31 okt. 2010

Gästtoaletten!


Äntligen har vi en snygg, nyrenoverad gästtoalett. Den går i brunt o vitt och jag är väldigt nöjd. Som sagt de är en liten liten gästtoalett. Men min man har gjort allt själv så jag är faktiskt imponerad. Vi har ett par goda vänner vars man Pär är gör typ allt själv så Henrik snacka lite med han o dom kolla på de sen satte Henrik igång. Så de här blev det!

30 okt. 2010

Höstdag!

Estelle verkligen älskar att vara ute, vi har satt upp en gunga i äppelträdet som hon får gunga på. I dag ville hon ha med sig sin vagn ut med sin älskade Lala i Teletubbies. Henrik och jag röjde i trädgården o klippte både äppelträd och päronträd. Jag är så tacksam att jag får vara hemma med våran lilla skatt, så dyrbart att få all tid med henne och sen henne utvecklas. Älskar dig Estelle så otroligt mycket!

27 okt. 2010

Gillar inte va ensam

Min älskade man ska jobba nätter i 3v ;( jag gillar inte att vara ensam på natten, dels drömmer jag väldigt starka drömmar just nu i min graviditet, sen är ja ju lite mörkrädd och vaknar flera ggr per natt och måste kissa. Som tur är har jag en underbar svägerska som är gift med min mans bror som oxå har ett jobb som han ligger ut i mån till tor. Så vi sov helt enkelt över hos dom igår såå mysigt, vi hyrde film och gjorde tacos när dom små hade somnat, och prata om livet och att ha små envisa barn som inte vill älskar att sova.
Tack Lina & Elvin för ett mysigt dygn!

21 okt. 2010

Kallt

Idag sken solen och jag tänket ta en cykel tur till mitt "jobb" och fylla i lite papper. Estelle gillar att cykla så på med vantar, mössa,skor och jacka. Väl på cykeln så var de så kalla vindar så jag kände mig som en dålig mamma som lät mitt barn sitta i bara strumpbyxor och klänning i denna kalla, kyliga oktober dag. Fick stanna längs vägen och linda min halsduk runt hennes ben, stackarn!

Väl på jobbet så var min gamla chef där och hade lönesamtal & de fick jag oxå ha då jag kom. Blir inte mycket i höjning på en som är mammaledig. ;)

Sen cyklade vi hem och gjorde "Lailas" goda blåbärspaj med vaniljsås som luktade så gott och smakade ljuvlig som Henrik sa. Sen på kvällen var Estelle svår lagd vi har precis börjat lägga henne sjlv vilket hon inte vill. Så hon gråter när man lämnar rummet, så jag har inte hjärta att höra de i timmar så jag sitter där o nynnar och lutar mig mot hennes säng samtidigt har hon sin speldosa igårn o då ligger hon så trygg o somnar själv, man kan sen krypa ut försiktigt så tror hon man sitter där.

Sen blev de Gray´s anatomy för mig och sen bingen!

15 okt. 2010

Läser om "mindre drickande med föräldrastöd"

Läser en intressant artikel i tidningen om en statlig forskning som vid Örebros universitet med just uppdraget att undersöka olika projekt i ideella organisationer regi sin genomförs med statligt stöd. Där dom hänvisar till att föräldrars attityd och beteende gentemot alkohol påverkar ungdomar.   Jag Och Louise min älskade vän diskuterade detta för en tid sen, om att ha alkohol hemma när barnen växer upp och hur dom blir påverkade eller inte, samt om dom dricker mindre elelr mer för att de finns hemma.
Vi delar inte samma uppfattning min Loui och jag. I den här forskningen visar de sig att där de finns en restriktiv hållning från föräldrarnas sida blir även konsumtionen hos ungdomarna mindre. Och de tycker jag låter sunt. De här projektet startade 2003-2007 som heter "stark och klar" som omfattar ett program i IOGT-NOT s regi som involverar både ungdomar och föräldrar i fyra olika aktiviteter, avhandlingen visar att bland deltagarna senareläggs alkoholdebuten ett år samt att ungdomarna berusar sig mindre i årskurs nio. Så dom tycker att ett samarbete med föräldrar är viktigt, de tycker jag med. Jag har ju själv aldrig tyckt om att dricka så de är så olika de där. Men de är en viktig fråga speciellt i dessa tider när de kryper ner i åldrarna och massa dumt händer. När ja va liten eller 12 år kanske så började mina föräldrar att joba med RIA och vi kunde inte ens ha lättöl hemma för de kunde dom åka dit på om dom var hemma hos oss på middag, dom är alltså före detta alkoholister eller dom som har haft problem med alkohol. Inte ens cider och de var förstås inte poppis hos mig när ja ville ha tjej kalas att inte få ha cider, läsk va ju töntigt. Jag sa till mina föräldrar att ja skulle ha ett bar skåp när jag blev stor... idag begriper jag bättre!

