31 dec. 2011

Nyårafton

Nytt år idag då, tänk att 2011 redan är slut. Detta år var jag gravid, fick barn, flytta till drömhus och massa andra  saker inte riktigt så stora saker dock jag nämnde innan men ändå. Vart tog detta året vägen? på nåt sätt gick de sakta och när jag nu sitter och summerar i tankarna så gick de väldigt fort....

Jag har idag varit ute en sväng med min kära familj. Vi har åkt och tittat på olika hus runt om och lite längre ut, för att kolla på de staket och uppfart som vi vill göra om, hittat lite inspiration men vi hitta inte så mycket nya idéer. Utan vi är nog ganska överränns om hur vi, vill ha det.


Idag ska vi fira in de nya året hos goda vänner,och med en familj till med trerätters meny. Så vi åker ut på landet och anländer straxt efter 18. Vi åt förrätt som bestod av en bädd med ruccola och på den stod de parmaskinka med mozzarella och tomat och balsmico. Ljuvligt gott sen blev de oxfilé & potatisgratäng samt "Ernst Sallad" som är den godaste salladen jag vet :) den består av ruccola och granatäpple och Västerbotten samt pinjenötter fast de ska va hasselnötter i men jag tycker inte de alls var lika gott.  Och efterrätten bestod av vit chokladmousse  med björnbär och jordgubbar. SÅ gott får jag säga!! 




Dessa små söta barn var inte jätte roade av att vi alla mammor ville ta kort, Matteo bara grät och ville inte vara med på bild.

Sen spelade vi ett super roligt spel som vi vara tjejerna mot killarna. Man skulle svara på massa frågor i 4 olika ämnen och de gällde årtal. Så vi gissade massa. Medan min man är väldigt duktig på historia så vi hade ju lugnt vunnit om han varit i mitt lag.... men dom gav aldrig över en fråga till oss ens så dom vann tre gånger trots att vi spelade om. 

Sen blev de snacks och fyrverkerier och alla vi vuxna var så trötta, våra barn hade vi lagt för länge sen. Men vissa barn var uppe till ett då vi kände att nu får vi allt åka hem. En mycket lyckad och enormt trevlig afton. Tack familjerna Ingmarsson och Arnstrand!!! 

 GOTT NYTT ÅR ALLA VÄNNER!!!         KRAM




29 dec. 2011

Jippi shopping

Jag vill inte alls varken skryta eller klaga. Men våra fantastiska barn har sovti till kl 09 flera dagar i rad nu, jag är tacksam känner jag. Inte har de gott och lagt sig senare, Estelle sover inte på dagen om de inte är nåt extra sådär ni vet som julafton tex då sover hon middag. Annars slocknar hon så gott kl 18. 18.15 så skönt.Matteo har varit duktig med de från att han kom, men drömmer nog mycket nu när han får fler tänder för han vaknar ibland runt 23 och skriker till.

 De är sånt busväder här de stormar och blåser så kallt, samt regnar. Så idag när jag vaknade var jag sur för vädret, vem vill gå ut överhuvudtaget och vem vill springa ute i detta väder? Inte jag,de blev en galleria ist och de funka. Annars är jag inte för gallerior om man inte får skylla på dåligt väder.... ja gillar att springa upp och ner i på små söta gator med roliga och mysiga affärer.
Så lite shopping blev de allt, hitta ett par svarta Jeans till mig och en ur snygg klänning/ tunika sen köpte jag bara till barnen och lite roligt på panduro att greja med. Fy vad jag gillar Panduro den va liksom lika rolig när man va liten och följde med mamma dit som nu, ok lite roligare nu ;)

En god kopp me Chai latte blev de sen när lugnet lagt sig och vi eller jag sitter i soffan och kollar på andra delen av den kriminalaren. Min man grejar med sina pedaler och jag kollar på del två. Gott, gott tack kära syster yster för detta goda!

Nu ska jag lägga mig, de är en dag imorgon med


KRAAAAAAM

28 dec. 2011

Lungt och skönt med ledigthet

Jag mår bättre, måste fått i mig nån liten bakterie eller nåt för efter jag spytt o de var tomt, så kunde jag dricka blåbärsoppa och en rostad macka. 

Man är klen när man spyr, de är faktiskt bland de värsta jag vet.Man är inte kaxig och man är helt slut efteråt. Så glad att barnen inte blev drabbade.

Ja snart är de nytt år, fatta vart tog detta år vägen? Min lilla prins blir snart 1 år om två månader och ja tyckte nyss ja skulle föda, Estelle var så liten när han kom och nu är han stora killen. Vi flytta i somras och allt har bara flytet på sen dess.... jag är glad och tacksam för detta år och ser gladeligen framemot nästa år.


