31 jan. 2012

Kall,solig vinterdag

De är så att min älskade syster fyller år idag, så vi hade bjudit hit henne och Noa på mys frukost. Vi sa redan 8.15 för jag tänkte vi är ju ändå uppe och dom ska iväg till dagis sen. Men bara för de så sov mina barn till 07.30 och hade kunnat sovit längre om dom inte hört mig gå upp.... först var Matteo så ledsen igår att jag fick lägga han i våran säng, sen snarkade min man nåt kopiöst så efter att ja vaknat ett antal ggr bad jag han gå ner och lägga sig. Då en timme senare, när de kändes som jag precis somnat då skriker Estelle och sitter upp i sin säng, och då vaknar Matteo. Så nu sov dom väl gott och tryggt denna morgon då....

 Så vi hade en mysig frukost med massa levande ljus och kex och ost, the, jos och såklart en cupcake med ett ljus i...

G R A T T I S älskade,dyrbara,fina syster!! Jag är så oerhört glad och tacksam till dig ♡

Sen bar de iväg ut, i detta kall och underbara vinterväder. Solen strålade och vi såg att en del redan var ute och åkte skridskor på isen. 

Så egentligen ska man väl ha hjälm på dom, men de tänkte ju inte jag på...så vi tog de försiktigt.

Super halt,jag blev själv sugen på att åka skridskor, de va grymt länge sen och jag äger inte ens några. Men de skulle man nog kunna hitta på nåt secondhand affär.

Dom stackars ankorna skrek och kom så nära när man går längst vattnet, vi hade bara med oss bananer som va till barnen, men jag kände att ja måste ge dom stackarna en och dom åt med god aptit.

 



En helt underbar dag helt enkelt, vi var ute i flera timmar. Så allas våra kinder va röda när vi kom in. Jag tog faktiskt på mig min mormors päls och pälsmössa, så skönt. Fick nästa knäppa upp för de blev så varmt. Hem och göra mat, tur jag la fram kycklingen så de går fort att göra. Jätte gott med färska örter, lök samt senap och cream fraiche. Barnen fick ris och jag sallad. Mums!

Så nu blir de pussel med Estelle medan Matteo sover, sen ska vi på syster ysters kalas!

En riktigt go kväll önskar jag er / Kram

30 jan. 2012

Weekend i S T O C K H O L M

Hemma igen från en weekend i våran fantastiska vackra huvudstad, mitt hemma!!!! 

Vi åkte redan upp med 07 tåget och var i stan kl 10. Vi gick till hotellet direkt trots att de var tidigt, och skulle fråga om vi kunde lämna av väskan,då jag valt junior sviten och önskat badkar var rummet inte klart. Men vi blev erbjudna ett rum med dusch som var klart så vi tog de, jag hade ju badat kvällen innan hemma....

Här kommer lite bilder från våra Junior svit






 Vi tog en lunch sen med min brorsa och fru och lilla Charlie, på ett ur mysigt ställe som hette "Vurma" efter de bar de av mot söder och där delade vi på oss, min man ville gå till en musik affär. Vilket inte lockade mig nåt vidare så jag strosa runt, hitta massa mysiga affärer bla denna ekologiska underbara, fräscha... 


När de hade gått över två timmar och han aldrig ringde gick jag dit, vi hade ju bokat biljetter till premiären av "Mission Impossible" 
Den kan jag verkligen rekommendera, den var både rolig och spännande. Så den var lång med hela 2.15 så vi åt bara på pizzahut sen efter,d e var svinkallt där uppe så där rått så vi var ju både trötta och hungriga, så vi orka inte springa runt och leta nåt mysigt ställe. Hem och la oss i våra goa sängar. De fanns en tv i vardagsrummet och en tv i sovrummet... så lyxigt för oss!
 Somnade got gjorde vi och ganska tidigt ändå. Underbara dag, skönt att få en hel fredag, en helg går så fort annars.

På lördagen tog vi sovmorgon såklart sen frukost. 



 Sen var de stan som ropade på oss, vi hitta massa fina fynd. De var 70% på massa ställen sånt gillar jag!!!

Sen tog vi en senare lunch på Vapiano ett riktigt gott och trevlig ställe, de är en favorit faktiskt när man är uppe. 



De var så  passande att min bästa vän Louise och hennes man skulle på 40 års fest i Sthlm just denna lördag. Så vi mötte upp dom på ett café innan. SÅ ljuvligt, underbart att träffa. De är nåt visst med gamla vänner ändå, som känner en som man är!

