30 sep. 2013

En härlig dag

Underbara morgon så glad att vi bytt dagar på förskolan, att måndag är en ledig dag. Efter helgen så kan man bara slappa för oftast har man hållit igång mer då än en vardag. 

Vi äter frukost o tittar ut över trädgården som bjuder på så vackra färger och toner.
Sen blir det målarverkstad med vatten färg i pyjamasen, så mysigt. Estelle målar gubbar och det är så gulligt att se dessa figurer.

Sen klär vi på oss alldeles för sent, men det gör ingenting för vi är ju lediga och har inget att passa.

Estelle fyller år på söndag och ska ha släkten här då, så vi börjar planera för vad för slags kalas hon vill ha och vad som ska bjudas på. Ett barnkalas blir det veckan efter och det ska gå i prinsess tema. Det är hon helt bestämd på så, så får det bli och sen har hon massa tankar om alla möjliga (omöjliga) saker man kan ha på ett kalas.


 Såklart ska den nya vagnen prövas av dom små, dom prov åker och även pippi får åka.


Vi börjar baka och dom hjälper till så klart. Känner att kakorna får kanske inte bil så snygga denna gång om man har hjälp av fyra små händer till....
Hjärtan kakor vill hon ha som är rosa med siffran fyra i säger hon. Hm inte låga krav där inte, men så älskar ju jag kalas och fixa roliga saker så jag får komma på nåt känner jag.
Så oerhört roligt att lyssna på hennes idéer som fullständigt sprudlar ur munnen på henne. Jag undrar smått vad som sker uppe i hennes lilla huvud med alla dessa idéer. Här har ja att göra, samtidigt vet jag av erfarenhet att barn äter inte så mycket fika, som bullar tex det gör jag aldrig till ett kalas det är oftast ingen som tar ändå, dom vill ha chokladbollar och cake pops eller nåt gott kex eller så det är i alla fall min erfarenhet. Så att både göra nåt gott och som samtidigt är och roligt det är inte alltid lätt.


Vi gör sylt kakor och choklad kakor & cake pops idag det är allt vi hinner för jag får en Fruktansvärd huvudvärk från ingenstans helt plötsligt. Jag är tvungen att lägga mig och jag dricker massa vatten men efter någon timme är det outhärdligt och jag hittar inte Alvedon. Har fått sådana  här anfall helt plötsligt några ggr denna graviditet, för jag tror det har med hormonerna att göra och att ja stressar kanske jag vet inte. 
Min man hittar två tabletter och fast att jag helst inte tar tabletter så gör jag det nu, det gör såå ont och alla ljud bultar i mitt huvud.
Lägger mig o somnar till en stund men det är inte över när jag vaknar och ja känner att ja lika gärna kan lägga mig för natten. Men det vill jag inte, Estelle hade cyklat iväg med Molly och hennes mamma ner på byn där dom fikat och kollat runt lite. Så mysigt och hon kommer hem halv sju och var så glad.
Sen la vi dom och jag slängde mig i soffan och somnade....

29 sep. 2013

Bröllopsdag

I dag  har vi varit gifta exakt sex år, dom åren har gått extremt fort och vi har snart tre underbara barn. Minns den dagen så väl och det känns både som igår och som en evighet sen.

 Störst av allt är kärleken!!!

Vi hade3 barnvakt igår och strosa omkring i stan (läs Göteborg) och åt fantastiskt god lunch och sen shoppade vi lite till barnen... blir alltid så ;)
Vi gick sen på konsert med Samuel Ljungblad, som min kära man inte visste om. Så roligt det var att överraska för hans favvo gitarrist var med Staffan Astner, även Per Lindvall och Sven Lindvall var med o kompa. Så bra och det var riktigt mysigt att sitta i en fullproppad kyrka som på den gamla goda tiden.. utan barn och som man drog tillbaka tiden. Vi gick ofta på konserter ihop, även som kompisar innan vi blev ett par så det var lite flascback på det.




Efteråt gick vi till Trattoria da Pasquale och njöt av den goda pastan... sen åkte vi sakta hem genom stan... en underbar dag helt enkelt.


Vi sov ut i morse och min man stack iväg och köpte nybakta frallor och jos och Winerbröd bla. Vi skulle senare på middag hos mina svärföräldrar där även barnen sovit, och min svåger och svägerska med familj skulle oxå dit. Så vi stack ner till stan igen och skulle kolla på en barnvagn som jag kollat in på blocket. Men det är många som skrivit att handtaget inte var bra, när vi kommer ner så ska den affären stänga och dom har utförsäljning. Så vi kollar på en Britax... visste inte ens att dom gjorde vagnar men det var en fantastisk vagn. Som hade massa bra funktioner och det var smidig och lätt. Så vi slog till och köpte den, fast vi inte tänkt köpt en ny. Men det fanns inte nån sån på blocket i hela Sverige.





Det här är liggdelen så fin och sittdelen kommer senare på bild. 


Vi åt gott hos svärmor, en riktig söndags middag med rådjurstek,svampsås och kokt potatis, gele´ och sallad och kokta grönsaker. Efterrätten var en äppelkaka med mandelmassa och russin.
En god middag helt enkelt.

