26 mars 2015

En riktigt skit natt

Tittar på mina vackra ringar flera ggr per dag. Såg då att det stod 25/3 i min förlovnings ring. Ja, de låter kanske knasigt men jag har så mycket i huvudet att jag inte kommer ihåg saker.

Så idag på våffeldagen för åtta år sen förlovade vi oss i Sthlm! Den dagen minns jag med lycka och glädje!

Vi var först hemma på förmiddagen jag och döttrarna, för jag har haft min stora dotter hemma hela v. Hon har känt lite låg och haft en hemsk hosta samt lite, lite feber. Men mest har hon känts trött. Vi har spelat spel och hon har hjälpt mig att göra mat. Även pärlat med lite snygga pärlor har vi gjort. Det är riktigt krävande att ha henne hemma, för hon är så rastlös och kräver att man ska sitta med henne och göra saker hela tiden. Det blir ju svårt då jag har en lite till hemma som dessutom tog sin sista spruta i mån och som ett brev på posten kom en dunderförkylning och öm och svullet ben där sprutan togs. Så det har varit mycket i famnen och lite hushålls sysslor.

Men idag hämtade jag tidigare från dagis och vi åkte till tandläkaren för att kolla tanden som min son slagit i. Det var väl så där för den "hänger ner lite" så vi ska dit om 3v igen för att röntga. Vi köpte på hemvägen grädde och jordgubbsylt och grädglass och insåg sen att vi inte hade ett våffeljärn.
Men då frågade jag min mamma och dom hade ett nytt dubbel järn, så då bjöd jag hit dom på våfflor på middag och då ville även Estelle att kusin Noa kunde komma för dom har ju samma mormor som hon sa. Det gick jätte bra sa syrran som hade kundkväll och då kom även kusin Alfons med och svåger Joakim. Så mysigt att en dag mitt i veckan äta kvällsmat ihop. Jag hann att ta ett kort innan jag hörde Minou gallskrika och hon hade krupit rakt in i vedspisen och då såg jag att de blödde från strax under ögonbrynet som hon typ spräckt.

Jag ringde 1177 och dom tycket inte man skulle tejpa själv när hon var så liten, så jag fick tyvärr bryta upp och åka in till akuten med henne. Vi satt inte så länge men fick sen möta världens gulligaste sköterska Helena. Hon tvätta rent och Minou skrek och sen hämta hon en doktor och han tyckte inte man skulle limma så nära ögat så de blev tejp. Jag fick med mig tejp hem som ska bytas om två dagar. 

När jag kom hem var mina föräldrar kvar och mamma gräddade en våffla till mig så gott. 
Vi kollade sen på ett avsnitt på Netflix och insåg hur trötta vi var, känner att jag skulle vilja att min man var hemma och tog det lugnt med, han är inte bra i sin hosta heller. 

La oss sen ganska tidigt och vaknade gjorde jag redan efter midnatt av att Minou kråglade jag lyft upp henne i min säng. Vet inte om hon är öm vid ögat eller om det är att hon inte kan andas för hon är så snorig. Precis när jag slumrade till hörde jag Matteo gallskrika han hade drömt nåt och satt och grät i sängen. Jag tog med han in i min säng och där var Minou på prathumör,jag hörde Matteo somna om medan jag försökte med alla knep att få henne att slappna av. Men lyckades inte så när klockan blev 03.30 hade mitt tålamod sipprat ut jag gick upp och in till min man och gav henne till honom. Han varken hör eller tar barnen på natten för att han jobbar, men nu var måttet rågat. Hon somnade om där och jag sov nästan två timmar då jag vakna som ett skott av att min man skulle gå upp, jag smög in till dom och lyfte försiktigt över henne till sin säng. När de stora barnen vaknade en timme senare var jag som en död fisk, jag ringde dagis och sa att båda får vara hemma idag. 

Nu sitter vi här i mys kläder, regnet smattrar mot rutan och vi ska bygga upp ett mys med tända ljus, filt och en film medan Minou sover. 