Vi beslöt oss faktiskt för att se en bio till, vi resonera som så att vi aldrig går på bio nu för tiden, och att de oftast på helgerna blir en hyr film isf och så sitter man hemma, oftast med sin små. Så vi passa på att gå på premiärerna nu när vi hade chansen.



Den var oxå jätte bra, lite sorglig men man fick ändå tänka till och känna en tacksamhet, både till livet och till ens relation. Man kan inte ta nåt för givet. Livet går upp och ner så är de för alla, men detta utspelade ju en otrohet som han får reda på när hon är medvetslös och ligger i koma. Och de är beundrans värt vad han gör av den informationen... förlåtelse och försoning, ja den var bra och man fick som sagt var tänka till.. vi såg den på min favoo biograf Saga på kungsgatan. De är så trist när dessa stora komplex som filmstaden växer upp och dom mindre vackra biograferna är borta... så vi passa på kolla va vacker den är! 

Den sluta sent så de blev en natt promenad i mitt älskade Sthlm
 Sönadagen blev verkligen en sovmorgon, på detta hotell kan man få frukost ända till kl 12 och checka ut kl 18 så de passa oss perfekt. Efter frukosten kröp vi ner i sängen igen och titta på tv och jag läste min spännande bok.

 Sen tog vi en härlig promenad, solen lyste och jag andades in storstadsluft.Vi shoppade oxå på Schuterman rean" oj oj vilken rea hela 75% på vissa saker. Men då ska man tillägga att en väska går på 18.495kr och en plånbok 4995kr och skor börjar på 3500kr och en vanlig tröja som " ursäkta mig" ser ut att va från H&M för 4600kr.
 


En fika på östermalm på Gateau sen gick vi tillbaka till rumet, la oss och läste igen. Sen checkade vi ut och  gick och åt i hötorgshallen, där kan man välja på massa saker. Sen gick tåget 19.10 såklart X2000 eller som de nu mera heter SJ 2000  de blev att jag somnade till fast jag sovit så mycket. Men vi sa just de att bara för att man slappnar av så blir man väldigt trött.... 

Så summan av kardemumman var ju fantastiskt,underbart ljuvligt och alldeles förträffligt roligt. Det var länge sen vi var borta själva ( vet inte om vi varit de sen vi fick barn) Jag har inte varit borta så här länge från min Matteo iallfall. Men som sagt var detta borde man göra oftare, dels behöver man få äta sin varma mat ihop, tala till punkt och faktiskt få avsluta de man börjat prata om samma dag, inte att man diskuterar de flera veckor för att man konstant blir avbruten. Allting har sin tid och allting har sin charm. Men att ha tid för varandra och få göra roliga saker ihop, inte bara alla måsten,leka med barnen, städa, handla och fixa hemma. Utan att få umgås hålla handen och få va lite fina igen, jag hade ju smink varje dag och de händer ju liksom inte när jag bara är hemma med barnen... kul var de och väldigt behövligt. Nu har vi laddat batterierna och fått nya ideer,energi och massa insepera
tion. Jag tog så fina bilder ska visa sen. De händer inte i denna lilla stad att jag hittar inspiration till varken mig personligen eller inredning. Så för mig var de verkligen energi att titta i alla fönster och inredningsbutiker, NK och alla barnaffärer så roligt. 

Nu skiner solen min lilla sötnos sover men vaknar nu han skriker så jag måste gå. Idag ska jag bara gosa, pussa och krama min älskade barn!

Ha en skön dag därute 

26 jan. 2012

Bad med Kerstin Florian produkter

Mina barn är utflugna ikväll, en hos mormor och en hos farmor och min man är på spelning, så jag lägger mig i badet. Men hårinpackning, ansiktsmask och havssalt, shower gel från Kerstin Florian. Massor av levande ljus och Mauro scocco i Iphonen så kan jag inte annat än att njuta! Va lite de behövs för att man ska slappna av egentligen, men ja har bara badat en gång på de halvår vi bott här, fast vi har ett dubbelbadkar. Men skönt var det.


Sen koka jag mig en kopp "kärleks" te och åt räkor med vitlök,avokado och majonnäs. 

Måste oxå berätta om dom snygga jeansen vi köpte idag till Estelle. Hon har så dåligt med byxor när hon vuxit så mycket, så eftersom ens eget favorit plagg är jeans, så måste hon ju ha ett par. Dom satt så snyggt och speciellt nu när hon slutat med blöja så får hon så söt rpa.
 Dessa hade så snygga fickor, jag är så nöjd med dom. Dessa bilder är lånade av Ebbe.se
Köpte dom såklart i butiken www.frokenhilda.se


De är så roligt att vara mamma
Ska sova nu, god natt ♥