31 mars 2012

Fest till sena natten

 Inte jätte sovmorgon jag vaknade redan 8.15 trots att mina barn inte var hemma. Så jag tassa upp och Louise va då redan uppe och ute på morgonpromenad. Så jag läste och satte på te, svabba golven och fixa lite.....




Sen lååång mys frukost med dom vackra kvinnorna Louise & Annsofi. De är inte var dag jag har så fint besök till frukost, och att vi kan sitta ostört utan barn.. jag njuter!!!!!

Sen åkte vi runt på loppisar, de finns inte nåt mysigare och jag gjorde såna fina fynd, ska visa er sen. Och vi pratar och pratar under tiden. Detta är livet tänker jag och de är skönt att få komma ut på dessa loppisar för min man är inte lika intresserad som mig kan jag säga.

Lunch hemma och sen hämtar vi tårta och fixar lite inför ikväll.
Jag blir stylad i håret och sen gör vi oss i ordning, de tjejerna inte vet är att jag bokat bord på en restaurang och tänkte bjuda ut....

Så njuter vi ( Jag ) av god mat,dryck och massa annat gott!














Denna kväll skrattar jag så jag blir hes, Louise höll ett tal till mig på restaurangen jag skratta så jag tjöt, Annsofi höll ett tal här hemma sen då tjöt jag fast med tårar. Oh hjälp va detta va kul... jag är så oerhört välsignad med dessa underbara vänner känner jag. En sån skatt de är med vänner, jag är väldigt tacksam att ni finns och är mina vänner.

TACK  allihopa för en fantastisk, minnesvärd kväll 

God natt på er/ kram

30 mars 2012

Fredags mys!

Nu kan man tro att vi inte gör annat än att fika... och de ligger väl en viss sanning i det, men jag ringde min kära mor och fråga om hon kunde passa mina älsklingar en stund idag, så vi kunde handla de sista till en liten tjejfest imorgon. Så vi grejade med de på förmiddagen och satte oss sen på café och prata, så härligt!

Underbart de är att få rå om varandra så här och så länge, vi ses ju inte så ofta eller typ aldrig utan att nån av oss har med barnen. SÅ jag passar på att njuta nu!
 
Så typiskt att tiden går så fort när man har roligt, varför är de alltid så?! Vi pratar och pratar och pratar. De som är extra roligt och väldigt bra för mig är att Louise är sååå duktig på trädgård, så vi har ju liksom inte bott här ett år än och vet vad som finns. Så vi har gått runt nu och ritat och skrivit vad som finns och vad jag vill ha och vad Lollo tycker kan passa. 

Jag fick så fina Hortensia  buskar utav henne i födelsedagspresent. De är nämligen min favorit blomma.Den hade jag bara i min brudbukett, så nu ska här grävas och planteras när vi får tid min man och jag.De är bra att få lite ideer och sånt man tänkt själv på som man kan bolla och få lite tips och andra sätt att se på trädgården. Jag kommer få så fint här när de är klart om några år.... 

Nu väntar vi först på att min bästa vän Annsofi ska komma från framsidan med. Hon har jobbat hel dagen och skulle som tur va få resesällskap. Vi ska ha så mysigt och jag har längtat efter detta så länge nu. Har skickat min man och barnen till mina svärföräldrar hela helgen så, här ska mysas på hög nivå!

Nu ska jag vara lite social och trevlig!

Önskar er alla en go och trevlig helg / kram ♥ 

29 mars 2012

Lycklig!!!

Ni vet den där känslan när man liksom är glad så de känns i magen, så där Lycklig  man känner sig när nåt kul man längtat efter äntligen är här, så har jag det idag, jag är  glad att vakna till att min Louise kommer ner till de dukade frukostbordet, hon kom igår eftermiddag och jag cyklade med barnen och mötte henne. Äntligen är hon här så underbart!

Estelle säger att de är hennes kompis oxå och de Är de verkligen, dom hittar varandra och pratar och pusslar och blåser sopbubblor som hon fick av Louise, samt degar dom med degen som hon med fick. Matteo fick en underbar snygg kofta från The brand sååå snygg jag älskar deras kläder. TACK  Lollo


Dagen bjöd på soligt och varmt väder, vi går på promenad, vi visar henne lite av staden och går även på cafe´ de är ju ett måste i lilla småstaden som är kända för sina många caféer. 