Ha en super soft dag de ska vi ha! Kram /C

23 mars 2015

Husmors semester

Husmorssemester.
Åren 1946-79 fanns en organiserad verksamhet för att ge utarbetade ”hemmafruar” möjlighet till en tids avkoppling.


Rätt intressant tycker jag att man fick komma iväg med andra kvinnor och bli omhändertagen och bjuden på mat,fika och övernattningar. Någon berätta för mig att man fick dricka the med kungen oxå. Organisationen stod för det mesta.

Jag har i helgen varit på en sådan resa kan man säga. En nyfunnen vän och jag åkte till Uppsala till vår gemensamma vän Annsofi. Där tog hon emot oss och vi åkte ut till en vacker Herrgård där vi blev visade in i en vacker matsal där vi satt för oss själva och njöt av en stor och fantastisk god räckmacka!



Sen bar det av ner mot vattnet och in i spa avdelningen där vi fick fot de lux bad. Det var så ro givande att få sitta ner och bli omhändertagen på detta sätt. Ett stort panorama fönster satt man mitt emot och hade utsikt över Mälaren. Helt magiskt!

Mör och trött men glad och tacksam fortsatte vi hem till Annsofi där hon bjöd på middag. Potatismos med stekt torsk och rödbetor i nån god röra med färska örter. Så man var proppmätt och helt slut när vi tillslut hamnade i soffan och mysbyxorna åkte på. Vi satt och prata med hennes mamma till midnatt då jag var tvungen att lägga mig för ögonen ramla ihop på mig.

Lördagen fortsatte med jätte god frukost,mer samtal om livet och vardagen och var vi personligen är. Så givande att få älta och del detta med vänner, som känner en, sen gjorde vi oss klara för att åka till Himla butiken och sen ner på stan. Där blev det lite stads vandring och besök i domkyrkan, vilken mäktig och oerhört vacker kyrka. Annsofi var på läst och guidade oss.Sen åt vi på Pannini ett  ställe som vi alltid åt på när jag bodde där. Men som ändrat lite både inredning och mat.


En runda till och vi tog en fika på ännu ett för mig nytt ställe, som var jätte mysigt där man satt i små soffor eller fåtöljer.
Sen skulle ju min kära gamla vän Louise ha hämtat mina vigselringar som  Josefin har gjort om, så vi skulle åka förbi hemma hos henne och hämta dom. Jag var så spänd och nyfiken p att se dom äntligen. Dels har jag satt i 12st diamanter, fyra diamanter per barn jag fött och sen har hon förstorat dom lite, eftersom jag inte fått på mig båda. Kolla in hennes hemsida här och dreglawww.Josefincummings.com 




Men jag fick en sån chock när jag klev in genom dörren hos henne, där sjöng mina gamla vänner för mig  happy birthday och jag kunde inte ta in att dom överraskade mig med detta,  det var uppdukat så vackert i rosa (älskar rosa) med en underbar god pulledpork med alla möjliga tillbehör och dricka. Det var så  många jag inte träffat på flera år med som  hade kommit hit för att överraska mig. Wow, jag kände mig så rik och uppskattad! De var sen ett efterätts bord med Peanut butter cheescake och en blåbärspaj med marängtäcke såå gott. Alltså jag fick presenter med, hade så svårt att ta emot så här mycket fint. De var ju en jätte vacker present att dom kom bara och gjorde detta för mig.






Vilken helg, fylld av skratt,underbara samtal,diskussioner och massa goa vänner. Jag har haft en sådan energi boost denna helgen.Finner inga ord av tacksamhet jag känner.Sanna vänner har man kvar.. ja det är sant!

TACK älskade dyrbara vänner, jag uppskattar detta så mycket! 

LOVE / C























19 mars 2015

Happy Birthday

I förrgår buda vi på ett hus hastigt o lustigt. Men de skenade iväg och jag tog mig en sväng med bilen själv för att rensa skallen. Hamnade på Willys och köpte cola zero och popcorn och tog en triss lott i kassan, då hon ber mig om att visa mitt leg. Jag som bara gått in med kortet o telefonen blir så paff, ursäkta sa jag ska jag visa leg för att köpa en triss? Jag som fyller 40 + i övermorgon…. Hon bad om ursäkt och menade inte något illa men behövde öva upp ögonen tror jag på hur en artonåring och en fyrtio plussare ser ut. Men jag var glad när jag gick därifrån!