Imorgon ska jag få egen tid och åka till stora staden Göteborg. Så underbart ska de bli, jag ser så framemot det. Egen tid som jag önska mig i julklapp. Jag har ju inte ens berättat vad jag fick i julklapp av min älskade man ;) inte mindre än en over lock symaskin. Fatta va jag blev glad! Så nu idag har han köpt en snygg vit laminatskiva till rummet han fixat i källaren så jag ska få ha min symaskin där med hyllor med mina älskade tyger. Jag hittat ett i garderoben för mina tyger som ja haft såååå länge. Men eftersom jag aldrig syr så tittar jag inte där, men jag hitta ett sånt vackert vitt tunt, tunt tyg så fint som jag undra varför jag inte titta där innan jag köpte mina gardiner... men som sagt nu har vi ett färdigt rum för pärla eller sy eller scrappa eller pilla med nåt annat fix i så underbart! Tack min älskling! 




Sen måste jag visa mitt senaste köp idag, de är denna underbara deo från Bodyshop som inte innehåller några parebener alls, jag hade läst om den i vi föräldrar eller nån tidning som rekommendera den, de var nåt mer som va bra med den och de forskar just nu på om ett visst ämnen som är i de flesta deodoranter är cancerframkallande och denna deo innehåller inte de ämnet heller som täpper till porerna. De smart är att man kan köpa refil till så smart för 55kr så den är inte dyr ens. Rekommenderas finns en doft till som är grön i förp.


Ja, de om detta! Livet rinner på en god vän till mig har precis mist sin mamma. Jätte sorgligt och man kan inte föreställa sig hur de känns och va han går igenom. Men jag tänker på honom och hans situation hon gick bort några dagar för julafton. Så de har säkert varit en konstig jul för honom.De underbara med han är att han tror verkligen inte på döde, utan på ett liv efter döden. Att hon är i himlen nu och har de gott. De tror verkligen jag med!!!
Han skriver till mig att han är vid gott mod trots de som hänt, de är ändå härligt att höra!

Ja livet blir inte alltid som man tänkt sig, och vi rår inte på allt. Så man får ta till vara på de god man kan och umgås och älska sina nära och kära för man vet aldrig vad som händer. Så var rädda om varandra!!!

Nu måste jag knoppa, har legat och tittat på svt play på miniserien som var här nu i två delar. Som heter Minsterioso av Arne Dahl den kan jag varmt rekommendera med eftersom de går så mycket skit på tv this days.

God Night where ever you are!!!!!!

Kram 

26 dec. 2011

Idag var inte nån bra dag alls, de började redan igår på juldagen för mig och Henrik. Han kände att de gjorde ont i kroppen och hade huvudvärk, vi tog de lugnt och sen var vi med min släkt hos syrran och käka ihop, jag hade sträckt mig i ryggen och hade så grymt ont.

Vi gick faktiskt hem tidigt och la barnen de hade blivit så hattigt med sovtider osv så jag kände att rutinerna får infinna sig igen. Vi bytte om till mys kläder och jag la mig med värmekudden i soffan. Vi la oss tidigt och ja sov hela tio timmar och kände mig bra när jag vaknade i morse, men ack så jag bedrog mig. Hade diarré och på de spydde jag och tänkte att nu har jag ätit nåt konstigt. Men vi la oss igen efter frukost hela familjen så skönt, min man var hes och förkyld och kände sig inte så bra. Så när jag vaknade igen så spydde jag igen, usch de är verkligen nåt jag avskyr att göra. Så jag bad min man köpa blåbärssoppa och Coca-Cola för jag var ändå törstig. Så la jag mig igen med Matteo och kände mig bra.

 Vi som skulle till min mamma på middag idag med mina syskon sååå tråkigt vi hann ju inte alls träffa dom mycket nu när vi blev dåliga. Jag är verkligen ledsen för det!

Men å andra sidan får de ju bli så att vi åker upp till Stockholm snart istället då!!! 

Så trist att ligga här och jag hoppas inte barnen blir sjuka nu, de känns som jag ätit nåt konstigt bara för nu har jag ätit bröd och de har fått va kvar, känner att jag fick lite energi i colan med. Så nu ska vi lägga barnen och oss själva i soffan o se på nån film.

Ha en fortsatt bra annandag!

Ta hand om varandra!

KRAAAM


24 dec. 2011

GOD JUL

 Då var då självaste julafton här, strumporna var fyllda med böcker och tidningar till hela familjen, så tog vi mys frukost och bara tog de lugnt, tills vi insåg att klockan inte gjort de samma...

Så de blev faktiskt stressigt på slutet då alla skulle duscha och bada och klä sig, duka och skala potatis. De är så här att vi är inte så julmatiga, dels hade vi skalat av på julbordet i år för att vi har så mycket. Så jag gjorde hasselbackspotatis, sen hade vi revbensspjäll, köttbullar, Janssons frestelse & Västerbottenpaj, lax med två såser samt ägghalvor med räkröra på. Sallad massa goda ostar och kex vindruvor och fyllda dadlar. Och vi hade även diskussion om man ska ha vanlig middag på julafton för vi äter ändå så mycket vi orka knappt efterrätten.