Barnen somnade i bilen på väg hem och vi lyfte bara in dom. Vi har sen myst  med tända ljus, god dricka och lite choklad.

Avslutar med min svärmors ord" Kärleken blir bara större ju mer du slösar med den"

Kram och god natt

27 sep. 2013

En helt vanlig, underbar fredag!!!

Hösten är verkligen här, fast att dom säger att den är försenad detta år så passar det mig att de börjar bli kallare ju närmare okt vi kommer.... men idag var det frost när vi drog upp rullgardinerna. Frukost intogs med levande ljus och "The Wisper" spela sin goa musik från Spotify där vi sitter hela familjen och äter. Vilket lycka en fredag som denna. 

Solen tittar fram och vi gör oss klara för en sväng med bilen för att kolla golv. Vi har Forbo med sitt linoleum golv i schakrutigt som vi är inne på. Det fanns ett som jag tittat på som Pergo gjorde men dom har slutat med det, och tydligen var det svårt att lägga. De som är grejen med detta från Forbo är att de är lite melerat.... ja vet inte hur jag ska ställa mig till det. Väldigt lite men ändå. Kolla in dessa bilder och ge mig gärna respons.

Det ena ÄR verkligen svart och vitt, MEN det är plast golv. Dels är Linoleum väldigt miljövänligt och det är som packat trä så man måste bona det ibland, precis som man gör med sina trägolv hemma ändå. Så blir det ljusare med tiden men är väldigt tåligt då de ligger på dom flesta sjukhus i vårt land. Men det är så att jag är/har varit så inställd på vitt/svart så jag har svårt ta in att det är lite melerat i. Vet inte om ni ser så bra på bilderna. Den understa under plastmattan är oxå plast och den bortersta som nu ser lite blå ut är linoleum fast jag la den i dagslus och då blev den mycket finare och klarare.

Vi har ju plastbyggt "svagt grått" kök och det är ju verkligen i ett sekelskifts hus så jag tänker att de kanske bara ser snyggt ut med lite melerat i. Det blir så väldigt tydliga kontraster annars. Min man är helt inne på Linoleum nu när han såg skillnaden och jag är väl med det, kvalitets mässigt oxå om man tänker på att de ska ligga x antal år....


Vi åker sen ner på byn och handlar snygga Molo fingervantar dom får välja var sitt par. Och sen går vi på café så mysigt att vi kunde gå en fredag allihop så här. Barnen väljer "prinsesssoffan" uppe och varsin chokladboll, jag tar en macka och min älskade en krämbulle. Där sitter vi sen och njuter av allt gott och små pratar om det som dyker upp i dessa underbara barnmunnar & en fyraåringshuvud...

Hem och äter rester och plockar med tvätten, klistrar in ultraljudsbilden där bäbisen suger på tummen i han/hons nyinköpta fotobok.

 Matteo vill bara klättra överallt så dom får leka av sig lite innan kvällen nu närma sig, och det är dags att  förbereda
fredagsmyset och hyr nya Wallander och sen gör vi nog en räka macka i dag igen, det var såå grymt gott tyckte vi!

Ta hand om er och ha en riktigt go helg! Det ska vi nämligen ha!!

26 sep. 2013

Ultraljud

Idag skulle vi på ultraljud, det är alltid stort och mäktigt att få se den lilla människan som är där inne i magen. Så coolt att man kan titta in för att se att allt är som det ska. Jag tar med mig min syrra idag och Matteo. Jag tycker hon håller på länge för att vara ett Ul och jag får med mig många bilder hem, den vinkar på ett så sött.

En speciell känsla är det allt när man ligger där, lite nervös och samtidigt jätte nyfiken på vad det är för en lite person som ligger där. Jag undrade kön denna gången, jag har aldrig tagit reda på de dom andra graviditetenrna eller fått reda på det men nu när vi har en av varje hade det varit lite kul och veta. Men det gick verkligen inte o se sa hon, och jag såg definitivt inget som vanligt ;) så det får helt enkelt bli en överraskning. Som dom andra gångerna.

Spelar ju inte nån roll så sätt, allt är så otroligt hjärtligt välkommet. Men ändå lite mysigt att förbereda lite så där... ni fattar?1

En tur till Mio blir det sen och där var det läänge sen jag var, hittar inte nåt som jag går igång på alls. Men deras katalog var ju inte rolig heller... så vi drar oss hem och äter lunch innan vi ska hämta snorpan från förskolan. Sen ska vi ha grann mys igen idag hos Molly vi ska ta med frukt och ta en kaffe i solen. Så gott liv jag har som hemma fru med dessa goa fruar på gatan. Kunde inte ha det bättre!! En god kaffe blir det med skummad mjöls, jag gillar detta till min mans stora chock att börja dricka kaffe när man är gravid är nog inte de vanligaste. Att få sitta med dessa goa grannar och dela livet och vardagens små eller stora bekymmer är livet. Jag är så glad att jag har dom i mitt liv. Tjejerna klär ut sig och jag njuter av att dom leker så bra. Älskart!! 




