31 jan. 2014

Bästa syster 40 år

Idag för 40 år sen föddes min lillasyster Ulrika. Hon är världens bästa syster, och vi har förmånen att bo i samma småstad. Vi ses inte så ofta som vi vill eller borde men skulle det vara nåt finns vi alltid där för varandra. Hon har fyra barn, egen butik och hund så det finns att göra… jag är mitt i småbarns träsket med snart en trea. Vi är inte synkade med barn i samma åldrar där direkt. Men det spelar ingen roll.


Det är verkligen nåt speciellt med en syster, en som känner en super duper väl och som man kan säga precis vad som helst till, och som alltid finns där. Jag har i allfall förmånen att ha en sådan fantastisk syster. Vi kan prata om jobbiga saker samtidigt som vi kan dela glädjen och skratta som små flickor, speciellt om vi båda är trötta. Det är inte alla som har en syster eller som har en bra relation till en syster för den delen heller, men det har vi och jag är jätte glad och tacksam för det. Vi kan bolla allt från barnuppfostran till inredning och diskutera saker vi kanske inte dela samma uppfattning om, och det spelar ingen roll om vi tycker olika vi är liksom systrar för det oavsett vad som skulle hända. Det är inte en man sviker eller lämnar. Vi har och kommer alltid ha varandra oavsett, det är en trygghet att ha en syster. En syster är speciell!!!!

Jag vill gärna ge min dotter en syster, inte för att de är bättre än en bror. Bara så speciellt för tjejer är ändå tjejer med allt va de innebär. Sen kan jag inte säga om jag hade varit kille hur fantastiskt de skulle varit med en bror?!



Vi ska överraska henne idag  ett tjejgäng på ett cafe´ här i småstaden.Det var jätte mysigt. Min svåger har dragit i gång detta projekt, vilket är imponerande och jätte skönt. Då slapp jag ;) och de passa kanon nu när vi haft sjukstuga här i två veckor nu typ. 

Vi köpte en vacker, stor bukett och ett mode magazin som stod på bordet när hon kom. Hon visste inget utan när hon kom in stod vi alla uppe och "titta ner" på henne och sjöng hon blev jätte chockad och rörd och kom upp till oss där han reserverat ett stort bord. 14 st blev vi tjejer eller ska jag säga kvinnor.


Vi fikade och prata och skratta och hade jätte mysigt där i några timmar. Tror hon uppskattade detta jätte mycket, och inte hade hon misstänkt nåt heller tror jag. Det var så gott och trevligt och få komma ut lite utan barn och träffa vuxna mammor.


Sen körde jag hem i våran fantastiska nya bil ( ny för oss) En Touran som vi köpt för att få plats med tre barnstolar bak. Det är en automat och jag älskar den från första stund. Min lilla pärla är det nu!

Min man hade varit på dans med Estelle som började idag på det. Så dom var hungriga nu, jag körde till Mc´ driven och handla åt dom och det var två små hungriga guldklimpar som smaska i sig ett happ meal var.

Nu zover dom  så sött, försöker vänja av dom att vi ska söva dom inne i deras rum. Så nu sitter jag och spelar musik eller sjunger för dom ute i soffan. Matteo bryr sig inte men Estelle har svårt för det säger hon, hon vill att man somnar henne. Men med en liten snart har jag försökt förklara att  jag inte kan ligga på golvet med den och söva er. Det förstår hon, säger hon men ändå inte. Det kommer gå bra, tänker jag och minns själv när man var liten och mörkrädd. Men bara man hörde musik eller ljud nerifrån var det ju ok. Men hon verkar inte vara där riktigt än.

Nu är det fredag kväll, på spåret tutar ut i rutan när jag kommer ner. Jag sätter mig här och bloggar så får vi se om jag orkar titta på nåt på tv eller somnar.

Kram och trevlig Helg på er / C



30 jan. 2014

Värsta dagarna

Det drabbade mig natten mellan måndan och tis, jag spydde varannan timme från 02 till 17.30. Det var bland det värsta jag varit med om i detta tillstånd kan jag säga.

Hade varit på mysfrukost hos min goa vän Annika som jag inte träffat på länge och dom har precis flyttat, så vi köpte med oss goda frallor och kakor från gerdas bageri samt en vacker bukett liljor från Hellbergs. Det var så roligt att äntligen få träffas och prata igen. Barnen lekte men hade sen svårt hitta på nåt.. som dom fyraåringar dom är och ses de  ju inte allt för ofta, hade dom svårt hitta nån långvarig lek.

Sen gjorde jag lunch innan vi stack ner till Göteborg och skulle hämta min man samt göra lite ärenden. När vi hämtat han ville jag att han skulle köra jag kände mig trött. Väl hemma började jag frysa och tänkte nu får jag influensan, förkyld har jag ju varit länge…. la mig på soffan och somnade direkt och gick upp vid 23 och la mig sen började det på natten…..

Så tacksam att min man varit hemma och han verkar vara immun mot kräkningar what so ever. Han har typ spytt en gång som han säger. Så han har sprungit med handdukar för jag har inte hunnit fram till toalettstolen en enda gång kan jag säga. Jag isolerade mig i sovrummet och barnen gick till dagis och sen såg jag inte dom på hela dagen. Det visa sig att dagis varit stängt för det varit en sån dum magbakterie där, så det var väl det dom åkte på förra veckan. Så nu har dom sanerat där och det är ju kanon, men undra om det är det jag fått… kändes inte så för jag spydde ju som sagt sååå många ggr. Dom spydde en gång var eller Matteo två då efter två dagar igen. Men ändå jag har ju verkligen fått spy…
Jag var så slut i tis  eftersom jag  varit så törstig och fick upp allt vatten efter bara 10-20 min, sen prövade han ge mig vätskeersättnig de kom upp efter 30 min och sen köpte han proviva nyponsoppa det var så gott ta en lite mun och det tog då 1 1|2 timme till de kom upp så det var inte många kissbesök den dagen, fast bebisen sparkade på så fort de kom nåt i magen, tyckte jag synd om den som inte fick nåt.