De märkliga är att ja hann knappt äta en portion de är rätt mysigt ändå med buffe och ta lite de man gillar, men jag små åt verkligen ingenting tog kanske 3 godisar och ändå mådde jag så illa på kvällen.

Tiden går så fort, de är väl så när man har roligt. Barnen har ingen ork att vänta på att julklappsöppningen ska börja och vi sa att varför ska man vänta med de till sist på kvällen egentligen. Så vi kommer väl att göra så att vi delar ut våra julklappar till våra barn på dagen eller förmiddagen, dels så kommer dom ju leka med sina saker vilket gör att vi vuxna kan få lite lugn o ro än bara massa tjat om "när ska vi öppna julklapparna" så kan man senare på em ha julklappsutdelning med kusiner och föräldrar... Så får de bli!

En skön och trevlig dag hade vi, på kvällen var vi hos min syster dels har dom större och äldre barn så dom kanske ville hänga på sina rum, vi har ju inte massa roliga leksaker för större barn än heller.

Vi drog väl oss hemåt vid 23 tiden då vi la barnen utan problem. De var inte lätt att lägga dom hos syrran för de var höga ljud och alla roliga kusiner hon hörde så ville hon ju absolut inte lägga sig vilket man förstår!

Slutet gott allting gott!

Hoppas ni haft de lika gott och trevligt som vi.

GOD JUL PÅ ER







23 dec. 2011

Fixa de sista dagen före...

Dessa små gosefisar fick träffas idag ju de är exakt 18 dagar mellan dom. Jag vet att ja redan skrivit om de idag att vi var borta ikväll. Men när ja va klar med saffranspankakan och de sista så kom jag att tänka på julhysterin och hur de skulle bli imorgon på julafton.. 

Så jag vart tvungen skriva ingen ;) bara lite jultankar ....


Visst är de en otrolig hysteri så här innan jul, alltså jag menar de är så få dagar på året som man är ledig där vi verkligen tar de lugnt och man samlas och äter gott och har de trevligt med nära och kära, julen är en sån högtid. Ändå ska de var mellandagsrea redan den 26e är de inte lite väl...  Asså jag vill ju oxå fynda men ibland kan jag tycka att julen är så kort så varför hetsa på med att man ska ha öppet redan den 26e tidigt. Jag såg att Elgiganten började mellandagsrean redan den 25 kl 08 de är ju sjukt om du frågar mig. Och sen såg jag att Ica maxi skrev " vi lyssnar på dig och har nu öppet ja både juldagen och annandagen länge" de är ju fånigt. Ska man inte kunna ha handlat hem de man ska ha under den 23 senast så kan de väl vara nån dag till, de lär ju inte vara nån som svälter. Ja menar julafton har ju bara 24 timmar den dagen de är ju inte mer timmar för att de är julafton. Och man äter väl typ hela tiden och de finns godis och massa saker framme oftast så man kan småäta så, de är verkligen till att svulla hos de flesta svenskar. Så nog har vi fyllt skafferierna och bakat och gjort godis så de finns i överflöd eller? Så nog kan vi vänta med att handla mat om de skulle vara stängt 25 + 26 eller hur? Jag tycker faktiskt man kan stanna upp och fundera lite på dels varför vi firar jul och att vi i detta stressade land kan behöva vår ledighet och röda dagar. Både barn och vuxna mår bra av att få vara ledig med allt va de innebär och att man hittar på nåt med sina barn just en dag inte en aktivitet utan en heldag kanske?!



De är skönt att vi i min familj ska vara lediga jag är ju hemma fru och min man ska vara ledig till den 29 så vi ska verklige ta vara på tiden och varandra. Ser framemot julen nu med mina syskon och föräldrar och alla goa syskonbarn vi är 17 personer de är en del ;) men härligt är det!

Kram

Dagen före.....

Julafton imorgon redan!!! 


Idag har vi haft sovmorgon mm tro de eller ej men barnen vaknade 8.24 ska tilllägga att Matteo somnade sent men Estelle somnade tidigt, men vi tackar för det! Upp åt frulle och städa lite, för de är faktiskt de man behöver göra... för de blir ändå massa spring, spill och damm som vispas runt när alla är här så varför städa så noga innan? 
Nä, skämt o sido de klart de är kul att ha fint men inte så viktigt när de finns viktigare saker att göra, som att klä granen IGEN, att slå in de sista klapparna och handla de sista, samt förbereda maten för imorgon. 


Min kära bror med familj har anlänt hit och ikväll var vi bjudna till familjen Zanden de är alltså min svägerskas syster, men oxå min mans syssling. Så nu är vi hemkomna från en trevlig och mycket god tillställning alla barnen lekte så bra och va så snälla. Vi pratade och åt gott, väldigt gott! 


Så nu ska jag göra saffrans pannkaka och sen ska jag lägga mig efter detta, för jag är trött nu.


Jag vill önska er en super glad, god, rolig och mysig Jul!


Stor kram till er alla

21 dec. 2011

Dan före dan före dan före dopparedan...