Idag fyller jag år, vaknade redan kl 06 av lilla pigga solstrålen. Matteo som kommit under natten vaknade och fråga som vanligt om det är förskola idag, jag svara att jag måste låssas sova nu eftersom jag fyller år. Då flög han upp och väckte resten av familjen och jag hörde hur de skramla och grejades där nere. Sen kom dom upp med rosor,tårta,the och paket och sjöng för full hals. Så mysigt och vi satt alla och fika i vår säng.

Jag som bestämt med syrran att vi skulle dra till Göteborg hade lite bråttom sen att hoppa in i duschen o fixa mig. solen sken och ja tror den gjorde det för jätte många år sen med den dagen jag kom.
Vi hade de underbart i stan och shoppa lite, strosa och kolla runt lite. Tog en go lunch och prata om livet och det som händer och sker i vår vardag just nu.

Hemma igen blev jag mer uppvaktad med presenter och kort, Pia min gamla vän kom med värsta buketten i vacker champagne färg, och massa grönt så det såg ut som en brudbukett. Jag blev SÅ glad för jag älskar färska blommor. Min svägerska kom sen förbi med en jätte söt blomma i fin kruka och Estelle hade fått en present från farmor och farfar till mig så jag kände mig så uppvaktad och uppskattad. Vilken dag!

Nu sitter jag reda i nattlinne och med ett glas zero och ska titta på film innan jag packar min väska. För i morgon åker jag till Uppsala hela helgen utan barn och make. Ska bli oerhört mysigt!

Kram och TACK alla goa, dyrbara vänner för all uppvaktning idag all som messat och ringt oxå. Tack från hjärtat!


7 mars 2015

Lumber & karle

Svärmor fyller år men är bortrest till varmare breddgrader då, så vi firar henne idag på Lumber & Karle i Kvänum. Ett jätte trevligt ställe här är en sida man kan kolla www.lumberkarle.se

Där åt vi gott och firade henne, barnen hitta massa olika ställen att leka och springa runt på. Och sen flytta vi vidare in ett rum med sköna fåtöljer där vi prata och diskuterade våran resa till Usa/ Florida som vi ska göra senare i år.

Estelle ville leka vidare med Elvin så vi släppte av henne på vägen hem hos dom. Sen åkte vi hem och bytte om till skönare kläder samt hämta pyjamas åt alla barnen och packa ner lite ingredienser för att göra pizza hos svåger och svägerska. 

Ragge en vän kom förbi spontant och drog några ackord på min mans gitarr. Högt lät det och Minou blev rädd och kröp så snabbt mot mig.

En skön,god och slapp kväll i soffan hos Tomas & Lina med glada, lekande barn som mot slutet tappa humöret. Estelle tappa sin andra tand och ville ha den under kudden hos Elvin när hon sov över, hon skulle stanna bestämde vi lite snabbt trots att jag inte hade några saker med fick hon låna tandborste och hon kan ha samma kläder. Men jag ville inte låta henne ta den lilla, lilla tanden. Trött som jag också var blev det bara grin och arga miner.

Minou som somnade gott i deras sängar var så snäll och tålmodig med att sätta sig i en kall bil och åka hem. Hon tog dagen till ära sina första steg hos dom i kväll med. Hejja dig gumman!

Jag sitter nu här och har hittat ännu ett bra boende "over there" så jag letar bara lite till känner att ögonen börjar gå igen…

Kram och god natt!



5 mars 2015

Torsdags

Dagen börjar tidigt fast vi drar oss länge i sängen, jag är trött,trött,trött. Förskolan väntar och min syster har bjudit mig och några andra kvinnor på frukost. 
Minou ramlar ner för trappen precis när vi ska åka, jag går ut i tofflorna och ska slänga skräpet för att de ska va extra fint när min man kommer hem idag. Men jag glömmer byta skor så jag får gå i dom till dagis.