Jag sms min Elin och föräldrar och svärföräldrar att dom måste be en bön om att detta skulle sluta, och vid 17.30 gjorde det de. Jag somnade så gott fast att ja var så törstig våga jag inte ta nåt. Han köpte sen coca cola och slog upp ett glas som var omrört i oh va gott det var. Men sen somnade jag för natten och vaknade vid 03 och drack några klunkar och bebisen sparkade som bara den då.

Igår träffade jag barnen som hastigast när dom gick till dagis, jag tog små bett av en rostad smörgås och vatten. Själva känslan av illamående är jag rädd för. Men det gick bra, jag är slut och trött i kroppen. Hade liksom inte någon magkraft att ta i med, när det bara kom galla till slut gör det så ont, det är starkt i halsen och det är svårt få upp. Usch jag hatar verkligen att kräkas, tårarna rinner och man är som en urvattnad trasa efteråt.

Vilade fast jag känner att jag borde städa och tvätta och fixa det sista innan trean kommer. Men min man är en klippa, det låter kanske klyschigt men så var det. Han har tvättat och tvättat och fixat och donat, gjort mat till barnen, lekt med dom så dom inte ens vetat att jag varit sängliggande. Så glad att han inte hade jobb dessa dagar… ja hade inte fixat det med två små barn här med, tänker hur man gjorde förr, och hur dom ensamstående gör?!

Idag har jag fått lite mer kraft, tagit ett varmt bad och sen har jag och min make städat, tvättat alla golv,handdukar,sängkläder, toaletter och handfat och allt annat i huset. Var tvungen ta flera raster för jag blev så trött. 


Vi har gjort jätte fint uppe och med liten mysig soffa och tv, så dom kan mysa här på morgonen och kvällen…och jag kan sitta och amma här på natten utan att väcka någon.
 Samt fixat sängen både uppe och ner. Min kärlek har målat den så fin och nu är den nybäddad med.


Köpte denna fina för 60kr på loppis som han målat nu, och som jag bäddat och ska ha nere så jag hör den och inte behöver springa upp till spjälsängen.

Men jag har bäddat o satt upp den sängen med, mitt fina blå prickiga skydd som jag köpt från Himla. Ja säger du det är en kill färg, mm det må så vara men vi har blått i sovrummet så det passa till både tjej o kille tänkte jag.

Så nu är vi rätt förberedda för den lille/a som är så välkommen nu!

Önskar inte någon att bli sjuk o definitivt inte kräksjukan.

Så jag hoppas du håller dig frisk det är vad jag önskar dig i allfall.

Kram och trevlig kväll / C

24 jan. 2014

Fredags häng

Lång dusch i varmt vatten, så börjar jag min dag idag. Plattar håret och lägger en make up. Sen är jag bort bjuden på fika och lunch idag av Kristina en underbar kvinna jag lärt känna och även min granne Emelie är bjuden. Vi tre har gått runt till varandra och fikat och lunchat. 

Solen skiner och det är riktigt kallat, dom bor i ett ur mysigt radhus eller parhus eller vad det nu kallas. ur vackra tapeter och kaminen är tänd.

Gott fika med the smaskar vi i oss, jag har barnen hemma så det är extra lyxigt för mig.

Till lunch bjuder hon på hemmagjort potatismos och hemmagjorda köttbullar samt massa gott tillbehör och det är såå gott.

Vi pratar om allt möjligt, förskolor,inredning,loppis och massa mer. Så härligt dela vardagen och allt runt omkring med dessa goingar.

Hemma har dom precis ätit när jag kommer innanför dörren. Och det är halv gnälligt. Ser på min man att han är trött och tycker dom är lite för mycket. Inte konstigt heller när dom mått dåligt och varit inne en vecka imorgon. Så Estelle får sen följa med han och hämta bilen som är på service och dom gör lite små ärenden. Idag blir det film och dela på en pizza tror jag, jag är oxå trött och orkar inte fixa middag känner jag.

Min man har målat sängen till bebisen och jag har röjt bland kläder och tvättat mina kuddar och täcken samt små sängkläder. Röjt i barnens garderober och bland gamla leksaker, så skönt få det gjort och nyttigt slänga och rensa bort sånt dom inte leker med. Borde ha en egen loppis men läget är inte det bästa…..

I morgon ska vi köpa ny bil, inte ny sprillans men ny för oss en Touran som min man och far ska åka och hämta tidigt i morgon.

Njut nu av en go freda kväll!!

Kram / C

22 jan. 2014

Sjukstuga

Har inte orkat eller haft tid att skriva här på några dagar….
Matteo spydde så många gånger i lör att vi fick byta ut alla sängkläder och kuddar och täcken samt madrass skydd och tvätta, tror inte vår tvättmaskin gått så varm som den har gjort några dagar nu. Men man får se det positivt nu är allt tvättat inifrån och ut. Men vi fick ta fram tunna sommartäcken innan vi kunde byta tillbaka till våra duntäcken.



