blir det sent först morgon tv i sängen och ja är grymt trött så jag försöker vila lite medan dom tittar. Sen frulle och påklädning och sen börjars det med Ipaden och dammsugaren.Han älskar den och hon.

De roliga är att dom fick varsin jätte lego kartong med massa saker i   Estelle  fick ett stort hus med olika rum ( som ett dockskåp) typ och Matteo massa vilda djur och djungeltema med bil och flygplan..men  som de lilla Matteo han är så leker han med hennes lego hus varje dag. Går i hennes guld skor och leker med dockor. Så när min man sätter sig i stora fåtöljen i går tar upp E i famnen, leker Matteo på hennes rum med dockskåpet då tittar Estelle på honom och säger "pappa jag är lite mer killig och Matteo lite mer tjejig" oh va vi garvade.







Damsugaren går varm här och jag är glad att dom har nåt att leka med för jag har så svårt att röra mig idag. Trött är jag med. Men min söta lilla prinsessa hjälper mig hon ger mig värktabletter, hämtar vatten i sin lilla mugg. Hjälper mig på med tofflorna och håller mig i handen när de gör ont. Så rörd jag blir av hennes goa vilja att hjälpa till. Sen viskar hon till mig " mamma jag vill inte du ska bli sjuk" nää hjärtat de ska ja inte bli viskar jag tillbaka.


Vi äter lätt enkel mat som pasta och köttfärsås den enklaste varianten med bara majs i.... sen lägger vi oss alla uppe och lilla M somnar. Vi går ner och lägger oss i soffan och tittar på film, då min goa mamma frågar om hon ska ta barnen lite. Gärna säger jag tack snälla du för hjälpen.

Jag somnar och min man hämtar barnen hos mamma sen och kommer hem jag har längtat efter min make idag. Nu ska han va ledig till nästa v. Så lyxigt. Pratar med två av mina bästa vänner♥ oh vad jag saknar dom nu och ofta. Men tur att telefoner finns och mail en ska jag träffa nästa v hoppas jag för en bio. 

Ikväll blir det nog varm macka som min man gör och ett varmt bad med kerstin Florian´s goda skumbad med alger som utrensar och piggar upp. Kan man ju behöva! Men så blev det inte... utan min man blev utringd när han kom innanför dörren och jag nattade barnen, gjorde goda tortillas satte mig i soffan med tända ljus och en pepsi max och titt på Fjällbacka morden"

Trevlig afton alla goa där ute!

Kramiz ♥

26 dec. 2012

Jule frid

Två dagar se jul och dom har varit helt fantastiska, vi har haft sovmorgon och ätit frukost kl tio - de är inte klokt. Jag njuter av det och igår var vi ute på en lång promenad åt middag mina goda revben och Ernst sallad med päron är så grym att jag bara kan äta den.






Vi lekte med julklapparna som var allt från att bygga ihop allt lego till att städa med städ settet,klä ut sig till Pippi,spela fisk spelet och kolla på byggare bob på dvd och trolltyg i tomteskogen som verkligen är en klassiker...



En go fika tog vi med på eftermiddagen då Matteo somnade i min famn av utmattning. Det var Ronja rövardotter som matiné och det är en sån mysig grej jag själv minns som barn. Att det var nån film som gick som man bara mös i soffan på annandagen,när man blev äldre gick vi alltid på bio och nån premiär som gick då.
Så det är lika mysigt idag som då....

Vi softa hela dagen kan man säga, fast att vi lekte mycket med. Så mysigt när hela familjen är samlad tycker jag och inte behöva göra några måsten alls.

La barnen gjorde vi i deras fina "geggamojja" pyjamaser och läste och sjöng för dom, Matteo somnade först.

En film och mys i soffan blev det för oss!

Och idag på annandag jul åt vi frukost klockan tio igen, jag klagar inte. Min syrras tonåring hade sovit till ett idag, det var så jag tänkte tillbaka och vart lite avis....

vi softar mer och sen gör vi ett röj i barnens rum, nu med nya leksaker så rensa vi ut  de gamla och slängde massa och även bäbis leksaker som bara ligger, fast jag rensat flera ggr så nu är allt veck så ljuvligt skönt. När jag gick förbi bordet nere med tulpanerna på kände jag för ett ögonblick att jag ville slänga ut julen och ta in våren... börjar man som vi redan i nov med julbak och julstjärnor mm så är man rätt mätt nu. Jag vill njuta i dec inte efter julen. 











