30 nov. 2011

Sjuk

Jag har åkt på en förkylning,med halsont,huvudvärk och feber hade jag igår, så kraften liksom rann ur... med två små så orkar man inte så mycket, minsta lilla ansträngning blir man svettig av. 

Men igår kom min kära svärmor och hämtade Estelle, hon kräver ju liksom lite mer av en, och hon är inte intresserad av att "sova eller vila" som mamma vill. Vilket är förståeligt! 

Så jag vilade lite med lilleman och tog de lugnt igår. Jag kan bara bli så stressad av att ja måste göra massa saker, min man är mycket bättre på att ta de lugnt än mig. Men de är ju kroppens sätt att säga att de är nåt som inte är bra, så man får inte va dum.

Somnade rätt tidigt och sov gott fram till 8 idag, min lilla gosiga Matteo är så snäll och ligger o pillar med nappar och fötter. De har dom varit så otroliga med båda två, inget gnäll eller skrik utan dom ligger snällt o tyst tills man vaknar, de är uppskattat! Så idag ringde min kära mor och fråga om hon skulle komma hit och ta Matteo så jag fick vila, oh gärna. Så jag somnade gott i soffan, jag har lite saker ute på Blocket så de ringde en kvinna några ggr o kom hit o köpte ett brick bord från "Malin Westling" så man ville ju bli av med de, samtidigt så behövde jag få vila. Men de blev sålt allafall och hon tyckte jag var så trevlig på rösten och när hon träffa mig sen så hon erbjöd mig jobb. De var ju gulligt och snällt sagt, kände mig som ett ras där jag stod i myskläder och en ful tofs i håret. Men de var nåt om ledarskap och Alovera. 

Sen kom min underbara man hem och tog Matteo och la sig med honom. Han har varit på kurs hela dagen och ska jobba natten, vet inte hur dom tänkte när dom la de så.... typiskt karlar. Så hoppas de inte blåser och regnar som de gjort så hemskt den sista tiden. Man har liksom inte den där riktiga julkänslan än, jo inne men inte ute. Jag har inte fått upp kransarna ute på dörren än tex. Inte gjort nåt juligt ute än. Men jag drar mig för de när de är sånt här väder.

Ska jobba på fredag med, så jag hoppas verkligen jag blir frisk.För min syster ska på Idol finalen med sin familj, och de ser dom verkligen framemot.

Nä, nu blir de en kopp varmt the och liggläge.

Ha en så mysig kväll ni kan - kram

28 nov. 2011

Inte bra...

Oh vilken natt, dels har jag sovit dåligt för att Matteo snörvlar och vänder sig och tappar nappen, jag ni vet hur de är.... så har jag själv blivit förkyld och ont i halsen som bara den, huvudvärk på de. Ja, jag är inte sjuk ofta så vi får se hur detta går med två små. Får nog lägga mig med dom och sova lite, för jag tror på sova som bästa medicin. De är ju ändå kroppens sätt att säga till en att lugna sig och vila när man blir sjuk. 

Så jag som hade tänkt gå på öppna förskolan idag i Svenska kyrkan, men de orkar jag inte. Sen vill jag inte smitta nån såklart! Men min dotter behöver lite stimulering och de är skönt att få komma ut mer än en gång i vecka på nåt. Vi har gjort så här att varje dag efter frukost så är de lite film titt och då äter jag frukost o plockar undan, sen sover Matteo oftast ute. Då vet Estelle att de är hennes och min tid. Så då ritar vi eller bakar, eller leker med lera, vi har oxå  klistra foton och även gjort änglar på ljus. Så de är liksom våra egna tid hon och jag. De va så komiskt för häromdagen var jag tvungen att börja kolla på julkort så jag tog datorn och, men se de gick inte hon gick fram till mig och sa " stäng ner den där" de lät så roligt. Självklart gjorde jag de och vi lekte, med hennes kök och fikade med dockorna i låsas världen!!!

 Så idag är vi inte bra, vi får ta de lugnt och hoppas vi blir friska snart!