Både jag och min man är varit dunderförkylda och Estelle fick vi åka med till doktorn som konstatera öroninflamation och hon fick antibiotika. Sen hyrde vi "Dumma mig 1 " och hade en mysig måndag jag och barnen, det är trist vara hem och vara sjuk det märks på Estelle hon är rastlös och vill ha kompis, vi spelar massa spel och leker men jag orkar inte var med i lekar hela tiden. Vi har verkligen gott i myskläder och inte gjort många knop med hushållet idag.


Vi bädda om fräscht i alla sängar och har grejat o donat uppe med att sätta upp en tv så dom kan vakna på morgonen och kolla barnkanalen och vi kan ligga och dra oss… så mysig lite hörna det blev. Så på natten  till tis vaknar jag av att Matteo skriker och gråter och han har spytt ner hela sängen och sig igen. Fattar ingenting han har ju inte spytt på två dagar. Och hungrig är han med så det går inte ihop.



Men igår  tis hade jag bestämt med Elin min vän att vi skulle träffas själva och gå på Loppis bla. Sagt och gjort träffades vi tidigt på morgonen och drog iväg, solen sken och landskapet vi passerade var så vackert. En underbar loppis med massa fint, här är lite av mina fynd.
12 vackra koppar på fot i tunt porslin

Stor vacker härlig matta att leka på

Riktig fina pinnstolar som ska målas vita

En lite söt stol att stå på i skafferiet för att nå



Vi tog en lätt lunch/fika och drog vidare. Vi landade sen hos Elin och tog en kopp the, vilken vardagslyx detta är kände jag när jag satt där framför brasan. Hon och jag utan barn, bara njuta av nuet och att prata ostört som på den gamla goda tiden.

Hon gjorde sen god mat (som vanligt) Theres en annan kompis kom med och vi hade en väldigt trevlig eftermiddag. Min man skötte om våra trollungar och det hade gott jätte bra, ingen mer kräks attacker så det kändes bra.

Vi mös lite och kolla film när jag kom hem med barnen. Estelle gillar inte ta sin medicin. Tror den gör henne lite trött med dom somnade tidigt och jag somnade i soffan framför "veckans brott" min man hade jour och åkte på fel. Vakna av att han kom hem då jag hörde Estelle vakna min man sprang upp och hann precis hjälpa henne spy på golvet.. 
Så nu var det hennes tur eller? Men det var en gång även där och hon sov gott hela natten och har ätit både frukost och lunch nu och mår prima. Så detta är skumt, jag hoppas jag slipper spy för jag har inga magmuskler att ta i med. Ingen av oss mår dåligt än iallafall. Och hoppas att vi får ha hälsan i behåll framöver.

Segt är vad det är, man har liksom inte så mycket att välja på när man varken kan gå ut och leka eller ha någon kompis eller gå till förskolan. Men pusslat,lekt och spelat,samt flera filmer har det blivit även massa böcker har lästs. Det är mysigt det med,  och jag är glad att ha min man hemma några dagar när det är så här tråkigt med två små glada men halv låga sjuklingar.

Idag har jag och Estelle pysslat med prinsessor.

 
Det var faktiskt jätte roligt, det är som modellera som ska luft torka och så kan man göra olika prinsessor. Estelle valde dessa och nu står dom på tork. 

Imorgon ska han jobba och jag hoppas dom mår bättre då. Kanske kan vi gå ut på tomten en sväng eller gå ner till sjön och mata ankorna… Men imorgon är en annan dag, så den tar vi då!

Önskar er en skön kväll så här en ons mitt i veckan!

Kram på er / C



18 jan. 2014

Radisson blu riverton hotel

Idag skulle vi ha barnvakt och ha en natt på Radisson Blu Riverton hotell. Bara kärleken och jag, jag hämta han på jobbet redan 15.30 sen checkade vi in.


Oh my det var ett såå fint hotel, jag hade önskat både badkar och att se vattnet och det fick vi. 
Efter att vi tagit en kopp the och kaffe på rummet bytte vi om till badkläder och tog på oss tofflorna och morgonrocken som man fick där och gick upp till spa avdelningen.




Så skönt att hoppa ner i ett varmt bubbelbad och det var en enorm utsikt. Samt en tunna ute men det såg så kallt ut, det blåste jätte mycket så det kändes inte aktuellt. 

Vi gjorde oss sen klar för att äta middag nere i restaurangen. Den heter Cuckoo´s nest och vann pris 2013 för god mat. Och det får man verkligen ge dom en eloge för, såå gott.
 Det rekommenderar jag starkt, ett mysigt varmt ställe, med vänlig och duktig personal som var uppmärksammad på det mesta.

Sen var vi mätta och glada och väldig trötta efter varmt bad och mat, så vi la oss i sängarna och vände tv mot oss och kolla på "på spåret" efter det skulle jag kolla Skavlan och det var knappt jag orka mig hålla mig vaken. Vaknade sen vid midnatt av att min man skulle lägga sig. Han snarkar nåt så fruktansvärt mycket så jag KAN inte sova då. Satte in öronproppar men de hjälpte inte och sen satte jag på ljudboken på hög volym, men icke. Sen tv men det fanns inget att se så jag låg och försökt somna om, bebisen sparka som bara den och jag är så täppt i näsan har verkligen blivit dunder förkyld, så jag hade svårt andas när den trycker på och förkylningen. Nä, nu låter det som jag gnäller kanske. Det var inte meningen… men sov dåligt gjorde jag och det är synd att vi inte kan sova ihop. Men det måste ske en förändring helt klart!!