 De är snön som fattas, lite lite ligger de kvar och på natten sjunker temperaturen, för att sen bli + på dagen igen. De är mysigare med lite snö håller ni inte med och framför allt roligare för barnen.


Idag har vi köpte en ny julgran... de har aldrig hänt mig faktiskt att ja fått kastat ut en gran innan julafton. Men nångång kanske ska va den första, i år hade jag ju köpte den perfekta lilla granen. Dels för att de är så snyggt och dels för att min lilla son inte skulle va framme och dra i den, så den stod liksom i en kort. Ni kan se bilder här tidigare. Men den åkte ut i går och idag går min man av sin jour och natt så idag kunde vi hela familjen ge oss ut på jakt. De blev en tur till blomsterlandet och där va de bara stora o fula kvar ;) såklart va tror ja när man kommer den 21 a hahah. De mysiga är ju att ha granen inne innan jul länge, så fort julen är över vill ja ha ut den. Men som sagt vi åkte vidare till torget där jag köpt den första, prata med han som jag köpt den av o berätta va som hänt.. hallå de va som att prata med en vägg. Vart kom han ifrån? Han hade nya och dom skulle han ha 220kr för dom va större och väldigt vackra. Ska väl tillägga att vi inte köper gran utan brukar köpa kungsgran.Men dessa små är snyggare som gran de va en parentes. 
Så vi åker vidare och ska nu åka en bit till ett ställe vi vet har, då vi passerar parkeringen vid Willys o stannar där o tittar. Jag hittar direkt va jag behöver o pratar med den goa farbrorn. Han har barr garanti bara de... han tycker ja blivit konstigt behandlad och så säger han att man inte får sälja granar på torget, oopss ja så var då lyckan gjord. Denna var huggen i morse så nu står den så grann i sin fot med vatten i källaren där de är kallare för att sen ta upp den  imorgon o sätta tillbaka allt julpynt.


Så fortsatte vi med vitchoklad med krossad polkagris, så grymt gott tycker jag. Detta blev rejäla bitar. Sen fick jag ett sånt gott recept av min svägerska Lina på ett fantastiskt gott julgodis. De är kola som man doppar i choklad med rice krisp. De låter kanske inte så märkvärdigt men den kombinationen är underbart god och gifter sig bra i munnen. Så de blev en sats med dom med. Jag använder aldrig blockchoklad, dels för att jag tycker de är äckligt .. jo de är de! Sen tycker jag att de ska ju va gott varför annars göra de,så då är de självklart för mig att använda riktigt choklad och de är för mig Marabou eller om man gillar mörk så kan man ju ha en fin halt av riktigt mörk choklad, jag blandar Marabou mörka med deras ljusa i tex Rocky road. Ja, ja de var de om detta ska visa dom sen när dom stelnat. Har precis gjort dom nämligen.


Min älskade man har idag också äntligen klippt sig, de var på tiden kanske nån tycker och de var de verkligen. Kolla in så snygg han blev ;)


Imorgon ska jag hoppa in och jobba lite för min syrra några timmar. berömmer verkligen henne som har fyra barn och driver  egen butik med inköp och allt, de är inte illa. Så ska hon hinna med julbak och allt va julen innebär... fast som  vi säger man behöver inte äta mer bara för att de är jul och de går att KÖPA, ja vet inte lika charmigt men va då gemenskapen och hus friden är viktigare!!!


Nu har vi hyrt Jägarna 2 och ska sätta oss i soffan, då min man kommer på att han måste lämna jour bilen på jobbet.. så där 10 mil bort. Ok, ja ska mysa själv nu med lite jul the och nån god macka och lite julgodis såklart.


Ha en skön kväll, ta de lugnt och njut lite oxå i alla sterss!


KRAM Camilla <3

20 dec. 2011

Julen är kommen hopp tralalalla

 Julen är snart här och vi pyntar och försöker hitta på lite goda saker... mina barn är så små så att dom vet liksom inte vad man ska göra på jul eller vad som exakt händer, vilket är skönt när energin är lite låg....


Men nästa år ska bli annorlunda de lovar jag!


Så idag fick min prinsessa åka till mormor med sin kusin Noa som är 4år och baka pepparkakor och göra julgodis. Så mysigt ena dagen tar hon dom små och andra dagen tar mormor de större kusinerna och bakar med dom... rolig tradition har de blivit! 


Min mamma har bakat detta fantastiska god bröd som hon kom med idag. De gav mig barndomsminnen... Tack Mamma!!

