29 jan. 2011

Så låst man känner sig när man är sjuk och barnen, de blir liksom som man bara går här hemma och aldrig kommer ut. Vi var på sjukhuset med Estelle i lördags hon har tydligen fått nässelutslag/ feber. Så de blev kortison och Tavegyl de hjälpte allafall. Stackars liten inte lätt när dom är så små och hjälplösa.
Hoppas vi snart blir friska, är så sugen på att de ska bli vår nu, de har ju varit lite mildare ett tag nu så, man längtar till första vår solen och få ha på sig gympaskorna igen. Barmark kom!!

Håller på läser en sån bra bok av John Ortberg, de är så avkopplande att få sitta med en kopp the och bara läsa tycker jag. Små saker som man tog förgivet  när man inte hade barn och som man uppskattar så mycket nu. Små små saker som man kan känna sån tacksamhet och glädje över, ibland kommer  de bara över en hur fantastiskt livet är sen lilla Estelle kom in i ens liv. Och nu ska man ha en till om bara några veckor helt otroligt! vilken välsignelse!


Som sagt ska jag ju få ett planerat snitt vilket jag är otroligt glad och tacksam över, fast de verkar vara många som man pratar med som har starka åsikter om att föda vaginalt eller snitt. Vilket jag inte har någon förståelse för alls om jag ska vara ärlig. För de första så har ingen med MIN förlossning att göra mer än jag. Och sen känner jag att huvudsaken är väl att barnet kommer ut och är friskt och mår bra eller? Har läst på en del om snitt planerat som akut och pratat med massor som snittats och fött vaginalt. Jag är inte mer kvinna för att ja föder vaginalt, och jag skulle va tacksam om jag fick ha mitt underliv kvar i någon sådär bra skick. Så har oxå varje kvinna sin förlossningshistoria vilket man ska respektera innan man häver ur sig nåt tycker jag för ingen vet ju hur den var elelr va hon gick igenom innan hon berättat. Så efter att ja fått mitt snitt så kan jag berätta vad ja tyckte om de, just nu kan jag bara säga att ett vaginalt födande för min del inte är aktuellt. Jag kanske kommer bli besviken, kanske jätte glad vem vet?!

27 jan. 2011

Denna lilla tjej är oxå febrig och förkyld, och hon har varigt öga. Och trots att hennes mamma åkt på bihåleinflammation och mår kass så är hon såå otroligt go och hjälper mig och på mornarna  så ligger hon kvar i sängen så tyst och snällt, klappar mig på kinden. Hon stryker mig i håret och nynnar för så gör ju jag på henne när hon sover. Jag blir alldeles tårögd när jag tänker på hur snäll och gullig hon är. Precis som hon förstår att man inte mår hundra.

Så vi tar de så lugnt man kan på dagarna, orkar knappt nåt har ingen kraft me febern i kroppen. Men som sagt de är väl de tjusiga att vara mammaledig de kommer dagar som dessa och sen kommer dagar då man bara njuter av att vara ledig o ha de gott.

På återseende!!!

24 jan. 2011

Länge sen..

Oj nu var de för länge sen jag va här inne.. men jag har legat däckad i flera dagar. Hade en jätte mysig frukost med Evve och Johanna och söta tjejerna Lilo och Alice här i fredags, sen på em fick jag värsta feberfrossan. Fatta ingenting som tur var va ju min Man hemma så jag kunde lägga mig. Sen hade jag 40 grader och yra på natten och hade ont i halsen. Först va jag rädd att ja fått influensan nu när man snart ska ha barn. Men idag är första dagen ja mår ok. Hela helgen försvann och ja måste säga som nästa aldrig klagar när ja e sjuk, men detta va bland de värsta feber förkylningar jag haft, vet inte om de har att göra med att man är höggravid?! Men jag har varit totalt slut och minsta ansträngning så kom svetten eller att man börja frysa och hacka tänder. Så går kom mina svärföräldrar och erbjöd sig att hämta Estelle o ta med henne hem en natt så jag fick vila. Så gulligt så idag sov jag till 09.30 de var lääänge sen kan jag säga. Ändå va jag trött när ja vaknade ;) märkligt. Så idag har ja tagit de lugnt de få timmar ja varit upe, ska bara läsa en bok o njuta av tystnaden och att inte ha nåt jag måste göra. Och hoppas ja blir bättre!

14 jan. 2011

Hus!!!!

Idag skulle vi gå på en husvisning i Göteborg i bagaregården. Ett underbart hus helt min stil från 1950 talet, ett vitt trähus på 150kwm med en helt oinredd vind. Vacker tomt med magnolia ( min favo blomma) och en uppväxt insynsskyddad tomt, men garage. Ett exakt likadant kök vi har från kvik och nya badrum, snygg trappa, inbyggda snygga garderober med så vackra dörrar, allt gammalt var bevarat som strukturen mm.

Så vi fixade barnvakt och jag har verkligen sett framemot denna visning och varit så sugen på flytt. Utgångspriset var 4,9 milj lite mycket men de skulle ändå funka. Så ska vi anmäla oss och går ut på hemnet och va står till min stora fasa. OBS HUSET SÅLT!!!! Va? Oh va jag blev besviken, som jag hade längtat ja nästan flyttat in ;)
Men slutpriset blev 5,9milj så de va kanske lite saftigt men... att titta kostar ju inget. Men som sagt de blev en tur till Allum istället med Kicki och Izabella de var jätte mysigt. Sen ville min syrra ha Estelle allafall så jag fick lite egen tid lyxigt!