Vaknade gjorde vi 8.30 låg och drog oss och kolla tv4 morgon . mysigt. Solen sken över Göteborg och vi gjorde oss klara för frukost buffén 

Den var så god som jag hade hoppats på, jätte mumsiga varma rätter, och sen sitter man och äter bara för att de är gott, fast man är mätt för länge sen. Hos mig tar det stopp rätt fort nu, men jag åt ändå bara därför.

En underbar, välbehövlig mini helg. Vi drog till Ikea sen och handla handdukar till skötbordet och en bänk till Matteos rum.

Hem och hämta Matteo som inte ville gå hem, beställde mat för vi var hungriga och farfar kom med Estelle.

Hon var lite hängig och jätte varm hon hade 38 grader och vi bytte om till nattkläder på dom. Jag hade köpt shrek 3 som vi hela familjen satt och kolla på, till tänd brasa och levande ljust, så mysit. 
Förkylda som vi är skicka jag iväg min man att köpa nässpray och hör att det låter nåt från övervåningen. Säger till Estelle som inte kunde somna att det är nog Matteo som drömmer vänta här: Går upp och hör hur ledsen han är, jag är precis på väg att slänga mig i våra dubbelsäng mot honom då jag känner den frätande doften och ryggar bakåt och tänder lampan, hela han och sängen är nerspyd. Där sitter han helt ner kräkt ända upp till håret och skakar och blundar. Oh, jag hämtar handdukar snabbt och tar han i min famn, Estelle springer och hämtar mer handdukar och ja här hur hon springer ner när hon hör att min man kommer i dörren. Han är snabbt  på plats och hjälper mig. Jag får ta Matteo till duschen och tvätta honom och ta schampo i hela håret, han skriker och fryser. Sen somnar han så fort jag tar han i famnen i en tjock handduk. Min man bäddar om och jag lägger mig med honom, han fryser och jag ber en bön om att han inte ska ha fått vinter kräksjukan den skulle liksom inte passa in just nu……

Vilken kväll och jag är glad åt att dom blev sjuka nu och inte i går så våra föräldrar hade behövt ta detta.

Tack att ni var barnvakt!

Nu ska vi landa lite och tvätta allt som går att tvätta i sängen.

KRAM OCH TREVLIG HELG

16 jan. 2014

16 Januari

Tyckte min man kunde få vara ledig idag på hans födelsedag, så jag tog inskolningen.Först var vi uppe och sjöng för hononm "Happy birthday" väljer Estelle alltid. Hon hade oxå valt kort,papper och snöre till inslagningen av paketet.Som ni ser väldigt tjejigt och rosa men det är viktigt det är snyggt.
 Det gick jätte bra att skola in,jag var med till maten sen drog jag och det var inga problem.










Hämta min kärlek och så drog vi på rean, han hade fått presentkort på en klädbutik och hitta jätte fina t-shirts samt en sweatshirt.
Jag handla lite jag saker jag glömt till kvällens kalas och sen hämta jag trollungarna.

Min man hade önskat sig smörgåstårta, jag tyckte dom var både dyra och inte så goda röror i heller. Leverpastej och tonfisk är inte vår grej. Så jag gav mig på att pröva göra en egen. Det var faktiskt väldigt enkelt. Gjorde en jätte röra på grädde som är rätt lös vispad och sen hade jag in majonäs och cream fresh.
Gjorde en röra på räkor och gräslök från våran trädgård. Sen gjorde jag en med hackad skinka och avrunnen frukt coctail och så  "röran" så gjorde jag tre olika lager med bröd av landgångar.
Dekorerade den med skinka,ost,räkor och exotisk frukt.


Gjorde den dagen innan och plasta in den, och dekorerade den idag. Den vart uppskattad och den var saftig, så jag är nöjd och de är inte sista gången jag gör en egen smörgåstårta!

Till efterrätt bjöd jag på Pavlova som var en önskan med från min man men färska hallon och björnbär. Hade satt in själva tårtan i skafferiet på golvet och vips hade Matteo vält den så den gick sönder. Jag blev arg på honom fast de såklart inte var meningen. Men detta kalas hade jag inte bakat något mer, inga bullar eller kakor. Så de kändes surt, men det gick bra. Sen blandar jag
grädde med turkiskyoghurt och lite lemon curd och slänger bara ihop allt. Super enkelt och det var just enkla jag var ute efter.


Släkten hade vi här på kvällen och det var high life som vanligt när alla är med. Mysigt, gott och soft helt enkelt. Massa trötta barn och ungdomar med för den delen, syrran´s familj har varit i USA och de har liksom blivit lite omvänt med dygnsrytmen.






Somnade gott gjorde dom små liven direkt och jag om kärleken satte oss ner i soffan och diskutera bilköp samt fick jag fot och ben massage med en god cream som svalkar gott. 

Imorgon ska vi vara barnfria och ta in på hotell. Ska bli så mysigt, det var min present till honom. Så jag hämtar han på jobbet redan halv fyra så checkar vi in och och ev går ner i spa´t och badar i poolerna lite och käkar sen väl gott nånstans och gör vad vi vill helt enkelt.
Jag vann en natt på Radisson blu riverside hotell. Så det är den jag utnyttjar nu fast jag uppgraderade  lite. Tror vi får en skön och mysig helg.

Nu är jag så trött och ska lägga mig!

Tack kära släkt som kom idag och uppvaktade min kära make!