Att få sitta med sin bästa vän och prata livet,vardagen och gamla goda tider. De ger verkligen energi. Tänk va viktigt de är med relationer och vänskap kan jag känna. De är  liksom livet på nått sätt. Jag njuter....
 


Middag,film och godis bjöd kvällen på. De var en fantastisk film som hette Nicevill se den den var otroligt bra.

Sen kallar sängen, trots allt mys är de ju en dag som börjar i morgon igen och då med små röster och fötter som vaknar relativt tidigt så god natt allihopa / kram♥ 

 

28 mars 2012

Marcus Birror levererar starkt!

http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/marcus-birro-stockholmshatet-finns-i-kranvattnet-pa-vastkusten/Kolla in och läs detta... jag vad ska man säga, de finns inte nåt mer att tillägga. Starkt men så sant...

god natt / kram

27 mars 2012

Vilken sommar dag!!!

De är väldigt varmt för att vara mars, och dom säger att de ska bli snö till helgen och minus... de känns konstig idag när jag står och planterar mina blommor! Min prins Matteo har jag nog låtit sitta ute på marken och leka och de har gjort att han blivit väldigt förkyld. Stackarn jag har inte varit en bra mamma som låtit han krypa omkring....



Vi fick sen besök av Farmor och kusin Elvin, jag hade köpt en kofta till Estelle på H&M och den var för stor så jag ville att min kära svärmor skulle komma förbi och byta den åt mig. SÅ då passa dom på att gå till parken och jag köpte ramar med Matteo och plantera blommor. Sen hjälpte Elvin och Estelle mig att vattna allt, de var kul tyckte dom. Jag tände grillen och tog fram korv,bröd och grill chips. De var inte så att de slank ner direkt utan man fick lirka lite, men de va trögt ändå. Estelle är så dåligt på att äta de barn brukar gilla, som pannkakor,hamburgare och varmkorv. Så de blev en glass till slut och de slank ner kan jag säga... riktiga lortgrisar och de blir ett bad direkt när dom kommer in. 

Svårt att klä dom rätt och jag hade idag satt på henne snygga "mini rodini" gula macheter byxor med snygg "mini rodini" t-shirt men de tog jag av när dom skulle gå till parken.... och tur var ju det! Men dom måste ju få vara barn och leka och smutsa ner sig. MEN då inte i " MIni rodini" nu har jag bakat macarones igen ;) för jag ska ju ha tjej besök i helgen jipppi!!!


Nu säger jag sov gott / Kram

26 mars 2012

Diskutera mera.......

De debatteras så mycket om man ska ha barnvakt eller inte, och de skrivs mycket om de i tidningar som är inriktade till föräldrar... ingen nämnd ingen glömd. Och de skrivs även mycket om egen tid och de är även något jag diskuterat med mina vänner.

Intressant är de att höra och se hur alla tänker. För handen på hjärtat hur tänker man om man ofta har barnvakt och massa egen tid? Varför har du barn då undrar jag, man ska ju inte ens ha husdjur om man inte har tid för dom.Eller har jag fel?! Så klart jag skriver under på att de är Ljuvligt att få äta varm mat och inte bli avbruten. Inte nån som klänger på mig och söker min uppmärksamhet exakt hela tiden. Min syrra uttryckte de så bra när hon va här sist, då vi snacka om hur många barn man "kan " ha eller vill ha, då hon sa att dom var färdiga för " jag har kommit på att de är skönt att inte ha nån som klänger på en" de hade hon kommit över nu i deras barnaskara. Och jag kunde inte sagt de bättre själv, de är precis så de är.... klänger känn på ordet.... K L Ä N G E R inte skönt eller hur?!