12 jan. 2011


Idag känner jag mig insnöad efter att igår varit ute i halkan & på vissa ställen barmark. Så idag blir en inne dag, frukost i soffan med älsklings Estelle och Teletubbies. Sen satte vi oss i hennes rum och tog fram modelleran som är de nya intresset.
Att rita är inte jätte kul tycker hon och jag är livrädd att lämna henne själv vid bordet med kritor i hennes rum, vem vet va den lilla busungen hittar på. Så små kakaformar jag köpt samt leran är kanon, hon bakar, rullar och skär och de roligaste är väl att lägga i och ta ur.

Själv funderar jag på att baka nåt, min älskade fyller år på sön, och han har inte bestämt än vad han vill ha för nåt smarrigt. Förutom att till familjekalaset  har vi  beställt smörgåstårta den Lyx med räkor. Och efterrätt har han som sagt inte valt än. De är så smidigt att beställa jag orkar inte stå och göra mat just nu till 16 pers. Fast tårta får vi nog hoppa för de blir tårta på tårta annars. Han älskar prinsesstårta så jag ska köpa en sån den mista till honom på morgonen. Så klart man ska få tårta på sin födelsedag!!

Nä dax att göra lite nytt som sagt, Estelle sover och de är inte länge så om jag ska få nåt gjort eller lite egen tid så får jag stänga ner nu.

Ha en skön dag!



10 jan. 2011

Första grejen köpt!


Idag blev de denna bok till lilla bäbisen, den första inköpta saken. Som sagt de blir väl mer fokus på barn nr 1 då allt verkligen är nytt o spännande för första gången. Denna gången har man ju inte haft samma tid eftersom Estelle fortfarande är så liten, så ingen dagbok till detta barn tyvärr. Men ja har skrivit o klistrat in UL bilden och ska verkligen försöka fixa & skriva i den som jag flitigt gjort för Estelle.

Som sagt har tankarna på att snart är jag två barns mamma börjat närma sig i och med att ja hade  så mycket sammandragningar i helgen. De har fortsatt men inte så kraftigt & länge. Henrik jobbade natt i helgen så de blev inte att ja orkade ta ner hela julen med stjärnor och stakar samt granen själv. Så jag märker att ju mer jag stressar och anstränger mig desto fortare kommer sammandragningarna. Men som sagt de är lättare sagt än gjort att ta de lugnt. Jag önskade mig en städerska häromdagen. Tän ka va skönt de hade varit nån som kom så där en gång i v ( kanske överdrivet) men då menar jag nån som storstäda ni vet när man tar allt som man inte gör varje gång man städar ;)

Jag som lite städmani som min man säger, får nog sänka kraven som min syster säger. Och tant Pia har sagt att jag inte behöver dammsuga 3ggr per dag, fast ja försökt förklara att på detta snygga men opraktiska golv i köket där verkligen ALLT syna så måste jag det! Men ja vet de tar mycket tid o energi istället för att bara va och njuta lite av dagen och livet, vem bryr sig egentligen om lite dam? Jag lider aldrig hos någon annan om de är lite stökigt så vem skulle bry sig hos mig? Ja, ja va är en bal på slottet....




8 jan. 2011

Hjälp va hände?! Har haft sammandragningar i 3 timmar nu med 5 min mellanrum...... jag vet att förra gången börja de tidigt med men att slemproppen gick 7v innan och jag hade värkar men de hände inget för de ;) Men de var segt nu, lite svårt att andas googla lite men de verkar normalt me 20st per dag säger vissa och som omföderska så var de oxå normalt att de kom tidigare... får ta upp de med min BM nästa gång.

Har precis rensat bort julgrejer och tagit fram baby sakerna o tvättat och lagt i lådor. Sen drog vi till Allum fast de var en kortis och bytte två julklappar, men man kan visst få de om man stressar och anstränger sig. Får skärpa mig o tagga ner. Men idag när de töar här och fåglarna kvittrar längtar jag efter våren och jag vill få lite gjort innan barn nr 2 anländer. Sen har ja nog fullt upp ett tag ;)

Så nu åker Mauro Sccoco på och så ska de röjas lite till bara!

4 jan. 2011

Har idag varit på Mvc och mätt magen och lyssnat på hjärtat och tagit prover. Mitt blodprov låg lite lågt så här ska käkas järntabletter. Därför ja varit så trött antagligen!
Så spännande detta är att snart ha en lite till, jag längtar nu!!

Många säger att de stor choken kommer när man får två barn andra man pratar med säger vid 3 barn. Så de ska bli spännande att se va man själv tycker och hur allt går. Den här bäbisen hänger väl bara på tänker jag men de kanske den inte alls gör. Jag kommer att få ett kejsarsnitt allafall och de är ja så glad och tacksam över. Nu ska ja slänga mig i soffan och kolla tv och dricka the och få fotmassage av min älskade man.

1 jan. 2011

GOTT NYTT ÅR

Oh nu är de  2011 helt otroligt vilken skön nyår vi hade. Så lyxigt att få sätta sig till dukat bord hos min svåger och svägerska! De var stek med ungsrostad potatis,morot och palsternacka samt bearnaisesås. Och till efterätt Lilas cheescake med skogsbär. Sen kolla vi film me snacks och bara snacka o hade de ur mysigt. Var hemma vid 01 nån gång och la oss direkt. Sen sov vi hela familjen till 09.30 kors i taket sååå underbart skönt!

Tack Lina & Tomas så underbart!