Kram på er / C

14 jan. 2014

Inskolning

Vi vaknade lite väl sent alla i familjen idag, åtta när båda ska till förskolan och vi inte hade förberett något. Vi fick stressa lite och sen körde jag dom till dagis. Inskolningen börja för Matteo idag och det verkade inte vara några problem med att "Pappa" skulle sköta den biten idag. 

Jag hade sovit dåligt och är så täppt i näsan hela tiden så jag tänkte vila lite, samt skulle jag hämta syster yster med familj på Landvetter.

Nu är jag i det där skedet då man är så svullen och samlar massa vatten, ständigt täppt i näsan och använder alldeles för mycket nässpray fast man inte ska.  Men om inte så kan man inte sova.
Man har fingrar som prinskorvar och orkar knappt plocka upp nåt från golvet längre. Men tänk att snart är den här!

Jag har fått tid för ett UL i Borås där dom ska se om moderkakan har flyttat upp sig. Tankarna på förlossning kommer och går. Man drömmer mycket och ganska ofta mardrömmar, man är varm och svettig på nätterna fast att jag har stängt av värmen i sovrummet till min mans stora fasa. Men han sover så sällan där nu när han snarkar och jag är så lättväckt.

Hämtar sen syrran från USA dom hade shoppat loss och kom med massa packning. Bruna och med nygjorda naglar och  så fräscha att man kände sig blek,tjock och ful där man stod i vänthallen. Men roligt att dom är hemma igen och  de verkar har haft en underbara resa, jag blir sugen själv på att åka tillbaka till Florida. Vi kollar lite priser och resor faktiskt när jag kommer hem, skulle vara så roligt att åka dit med barnen till Disney land mm. USA är verkligen ett drömland!

Det hade gått bra för Matteo idag tyckte min man och även fröknarna. Han var mest intresserad av Pippi dockan och Herr Nilsson, samt att dom har "Astrid Lindgren tema och just då Pippi" gjorde ju att det fanns mycket "pippi" att kolla på. Åt 2 skedar gjorde han så han var hungrig när han kom hem. På vilan hade hade han inte somnat, men  jag kan säga att han somnade snabbt här i kväll, lilla parveln. Det var nog mycket intryck för honom idag.

Jag är glad och tacksam att allt gått så bra, och jag tycker att det känns bra att han nu får börja 15 timmar i v. Det kan blir långtråkigt för honom att gå här med mig och en lite bebis. Så jag tror han blir tillfredställd där några timmar i v. Läste en artikel igår med en forskar vid namn Bowlby Ainswroth där han säger att låt små barn vara hemma länge.Han anser att den tidigt trygga anknytningen lägger grunden  inom barnet av trygghet och god självkänsla som bärs livet ut. Ska länka till den här så du kan läsa.http://www.bt.se/debatt/lat-sma-barn-fa-vara-hemma-langre(4105287).gm#disqus_thread

Så det var en intressant läsning och jag är glad åt att jag har varit hemma med honom tills han blivit tre han fyller nu i feb. Han är trygg och det har varit väldigt härligt att ha både honom och Estelle hemma med mig dom här åren. Nu får vi en ny liten familjemedlem så jag kommer vara hemma några år till, men har tänkt hoppa in och jobba när det går och passar.
Sen tror jag det dröjer innan jag jobbar heltid igen, för jag är emot att att ha dom långa dagar på förskolan/ Fritids. Men det är min personliga åsikt och du får ha din!

Kram o god natt

12 jan. 2014

ORK ett nytt ord med innebörd

Börjar dagen med god frukost och sen tappar jag upp ett varmt bad, det snöar utan för det lilla badrumsfönstret som jag ser därifrån jag ligger. Både mitt nya badskum och lavendels salt ligger i och det doftar såå gott. Lyssnar på ljudbok samtidigt och lägger in en god hårinpackning medan jag ligger i mitt underbara skumbad.

Hör hur dom spelar spel och leker i Estelle rum vägg i vägg, världens längsta torn bygger dom ända upp till taket och vill visa mig när jag kommer ut.

Matteo har haft feber i natt och jag har sovit extremt dåligt var uppe mellan halv ett och tre. Min man snarkar så högt från rummet bredvid att jag undrar hur vi ska göra i framtiden med sovrutinerna…

Läser en sån bra artikel i Expressen som jag tycker var läsvärd och tänkvärd om inte annat i våra tider.

" Det finns en kvinna som heter Kristina och hon är 66år och en av de absolut klokaste och kärleksfulla människor jag känner.

Ja, är förstås partisk. Hon är min svärmor, rollen som för evigt förkniooas med elaka bessivissertanter och som lägger långa näsor i blöt överallt. Min svärmor är antitesen av nidbilden. Hon har världens finaste näsa, mjuk och  liten. Precis som resten av henne och jag är oändligt tacksam. För att just jag fick henne som svärmor.

Kristina har jobbat som lärare hela sitt liv. Är otroligt uppskattad.Har fostrat generationer av barn i Sunne och brinner för att lära.

När jag och min man Lars gifte oss för snart tio år sen, höll Kristina ett tal som jag ska dela med med er. Hennes ord passar,tycker jag, i början på ett nytt år, när man funderar på hur man egentligen vill leva sitt liv. Hon ville ge oss ett enda råd, om vad man behöver för att ta hand om varandra i ett förhållande. Hennes råd var enkelt, sammanfattat i ett ord ORK.
O för omtanke oxå i dom små detaljerna.Hon pratade om hur hennes älskade make alltid sätter på kaffekannan varje morgon, eftersom han vaknar tidigare än henne och vet hur hon uppskattar kaffedoften när hon vaknar. Hon berättade hur glad hon blir för det. Varje morgon.
R för respekt. Att grunden för varje förhållande är att respektera varandra. Alltid.Inte ljuga. Vara förstående för varandras svagheter och styrkor.
Och det viktigaste, sa hon och tittade nog på oss alla bröllopsgäster. K.
K för kommunikation. Utan kommunikation dör ett förhållande.
Prata med varandra. Berätta hur ni känner. Varje dag.Det är en gåva att få dela besvikelser och lycka med den man älskar mest. Såklart att prata om även när det känns jobbigt,när man är ledsen, arg och besviken.Kommunikation är livsnerven i varje förhållande sa Kristina.