Tycker bara att lagom är bäst, visst ska ungdomar få smaka alkohol om dom vill o syftet är väl ändå att bli full för var är vitsen annars? Tycker man verkligen om sprit o öl första gången man smakar? Jag kan bara svara för mig, jag gjorde de inte. Men de där sunda syn sättet till alkohol de verkar vi ha glömt och de är vi inte några bra förebilder på och de måste ändras, och jag tror inte på förbud de gör en bara nyfiken o man vill testa. När Estelle blir större så hoppas ja att hon som sin ömma moder inte finner någon glädje i att dricka sig full och vill hon de så gör hon de och jag kommer gladligen hämta henne och hjälpa henne på alla sätt och vis jag kan. Men om man får önska så hoppas ja att både hon o jag slipper!

10 okt. 2010

1 års kalas


Estelle våran lilla stjärna fyller 1 år!!! Helt otroligt va tiden rann iväg, nyss föddes du och hela vårt liv förvandlades när du kom, vi älskar dig så otroligt mycket! Idag kommer släkten på kalas tyvärr inte din morbror & moster och små kusinerna men de får gå ändå dom bor ju långt bort...

Du fick hjälp av dina kusiner att öppna alla fina paket, du fick så mycket grejer. Sen åt vi gott och sen var de dax för tårta med dom goda biskvier och chokladbollarna vi gjort, den blev inte så dum tårtan trots de va första gången. En mycket lyckad kväll du var spidad av alla som kom o gratta dig, de var nog roligare än alla grejer. Sen var de full rulle på dig till kl 21.30 de blev en sen kväll för dig men så fyller man bara 1 år en gång!










8 okt. 2010

Mitt emellan...

Skönt med en liten slapp dag emellan kalasen, Estelle känner av att hon e i vägen mitt i allt städ, bak och förberedelser. Så idag har jag känt mig som den gamla barnskötare jag är riktigt duktig med mitt barn ;) vi åt mysig frukost klädde oss och sen bakade vi kvaring ihop, efter de tog vi en fruktstund med en sagostund, sen fick hon sova ute på altanen, medan jag röjde i köket. Sen gjorde vi lunch ihop koka pasta, med bacon och gröna ärtor med en god cream fraisch som va gjord på syltlök och timjan, efter maten lekte vi på hennes rum med att bygga " brio gubben" till att läsa nya kanin boken säkert 17 ggr ( tack ullis o barnen) sen njöt vi av våran goda kavring och ett glas mjölk till mellis. Sen titta vi såklart lite på lala innan pappa kom hem. Så de va en riktig mysig dag och sen fick min kära man ta över så jag kunde duka för kalaset imorgon samt göra tårtan klar. Ja har faktiskt varit duktig att göra egen marsipan tårta från grunden me egen botten och allt får se hur de går ska inte ropa hej än hahah.

6 okt. 2010

Barnkalas!!



De blev hemmagjorda köttbullar & spagetti till barnen och vi vuxna åt Per Mobergs godaste lasagne med sallad. Sen blev de chokladbollar, biskvier och såklart rosa prinsesstårta. En mysig födelsedag för Estelle. På fre blir de stort kalas för släkten!







4 okt. 2010

Förberederler...

På ons fyller våran prinsessa 1år helt otroligt va ett år gått fort, tyckte de inte va länge sen man kom hem från BB och hon va såå liten. Hon ska ha kalas &1års  har bjudit sina kompisar  Izabella och Ebbe & Edit. Så idag har jag &  Estelle förberett och bakat små chokladbollar och faktiskt gjort Leilas biskvier.