Tur de finns film en sån här dag, Pippi långstump tex. Tänk om de hade funnits när man själv växte upp, då gick man upp för att titta på "Go morgon Sverige" för att få se 5 min av Hacke hackspett eller nåt.Lilla sportspegeln visade oxå Tom & Jerry några min och de var liksom de som bjöds. Vilket utbud de finns idag, nästa för mycket o andra sidan. Nu har vi många barnkanaler med Cartoon osv men jag tycker de bara är skräp på dom kanalerna faktiskt.

Nä, nu ska jag koka the och ta en halstablett, lägga mig under täcket o mysa med barnen i soffan, kanske kan man slumra till lite när Matteo somnat...

Kram

27 nov. 2011

Advent!!!!!

 Idag var Matteo riktigt dålig, de rann ur båda ögonen, han var varm och jätte snorig,så vi hoppa att gå på Gudstjänsten idag. De var riktigt mysigt att va hemma och ha advent med familjen. Är så tacksam och stolt över min familj.


På kvällen var de julmusikal som min systers son Alfons är med i, de vill vi såklart inte missa. Så jag och Estelle åker dit med min svägerska Lina. Jätte mycket folk, träffa goa Pernilla och massa andra trevliga människor.


De var en riktigt rolig julshow med många skratt och julsånger.
De viktigaste som är själva budskapet om varför vi firar jul, kom fram tydligt i denna vackra  livs levande krubba med de lilla Jesu barnet.Och bräkande får....

De var en trött dotter jag hade med mig hem, hon va kanske lite för liten tror jag för att uppskatta detta. Men nästa år är de nog roligare. Väl hemma i denna regn/storm hade min man börjat lägga golvet i källaren. Vi hade kvar från förra huset några 10x10 plattor vita. Så nu lägger vi ut dom nere i vårat pysselrum som vi håller på att göra.Ska bli underbart när de  är klart!



När nu barnen sover känner jag att jag själv har nåt i kroppen, känner mig otroligt trött och början till förkylning, lite lite ont i halsen med. Så med en man som lägger golv la jag mig i soffan men hjälp jag minns inget mer än att jag vaknade vid midnatt och tv var på och min man jobbade fortfarande där nere, bara krypa till kojs nu.

Hoppas ni haft en lika skön och mysig advent som mig!

Ha en skön och rolig vecka nu - kram

26 nov. 2011

Matteo 9 månader

Min underbara son Matteo är idag exakt 9 månader.... vart tar tiden vägen, jag undrar verkligen det. Jag var nyss gravid och fick honom, men de var verkligen 9 månader sen, ni långa månader. Min Estelle gick nu om två veckor men denna lilla man han börjar nog krypa denna vecka som kommer, han e så nära och på gång. Min älskade, underbara, ljuvliga fantastiska lilla sötnos. Mamma älskar dig så grymt mycket.


Idag hade min kära mor honom och min syster dotter har min Estelle för  vi har lånat släp och ska hämta en rokoko grupp som vi ska köpa, super fin ska ta kort o lägga ut sen, Mina ögon går i kors, intensiv dag. Hem då skulle vi natt barnen och sen skulle vi äta nåt och möblera och flyttar runt ni vet de tar mer tid än man tror och vill. 

Så ni får ha en go lördag kväll, imorgon är de advent och ta de lungt, njut och ha de riktigt bra.


Kram på er

25 nov. 2011

Skyltning

 De blev lite jobb för mig idag några timmar. Sen skulle syrran och jag skylta om. För de är ju 1:a advent på söndag,helt otroligt man har liksom inte riktigt känslan i detta regn rusk.





Min kära man har ju jobbat natt, jag gillar inte när han gör de och han själv säger att han tycker att de är slitit och han är för gammal för att skifta så dag och natt. Så kan ju jag med känna, jag har ju jobbat natt med, nu är de ju ett tag sen eftersom jag varit hemma med barnen ett tag, men jag tycker de är smart att jobba natt när man vill va hemma med barn. Då får man ju mer tid liksom... ja, ja nu till denna fantastiska skyltning som jag är väldigt nöjd med och vi fick ihop de bra ändå!