Middag hos mina föräldrar idag med min älskade syster med familj. Jätte mysigt och gott, det blev en riktigt söndagsmiddag med stek,potatis,gräddsås och gelé samt sallad med olika tillbehör. Till efterrätt vrikstas ostkaka med hemma gjord jordgubbsylt och grädde och en super god choklad kaka, som en kladdkaka typ fast med ett knäckigt täcke med hasselnötter ganska grovt hackade så ljuvligt god.




Där hängde vi och sen var det julklapps utdelning, Matteo fick bla en dammsugare som ser precis ut som våran som han lekte med direkt. Estelle ville med ha en sån så det var lite sura miner ett tag för hon fick inte låna den av han heller. Vi drog oss hemåt och la barnen som var trötta (tyckte vi) Matteo har inte sovit middag nu sen julafton men han fixar inte riktigt det. Estelle som äter som en myra ville inte ha nåt när vi kom hem utan la sig direkt. Vi hade bestämt att vi skulle hyra film och att syrran med man och August skulle hänga på ner till oss och ta lite macka med the och softa.

Vi skulle precis sätta oss och jag hade satt på tv när båda våra vaknar så där tvärt och Matteo gallskriker men är okontaktbar. Kändes som han drömde nåt och så blev allt fel, han somnar om direkt men inte snorpan.Så hon får komma upp hon med, då hon kläcker att hon är hungrig.... så där sitter vi och myser till levande ljus och en action film. Så gott!

Jag får helt plötsligt svin ont i min inflamation jag har bak i ryggen eller höften snarare som strålar mot höger skinka. Jag går hos världens bästa massör Marie på www.no19.se och hon brukar även tejpa mig och de är så skönt. Har haft så lite smärta de sista veckorna. Men jag måste gjort nåt för de högg liksom till som i ett ryggskott. Jag går nu upp med snorpan och lägger mig, tar med värmekudden med det är skönt för musklerna.

SOV GOTT och ha en underbar morgondag.

Kram ♥

24 dec. 2012

JULAFTON

 Oh vilken underbar julaftons morgon, vitt och fantastiskt vackert ute. Barnen hämtar strumporna och sina paket jätte spännande. Vi ligger alla i sängen och läser det vi fått.

Mys frukost med tomtegröt och massa gott, till tända ljus och såklart julmusik.
Det doftar gran av det fantastiska "White christmas"  ljuset från Yankee candle.

Kan det blir bättre? Barnen går ut med sin far och skottar snö och mamman duschar varmt och tar det lugnt. 

Sen en sväng till blomsterlandet hade inte nån bordsdekoration...

Sen är ugnen på och bordet dukat så nu väntar barnen eller Estelle på att kusin Elvin ska komma och tomten såklart.




Tomten kom det var min far som klätt ut sig idag, det gick bra barnen var spända och inte så rädd som jag trodde. Estelle sa när han gått och hon såg han genom fönstret att han (tomten) hade lika röst som morfar.... hon är inte dum hon den tjejen!

Dagen gick ruskigt fort tyckte jag. Det blev paketutdelning sen och dom fick massa fint. Tror Ipaden var den bästa presenten för Estelle och städsetet för Matteo. Äntligen ska man få lite hjälp här hemma.. Jag fick ett jätte vackert halsband från Estelle som hon gjort på dagis. Det var min finaste present!!






 Min super charmiga snygga Matteo du är min solstråle älskade lilla barn!!






 Min alldeles egna pippi till dotter jag älskar dig så oerhört mycket Estelle
Mandelmusslor med hjortronsylt en klassiker

Monster godis vi gjort



Matteo med lilla kusin Svea


Oj vad man ätit och druckit och fikat och ätit igen säger min man. Jag håller inte riktigt med.... jag äter inte så mkt julmat och sen hann jag inte fika så mycket för barnen höll på kasta kakor och ville ha glass. En god kvälls fika med ost och kex och så saffranspannkakan som jag inte tog av men som jag ska ta av sen... senare...

Ja då börjar denna dag lida mot sitt slut. Tack alla för fina presenter imorgon får det bli en riktigt lek dag och bygga allt lego mm.
Ska bli skönt. Idag fick jag gå på Inpren jag har ont i bihålorna. Så fort röda dagarna är över får jag söka läkarhjälp.

GOD JUL på er önskar vi och här är mina små ljuveler sov gott när ni nu lägger er 

Kram♥