29 juni 2015

Vi fortsätter fira

Idag fyller min svåger på riktigt. En sån där härlig sommar dag verkligen. Tänk om man ändå fyllde på sommaren, vilka kalas man skulle kunnat haft. Men det är klart, de tycker man nu men när man var barn tyckte man nog inte det var så kul, då det var sommarlov och man inte hade nåt kalas kanske för att alla var borta på semester…

Men i kväll har vi varit ute och käkat gott med honom & hans fru. Det är så sällan man är ute och äter på restaurang, och framför allt utan barn. Att få god mat serverad, varm är helt ljuvligt och jag njöt verkligen av denna goda köttbit. Vi tog efterrätt med, fondant med jordgubbs sorbet och jordgubbar. Riktigt trevligt att få prata klart utan att bli störda.
Man borde absolut gå ut mer, inser vi när vi åker hem. Man borde göra mer vuxna saker som man gjorde förut innan barnen kom. Det ger ändå energi och det är väldigt ro givande att få sitta ner i lugn och ro och rå om varandra utan att ha knät fullt av små kroppar som oxå vill vara med och mysa. 

Men allt har sin tid och sin charm, så är det verkligen. Att höra Matteo säga att han alltid kommer vilja sova bredvid mig, gör mitt hjärta varmt och jag vet ju att inte någon femtonåring vill sova med sin mamma. Men det är så gulligt när han säger det. 

Nu ska jag sova!! Kram och god natt

28 juni 2015

Kalas

Tänk att ordet kalas är så laddat för barnen, säger man att vi ska på kalas liksom lyser det i ögonen på dom, när var och hur hör man dom nästa flås fram.Förväntan är hög för idag är det dubbel kalas. 
Svågern min fyller 40 år och deras dottern 3 år. Så idag blir det släktkalas hemma hos dom. 

Barnen har hjälpt mig slå in presenter och dom har scrappat egna kort till lilla Svea. Det är viktigt nämligen att alla får ge en egen present.




Tyvärr var det ju inte strålande sol så det blev inte att vi satt ute och åt, men det var jätte gott ändå med grillat inne. Potatis sallad till och pasta sallad, olika röror och cider.



Självklart viktigast för det lilla födelsedagsbarnet att öppna paket, hon är så försiktigt och noggrann när hon öppnar.

Sen spricker solen fram och barnen springer ut och leker. Man hör bara skratt och glädje tjut, dom har så kul alla kusinerna fast att dom inte är kusiner med varandra allihopa så är det inga problem med blyga barn här. Härligt att se att dom har så roligt ihop!



Sjunger gör dom både på svenska och engelska till födelsedagsbarnen och sen har svärmor gjort en stor jordgubbstårta.

 Höjdpunkten för min son är fiskdammen, tänk att det alltid är lika spännande. Och sen landar alla barnen i soffan och pustar ut framför Bamse och tjuvstaden. Nu är dom trötta!




En mycket  trevlig och god dag hos släkten!

Kram och trevlig sönda kväll! Kram / C


26 juni 2015

Nutella bullar

Sommarlov utan bullar är väl inget sommarlov!

Barnen ville pröva och ha i choklad i bullarna så det blev en sväng till affären innan vi starta bullbaket. Nutella är inget jag brukar ha hemma.Trots att det är extremt gott...

Vi la lilla M och så satte vi på oss förklädena och började baka. Det var kladdigt med nutella och smör som skulle bladas hälften/ hälften men oh så gott det blev.
Vi gjorde en halv sats med det och en halv med kanel och socker. 






 Så gott det luktade här sen, mm sen åt vi alla bullar med kall mjölk, det är sommar det!