Jag försöker leva efter dem så gott jag förmår.Varje dag sen för snart tio år sendan. För några veckor sen fick vi ett samtal vi inte ville ha: Att min svärmor,barnens farmor blivit mycket sämre. Hela familjen packade in sig i bilen. Några timmar senare stod vi där :Dottern i lucia nattlinne och sonen i tomtemössa och vi sjön: nu tändas tusen juleljus för världens bästa Kristina., till pipen av de livsuppehållande maskinerna på intensivårdsavdelningenen 
 på Karlstad sjukhus. Kristina vaknade till och tittar upp - Åh va fint ni sjunger!
Full av kärlek. Av omtanke,respekt och kommunikation. Till och med då.
Det blir en konstig julhelg.Där vi vakade och hoppades.Men tillslut orkade inte världens bästa Kristina kämpa mer mot sjukdomen. Den 27dec, när familjen är samlad runt hennes bädd, tog hon sitt sista andetag.Och världen blev en lärare och inspiratör fattigare.
Tack Kristina för all ork du gett mig och alla andra.
Och ett tips till alla som fortfarande letar nyårslöften eller ny livstil. Skit i 5-2.Prova Kristinas ORK- metod istället.Jag lovar den gör gott inifrån och ut varje dag, hela livet!!!

Skriet av Frida Boisen"

Den sa ganska mycket och var ett fantastiskt ord som jag verkligen vill ta till mig och leva efter!

Ta hand om dig och de dina, stor kram / C

11 jan. 2014

Loppis Loppis Loppis

Idag skulle jag ut på en loppis runda tänkte jag och jag var tydligen inte den enda som tänkte det….
 Fy, det var för mycket folk och super långa köer. Jag blev bara stressad och svettig och åkte där ifrån. Skulle svänga in i på mitt favvo ställe men det var stängt. Så jag hämta upp kusin Elivn på vägen istället och gjorde min dotter glad.


Dom lekte inne först och försökte samsas om att leka rolllekar och med bilar på bilbanan ;) sen käka vi lunch och sen fick dom gå ut och leka i sandlådan. Tänk att det är så roligt med vatten säger min man, ja de kom man ju själv i håg att gegga är roligast. Så dom får vatten av oss och härjar runt ute. Sen kommer dom in och då tar vi fram målarböcker och pennor.

 Jag är seg idag och vi har inget på agendan så det är lite småfix man alltid grejar med. Men sen letar vi bli ihop och snackar i soffan, skönt! Matteo är feberfri men det rinner ur näsan och ögonen. Ingen infektion är det för det är inte varigt eller rött bara tårkanalerna som rinner. Stackarn han är lite hes och man märker att han inte har samma matlust eller ork som vanligt.

Jag hyr film och hämtar Mc´ mat till kvällen och det är så gott tycker vi alla och smaskar framför barnkanalen.

En tidig kväll blir det för barnen och mig känns det som!

T r e v l i g    H e l g

Kram/ C

10 jan. 2014

Fredags bestyr

I natt var det som jag låg vid ett varmt element. När jag skulle upp på toa kände jag att Matteo var som en kamin. De förklarade ju tidigt sänggående igår.
Vi går upp vid halv nio och då ser jag hans rosiga kinder, näsa och ögon som rinner. 39 graders feber och jag som tänkte gå till biblan på sagostund….

Vi tar en lung soft morgon. Vi har haft slut på välling flera dagar och han har liksom accepterat det nu. Men idag kändes det taskigt för han är lite hes med och vill ha välling. Hade nog varit gott med att dricka nåt varmt. 

Vi röjer uppe i badrummet och gör plats för skötbordet och jag lägger blöjor och salvor mm i snygga boxar från www.balders.nu
grå prickiga är dom så det matchar mitt nya skötbords underlägg.


Vi möblerar även om i sovrummet så bebis sängen ska få plats. Mer orkar jag inte, Estelle är rastlös som vanligt och vill ha kompis, jag säger att det orkar jag inte idag och din bror är sjuk. Men det spelar ingen roll hon ringer farmor och får komma dit en stund. Kusinerna skulle komma med så det var ju kul!

Jag och Matteo somnar en stund, välbehövligt och hoppas jag kan vara vaken ikväll och ha det lite mysigt med min kärlek istället för att somnar i soffan varje kväll.

Vi gör goda fiberhusk plättar till kvällsmat och vi vuxna gör egen pizza. Sen har han hyrt film och den var bra Invasion sen kollar vi på Liza som är gäst hos Niklas Strömstedt.

Nu är jag trött, sen vet man aldrig hur nätterna blir med sjuka barn. Jag hoppas han piggar på sig!

Kram kram / C

9 jan. 2014

Förberdelser

I dag har jag tvätta barnkläder, jag är en riktig sparare kan jag tycka själv. Men när jag nu gick igenom sakerna så insåg jag att det inte var så mycket som det såg ut. Massa tjej grejer och lite killiga saker. Mest gamla fina klänningar och skor och söta bodys och strumpbyxor. Den här lilla tröjan hade min man när han var liten och nu 40 år senare ska den användas igen på en liten….