Nåt för julkalendrar och nåt för mamma och nåt för barnen för de är väl dom som är viktigast?! Mamman och barnen ;)







Julen närmar sig, och jag ska i veckan som kommer hoppas få till lite julgodis och nån god kaka. Men de blir inte alltid som man tänker sig så vi får se.


Nu ska ju alla stjärnor och stakar och mysiga julgrupper göras först! De är en mysig tid ändå, jag gillar julen på alla sätt. Och Estelle kommer få en mysig och rolig jul för detta år är hon så mer med. Hon säger redan nu att man kan önska sig av Tomten och få paket, så nog snappar hon upp, jag filmar o tar alldeles för lite kort på mina juveler. Tiden går så fort och de kommer så mycket ur denna lilla goa barnmun. Igår sa hon så här: " mamma jag säga dig en sak, att på vår gata i stan där bor en fru och hon har inga barn och de tycker hon är skönt" för så säger ju Stina i Skrållan filmerna. Så jag skratta så när hon säger så, lilla gullunge. 




Nä, de var dagens check, nu väntar sägnen och en lite söt Matteo att ligga bredvid.


GOD NATT






24 nov. 2011

Att tänka på

Visa ord att tänka på!

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma. Ett barn som får stryk lär sig att slåss. Ett barn som hånas lär sig blyghet. Ett barn som utsätt för ironi får dåligt självförtroende. Ett barn som uppmuntras lär sig förtroende. Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod. Ett barn som med beröm lär sig uppskattas. Ett barn som känner vänskap lär sig vänlighet. Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro. Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig känna kärlek!!


Har jobbat till sent ikväll med skyltningen i butiken... orkar inte lägga upp bild men ska göra de imorgon. Nu ska jag försöka sova, min man jobbar natt... dvs jag sover så dåligt vaknade 01.30 av att Estelle gallskrek, fick gå upp o hämta henne till min säng där redan lilleman ligger. Så trängs man och har jag vaknat har jag sååååååå svårt att somna om. SÅ jag somnade vid 05.00 ångra att ja inte gick upp och gjorde nåt vettigt. Nu e jag jätte trött!

God natt på er!  




23 nov. 2011

Advents bak idag!

 En underbara dag,mysfrukost med hela familjen en onsdag så här mitt i veckan,de gillar jag! Sen åkte min man och Estelle och fixa lite ärenden,jag satte då en saffrans deg medan lilleman sov gott ute i vagnen. I år ska jag göra Pernilla Wahlgrens lussebullar med mandelmassa och pistage nötter. Jag är ju verkligen en "Leila" fan men som sagt man måste ju testa nåt annat nångång.... 




 Så medan degen står på jäsning, dammsuger jag lite och fixar i Matteos rum, som jag idag har flytta över hans säng mm till. Vi får väl ta en mjuk start o se om de funkar. Jag tänker att med de första barnet så fick dom liksom sova länge i vår säng,så  varför ska inte han få de?! Vi får se hur de går helt enkelt, nu har han ett eget rum alléfall där vi kan ställa hans saker åtminstone.

Jag fick sen cykla ner till tandläkaren, sist jag var där och drog ut så råka fyllningen bakom åka med, så idag skulle jag fylla i det, men de visa sig att de fortfarande var lite svullet så han ville inte fixa de idag utan vi fixa lite annat ;) så fick jag en ny tid. Han e så otroligt trevlig och rolig så de gör absolut ingenting.


 När min prinsessa står med mig i köket idag och ska baka, hon får en egen deg tar sin kavel och börjar kavla, själv brer hon på smör men hon tog socker och russin i sina bullar.. 