Denna text har vi sagt till vår dotter så länge hon har funnits, och nu när hon går på Saturnus ( Avd på dagis)så brukar hon säga att hon älskar oss upp till rymden och tillbaka och nu har det blivit saturnus eller pluto. Så när jag hittade denna lilla tavla så var jag bara tvungen att köpa den till henne. Den står nu på hennes nattduksbord!!




Matteo och min man åker och handlar idag blir det räkmacka och pannkakor till dom små till kvällsmys...

Njut av kvällen och varandra!!

Kram C




Många bollar i luften

Det är dagarna som går som är livet.....

Denna vecka har sprungit iväg, haft bokade saker och möten varje dag,varit trött på kvällarna då jag och min man suttit och pratat och jag har inte orkat skriva här.

Vi har haft lunch med grannarna super mysigt, barnen lekte häst och vi satt och njöt gott av bond omellet och en café au lati till efterrätt så gott tycket jag faktiskt att det var, så jag blev sugen på en sån go kaffe apparat.Så glad och tacksam för mina grann fruar som blivit mina vänner. Vi har en egen app som vi skickar medd till varandra på och bilder om barnen leker eller det är nåt annat kul som hänt. SÅ mysigt och jag uppskattar dom oerhört mycket. Att se tjejerna leka så bra ihop är oxå en lycka, att dom finns på samma gata och bara kan gå över nån timme då och då är ovärderligt.Jag har det oerhört bra, får nästan nypa mig i armen i min lilla "bullerby" idyll.

Sen hade jag en annan go vän Camilla heter hon här i går, då jag fick denna söta blomma av henne.

Jag hade lovat henne at plocka äpplen i vår trädgård och plommon, känns som jag gett bort så mycket och ändå är allt kvar. Jag har själv gjort mos och pajer,fryst in och gjort plommonmarmelad och sylt och fryst in där med och ändå är det massa kvar. Rådjuren kommer och äter här varje dag, så fall frukten ligger inte så länge som tur är.

Vi fick ihop 4 kassar med äpplen och en halv med plommon vi nådde inte mer.
Ändå är det kvar massa äpplen. Dom är så goda nu och äppelträdet på framsidan är inte taget nåt på det är vinter äpplen dom är inte så goda nu. Men de ena äppelträdet är fantastiskt saftiga hårda äpplen, gillar inte när dom blir mjöliga.

Varit på sjukhuset och tagit nya prover för Fragmin sprutorna, hela 6 rör tog dom det kändes kan jag säga. Matteo var så duktig och det brukar ta 10 min på båda ställena med idag tog det två timmar så jag var helt slut när ja kom hem både trött och hungrig, Matteo med så tur jag hade gjort långkok... jag skulle ärligt kunna äta Biff bourgogne varje dag så känner jag nu... det är så saftigt och gott blir sugen nu när jag skriver om det.

Grejat i varje rum har jag oxå pysslat med här kommer lite bilder.
 Vi har bytt rum med Estelle så ska vi tapetsera om i hennes rum när vi har tid och ork... hon vill absolut inte ha denna tapet och jag kan inte mer än att hålla med!



 Så denna vecka lider snart mot sitt slut även den, det sa bara swisch. Imorgon tor ska vi mysa för då tar min man lång helg... jag älskar sånt. Vi firar oxå bröllops dag på söndag så vi ska ha det riktigt mysigt på lör och ha en barnfri natt, det är aldrig fel ;) snart börjar vi om med smått så det ska njutas nu.

Önskar er en god natt sömn och sen en underbar höst dag imorgon!

Kram / C

21 sep. 2013

Lördags pill

Jag  älskar lördagar, gör absolut inget att vakna tidigt tycker jag, det är nåt visst med att hela vår familj är ledig vi kan ha mys frukost och radion spelar goa låtar och man bara har så där gött på morgonen ni vet..hela dagen ledig och man kan göra vad man vill och ändå tillsammans. Det tycker jag om!


I går kväll satt jag själv och kolla på film och käka gurka och morotsstavar till en god dipp, medan min man var på jobb. Så i morse när vi skulle ha den där goa stunden och sen plocka av alla äpplen och plommon då ringer jour tel igen och han försvinner direkt på jobb.... tomt det blev och här sitter vi tre kvar och allt blev så där omysigt direkt.

Vi plockar av plommon flera kilon, min man kommer hem ganska snabbt ändå och hjälper till vi delar och kärnar ur. Det tar sin lilla tid, Matteo somnar lägligt och Estelle får telefon om hon vill gå upp till Alice och det vill hon. Så här står jag själv i köket med stora kärl och kokar plommonmarmelad med kanel stång och vaniljstång. Sen plommonsylt med kardemumma kärnor och kanelstång, behöver jag säga att de doftar himmelskt gott..

Så ljuvligt att jag äntligen fick av så många plommon, vi fryser in massor med. Det finns en super god plommonkaka med mandelmassa som är jätte enkel och god. Annars är det svårt med plommon tycker jag, inte massa saker att göra men det finns det om man bara vill. Ska göra plommonchutney men det få vänta till i morgon eller nästa v. 