Julafton är om bara några dagar nu... tänk när man va barn va man räknade ner. Vilka bra minnen man ändå har från sina jular, och vita var dom oxå i två bemärkelser, dels massa snö och ingen alkohol med! De debatteras ju mycket om de i media just nu, både i vår lokala tidning och de större tidskrifterna.Vilket för mig är självklart i vår familj. Tänker på ensamma föräldrar i dessa tider och dom som har de knapert ekonomiskt, i vår världs sjuka handlings hysteri. De är skönt med små barn än så länge för då kan man köpa de dom behöver för dom vet inte så mycket, men jag minns själv så väl att mjuka paket var inte så populära hos mig heller... men ju äldre dom blir verkar de bli ganska mycket dyrt dom önskar sig, men jag tycker att de går till överdrift när jag hör vissa resonera. De vågar inte göra annorlunda ifall deras barn skulle bli mobbade eller att dom sticker ut om dom inte får en mobil eller Ipad, men jag menar vi har väl alla olika matsäckar eller? Alla har vi olika liv och ekonomi och vi ska väl inte gå bakåt i tiden och klassas för rik eller fattig igen eller är det de vi gör redan? Ja menar alla familjer prioriterar olika och de är väl upp till var och en hur och vad man lägger pengar på. En God jul innebär inte överösning av paket som många tror, de är viktigt att tala med barn dom är inte dumma. Utan dom fattar så mycket mer än vi tror, de är nöjda med rätt så lite skulle jag vilja påstå, OM dom inte blivit bortskämda så kopiöst att de liksom inte finns nån hejd och den gruppen är nog extremt liten om jag får säga vad jag tror.


Ja, ja nog om detta.....


Ni får julstöka på, så gott ni kan de ska vi göra! På tor kommer min bror med familj hit de ska bli så mysigt. Vi träffas inte allt för ofta och på fre ser de ut som att vi åker på Jul på Liseberg ihop med dom om "vädret tillåter" kul!


Ha de bra kram <3



19 dec. 2011

Julen närmar sig...

 I morse vaknade min prinsessa i våran säng, de har blivit så några nätter nu, ( typ varje ) som vaknar på nätterna och skriker att sin pappa ska komma.... tur hon skriker på honom för jag orkar inte gå upp.


Så idag tar hon på sig mina glasögon och i sin snygga pyjamas med låsas halsband så ser hon ut som en riktig liten fröken eller va säger ni?


Idag blir de lång mys frukost innan vi gör oss klara för att åka till våran kyrka i stan.




Efter mötet åker vi till ett köpcentrum och ska byta lite stl på kläderna som barnen fick i julklapp. Så dumt tänkt av mig..... för de är knökat med folk och jag känner hur man får ta ett djupt andetag och bara gå in. 


De är massa folk att trängas med och mycket är slut tycker jag, de är hyllor som bara står och gapar. Men de roliga är att tomten är här, en fin tomte med som inte ser skrämmande ut med nån ful mask. Han sitter som i en fin röd sammet stol och de är massa leksaker på hyllorna samt en gran med massa paket runt, de roliga är att Estelle vill ställa sig i kö och hälsa. Wow tänker jag - kul men väl framme blir hon jätte rädd och vill inte hälsa alls, men han är go mot henne och ger henne en tomte luva.



Vi äter för att orka ta nya tag och gå in på leksaksaffären.... hon är så söt och väljer en musse pigg docka som hon envist bär på hela vistelsen. Men vi köper pärlor till slut massor av pärlor. och hOn är nöjd och då är jag de med!

HEM LJUVA HEM så känner jag efter denna pärs! Jag som inte köpt nåt till min man vet inte hur jag ska få till det. Imorgon är min mamma ledig och mina svärföräldrar kanske skulle ta Estelle för helst vill jag till stora staden och shoppa själv!!!

Vi äter och ska lägga barnen men vi känner att Estelle är kokhet och hes. Jag hade krupp som lite "falsk krupp" och de har Estelle haft en gång förut och nu låter de som de sitter i luft rören. Så vi får se hur de blir inatt.

Ha en skön söndag!

18 dec. 2011

Lilla julafton


 Idag ska vi fira lilla julafton med min mans släkt. Jag ska ju jobba först och trodde vi hade öppet till 15 men de visade sig vara till 16 oopps! Men de får gå, min syrra kommer ner och hjälper mig om det blir mycket. 

Jag är bara tvungen att visa dessa söta bilder på Estelle och hennes söta kusin Elvin. Dom har så roligt ihop och idag matcha dom så bra, kolla den här bilden när vi ber dom ställa sig vi granen ihop. Och sen kolla på den  klockrena bilden under när han vänder ryggen och hon står bestämt med händerna bakom ryggen.. asså dom är så ljuvliga!

 
 De blev svärmors goda kalkon middag och sen var barnen otåliga på alla paket som låg under granen såklart. Så de blev till att börja dela ut, såå otroligt fina och bra saker fick barnen. De var några kläder som vi ska byta stl på bara. Tack snälla ni för allt fint!

Sen hade jag gjort en vitchokladmousse till efterätt med lite crunch i botten samt lite hallon på toppen, men de var för mycket i glasen jag hällt upp, jag var proppmätt innan och lämnade faktiskt både på maten och efterätten.... Sen var de the och kaffe med godis som Lina min svägerska gjort, jag orkade inte smaka nån där heller. Men jag fick smaka förut på våran lilla bjudning i veckan, och de är som kola och chrisp  super god. De godaste julgodiset jag smakat faktiskt. Så jag ska försöka hinna göra en sats med de innan julafton.