Men då skriver dom här gamla damerna som är då barnpsykologer osv att nu när man kan "köpa " sig barnvakt i vårt tjugohundra tal som vi lever i då alla kan ha råd till de som de säger. De är bra och sunt att göra nåt själv/ själva för de tror jag bara stärker den man är och som par att man får tid för varandra men även hämta lite energi av att komma hemifrån eller vad man nu vill göra.
Men att ha massa barnvakt bara för att man ska ha egen tid de fattar inte jag, de är väl underbart härligt att vara med sina barn, jo jag vet att de är trots och annat jobbigt som vakan nätter och tidiga mornar I know men de är ju en sån kort period i livet, tänker jag då. Vi snacka lite igår två vänner och jag om de här med småbarn och aktiviteter till dom och hur man själv kan känna, dels för helgerna då man är lediga båda två och allt ska ske med hus,tomt, familj, socialt och hemmet.... de är inte så lätt att få ihop livspusslet alltid. Jag dömer ingen absolut inte, man har olika prioritet och värden i livet. Men går vi ändå inte mot ett väldigt konstigt tänk om vi ska köpa oss barnvakt mer och mer? Jag förstår va dom menar, men jag tror inte alla generationer här förstår det! 
Att sitta ute och fika flera ggr i vecka är inte nåt som intresserar mig så de kan kvitta men jag undra hur folk får de att gå ihop, min barn fixa inte att sitta som ljus, för länge. Jag hade även kunder inne i helgen som även kom in på detta ämne. Och summan av kardemumman var att vi kom fram till att vi tycker och tänker olika dels i generationerna och dels med hur vi själva är uppväxta är van att tänka och tycka på ett visst sätt.Även detta om "Hen" kom upp .... såklart de är ju oxå om debatterat och hett i dagens eko!

Visst är de intressant att höra andras åsikter och livserfarenheter, jag tycker det och jag måste säga att man får tänka om ibland. Trots att man tror man vet bäst.... de ska bli skönt för på ons kommer en av mina bästa vänner och besöker mig dels för att jag fyllt år och för att hon aldrig varit här och sett vårt nya hus. Så till helgen skickar jag mina älsklingar ja, alla tre till mina svärföräldrar. Där ska dom bo hela helgen medan jag har roligt med mina tjejkompisar. Jo, jag har de så bra så att även min andra bästis kommer ner till mig på fre och dom stannar till måndag.

Jag längtar så grymt, dels för att de va länge sen jag vara själv med dom utan att nån av oss inte har barn med. Sen tänk sovmorgon ... kanske ta en dusch när man vill inte för att de ska stämma med mat och sov klocka av dom små, ja listan kan göras lång. Jag längtar otroligt mycket de ska jag villigt erkänna. Men jag har inte barnvakt ( för man passar ju aldrig sin egna barn) eller dåligt samvete för att ja ska ha en hel helg. De är jag värd och den är välbehövd!!

Ögonen går ingen nu på mig GOD NATT 

25 mars 2012

Årets första grillning

En sån dag, solen strålar fåglarna kvittrar,de är varmt och skönt. Barnen är glada och vill bara va ute och leka, jag vill med det och röjet går i trädgården. Sen tar vi och har årets första grillning de blir korv till Estelle ( hon valde själv) men hon är som mig man gillar inte korv typ... så vi andra grillar hamburgare.

De är gott med grillat, känns som allt är gott vad man än grillar.... 

Matteo min prins han blir så sur om han inte får han nåt i handen som går och äta... och får han de är han som en solstråle. Så eftersom jag och min kära man firar 5 år som förlovade idag så fick vi efterrätt eller ja en Donats, den var uppskattad!

Sen lekte och grejade vi mer i solen. Vi måste skaffa både sandlåda, gungor och nåt mer kul för barnen i trädgården så dom har nåt kul att leka med.

På em blev vi bjudna till min syrra dom hade lite middagsgäster och skulle äta hallonpaj med glass ute på verandan, och vi fick komma med. Så gott och uppskattat. Sen hem med trötta barn, dom hänger ju inte med i de här med att ställa om klockan.


Jag gjorde lite musli med allt möjligt gott i från nötter till dadlar till nyponpulver till sesamfrön. Så in i ugnen med lite kokande vatten som jag har lite kokosolja i så jag nyper ihop allt med. Super gott så en timme får de stå i ugn och rosta ihop. Sen tillsätter jag russin och lite aprikoser och tranbär. Så de blir lite filmjölk och nygjord musli till kvällsmat för mig.

Mannen ska jobba natt så de är ingen som väcker mig om jag somnar i soffan i kväll, de gäller att gå och lägga sig i tid.

En skön kväll önskas kram ♥

24 mars 2012

Underbar lördag

Ny dag nya möjligheter!!






En son som vaknade redan 05.24 liiite tidigt för mig. Mest kände jag mig stressad över att han inte skulle väcka resten av huset och samtidigt som vi hade en natt gäst i rummet intill.....