Vid tre ska vi på middag till min mamma och pappa. Jätte trevligt och gott idag hade hon gjort en Nordafrikansk gryta med kyckling,saffran och aprikoser, morötter och rostade mandlar det var jätte gott. Till det skulle man ha yoghurt och ris. Sen hade hon sallad med. Efterrätten var jordgubbspaj med rabarber och vit choklad. Till detta glass, så vi var så mätta och glad även idag!

Barnen är trötta och vi drar oss hemåt, gör i ordning barnen för kvällen. Min man lägger dom och jag bygger upp ett mys med levande ljus, blandar god dricka av Rubicon jos. En dipp med gurka,morötter och chips. Sen sätter vi oss och ner och pratar, lyssnar på go musik och kollar på en komedi.




19 sep. 2013

Frukt och Nöt bröd

Idag var jag såå trött efter att ha gått mycket igår. Fogarna sa liksom sitt om man säger. Så jag var helt slut vid lunch tid... Jag ville lägga mig men Matteo vägra somna så vi gick upp och baka bröd. Då jag är svag för surdegs bröd beslöt jag mig för att göra det, ja hade i det ja hade hemma  valnötter,russin,blåbär och gojjibär och det blev super gott. Här är receptet:


4dl Kallt vatten och 25g jäst
1msk mörk sirap
2msk kanel
salt
och surdeg som du gör så här:
2 dl vatten
2,5dl rågmjöl
Låt det stå i en bunke i rumstemperatur 2 dygn.
Då tillsätter du 1dl vatten och 1dl rågmjöl och låter den vila ett dygn till.Och efter ett dygn till så tillsätter du 1dl vatten och 1dl rågmjöl låter det fortfarande stå i rumstemp och ett dygn till och sen är surdegen klar!

4dl rågsikt
7dl vetemjöl special
100 g russin
100 g walnötter, mandel, haselnötter du tar vad du har
och torkad frukt.

Smula jästen i bunken tillsammans med salt,sirap och kanel. Tillsätt sen surdegen och lite av mjölet och rågmjölet.
Arbeta degen smidig och tillsätt sen frukten och nötterna och resten av mjölet. Låt jäsa 1 timme.
Sätt ugn på 250 g och sätt in en långpanna längst ner
Dela brödet i två delar och vik det lite smörj brödformarna och och gör två limpor. Låt jäsa 1 timme till och  gör gärna lite snygga snitt i brödet,ohc sätt in brödet tillsätt sen en halv kopp med vatten i långpannan och stäng snabbt. Sänk till 230g och grädda det i 30 min.

Njut sen av gott bröd och pålägg!!

Vi hämtade sen Estelle från dagis och hon var så förväntans full för idag ska hon på kalas. Alice en granne har fyllt fyra och idag var det alltså dax för kalaset dom väntat på. Estelle vill ha sin prinsess klänning som hon klär ut sig i och hennes nya fin stickade tajts med glitter längst ner och hennes nya boots och kappa gick hon sen iväg då äntligen klockan slog 17. Så tuff står hon och prata i tel med andra grannen Molly om dom ska gå ihop. Dom känns så stora när jag ser dom gå upp för backen... mitt hjärta smälter av att dom är så söta och har blivit så stora. Tiden går för fort....

Jag och Matteo tränar på att sitta på pottan och han är inte de minsta intresserad om vi inte sitter med pippi hästen och herr nilsson så det gör vi ju givetvis. Sen tröttnar han och säger torka mig, men du har ju inte gjort nåt säger jag - han skrattar bara och jag med. 
Sen går jag till tvättstugan och det har väl gått tio minuter då han helt plötsligt ropar på mig att han kissat, stelt går han och visar att han kissat i trappan... så duktig ändå. Men ja kommer inte att tjata om pottan tror det bara blir bakvänd effekt, han är bara 2 1/2 år och visst var Estelle i den åldern redan torr då även på natten för länge sen, men barn är olika.
Hoppas kan man ju alltid göra och de gör jag, att han när babyn kommer då skulle ja önska att han var torr...

Nu väntar sista avsnitter av Brodchurch  ska bli spännande och ja hoppas den slutar här och inte kommer med del 2 i vår!

Önskar er en god natt sömn kram /C

18 sep. 2013

Tänkvärda ord

Idag dog kristian Gidlund. Ja lyssnade på när han sommarprata på P1. Idag läggs klipp ut och det är riktigt tänkvärda ord.
Kanske får vi bara den tid som tilldelas oss på jorden. Därför ser jag det ännu tydligare: jobba inte för mycket. Låt inte känslorna stanna i era bröst. Prata. Bråka aldrig om pengar. Våga säga nej. Våga säga ja.
Våga vara lyckliga. Tillåt er själva att vara detta. För det om något är min stora rädsla: den att ni ska fastna i det här. I sorgen. Att ni om trettiotre år från nu ska se min död som det största som hände i era liv. Minns vad vi gjorde. Minns våra drömmar. Men gå vidare.
Paradiset kan vara en plats på jorden.
Äventyret väntar, om ni bara vill. Jag ska göra mitt bästa för att min död ska bli just ett sådant.