Mycket man ska hinna och ni som känner mig, vet ju att jag aldrig vill ut i julstressen, dels tycker jag de höjer priserna och sen hatar jag trängas med folk och stå i kö, nä jag gillar att planera och ha de klart i tid. Men ack denna jul är jag så slut och har inte alls varit duktig på att handla, eller baka och göra julfint. Men jag ska skärpa mig och ta nya tag till nästa år hoppas jag ;)

De var allfall en trevlig kväll, Estelle var nöjd men tyckte de var så roligt att öppna paket, hon ville inte de skulle ta slut. Elvin han gick istället runt och började leka med alla sina saker, så kul att se skillnaden. De är en glädje att se barnen bli så pirriga och nyfikna på vad de är i paketen. Glädje helt enkelt!

Man vill ju lära dom att de är bra och härligt att ge också, de är liksom ett viktigt budskap som jag tycker man ska få fram. Att man inte bara ska ha, utan få känna hur roligt de kan vara att ge och se glädjen och tacksamhet i den människan man ger till. Inte lätt att lära ett barn jag vet, men jag vill ändå få fram de på nåt sätt så dom genom åren som går ska lära sig eller få göra de så de blir en erfarenhet. Julen är ju en tid av att ge, sen kan vi konsumera för mycket, jag menar små barn klara ju inte hur mycket som helst, de kan gå till överdrift med. Klart man vill skämma bort sina barn, men dom kan inte bara få och få de dom vill. Inte mina allfall jag ger dom sånt dom behöver med. Min man sa just efter denna kväll när vi kom hem att hjälp va massa fint dom fick, en annan fick några paket när man var liten och så va de bra med det. Och ja, de stämmer väl  men va de så tokigt då? Att man inte fick 24 paket var.. eller?!



 



Slutet gott allting gott, ha en underbar kväll allihopa - KRAM

17 dec. 2011

Jobbar helg!!!

Ja, nu ligger jag efter med skrivandet i min dagbok, som de va tänkt att ja skulle ha här... men våran lilla son har dragit sönder våran laddare till datorn och nu har min man köpt en nu... så här får uppdateras. Idag var de dax för mig igen att jobba, min man har jobbat mycket nätter nu så han ska sova lite först, så har min kära mamma barnen så länge!!
Massa fint finns i butiken både kläder och Edblads smycken samt mysiga Klippan filtar och snygga bäddsätt från geggamojja. De gosa kramdjuren från Jellycat och alla Zebras snygga skallror och bilar mm.
De är full rulle på gå gatan och julruschen är igång. Jag får be min man komma ner och köpa lunch för jag hinner inte, jag går på toa medan han är här med....


väl hemma i min lugna vrå mötte min söta dotter mig med en kram och säger " ja är jätte glad du kommer hem mig" de gör mig rörd och värmer mammas hjärta! Dom har gjort lite fredags mys och lägger sig tidigt. Vi pratar och lyssnar på go musik ( inte jul musik ) och njuter av musiken och tysnaden från små barnmunnar!

Kram                        

 

15 dec. 2011

Tänkvärt!!!!

http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2651300/marcus-birro-redan-nar-den-forsta-klunken-rodvin-dyrt-dessutom-nar-ditt-blod-ar-du-ett-monster.Den här länken ska du klicka på och läsa vad Markus Birro skriver, de var riktigt tänkvärt och tragiskt.

De smattrar mot rutan där jag sitter och jag VILL inte gå ut, men jag måste. Dels tror jag på att sömn och frisk luft gör dig frisk och dina barn. Inte för att vi e stört sjuka eller så men vi har nån släpande förkylning eller nåt som inte riktigt vill ge med sig. Så de finns inget dåligt väder bara dåliga kläder eller hur är de dom säger? Min söta dyrbara dotter älskar att hoppa i vatten pölarna och de klart hon ska få det. Sen måste vi dela ute lite julkort här i området. Så ut i de kalla ruggiga regnet som nästan är som snö/regn idag. Jag fryser och måste köpa regn byxor och jacka till mig helst lite med vind skydd i med. Jag har mina gummistövlar såklart och en regn cape, den kom man inte långt med kan jag säga, jag har våta byxor och mina händer är dom is bitar, men gulliga goa Estelle säger "mamma ska jag värma dig" jaa min gulunge de ska du, så vi håller varandra i händerna och går hem. Matteo sover gott och vi smyger in men de går inte han vaknar tyvärr....

Vi gör oby och en smörgås och en pepparkaka med tex på från igår. En mysig film nu och så hade de varit skönt att krypa upp i soffan, men de händer ju inte i verkligheten.
För där står den här disken och väntar på mig och lika mycket i diskmaskinen och på bänken bakom mig där jag står... vi tog inte tag i de i går, dels hade vi ju folk här och de är väldigt otrevligt att stå i köket och fixa med sånt då, de är ju inte viktigt alls. Och när alla gått la vi barnen sen sjönk vi trötta ner i soffan för att vila och sen drog min man till jobbet. Och jag gick upp till sängen och la mig. 