Hos min syster står bordet dukat med massa gott, jos,smoothie,frallor,goda ostar, kex och charkuterier. Brasan är tänd och solen lyser ute så det kan liksom inte bli mer perfekt. En annan väldigt mysigt energi givande sak, att få sätta sig en vanlig torsdagsmorgon till dukat bord med goa vänner. Det är oxå lyxigt!

Jag som har en tid hos Ostopaten, måste gå och min syster har kvar Minou hos sig. Denna Ostopat har verkligen hjälpt mig och jag har mer rörlighet i kroppen, så tacksam för det. Jag ska även få hjälp  med mitt blodpropps ben av sjukvården och det gör mig glad och jag hoppas jag snart får hjälp så jag kan börja ta promenader igen och kanske få börja träna.

Min man ringer mig när jag hämtar Minou, men han säger inget om det jag gjort som överraskning. Vi kommer hem och fortfarande inte ett ord. Jag tar upp det och direkt kommer det klagomål på att jag inte skurit tapeten i kanten på bästa sätt ( jag hade så lite rakblad) så jag tänkte att de kunde man fixa efter åt. Det gjorde han med direkt, skåpet nämde han inte ens och jag kände mig väldigt besviken. Men jag vet att han inte är överraskningarnas man och from nu kommer jag inte mer att göra något mer som skulle kunna vara trevligt för honom men som är en överraskning så som en fest eller liknande. Själv älskar jag överraskningar och hade uppskattat det enormt mycket om han gjort nåt i huset för mig.

Det var skönt att få hem honom i alla fall och barnen slängde sig i armarna på honom. Tänk va viktigt det är med en pappa tänkte jag då.En mamma är kanon bra men tillsammans är man bäst!

Senare på kvällen sa min man att tavlorna jag köpt var väldigt fina och han tyckte skåpet och tapeten också var det. Han förstod att jag inte kunde lämna barnen på kvällen och åka o köpa rakblad. Så här kommer lite bilder som visar förvandlingen.

 Här är en bild på gamla tapeten o skåpet med syster yster och Minou.

 Här är en bild på nya tapet o skåp & matdelen
 


Tavlan













Bordet målat


 



Så detta är lite av vad min vecka gick åt att fixa med. Kul är det när det blir färdigt.   

Önska er alla en skön dag! Kram C
Bordet omålat

2 mars 2015

Ensam i veckan

Jag hyllar verkligen alla ensamstående mammor och pappor. Jag har nu varit själv med barnen en vecka för att min man jobbat på annan ort, och det har gått jätte bra det är inte det. Men man har väldigt lite tid att hinna med allt. Eftersom dom varit snoriga har dagarna börjat 06 vilket jag inte alls är van vid, och det gör att jag själv slocknar väldigt tidigt på kvällen när man tänker att man ska fixa det man inte hunnit på dagen.

Nu hade jag ett projekt i huvet med som jag skulle överaska min man med. Vi har pratat om att tapetsera i mat/köksdelen. Men det blir inte av om inte jag ligger på. Så nu beställde jag tapeter och stod på kvällarna och greja. Köpte även det vitrinskåp som vi titta ut med. Men det kom min pappa och satte ihop för det var galet svårt.

Hade min vän Elin och två av hennes barn här en em med och så sov dom över, så grymt mysigt. Att mitt i vardagen få rå om en vän och sitta och prata när barnen somnat med en god the´och få prata klart utan att man ska packa in trötta sovande barn i bilen för att sen köra hem och packa in dom igen utan att dom vaknar… 
Det var riktigt lyxigt!

Matteo har haft sitt första barnkalas, 4 år och ville ha det på lekplayset. Vilket var lyckat för min syrra kunde hjälpa till och svärföräldrarna hade Minou. Han var lycklig och det gjorde mig glad.

Så veckan har gått, tvättkorgen står fortfarande kvar orörd men ren tvätt som inte kommit upp. Städningen har det varit si så där med. Ska bli skönt att han kommer hem så man kan få dela upp sysslorna lite igen. Och kunna ta sig utanför dörren på kvällen...