Det gäller att ta vara på vardagen, sina nära och kära och faktiskt njuta av stunden och det man har. Säger detta allra minst till mig själv... så lätt man bara tänker framåt vad man "ska " göra eller vill göra eller känner att man måste göra, istället för att sluta stressa, oroa sig och våga vara lycklig!

Kram alla fina / C

17 sep. 2013

Terrible tows

The terrible tows säger amrikanarna om tvåringen.... och ja kan inte annat än att hålla med idag!

Om du slår upp det på Wikipedia så får du upp "fruktansvärda tvåor " Ett barns utvecklingssteg som normalt inträffar runt två års ålder, består av att säga nej ofta och kasta vredesutbrott.

Det ligger verkligen en sanning i detta. Idag är jag helt slut efter en dag som bara blivit fel.... vi lämnar Estelle på dagis och de börjar redan där. Han vill aldrig gå därifrån vi leker lite ute på gården, men sen kommer barnen ut och då får han inte vara där. Så grinar han hela vägen hem. Jag som hade tänkt få lite gjort känner att det går inte, vi tar en macka och mjölk och sätter oss och myser i soffan med en bok. Men de blir kortvarigt han är sur och vill inte. Precis då ringer det på dörren och där står min goa syster med deras hund Doris. Dom ville komma in på en spontan fika och de får dom gäärna.
Då är han som ett ljus, pratar inte ens och jag njuter ;)

Men så fort hon går börjar det gnällas igen, fram med tågbanor, lego och vi leker i Estelle´s kök. Men jag måste fixa det jag tänkt innan hon kommer hem. Så ja smyger iväg, det går några minuter och sen skriker han efter mig. Om han inte får som han vill så gör han dumheter. Allt från att riva sönder en bok, kasta nåt som går sönder, klättra upp i Estelle´s rum och balansera på köket tills han trampar sönder en bricka. 

Jag vill att han går ut, ber han hämta skor och jacka. Det är tyst... för tyst när jag kommer ner i hallen har han tagit sönder skostället och hur han nu brutit sönder en hel trä ribba, antagligen gått på den. 

Han fortsätter med att gå in i skafferiet när ja ska göra lunch och häller ut pepparkakorna och ska riva i saker där inne. Sen skrattar han bara när man blir arg och sätter sig ner i hans nivå för att förklara att man inte gör så. Känner att mitt tålamod är på gränsen nu...

Funderar på om han ska få börja på förskolan ändå efter jul... idag känner jag så. Dom fröknarna har gett mig ansöknings blanketter för det är en pojke som står på kö och ett syskon och vi isåfall. Annars tappar jag platsen, men ja vet inte de går upp och ner det där. Idag väldigt mycket upp till att han ska gå femtontimmar han blir ju storebror sen och då är jag rädd att han blir ännu mer avis på den lilla. Ikväll är det föräldrar möte på förskolan och dom vill i såfall ha ett svar om han ska gå eller ej. Så jag är kluven och just idag, just nu känner jag spontant han kan börja i morgon ;)


Nu måste jag sova God natt på er / C

16 sep. 2013

Höst regn

Vi  har varit på Gudstjänst i Pingst kyrkan i småstaden i går. Kusin Noa kom samtidigt så vi satt med dom och hon följde med han upp på läktaren där dom satt innan man ropade och sa att alla barnen ska gå till söndagskolan. Då får man gå från att man är fyra år, så Alice en tjejkompis på gatan var oxå där idag så dom gick ihop.

Sen kommer alla barnen upp och då är det korv och fika till alla barn gratis. Helt fantastisk tycke jag, vart får barn det nånstans idag?

Jag fika med syrran och några andra goa mammor. Det var jätte trevligt och se dom man inte sett på länge. 

En cykeltur sen på hennes nya cykel, som hon fått i förskott av farmor & farfar. Jag röjde vinterkläder och tvätta medan dom tog en tur.

Idag så smattra regnet mot rutan när jag vaknade, man är så van vid lite sommar fortfarande men idag kändes det dom hösten kom.... rått och jag ville nästa tända en brasa.
Vi åt frukost framför tv och bolibompa hela familjen, så mysit att min man började kl 10 idag.

Sen lekte vi med tågbanan och jag är så glad att dom båda (fast mest Matteo) hittat nåt dom kan leka med ihop.
Så ja kunde pula lite med saker som ska till vinden, samt loppisen. Lunchen idag blev en riktigt höstig, med kyckling och fänkål,morötter,zuccini och paprika så gott lite wokat.


Min pappa hjälpte oss sen att bära lite möbler, jag har ju en man som inte gillar möblera om.... tur min pappa var här för han förstår precis och vi gjorde de ofta hemma. En förändring till det bättre är ju aldrig fel så nu ska vi måla eller rättare det kommer ju bli jag, som får måla det vackra linneskåptet som nu åkt in i vårt sovrum och där ska vi ha sängkläder och handdukar. SÅ åker den grå byrån upp där babyns kläder få vara tills vidare. Så mycket bättre och fast ja har en stor hall så fick jag nu en ännu rymligare hall...

Bilder kommer när det är klart!