Kram / C

25 juni 2015

Klaga eller var tacksam- du väljer

 Jag skriver av en text här som Alf B Svensson skrivit: Den var så bra att jag ville dela med mig av den här. 
Först när vi legat sömnlös flera nätter är vi tacksam att vi fått sova några timmar.
Lyckliga människor har inte bättre ekonomi, snyggare fru, större hus eller en mer framgångsrik karriär än alla andra. Men de är tacksamma för det de har och det liv som blev deras. När andra tar allt för givet.
Bibeln uppmanar oss att alltid vara tacksamma. Vi kan inte vara tacksamma för allt som händer, men under allt som händer kan vi hitta något att vara tacksamma för. För en kort tid sedan dog en av våra vänner i den fruktade sjukdomen ALS. Trots att han blev allt sämre, varken kunde prata eller äta och visste att han snart skulle dö, var han tacksam för att han haft ett rikt liv och hade så fina barn och barnbarn.
Vi tar det mesta för givet. Först när vi legat sömnlösa flera nätter är vi tacksamma för att vi äntligen kunnat sova några timmar. Först när vi varit långtidsarbetslösa är vi tacksamma för att vi har ett jobb att gå till. Först när jag fick veta att jag inte hade prostatacancer, vilket jag hade misstänkt, är jag nu tacksam för att jag är frisk. Innan hade jag tagit det för givet. Livet är inte rättvist. Ofta jämför vi oss bara med dem som har det bättre än vi. Sällan med dem som har det sämre. Men om livet var rättvist skulle de flesta av oss ha det mycket sämre.
Att klaga eller att vara tacksam är ett val vi alla kan göra. Du väljer själv vad du ska fokusera på. Om det regnade tre dagar under semestern kan du antingen vara missnöjd för det eller vara tacksam för att det var uppehåll under fyra dagar. Jag har en fru som jag älskar och beundrar. Men tidigare var jag ofta irriterad för att jag alltid fick vänta på henne. Nu har jag tänkt om och tackar Gud för att jag har en fru att vänta på.
Vi kan träna upp vår kondition och styrka genom att ge oss ut och springa eller gå på gym. Vi kan också träna upp vår förmåga att vara tacksam. Det gör oss friskare och förlänger livet minst lika mycket som träning. Men också det kräver att vi tränar regelbundet. Vi kan till exempel. varje vecka skriva ner en ny sak vi är tacksamma för, ringa ett tacksamhetssamtal, skicka ett sms eller ett mail där vi tackar för vad den personen har betytt för oss.
Våra barn och barnbarn behöver lära sig att bli mer tacksamma. Ju fler saker de har desto mindre tacksamma blir de för varje ny sak. Köp inte så mycket presenter. Lär dem i stället att inse hur mycket de har att vara tacksamma för. De har det mycket bättre än de flesta av världens barn. Även om de inte har den dyraste mobilen.
Säkert har du också dåliga dagar då du har feber, då ungarna inte lyder, mannen är sur, frun bara tjatar och bilen inte startar. Då kan man väl inte vara tacksam? Jo faktiskt. När du har lagt dig kan du tacka Gud för att den dagen äntligen är över.

Alf B Svennson

23 juni 2015

Sommaren är här

Finns dagar då man faktiskt inte orkar någonting av det man "borde" jag borde plocka in mer blommor och göra  buketter på bordet,koka saft,baka,tapetsera,tvätta fönster,plocka ogräs, för och inte tala om all kisch kål. 

Men det kan gått vänta också, det är liksom inte hela världen om man inte gör alla "måsten" och det är helt okej. Samvetet kan man döva med annat.

Sommaren är här nu, det doftar ljuvligt ute, blommorna blommar, jordgubbarna kommer snart vara knall röda. Alla går lätt klädda och de doftar grill på kvällarna, det är ljust och folk är ute. Helt underbart!

Vi har inte bokat upp oss på nåt än i sommar, känns lite konstigt att inte ha någonting inbokat. Men vi är öppna och åker nog på små turer runt om i Sverige. Jag är sugen på Gotland, finns inte en vackrare plats i vårt land än denna ljuvliga ö. Finns massor att se och göra med om vädret inte är det bästa. Men semester är väl ändå just det, att man inte ska ha någonting att göra. Luta sig tillbaka, sova middag, äta gott och bara ha det bra utan telefon och dator, och ha vänner in real istället för ytlig kontakt på internet. Glöm inte att stanna upp, andas in dessa härliga dofter som finns här nu. Ta det lungt, ta en kopp till för du måste inte göra det "där" nu. Njut, umgås och koppla av till ande,själ och kropp nu när sommaren äntligen är här och semestern. Ta hand om dig och dina vänner och familjen!