Så säger hon helt plötsligt "mamma vet du en sak? " Nä säger jag hon fortsätter " jo hemma på vår gata i stan" oh jag hade så gärna velat ha en videokamera just där och då. Hon älskar verkligen Tjorven filmerna och där säger ju Stina så hela tiden... min ljuva goa unge, de kommer så mycket roliga ord så på rätt ställe, ja de ska jag inte sticka under stol med att de kommer andra mindre roliga ord med, på rätt ställe de med.


 Men jag älskade denna ålder, jag säger till min man att ja vill frysa tiden ibland. Att hon ska va så här go och lite längre.
Hon är verkligen en sånt mysigt sällskap på dagarna. Samtidigt väldigt påfrestande också, hjälp vilka konflikter vi kan ha, hon är envisare än envisast.




De mysiga idag var att vi fick boxer idag, så nu har vi massa kanaler. De var glädje!! Nu till jul så har vi en del att göra men de har varit helt ok att titta på svt bara. Jag har bla följt en serie som är dansk/ Svenska som hette "bron" vet inte om ni sett den, kolla på svt play annars. Jag va helt fast efter första avsnittet.


 En mys fika hela familjen när vi hade bakat klart, Estelle ville inte ens äta sin egen bulle. Hon e rolig vill gärna ha, men när hon väl får så vill hon inte äta eller vågar inte alltid smaka.


Sen gick kvällen, tänk att varje kväll tänker jag va fort tiden gick. Jag som såg framemot några timmar då jag skulle hinna massa....
Men de är en ny dag imorgon, en ny dag med nya möjligheter!


Sov gott!!!!


KRAM
 




22 nov. 2011

Vardags lyx som hemmafru

1a advent närmar sig, så syrran och jag har idag snackat lite om julskyltningen i butiken.Alltid kul att bolla tankar och spåna idéer.  Barnen fick så söta pepparkakas dräkter av syrran idag oxå de tackar vi för!!

De blev pasta idag och en gubbe från försäkringsbolaget som kom och inspektera att man har rätt lås, brandvarnare och brandsläckare mm. De var skönt att han var här en kortis för han stank svett, se efter att han gått så låg de som en dimmig bris av svettlukt i huset.. blä

Vi tog oss sen ner till småstaden & mötte upp svägerska och kusin vitamin Elvin. De blev en mysig fika och fönster shopping. Dom har så roligt ihop Elvin och Estelle, så mysigt att se. Dom e´så goa mot varandra. Och min snälla, sötaste prins han sitter så snällt i vagnen,vilket enkelt barn ;)  just LOVE HIM!

En cykeltur hem i den kalla, höst/vintriga tisdagseftermiddagen. De är ju inte snö än men ändå ruggit kallt eller rått. Ikväll är jag bjuden till min granne på kvällsmat, super mysigt hon har bjudit några tjejgrannar, sånt gillar jag små saker i vardagen som gör de ibland långa, jobbiga dagarna till ljusstrålar!

 Glöm inte att en vanlig enkel lite sak, ett samtal, ditt leende ett besök kan göra en annan människas dag!!!




Ta hand om er och varandra!






KRAAAAM




21 nov. 2011

Förberedelse

Oh idag kändes de så nära julen... kan ha med att göra att ja tvätta mattorna och tog upp en kartong med julsaker, skulle bara visa Estelle sen va de så mysigt så vi gjorde ordning lite, bara lite de är ju inte nån som märker ;) så vi gjorde en shopping lista på lite bakgrejer och så åkte vi och handla. GLÖM INTE SAFFRAN stod de på min lapp med stora bokstäver, har ni som jag åkt och kommit hem utan? Så retligt när man ska baka. Leila hade gjort vanliga bullar med mandelmassa i och mycket saffran och så pistage nötter uppepå. De ska vi baka imorgon, min prinsessa och jag. Sen tror jag de blir lite saffrans muffins och även traditions "damsugarna " i röd marsipan. Blir lite full i skratt när ja tänker på allt bakande och godis som man "ska " göra till jul. Alltså hur mycket tänker man att man ska äta då? De är väl trevligare att få fika och äta lite fram till jul isf? Jag bakar typ bullar två gånger om året och då är de oftast till Estelles kalas en av gångerna, eller de kan ha blivit till sommaren med som en picknick grej. Men vi fikar inte mycket här hemma, fast de både är gott och trevligt. Jag är ju inte typen som kan äta massa gott för de syns. De är orättvist jag vet ;) men vissa kan ju de. De känns som jag går upp bara av att titta på dom ibland. Mina väninna berätta att när dom ska ut o fika så ska inte hon ta nåt, men då brukar hennes väninnor säga " men de hade Leila gjort" och ja när man väl är ute o fikar såklart man ska fika och ta vad man vill... 