Kram på er /C

13 sep. 2013

Tjejfest

Idag  köpte idag en vrålsnygg vinter overalla från Minirodini
till Estelle. Matteo får ärva den andra svart/röda från Didrikssson.

Jag var på kurs från kl 8-11.30 cyklade sen genom centrum och träffade Elin och Karin. Ikväll är vi nämligen bjudna till Elin några goa tjejer och jag. Ser  framemot det! 

Det var en underbara kväll och när vi kom fram till Loo lyste solen fortfarande sitt vackraste. Där inne hade hon dukat fram min absoluta favvo mat. Pulled pork med massa goda tillbehör. Så ljuvligt få sitta vi fint dukat bord med vackra kvinnor och så gott och utan att bli avbruten. Det var ljuvligt vi satt och prata om allt möjligt i livet, glädje men oxå det som är lite jobbigare i vardagen. Skratta gjorde vi med en massa och självklart kom vi in på förlossning och allas våra historier och erfarenheter.....

Sån lyckad kväll!





Tack vänner och speciellt tack till Dig ELIN som fixa detta!!!

Pöss / C




11 sep. 2013

Grannfika

Ännu en fin solig dag, kallt är det dock när man åker till förskolan. Nästan så jag vill ha fingervantar men bara nästan.

Vi grejar här hemma Matteo och jag då jag får ett mess från grannen och vi vill fika i eftermiddag. Men varken jag eller Evve kunde den andra granfrun så då bestämmer vi att vi ska åka till vinden istället. Men när vi kommer dit är det stängt, vi glömde att det öppnar 13 på ons. ( vinden är en stor secondhand)så vi åker ner på byn och tar en fika på uteserveringen. Så grymt mysigt och vi glömmer nästan bort tiden, vi har ja alla våra prinsessor på förskolan. Men vi hinner gå en sväng i några affärer innan vi styr kosen hemåt. Det blev en härlig förmiddag istället för eftermiddag.

Hemma kokar vi blomkål och potatis och så gör jag en god skinka och purjolöks sås till, jag kan äta kokt blomkål varje dag känns det som såå ljuvligt gott.

Sen fortsätter vi att röja här, idag blev det massa skor som rök och som vi imorgon ska åka med till vinden. Och en tur till soptippen blir det nog med vi har så mycket bröte ;)

En tidig kväll blev det för mig, hinner knappt skriva här för mina ögonlock är så tunga. Kl är strax efter nio bara men så är det ibland...

God natt alla fina sov gott!

Kram/ C

10 sep. 2013

Höst fin

Underbart vackert är det när vi cyklar längst vägen till förskolan.Tänk att just jag får bo så här idylliskt och vackert,  det är faktiskt så!


Det var så skönt igår när det regnade, vi har varit dåliga på vattna det sista så det behövdes.Jag passade på att städa ut hela kylskåpet med det fantastiska bakteriella rengöringsmedlet, så det doftar fräscht nu och jag hitta även  nån gammal äcklig burk som gått ut...

Även skåpen och skafferiet fick sig en omgång av utrensning och uppfriskning.SÅ skönt att röja, i morgon känner jag att det är dags att gå igenom vinter kläderna, vad har vi och vad har vi inte. Vantar, mössor,tumvantar, tjocka och tunnar kläder, samt underställ och skor och stövlar.

När min man vaknat stack vi och hämta snorpan på förskolan och sen drog vi oss ner mot centrum där min son och man skulle klippas. Så snygga dom blev super duktiga Allan tog hand om dom, tack syrran för tipset!

Matteo har fått en tröja från vårt älskade märke "Minirodini" han älskar för det första hästar och sen älskar han mor själva märket och kläderna. SÅ denna tuffa tröja är nu favorit tröjan och han vill ha den varje dag, inte lätt förklara att det faktiskt inte går.


Trötta barn i kväll, vi har det mysigt när jag lägger dom. Läser och sjunger och ber aftonbön. Kvalitets tid kan man säga, när vad som helst kan komma ut genom munnen, allt från dagen till tankar.
Älskar detta och vill stanna tiden. 

Kram / C

9 sep. 2013

Den nya kökstrenden

Min  man gillar inte när gravhormonerna sätter igång och jag vill "göra"om antingen renovera,byta eller möblera om.... det är jobbigt och han är rädd att jag ändrar mig igen att det bara är nu för att man vill "boa in sig" för den nya familjemedlemmen.

Så kanske det är, men igår när vi satt i soffan och småpratade efter maten, kom han och visade mig detta, den nya kökstrenden och undra om inte vi skulle skaffa oss en större ho till vårt kök. Ja, blev super glad precis en sån jag alltid velat ha....
Så här säger dom:




Gillar du ett avskalat, men ändå ombonat kök så kommer du älska shakerstilen. Shaker-kök sägs vara nästa kökstrend.
Enligt wikipedia är Shakers en särpräglad asketisk protestantisk frikyrkorörelse som ursprungligen uppstod i England under 1700-talet.
Man hade stora krav på enkelhet, renhet, perfektion och hög konstnärlig– samt hantverksmässig kvalitet, vilket påverkade formen på möbler och bruksföremål som rörelsens medlemmar tillverkade. Detta ligger till grund för den shaker-stil vi ser idag.
Ett typiskt shaker-kök är stilrent och avskalat, med detaljer som träbord, pinnstolar och tvättat linne. Köket ska se platsbyggt ut och ha en nästan asketisk känlsa.
– Platsbyggd känsla.
– Avskalat.
– Arbetsbänkar i massivt trä.
– Framdragna socklar.
– Vitrinluckor.
– Rustikt men inte för tungt.
– Djupa diskhoar.
– Rent, slipat trä.
Här följer några typiska shaker-kök för köksinspiration.