Sommar välkommen hit, stanna här länge nu!

Kram och ha en skön kväll / C

17 juni 2015

Vilken regnig sommar vi har

Begreppet  sovmorgon har jag fått omvärdera sen jag fick barn-nu för tiden känns halv åtta som värsta lyxen!

Sen har våra barn varit extremt bra på att sova hela nätterna utan att vakna och vara hungriga,kissat på sig eller annat. MEN det känns som den här minsta lilla, inte går i sina syskons fotspår riktigt på den fronten.

Nu när sommarlovet är i full gång, och utan sol dessutom så är det svårt att tillfredsställa två barn som vill ha kompisar hela tiden. För man har ju inte lika roligt ute, utan bad mm. Den lilla är ju fullt nöjd med dom syskon hon har.
Men dom har varit extremt duktiga på att leka bra ihop, jag är nöjd och häromdagen när jag satt inne med en kopp choklad thé tittade jag ut på mina två stora på studsmattan. Och jag fick nästan nypa mig i armen för att jag var lycklig av att se dom två, fina alldeles perfekta barn som lekte och skratta och höll om varandra där ut, och dom är M I N A. Helt otroligt men helt underbart!






Så vi har idag köpt oss lite roliga såpbubblor, som man kan ha väldigt kul med. Se själva!




Eftersom regnet ska komma i eftermiddag har vi oxå hyrt Paddington den kommer garanterat att uppskattas!
Och vi har röjt i källaren medan lillan sov. Dom stora var med och vi hitta dels julklappar jag glömt ge i julas och utklädningskläder jag köpt på mässan… så typiskt mig med min gröt hjärna att bara glömma. Så Matteo klär ju självklar ut sig till tingeling?




Glad och skön midsommar till er om vi inte hinner ses eller höras!


Kram / C

14 juni 2015

Vi måste prata om Diethetsen

Ett ämnen jag skulle vilja ta upp är träning-och diethetsen,på framför allt social medier som smittar av sig på våra barn.
Jag fick i helgen reda på att en närståendes 10-åring ska in på extra viktkontroll för att hen börjar äta mindre.
Man misstänker absolut ingen ätstöring, men jag fick mig en tankeställare. Hur påverkar jag själv dessa blivande tonåringar som följer mig på instagram när jag lägger ut mina träningsbilder och skriver #åttakilometerkvar?

Det är så mycket hets redan i vanlig media om hur man går ner snabbast i vikt,träningsmetoder, LCHF, 5:2 dieten. Men hur mycket är det som faktiskt pratas kring middagsbordet? Pappa hoppar över middagen för att det är hans fastedag, mormor utesluter potatis och bröd för att hon "måste gå ner några kilon" och mamma tar en shake till frukost. Hur mycket påverkas barnen hemifrån? Jag skulle vilja veta.
Jag har själv små barn och ska göra allt som står i min makt för att vi ska ha en sund inställning till mat hemma. Jag ska försöka att aldrig prata viktnedgång, och ska jag ta en måltidsersättning för att hålla kalorierna nere kan jag göra det på lunchen på jobbet. Snälla ta upp detta ämne / Sandra

Jag lästa detta i nya numret av Mama som den här mamman Sandra tar upp, jag håller helt med henne. Jag fick mig oxå en tankeställare, helt galet egentligen. Men som jag skrivit förut har jag försökt att aldrig prata vikt med barnen, aldrig säga att någon är för smal eller tjock. Barn kan vara så elaka men också väldigt ärliga. Det är jätte viktigt hur man pratar hemma så inte barnen får en sned bild.


Kram och trevlig kväll/ C

13 juni 2015

Festival/ bröllop

Ja, då var den årliga festivalen igång i den lilla staden. Till barnens stora glädje och en annans förskräck.

Men vi hade "lovat" ta med dom en sväng. Blir svårt när dom ser allt roligt och inte förstår att allt kostar pengar. Och när dom håller på bygger detta så det inte går att parkera normalt, då måste man gå och se allt. 