Men när jag satte på mobilen fick jag ett medd från min bror att hon oxå fått sova på samma ställe som dom. Vilket va skönt då kunde jag släppa upp Matteo och han kunde leka lite innan  jag fick masa mig upp för att servera mina små änglar frukost.


Cyklade sen till jobbet, inte alls varmt men när jag ser på kunderna som kommer in, ser dom så lätt klädda ut så varmt måste de ju va ute....

Efter jobbet skiner solen och min familj möter mig och vi går en sväng på stan, vilket aldrig händer. Jag hann till och med pröva kläder på mina barn i butiken som aldrig blir av annars. Vi cyklade hem och köpte lördags godis, när vi såg att granna tjejen var ute hon är 3år ville Estelle gå över och hälsa, de slutade med att vi grilla hos dom och åt kvällsmat, såå mysigt och gott och trevligt! Sånt gillar vi spontana besök..... tjejerna lekte så bra fast jag kände att vi hade sååååå trötta barn.

Nu ropar sängen på mig fast att klockan inte är så mycket!
De är ju en dag i morgon med.

Kram på er ♥

23 mars 2012

Oväntat besök

Min tur att jobba i butiken idag, massa fint har kommit in i glada färger och nya smycken från Edblad  och massa annat kul.  

Jag hade massa att göra med och mitt när jag står där så kommer Pia in med värsta stora påsen med ett rosa Stort  paket i som var till mig!

Och i detta fina paket låg denna underbara ljuslykta, vet att bilden är dålig, men den är i grå/svart plåt med glas. Helt min stil och jag blev jätte glad, TACK SÅ MYCKET!


Hemma efter en lång dag, beställde vi hämtmat. Estelle ville oxå ha och inte gå och lägga sig, de va riktigt mysigt att ha henne uppe. Sen blev det film Arne Dahl " Europa blues" Har ni inte sett dom så rekommenderar jag dom varmt. De är inte så mycket kul som går på tv tyvärr.

Sen ringde min kära bror och var på väg neråt för att spela in en skiva med några polare. Så dom behövde en sovplats till en tjej, jag sa att självklart får hon bo här.Men jag orkade inte va vaken tills hon skulle komma, ska jobba imorgon bitti med... så min kära man får sitta uppe till midnatt.

Sov gott allihopa!

Kram 

22 mars 2012

Grått

Har ju totalt glömt att visa hur fint rummet ( rummen) blev....
 Så här såg detta matsalsrum ut innan vi började med gulrandiga tapeter al -90 tal. Sen ser ni ingången till vardagsrummet som är plastat för.


 Och så här är alltså resultatet grått, i båda rummen. Så mycket finare och jag är vrål nöjd!

De finns ju alltid att göra på ett hus, de vet ju ni som bor i ett! Men man ska ha ork, inspiration och pengar för att fixa och greja. De beror på vad man är i livet med kan vi känna. Nu har vi små barn som tar mycket tid och kraft, sen ska man väl njuta av livet, varandra, barnen huset och vänner. Inredning kan bli ganska tjatigt med. De är så mycket mer i livet menar ja än att ha de senaste och fräckaste eller en dyr inrednings pryl. Vi är alla olika och värderar efter smak och de är väl charmigt om nåt.


Nu lägger vi renovering på hyllan ett tag, blir en uteplats men sen är de nog bra för ett tag. Ser framemot semester och vart den tar oss....


Må bäst där ute!


Kram ♥

 

21 mars 2012

Tröttheten kommer efter.....

De kommer efter för mig med märker jag.. så trött & seg jag varit igår och idag. Slumrade till i soffan idag när jag satt med Estelle och kolla film och när jag titta upp slumrade hon med! Så vi är nog alla lite "efter" trötta här!

Solen strålar & de är rätt varmt men ändå lite kallt i vinden. Jag tar fram mina övervintrade blommor som står i förrådet, Estelle hjälper mig att vattna och vi klipper dom lite, så får vi se om de tar sig. Vi fikar ute och Matteo sover så gott.
Underbar dag, vi är ute igen när min man kommer hem och han och Estelle spelar fotboll medan jag lagar middag. Mysigt och exakt så man vill att de ska vara, när jag tittar på dom från köksfönstret ♥

Sen efter maten går vi hela familje upp och badar med massa skum i badkaret, oh så skönt de är att bada tänker jag varje gång jag badar.... men ändå så sälla jag lägger mig själv!