Trots att det bara gått lite mer än fyra år sen så känns vissa saker jätte ful och omoderna. Insåg oxå att storlek 50 är verkligen litet, det är så gulligt om dom har kläder på BB tycker jag inte dom man får låna där som är urtvättade och benvita.



Nu har jag gjort två högar en tjej hög och en kill hög. Kokat nappar och flaska, och tagit fram en overall samt små tossor.


Fick ju den fina skinn skötväskan i julklapp. Jätte glad för den och nu är den nästan färdigpackad.


Var på sjukhuset i Borås idag med på förlossningssamtal. Det gick jätte bra, hon var grymt trevlig och vi kom bra överens. Jag vill ju ha snitt och det var inga problem. Dom måste ju berätta vilka komplikationer det kan bli, och det är ju helt rätt. Det jag inte visste var att om moderkakan ligger i framvägg ( vilket jag har) så måste dom kanske gå igenom den och då kan det uppstå en större blödning. Så jag ska fundera men de lutar ju åt snitt det är ju min positiva, trevliga förlossning.

Gjorde goda köttfärsbiffar sen, jag hade slut på lammfärsen annars är det grymt gott till biffar. Riktig husmanskost är så gott, fast jag vet att man ska äta mer vegetariskt så är det så gott med kött jag kommer aldrig sluta äta det… tror jag! Har fått lite dille på ärtskott med, det är så gott på mackan, till maten eller bara äta. 

Jag hann lägga en väldigt trött liten kille redan vid sju, sa han att han ville sova. Estelle satt uppe med oss en stund i soffan och sen när hon gick upp tog det inte många min innan jag sov. Min man fixa i köket och skramla så jag vakna till, jag tycker det är så trist att jag är så slut och trött på kvällarna. Men nu fick jag hålla mig vaken lite, vi brukar leta bil på kvällarna….

Ny dag nya möjligheter i morgon!

Kram och sov gott ni där ute

Uppe med tuppen

Hade en soft dag igår efter en lång jobb helg. Har inte orkat skriva här och min kära vän sms och ringer och undrar om jag ligger inne och föder, hon är för söt!

Nä, sanna mina ord det gör hon inte tyvärr höll ja på säga, för det hade varit skönt få ut denna lilla nu. 

Är vaken varje natt eller ska jag säga morgon vid 04 då den verkar ha nån slags fotbollsövning i magen. Det är trångt där inne så det "känns" verkligen när den vänder sig. Så nu sitter jag här med en macka och ett glas mjölk. Jag har dille på mjölk när jag är gravid. Dricker massor!
Chattat med min syrras son och syrran dom är i USA och där är klockan sen kväll. Så det är ju lite trevligt ändå.

Familjen sussar gott och jag känner att jag kommer vara trött idag med,om jag inte somnar om. Men ja har min man hemma lite titt som tätt så det är inga problem att ta en tupplur vilket jag gör nästan varje dag. Men nu när vardagen ska börja med dagis och tider att passa så kan man inte ligga o sova till 8.30…utan upp och hoppa och fixa och dona. Skönt att jag har min kärlek hemma nästan varje dag just nu. Då han är en stor hjälp och fixar och grejar och tar barnen så jag får vila.

Var i Göteborg en sväng med Estelle och svärmor i tis, riktigt trevligt vi shoppa lite. Svärmor handla en fin lampa och lite nya vår saker. Jag handla en fint skötbordsunderlägg … kan man säga så? Ska visa sen på bild. Jätte nöjd!

Har även börjat gå igenom kläder ett killplagg och ett tjejplagg som ska med till BB och köpt små blöjor och mjölkersättning. Hjälp va med "skit" de verkar vara i mjölkersättningen om man inte läser noga. Potatis stärkelse, citronsyra och malt? Jag valde en ekologisk och dyr men det var inte några konstigheter i vad jag kunde läsa mig till.

Nä, nu är jag trött och hoppas kunna slumra lite innan det är dags att gå upp och förbereda frukost och iväg till förskolan…
Senare idag ska jag på samtal till förlossningen och kvinnokliniken så får vi se vad dom säger….

Önskar er en go dag!

Kram/ C 

4 jan. 2014

Ekologiskt läs detta

8 sätt att döda myter om ekologiskt | Naturskyddsföreningen

Nu hoppas jag att du läst detta, oavsett om man är för eller emot ekologiskt. Det har pratats och diskuterats rätt mycket om vad vi äter och vad som är i maten. I julas så diskuterade jag och min syrra och svägerska just om detta, vad vi inte längre köpte och åt tex för att de är så besprutat. Det är sorgligt att de måste vara så här. Men jag tror vi kan förändra inte minst för våra barns framtid. Detta halv fabrikat och att man inte orkar "göra" mat eller vad är det som gör att vi handlar så mycket som man slipper göra och tillsätta själv? Pulver och tillsatser och halv fabrikat för snabbt ska det tydligen gå. När ja gör mat hjälper oftast barnen till och det kommer helt från deras håll att dom tar en stol och vill röra, hälla i eller se på.