Men min kära make hade tagit en extra jour på helgen och fick larm redan på fre kvällen och var inte hemma ens när jag la mig. Sen hörde jag hur det ringde vid 06 på morgonen igen och han fick åka ut. 
Ja, orkar inte ta med alla barnen ner själv på tivolit nämligen. Så min kära mor följde med oss. Vi titta först lite i sko affären och handla så fina sandaler i skinn till Minou och även ett par söta rosa croccs.

Massa folk, solen skiner det är musik, glada tillrop och glädje i staden denna sköna lördag. Vi drar oss mot tivolit och dom åker lite saker, käkar slusch och donut´s sen drar vi oss hemåt.

Jag är trött och känner mig ändå inte trött i benet utan mer i skallen. Min man är hemma när vi kommer och vi bjuder över svåger och svägerska på snabb och enkel lunch. Men hamburgare tröttnar man inte på så här när grill säsongen just börjat.

Givetvis kollar vi på prinsen och prinsessans bröllop.. Så otroligt fina och vackra dom är. Valet av musiken måste jag ge dom otroliga + poäng för. Tyckte dom alla tre gjorde det kanon, men får ge Samuel full pott för sin sköna utgångs marsch! 



Vi hade oxå en svängig låt som utgångs marsch. Helt rätt!

Kvällen kom fort och vi la våra skatter ganska tidigt för att vissa av dom vakna så tidigt, lilla M fick feber oxå och blev dunderförkyld. Så nu sitter jag har o bloggar lite, men ska kolla på Netflix och sen gå till sängs.

Ha en skön helg och hoppas på mer värme och sommar!

Kram / C

11 juni 2015

Sommarlov

S o m m a r l o v….!

I dag börjar barnens sommarlov och det känns bara så rätt. Min äldsta dotter slutar på förskolan nu och ska i höst börja skolan. Känns helt galet, vart tog tiden vägen…..

Så idag var det hennes tur att att ha hela dagis här,de var runt 27 barn 8 vuxna. Jag var helt slut och svettig när dom gick. Men jag var glad åt att få bjuda hem dom och göra saft kalas i trädgården och serva dom med Kaffe och kaka. Ja, tänker som så att dessa vuxna pedagoger har tagit hand om det absolut dyrbaraste jag har, dom är så värda detta.
Två av fröknarna talade så varmt om min Estelle att jag blev tårögd, dom tackade mig för att dom hade fått lånat henne, dom sa att det varit en ära för dom. Så goa och jag kände sån tacksamhet!

Jag har dagen till ära gjort en jordgubbstårta ( världens lättaste) som en Banan toffee paj fast med jordgubbar i ställer, och enligt mig var denna så mycket godare.

Lilla tultar omkring i trädgården och älskar fullkomligt att vara ute. Så skönt nu när värmen äntligen kom, att få klä av sig och få värme och sol på kroppen.

Jag har fortfarande väldigt ont i mitt ben, speciellt om jag böjer mig ner, han har gått in i samma ärr som förra gången och det är precis i knävecket där proppen satt, så jag antar att det är därför det blöder lite fortfarande för att det är i en led.

Nu önskar jag dig en skön dag och en riktigt härlig sommar!

Kram / C











5 juni 2015

RF bahandling

Idag  har jag sovit enormt dåligt. Jag opererade mig igår i mitt ben för åderbrock och det var lindat hårt och med en tajt strumpa på, så jag har liksom inte kunnat ligga på sidan och svårt sova på rygg. Men det blir en lugn dag idag!

 Åkte till Borås igår och fick göra en RF behandling. Det innebär att man via en tunn kateter går in i kärlet och hettar upp ådern så den skrumpnar typ så. Men när jag träffade läkaren så sa han att jag hade väldigt fult underben. Där jag har massa åderbrock så han var så snäll och tog bort dom med, dvs han öppna men små snitt och drog ut venerna med en virknål. Det var som sagt snällt, men hjälp va obehagligt…. jag låg ju liksom vaken. Det kom en liten tår men sen bet jag ihop! 
Den som vill vara fin får lida pin… som läkaren sa!