Det är typ detta plats byggda kök vi har och kolla vilken snygg ho ;)











Fina kök, jag har varit inne på att köra marmorbänk till vårt kök det är såå vackert. Jag är inte nån trä bänks människa, men ju fler jag pratar med så säger dom att just marmor är lite jobbigt med att olja in, sen om man får citron eller vin på så kan det bli fula fläckar, sånt tycker jag är jobbigt att tänka på. Ett arbetskök är ju liksom en arbetsplats där man inte ska behöva tänka på att man ska vara försiktig när man som jag älskar att laga mat och baka...

Fick idag ett samtal från läkaren i Borås med, jag går på kontroller för att jag tar blodförtunnande sprutor, så dom ska kolla blodet vissa gånger på lab på sjukhuset. Nu skulle jag öka dosen tydligen, så i morgon ska jag hämta ut nya sprutor. Jag funderar på vad jag gör med dom gamla får ju ta ut för 3 månader i taget.... och ska jag nu betala nya fast jag betalade över 1800kr för dom gamla. Vet inte hur detta funkar alls... ja, ja vi har ett bra system i vårt land och slipper betala läkemedel när de uppgår till en viss gräns. Det som är mest svårt är att ta dessa sprutor på sig själv, jag tänker varje morgon på att det finns massa människor som gör detta varje dag flera ggr per dag på sig själva år ut och år in. Det är bra gjort, för det tar emot att sticka sig själv tycker jag. Ont gör det med!

Farmor & farfar kommer förbi med och hälsar på. Estelle var så ledsen i går då hon tycket det var för länge sen hon fått träffa sin farmor. Hon ville åka till henne direkt. Så glädjen var stor när dom skulle komma förbi en stund idag, hon ville leka affär direkt med henne. Visa att hon kunde snurra på gungan och massa annat som barn vill visa. 
Jag minns själv hur det var när mormor eller farmor var på besök, då hade jag dom tyvärr väldigt långt bort med så det blev några ggr om året bara. Så det är mysigt att ha dom relativt nära, och snart flyttar dom hit till småstaden med! Dom stannade på kvällsmat och då var båda trött och orka knappt säga hej då.

Nu ska min man strax gå till jobbet, gillar inte när han jobbar natt. Tycker man drömmer så mycket när man är gravid, vaknar och ska gå upp och kissa och då har jag svårt att somna om....

god natt alla/ C

8 sep. 2013

Alex Schulman så briljant skrivet

Vi skadar våra barn- men det är inte vårt fel

Min dotter är snart 11 månader. Hon kan inte gå men hon kryper snabbt.  Hon kan inte uttala ett enda ord, men hon har olika skrik för olika behov. När jag ropar hennes namn får jag en vag  känsla av att hon reagerar, men det kan kan vara inbillning. Hon är en fullständigt aningslös och underbar liten individ. Men karaktärsdragen har börjat formas, även om hon inte kan artikulera dem. Hon är ett ljuvligt medvetande in the making. Det är skört och det händer just nu.

De flesta föräldrar i Sverige lämnar sina barn till förskolan när de är i den här åldern.
När jag ser min lilla dotter sitta på golvet framför mig, som en egen liten människo-ö på det stora havet, så känner jag starkt att tanken att ta in henne på förskolan känns fel- det känns direkt motbjudande.
I den åldern behöver de en vuxens totala uppmärksamhet, hela tiden. Även om de erfarenheter jag haft av förskolepersonal är mycket god, så säger det sig själv:ansvarar tre lärare över 20 barn så blir alla barn inte sedda. Ja är inte ensam om att tycka det här. De flesta av oss föräldrar vet med oss att vi gör våra barn illa. Jag har sett det själv,förtvivlade föräldrar som lämnar gråtande bebisar på dagisgolven, har har sett det här föräldrarna sen, hur de sätter sig i sina bilar och gråter med huvudet mot ratten. Det är fel, det känns i hela kroppen. Vi föräldrar utgör ett kollektivt, massivt dåligt samvete. Ändå gör vi det, föra att vi måste. Vi måste tillbaka till våra jobb, tjäna våra pengar, försörja vår familj. Samhället är konstruerat på det här sättet.