Synd att de måste vara så på massa produkter som frukt och grön tex. Varför man inte köper korv eller kött som är jätte billigt. För vi har inte ätit så dåligt som nu känns det som…  Vi har bestämt i vår familj att sluta med läsk på helgen, jag ska erkänna att ja riktigt sitter fast i att vilja ha cola zero eller Pepsi max på fre kvällen. Jag kan nu fast de bara gått några dagar in i jan vara sugen på det… helt sjukt!
Jag vill ju inte ge barnen det heller för det innehåller inget bra, och vi har ju alla läst om de dödfall av red bull som man inte undgått i media. De inehåller arspatan precis som cola. Så det är bara sluta och dra ner. Att vi vuxna inte heller ska äta godis mer än ev på lör är en annan sak vi ska försöka hålla. Sen nu när vi snart utökar familjen behöver jag komma igång med matsedel och stor kok och långkok. Det finns massa bra och god mat som inte tar en evighet eller förmögenhet att göra. Igår gjorde jag grön ärtpesto till pastan och lite knaper stekt bacon till, det var såå gott.

Reéne Voltair har gjort massa bra kokböcker om god bra mat för familjen som inte består av massa kött tex, jag vet att många har svårt att tänka om där. Men det har min man fått lära sig fast att han är en av dom som har svårt just för detta, men att de kan var gott ändå.

Vet att allt inte kommer förändras för att du läser och tycker som mig att det ska vara bra och hälsosamt och bra för våra kroppar och våra barns kroppar, med vad vi stoppar i oss. Jag håller med om att man kan bli förvirrad för det känns som man får cancer av allt ibland. Men så är givetvis inte fallet. Men med fakta och ny inställning så går de mesta tror jag ändå!

Lycka till och ha en go kväll! Kram/ C

3 jan. 2014

Dagarna rullar på

Skönt att ha några slappar dagar ihop, jag och Matteo har varit i stan läs "Göteborg" där vi strosa omkring lite och käka lunch och bara va,jätte mysigt han är så go och mysig att ha med. En lydig och duktig kille som gick och gick tills han inte orka mer. Då satte han sig på golvet i butikerna och satt där tills jag tittat klart. Ennu en gång så köpte jag inget mer än en söt pyjamas till bebisen och en födelsedags present till Matteo. 

Vi titta på lampor jag vill ha en ny kökslampa tror jag….

 Det var trist regnigt väder som vanligt, så vi gick mycket i femman huset och så lite ute med, när vi kom till vattnet var det nåt konstigt där i tycket Matteo 
 Han vågade inte gå så när när det var en stor hand som lyste som stack upp ;) Snyggt var det inte heller. Sen åkte vi hemåt efter några timmar här. Han somnade gott i bilen och jag drog på hög musik och njöt.

 Estelle hade varit på Lekplayset med farfar och kusin Elvin och sen kom dom hit och lekte en stund. Så trött hon ska va tänkte jag vid läggning, men icke hon somnade nästan 21.30 suck!



Sen idag var det långsamt efter frukosten som Estelle utrycker det, vi ringde till Alice men ingen svarade, vi spela lite spel och gjorde middag. Sen skulle jag ut på lite ärenden och då kom vi på att kusin Elvin kanske var hemma, hon ville gärna ringa dit. Så ja skjutsade bort henne ett par timmar så dom fick leka. Det blev hon så glad för!

Sen somnade jag till bolibompa vilket kändes alldeles för tidigt, jag är så slut på kvällarna. Hoppas verkligen jag klarar mitt 14 timmars  pass på sön… 

Ja är trött på vara gravid nu, svullen och otymplig och trött det är segt nu. Men snart är det över och då är det värt alla ändå så är det ju.

Nu blir det slapp i soffan och som vanligt somnar jag nog utan att jag märker det.

Njut av kvällen kram kram 

1 jan. 2014

1 januari

Sovmorgon till 9.45 oh man tackar!!!!

Frukost i soffan med bästa familjen, det är ju nyårsdagen och då är det väl okej att slappa om nåt när alla är sega och trötta.

Mina föräldrar kom förbi och sa gott nytt år och lämnade tillbaka en madrass som dom lånat. De skulle fortsätta ut till Hälsö och ha det lite gott.
Vi klädde oss efter sen och lång frulle för att ta en cykel tur. Estelle vill ha ett mål och hälsa på någon, den enda jag kom på var farmor och farfar så det fick bli så.

Super duktig var hon, men trött när vi kom fram och inte nog med det, det var rätt kyligt. Men dom var inte hemma, utan ute och gick så min man cykla och mötte dom och fick nyckel så vi kunde gå in och värma oss. När man cyklar rör man ju på sig hela tiden, men Matteo satt bakom mig på cykelstolen och frös….

Där inne fick vi fika och macka, han sleva i sig två mackor direkt. klockan gick och var redan över tre när vi cykla hem igen, man gick upp så sent så man missa liksom tiden...


Kallt o rått var det ute idag, men skönt jag är extremt varm och har sänkt värmen här hemma så min man går och huttrar.
Så det var gott komma in efter cykelturen, jag njuter av att Julen är utslängd och jag fick så vacker bukett av min svärmor igår med tulpaner. Nu vill man gå mot ljusare tider.

Viss saknar jag julstjärnorna och det vackra med det, men nä det är skönt att det är över jag har tagit in det såå tidigt att nu ville jag ha ut det.
Julen varar inte ända in i påsken här,inte ens till tjugonde knut.
Vi äter goda rester av skaljdjur, med tillbehör och det är såå gott nu halv fem när man bara ätit frukost och sen en fika på hela dagen.
Barnen är extrem snälla MEN trötta. Vi med alla vi ligger och tittar på 102 dalmatiner som går som matiné.
Underbara dag får jag säga!

Blir en tidig kväll för oss alla känns det som.


Kram och ha en skööön kväll