Så fick jag vila lite och gå på toa och dricka en kopp the innan jag åkte hem igen. Jag fick inte köra bil, så min pappa var med och körde mig. Sen tog mamma barnen så jag fick vila. Och jag var riktigt trött fast att jag sovit så mkt natten innan.

Men idag känns det bättre, förutom att jag är öm och det sticker lite i knävecket där själva blodproppen satt. Jag skulle ta bort bandaget idag, men det gick helt enkelt inte. Jag har så svårt för blod och sår, speciellt på mig själv. Så jag får ta nya tag i morgon….


Precis när jag hade lagt lilla idag kom min svägerska förbi med en goodiebag, så gulligt. Så jag kokade mig en kopp the och satte mig ute. Medan hon sov och dom andra två gav jag en balja med vatten som dom bada pippi gubbarna i. Vilken lyx!

 På eftermiddagen kom min syster son och hans tjej hit och fikade med oss. Det var så jätte mysigt. Han mitt första syskon barn är enormt barnkär. Han leker och busar och jagar dom små, så dom kiknar av skratt. Kusin Noa var oxå med, Estelle ville det så gärna. Han tar lilla M och det brukar alltid gå så bra, men hon är lite rädd för höjd så här uppe var inte så jätte kul att sitta.



Dom leker och klättrar i träd, springer runt. Käkar glass och skrattar så hjärtligt att jag riktigt myser i sol stolen där jag sitter och tittar på dom. Vilken sommar dag, äntligt kom sommaren, som jag väntat och längtat!!!



Det var en sån härlig eftermiddag och jag önskar fler sådana här dagar. Kom snart tillbaka då ska vi grilla.

Go fredag på er! Kram / C

3 juni 2015

Stenungsbaden yacht club

Min kära mor har ju fyllt jämt och då gav vi henne bla en dag på Spa i Stenungsund Yacht club. Nu eftersom jag fick en tidig operations tid var vi tvungna ta denna dag lite tidigare så jag kunde vara med, eftersom jag inte kommer att få bada på några veckor efter operationen.

Vi hade sol när vi kom ut mot havet, men det blåste enormt mycket. Vi fick morgonrockar och handdukar när vi kom sen var man helt fri att bada i dom olika baden och bastuarna. Tills man ville börja med spa ritualen. 
Jag måste säga att detta var ett riktigt höjdar ställe, om man jämför med St Jörgens spa tex. Här var det väldigt "öppet" och att man hade havsutsikt gjorde ju inte saken värre direkt. 
Utomhus fanns det varm källa och en bubbel pool.

Det jag gillade mest var den 38 gradiga lilla poolen där jag faktiskt somnade till i en stund. 
Sen fortsatte vid med spa ritualen och kunde hämta gott vatten och färsk frukt hela tiden. 

Efter några timmar var jag så trött och mör att jag bara ville somna…
Men vi hade ju även en två rätters middag som väntade.Så efter att vi legat i dom goa stolarna och bara pratat så gjorde vi oss ordning för middag.

 


Jätte god mat, förrätt var en rökt skinka med ruccola och Italiensk hårdost.

Kummel till varmrätt med färskpotaits, färska ärtor och kummingsås.


Nu var jag så trött att jag knappt orkade vara vaken…. Vi kom hem straxt efter nio och då berätta jag lite kort för min man vad vi gjort. Sen gick jag och la mig. 

Så underbart med varma bad, kändes som man gör det för sällan… tar sig tid utan att titta på klockan, ingen stress och bara njuta till ande, kropp och själ. Det gör en trött tror jag, och det är väl positivt då har jag verkligen slappnat av.

I morgon är en ny dag, ta hand om dig!

Kram / C

2 juni 2015

…. Sommar och Regn

Det är 2 Juni  i dag dvs det är Sommar… men det märks inte alls. Jag tycker det är ruggigt ute som en tidigt vår eller sen höst dag. Visst det ser sommrigt ut i trädgården med syrenerna som blommar och allt annat som frodas och grönskar. Men ärligt nu är man så less på detta regn och rusk. Hörde på Tv4 nyheterna att det var den kallaste maj månaden på 200 år, det säger en del.