Min man är mycket duktigare än mig på att vila och ta de sen och så, jag skjuter inte upp nåt. Jag vill bli klar och sen kan man vila med gott samvete. Sån är inte han och de säger han ofta till mig ;) de är nåt jag måste öva på. Men de är svårt men vi kan ALLA förändras!

Min charmiga Matteo lägger huvudet på sne och ler så mycket nu, jag hinner aldrig fota de. Som ni ser blir de inte nån bra bild då han rör sig och jag är för långsam... eller ska jag skylla på kameran?!

När min kärlek här i livet vaknar, så tar jag mig lite barnledigt och går ner på byn och möter min mamma där som inte hittat nåt till Matteo i julklapp. Jag letar julkläder till honom men självklart nåt praktiskt som man kan ha i fortsättningen med. Så snygga röda chinos blir de med en vit pike tröja och värdens snyggaste väst till honom. Jag är nöjd och min mamma med! 

Sen handlar jag en bok "bu Och bä städar" jag köper den av ett syfte att min dotter ska lära sig städa igen. Hon har varit sååå duktigt men nu en period vill hon inte, hon orkar inte säger hon. Hm, men om bu och bä gör de så kanske... den ska hon få i sin julstrumpa på julaftons morgonPå väg tillbaka från bokhandeln passerar vi apoteket, ni vet de har ju privatiserats så man har ju typ flera olika apotek att välja på. Så min mamma säger att detta tydligen ska stänga och vi går in och ser att de är 50% på vissa saker. Men sen ser vi på allt! Wow jag som behövde en ny dagcream och nu använder ju jag Kerstin Florian så dom har dessa produkter med, jag vart så glad halva priset vilken välsignelse! Jag är nöjd med dagens affärer fast att jag inte fick köpt nån julklapp men jag får ge mig ut nästa vecka.

Imorgon jobbar jag och på lördag med så de kommer nog va fullt upp för mig!

God natt där ute vart ni än är!!!

14 dec. 2011

Kvälls julmys

 Vad ska man kalla de för när man bjuder släkten på kvällsmat mitt i veckan och i juletid?! Vi brukar ha som ett advents mys för våra vänner men i år hade vi inte nån energi till de faktiskt, så vi beslöt oss för att bjuda våra syskon och föräldrar på kvällsmat helt enkelt. 


Vi hade gjort goda bräck med mjölkchoklad och pistagenötter,mandel och hasselnöt, sen damsugare och Leilas goda saffrans cupcake med frosting på och guld nonstopp!




 Kvällsmaten bestod av varmamackor (dom fick göra sin egen) massa olika pålägg och så en god sallad till. Enkelt men jag tror dom tyckte de smaka bra.


Min ljuvliga amaryllis blommar så vackert i mitt köksfönster de enda jag saknar är lite snö, allt kommer mer till sin rätt med lite snö... 
 

 Huset ljuder av barnskratt, rop och lekljud. Min lilla dotter älskar ju sina kusiner men de kan bli lite för mycket för henne när dom är här hos henne helt plötsligt, de blir liksom för bra ;) hon vill inte äta bara leka och ser väldigt mycket upp till sina stora kill kusiner. Dom sitter uppe o kollar på film, jag hör Estelle säga till Alfons som är 8år " du sitter på min plats" då ska ni vet att uppe står de två fåtöljer bara.. men han bryr sig inte utan sitter nöjt kvar. Försöka kan man ju alltid......


Jag är trött som vanligt, har en liten son som älskar att dra och rycka i sladdar och pilla kontakter mm så laddaren till våran bärbara dator (våran enda dator faktiskt) har han nu pajjat så vi har liksom begränsad tid vi datorn, man är glad om man kan hålla den så de kan ladda utan att de bryts ström. De är ett grytm glapp.
 






De som jag tänker på en sån här kväll är ändå att vi umgås med varandra även fast de blir mycket passa barn och springa och fixa, så är de inte alla som kan umgås så. Jag tänker oxå på julen och vilken jobbig tid de kan vara för vissa familjer, barn som lider som har trasiga familjer eller familje förhållanden. De är mycket skriverier om de nu, vit jul och om drickande överhuvudtaget. De är många som vill ge oxå vid jul, till behövande till ensamma föräldrar som kanske inte har råd med både god julmat och julklappar samt betala räkningarna. Så tankarna är många, vad gör jag? Jag vill ju med hjälpa till eller fylla ett behov hos någon familj eller så... här i småstaden har Pingst kyrkan ett projekt som heter " En gåva till staden" dvs företag och privatpersoner har gett för att familjer här i staden ska ha råd och få lite extra i jul. De är fantastiskt tycker jag, trots att socialen  här inte vill hjälpa till i år verkar de har fått en del kritik och de är inte mer än rätt. Hjälp är väl nåt dom borde gå i spetsen för eller?! 