Så nu möra och trötta lägger min man båda två men jag hör att de går inte så bra, så jag får hjälpa till och säger här med God natt ♥ de blir tidigt för mig ikväll med känner jag, igår somnade jag i soffan 20.15 och vaknade när "äntligen hemma" var slut sen gjorde jag mig klar för natten då vaknade Matteo så jag la mig med honom.


Kram ♥
 

20 mars 2012

Karen Kingsburys böcker som kommit i film med!

Rekommenderar en bra film som är baserad på dom böcker jag varmt kan rekommendera, som jag läser av  Karen Kingsburys  dom är grymt bra!


Har haft en soft förmiddag med mina små som kom hem efter en natt hos mormor & Morfar. De trötta kommer efter alla fester denna helg. Min svärmor fyller dagen innan mig så de va släkt kalas där med och de blev sent och mycket gråt för ingenting. Så fast att solen lyser och de är en bra dag så är dom lite snoriga och vi ska bara mysa och softa idag!!

Kram på er alla ♥
 

19 mars 2012

40 ÅR

 Vilken lycka att vakna till ljudet av vi gratulerar av en lite söt stämma, och god frukost på sängen. Så mysigt! Fick ett jätte fint halsband med ängla vingar på som Eva Attling gjort såå vackert!


 Solen sken och jag ville bara komma iväg till Göteborg,vi skulle ha barnvakt. Min man hade tagit ledigt och nu väntade jag bara på att få åka. Men min man slöa och jag frågade varför åker vi inte? Då säger han att min mamma sagt att vi inte kunde komma förrän vid halv elva... lät inte som min mamma direkt! 


Så helt plötsligt ringer de på dörren, åch där står dessa underbara mammor & Barn och sjunger för mig. Med sig hade dom allt gott man kan tänka sig, inte nog med de. De hade porslin, skedar,servetter & till och med tesilar med sig.   

Tack att ni kom de var verkligen en överraskning och väldigt uppskattat!!





 Så äntligen var vi på väg, då berättar min älskade att han tänkt ta mig till "vårt" ställe på klipporna vid havet egentligen. SÅ han hade köpt engångsgrill och packat ner dricka, godis,sallad, marinerat kycklingfile´och gjort egen potatissallad som han googlat upp ett recept på, imponerande må jag säga. Men de blåste för mycket så han tog mig till havet men på restaurang istället. Där åt vi gott och sen strosa vi på stan en stund. Sen blev de bio och hemfärd.

 Nu har han tänt ljus och gjort varma mackor 
till mig och jag är proppmätt. Vilken dag jag haft
så skön och fantastisk. Har fått massa uppvaktande 
och sms och fb grattis så jag är tacksam
och väldigt nöjd med denna dag!


Tack alla ni underbara vänner som tänkt på mig
idag! ♥




Kram /♥

18 mars 2012

40- års kalas!!!

 Idag firade vi min 40 års dag, släkten kom och då passar de bäst på en helg såklart. Jag orkade inte bjuda på 3 rätters så jag bjöd ut dom på Amerikans brunch i Göteborg. Smidigt, gott, trevligt och otroligt skönt för mig att slippa stå i köket och fixa. Nu kunde jag sitta och njuta och äta gott!









Sen var de tårta och dopp hemma hos mig, men innan dess hade jag snitslat en bana genom mitt bostadsområde, så alla fick gå en lite tips promenad nu när vi ätit & barnen fick springa av sig.

Ullis & hennes yngsta son vann!
 












 Fick så fina saker, en skänk, en lampa och fantastiska ljusstakar från Nordahl ett presentkort och en present som kommer snart .. undra va det är?! Underbara blomster buketter och allt gick i rosa ♥
Så oerhört tacksam och vackra kort med så fina texter i!


Jag är så nöjd, glad och oerhört trött nu.


TACK    för att ni kom och delade denna dag med mig! Ni fantastiska syskonbarn som va så goa och snälla och lekte så bra ihop, trots att detta inte är ett jätte hus och vädret inte va så kul. Ni är underbara och jag älskar er sååå mycket ♥


Kram ♥