Längtar efter sol,sand mellan tårna och glass
Idag är en sån där seg och jobbig dag. Ja, jag har sådana dagar ibland. Då vill jag bara ligga kvar i sängen och låta någon annan ta över rodret. När man känner sig orkeslös och lite ledsen för det är för mycket just nu. Det är mycket denna tider på året: kalas,fester,semester planering och pengar som ska räcka, inhandla nya sommar kläder, skor,påta i trädgården, och så allt annat som bara ska fixas med i vardagen. Mitt i allt fick
 Matteo 39 graders feber igår och ville kräkas, han satt en timme på toalett golvet uppe och ville inte att jag skulle röra honom. Men det kom inget och efter ett tag fråga jag han om jag fick ge han nåt att dricka då blev han mer sig lik igen. Men febern gick inte ner. Och ärligt kände jag att nu orkar jag inte mer sjukdom mer på ett tag. Jag ska ju opereras i veckan, vill verkligen det ska bli av nu.

Ringde Borås sjukhus  för nån vecka sen och sa att jag var föräldrar ledig … eller bara( ledig som försäkringskassan ser på)så jag kan ta ett återbud.Så jag fick brev två v senare om en tid så nu på torsdag ska jag opereras i mitt ben, där jag fick blodproppen i och som jag har så ont i. Ska bli fantastiskt att få gjort detta. 

Estelle vill ha hela sin förskole avdelning på fika med i trädgården som sin bror haft. Så vi hade bestämt i morgon men nu går ju inte det när han har feber, vilket gjorde henne ledsen. Men jag prata med fröken o sa att vi fixar det nästa vecka. Det är 30 barn som kommer om alla är där, det är två grupper och hon vill ha båda för dom delas upp lite olika så hon har sina vänner i båda.
Och om solen är framme så kommer det gå jätte bra, men inte om det ska fortsätta regna…. tänk att min lilla förstfödda ska börja skolan till hösten helt galet 
 Hon cykla omkull förra veckan och fick rycka ut framtänderna hos tandläkaren för rötterna var inte kvar och dom blev ännu lösare…. en riktig sexåring!

Kram C


1 juni 2015

Sthlm världens bästa stad

Vi var ju i Sthlm ett dygn i helgen min kära make och jag. Det finns inte något som går hem emot att "komma hem" till mitt Sthlm som Eric Gadd sjunger om…!

Vi tog en god lunch i kungsan när vi kom fram, solen titta fram och tillbaka mellan molnen. 

Vi gick sen till Hotellet, och slängde oss 10 minuter på sängen innan vi skulle ut och ta en kaffe med våra kära vänner Louise & Josef.

Vi sa just när vi satt där och hade så mysigt som man bara kan ha, att detta är första gången på 10 år som vi sitter bara vi fyra utan barn och umgås i STHLM. Helt otroligt, men så underbart.
Jag njuter och ryser och myser och andas, jo jag gör verkligen det!


 Det är i kväll vi ska på Danne´s release för hans nya skiva "Face to Face" det var därför vi åkte upp. Grymma musiker och så Danne då som är som en bror för mig. Jag o donnan här bredvid är nämligen som systrar och min bror och Danne ( hennes bror) är som bröder…. ja ni hajjar!


En grekisk middag hinner vi med innan vi beger oss till Nalen där konserten ska vara.







Jag hade en musik video med men jag kan inte få upp den här… ja, tar denna istället.


Men gå in och lyssna på han på Spotify annars!

En underbar kväll var det, men sådant drag så jag kände att vi går för sällan på Konsert. Gryma musiker dubbla trumset, bara det.
En lång kväll med goa och gamla vänner som dök upp. Jätte glad att vi åkte upp. 
Vi hade kollat in lite affärer vi ville gå i innan vi drog hem, eftersom det är svårt få tid till att göra sånt med tre små, dom gillar inte att man går i affärer och definitivt inte att man går in i provrummet.

Sen satte vi oss på tåget hem till våra små busfrön!

Kram / C