Man kan tänka på mycket dessa dagar, och de susar förbi en del tankar på behövande och allt vi konsumerar och vad som är viktigt. De gäller mig i högsta grad! Just detta år får jag försvara mig och säga att julklappar har jag inte handlat så mycket tyvärr.. inte haft tid eller ork faktiskt. Dels krävs de barnvakt om man ska springa in och ut för att titta och kika på saker, de gillar inte små barn. Så jag vet inte hur detta ska sluta, på lördag har vi lilla julafton.




Jag somnade sist framför datorn en kväll när jag satt och skrev, snart undrar jag om jag måste gå till doktorn och kolla om de är nåt ämne som fattas.. så här trött kan man väl inte vara? Jag vet att många småbarns föräldrar klagar och undrar NÄR dom ska få sova, de är kanske där jag är... ;)




 Inte fina bilder med blixt de blir aldrig charmigt. Men jag skulle snabbt bränna av några bilder, min man tar aldrig de initiativet så de blir jag som får tänka på det med...
Inte lätt vara kvinna som ska ha koll på precis allt, men i vårat förhållande har vi delat på de mesta. Jag läste i nya "Mama" om Martin Melin samt Birro och "Bingo" hur de är att vara pappa och hur dom fördelar allt hemma. Rätt intressant läsning, om den går att läsa på nätet be er män att göra de. De va rolig läsning och jag tror de behövs pratas om mer vad män och pappor gör, dels så dom förstår hur viktiga dom är, de är inte så att dom är på "jobbet" på dagarna och kommer hem och tror att maten ska stå på bordet, de är nytvättat o bytt i sängarna och barnen sitter ny badade och fin och sen ska dom ha egen tid och sen somnar barnen och då är de ännu mer egen tid. Nä,så är inte verkligheten även fast många nog hade velat ha de just så. Bekvämt, för män är ju mer bekväma i sin natur än kvinnor om du frågar mig. Lite konflikträdda också.... som hemma fru /hemma mamma eller vad man nu ska titulera sig som,där kan vi snacka om långa arbetspass UTAN rast inte ens ett toa besök själv. Och alla dessa karlar hade nämligen svarat att Toan var deras egen zon där ville dom och kunde dom sitta i timmar och läsa och bara va ostörda. Lite kul när man tänker på hur få sekunder man själv suttit på toa själv sen barnen kom... men de kanske man skulle ta efter bara låsa in sig själv när mannen kommer hem ;)

 Min lilla prins, så trött han var. Mycket nya intryck och varmt blev de med alla ljus och människor. Men de gick inte att lägga honom de var för mycket ljud och intressanta saker som hände.
Tack att ni kom och för allt fint och gott vi fick! God natt små kamrater och tack för idag....


12 dec. 2011

BAKDAG I RUUS

 Åh detta är så  mysigt pröva detta om ni kan!!!


De här är en lite bakstuga ute på landet i ingenstanns. De är elda som gäller om man vill ha värme. Så de är på riktigt och de är på gammalt vis, i en vedeldad ugn. Där vi bakar årets julbröd, vi har detta som tradition min kära Elin och jag.

Men låt oss börja från början... jag hade ställt kl på 06, skulle hinna äta eller allfall ta med mat. Nåt mysigt under dagen att knapra på och sminka mig osv. Jag vaknade 06.34 och fick panik! Jag hatar att stressa och komma sent. SÅ jag rusa upp såg ut som ett troll, bara rafsa ihop några saker.. som att jag fick med mig en hel annanas.. Ja, ja va gör man. Så de fick gå jag hann med bussen och Elin hämta mig. Vi åkte dit o tänkde upp elden och satte första degen. De som e så gott och mysigt i allt detta är att Elins man han hämtar riktig ko mjölk på ett ställe så vi hade i de i bröden så goda!

Dagen gick fort som ni vet gör de det, när man har roligt och de har jag och Elin jämt. Så barn fria stod vi och prata om allt och baka, fika och sen åkte vi hem till henne och åt super god lunch som hennes man gjort. Sen åkte vi tillbaka och satte några degar till. De blev 120 bröd ca. Inte illa. Detta år hetsa vi inte som vi gjorde förra året, vi hade snitsel inne detta år helt enkelt och jag var inte höggravid som förra året.





 Får jag säga de själv tyckte jag detta gick som smort och jag ser redan framemot nästa år!
 Kolla denna ugn så fin gäller bara att få rätt temperatur och vända dom ett kvarts varv. Elin och jag har hittat våra roller i detta så de funkar kanon!

 Väl hemma var de bara att vända i dörren och gå upp till min syster med familj och gå på advents mys med massa andra goa människor. Hon bjöd på goda hemma gjorda kex med frön på,de fanns brie och mögeloostar och god fikonmarmelad att ta på sen, clemntiner och såklart julskum tomtar. Mina trötta barn fick mat där och jag hann slänga i mig ett kex och lite gott the. Tack syster yster!










Elin du e så underbara och jag e så glad att ha dig som min vän, tack för igår! Puss på dig!




Ni andra får ha en trevlig kväll och förbereda er för lusse vak kanske!


MÅ gott