Vi skadar våra barn, men det är inte vårt fel. Vi är tvingade att göra det.
Tänk om staten kunde förstå det här. Tänk om de kunde hjälpa oss att hjälpa våra barn. 
Tänk om vi alla hade möjligheten att själva förfoga över de pengar som staten lägger på att våra barn går i förskolan. Tänk om vi kunde få bestämma själva! Tänk om vi alla hade möjlighet att vänta tills våra barn är åtminstone två år gamla.
Någon invänder säkert och säger att det blir för kostsamt.
Kanske är det läge för staten att lägga en extra slant på saken. Kanske kunde Reinfeldt skita i de där hopplösa skattesänkningarna. Jag tror många svenska skulle gå med på någon hundring mindre per år om vi i gengäld fick gladare, tryggare, friskare barn.
               

                                                                                        Alex Schulman


Ja där satt den. Så kortfattat och bra,och sant. Vad jag vet är det bara lilla (KD) som kämpar för föräldrar "rätt" att välja om man vill vara hemma eller inte. Vi har som sagt var väldigt olika livs situationer och vissa "måste" jobba och kan inte välja vara hemma fast dom vill. Men jag kan känna spontant att man Alltid har ett val. Man kan leva snålt en tid om man prioriterar om. Oftast känns de inte som att de är där problemet ligger när man har diskuterat med vänner/mammor om att vara hemma lite längre....
Alla gör som dom vill, men det är så bra att detta kommer upp igen. Tack Alex!!

Önskar er en go sönda kväll.

Kram C


7 sep. 2013

Välgörenhets fika

En av mina bästa vänner bor på landet och idag skulle deras "by" ha fika i ladan. Dvs en familj som har det jätte stor o mysigt öppnar upp sin lada där det var dukat med massa bord, eftersom sommaren fortfarande håller i sig så hade dom dukat upp massa bord ute i trädgården sen har flera kvinnor i byn bakat kakor både hårda och mjuka, samt vetebröd och tårtor och smörgåsar. Där fick man sen välja vad man ville och det fanns kaffe,the och saft till. Super gott och mysigt. 
Pengarna går till ett barnhem i Indien, där en familj från Byn nu ska åka till och lämna detta bidrag. 

Sånt bra initiativ tycker jag. Vi hade bestämt sen flera veckor sen att vi skulle åka dit och sen äta kvällsmat hos våra vänner. Men vi skulle varit på middag hos dom förra veckan men så blev hon sjuk. Så nu när vi åkte tänkte jag att vi bara skulle fika där och sen åka hem, min man hade ju varit lite krasslig och vi tog inte med oss varken pyjamas eller välling till barnen.



När vi fikat säger Elin att nu åker vi hem och äter middag... eh det hade inte jag fattat alls, trodde dom skulle ha gäster. Men vi hängde ju såklart på. Där det bjöds på otroligt god middag, färsk pasta med fläskfilé med kantareller och champinjoner stekta i smör med vitlök och örter så gott det var. Alla var vi riktigt hungriga faktiskt, sen hade hon gjort  cream brulee dels den klassiska men så en med turkisk peppar.. det valde jag så gott!


Barnen leket så bra och hade sen lördagsmys en trappa upp till Pippi film. Vi satt nere och prata och skratta. Så skönt att bara hänga helt okomplicerat!

Min man somnade när han la barnen och vi åkte sen hemåt vid 23 då vi direkt gick och la oss. 

Tack för en galet mysig eftermiddag och kväll!

Kram och god natt på er vart ni än är... / C

6 sep. 2013

Fröken Hilda



56253.jpg
När ja kom till butiken i morse var det denna body som jag först såg och blev totalt kär i.... jag älskar verkligen märket " The Brand" det har äntligen kommit tillbaka till butiken frokenhilda.se och det är jag glad för. 
Den finns även i denna färg56256.jpgoch jag tror den grå kommer in med. Jag vet ju inte vad det är jag väntar men jag blev allt sugen på en lite tjej när jag såg denna body.

Fastnade så klart för denna med  fantastiska "Mini Rodini" det53130.jpgär oxå en av mina absoluta favvo märken.

Jag jobbade alltså i butiken igår, i denna underbara soliga sen sommar dag. Hade massa folk och även tidningen som skulle komma och göra ett mode reportage för barn. Så då skulle dom stylas och fotas utanför på bakgården.
Så jag kunde inte ta lunch förrän efter tre då var jag hungrig kan jag säga....

Massa fint har som sagt var kommit in, det kommer fler dropp under hösten nu så titta in och se vad som passar dig. Även detta halsband fastnade jag för  bow-tie-necklace-pg-5.php.jpgspikes-long-necklace-pg-4.php.jpg


spikes-earrings-steel-pg-6.php.jpg  det är flera snygga smycken som kommit in med. Jag hade tid och pröva några igår.

Sen cyklade jag förbi och hyrde en film. Så ljuvligt att cykla hem och se så många människor ute som om det fortfarande var mitt i en sommar kväll, det dofta gott vid sjön som jag passerar och massa människor var vid stranden. Hemma satt vi ute på altanen länge, innan barnen ville ha fredag smys. Så fort solen försvinner känner man ändå att de är lite råare i luften.

Vi la dom lite väl sent, och skulle tända ljus och sätta på filmen, vi hann inte se så mycket av den förrän vi båda somnade i soffan. Nu är kl inte ens 22 så god natt säger vi en fredag som denna!

Kram du vackra människa
 / C