Jag är så trött på ordet banta, dieter,du borde blabla osv. De är väl oftast så att alla vet vad o hur man ska göra, ändå är vi många som inte gör de. Men de är viktig vad man äter, och inte bara vad utan vart de kommer ifrån och vad de är för tillsatser mm. Jag har börjat dricka kalk och jag mår bättre av de, ofta har vi ett för surt Ph värde i kroppen. Så precis som djuren behöver vi de extra och jag har bara mött positiva grejer med det. Ska försöka ge barnen med, de är bara de att man ska ta de i 37 grader och helst på fastande mage och vänta 30min. De är inget problem för mig, för jag ger barnen först alltså frukost. Så jag får alltid äta lite efter så de är inga problem.


Nä, vi har lagt ut lite saker på blocket, så nu rök vårt bord och så har vi köpt ett annat på blocket. Sååå fint ska ta kort o lägga ut i morgon!!


Ha en go månda kväll allihopa!!!

20 nov. 2011

Funderingar om jul och ensamna ...

Beundrans värt är de att se ensamstående föräldrar gå på Gudstjänst med sina barn, att dom får vardagen och helgen att gå.... när jag gör nåt sånt själv med barnen,  går mina tankar alltid till dom ensamma föräldrarna, för jag kan tycka att vissa saker är jobbigt att göra själv, med en trotsig tvååring och en bäbis som ska äta och sova, samtidigt som man själv vill lyssna på sången och predikan. Så jag sa till min syster efter mötet att va gör man här, bara passar barn de kan ja lika gärna göra hemma, än att sitta i källaren i ett lekrum själv med min dotter.


De är ändå som en stor familj i kyrkan vilket är fantastiskt, men mina tankar går ändå till dom ensamstående föräldrarna idag. Ska dom åka hem själv och äta och fortsätta sin helg själva? Visst de är kanske självvalt men oftast inte kanske. Jag tänker vem orkar lyssna på deras problem och allting som har med deras barns utveckling och framsteg eller problem i skolan? De är så tacksamt att man är två föräldrar kan jag känna. De får man inte glömma, delat ansvar både i hemmet och ekonomiskt och för barnens uppfostran mmJust nu är jag inne i en period då jag inte kan begripa att andra människor verkar ha mer än 24 timmar om dygnet ;) ja vet inte men med oftast lite sömn och allt man ska göra bara för att de "vardagliga" ska rulla på som mat,tvätt,sköta, byta blöja, klä på och leka och gå ut sakerna.. sen allt annat som man borde och skulle behöva göra. Sen till på köpet är de snart jul, men de oroar jag mig faktiskt inte så mycket över, de känns som den kommer bli bra och mycket soft. Vilket jag ser framemot. Jag läser i min nya "Mama" tidning nåt väldigt bra oxå så här står de "Okej att säga Nej! Runt jul är de sociala åtagandena många- kalasen, mingel och familjefester duggar tätt och de är just när du börjar se dem som åtaganden som det är dax att helt enkelt tacka nej! Du och DIN familj måste inte gå på allt. Bättre glada och pigga hemma i mysbyxor än sura och utschasade i kalsbyxor"  och de håller jag så med om. De tar jag rätt av ;) de är ju så att nu är vi en egen familj, de var ju rätt länge sen man tillhörde sina föräldrar, alltså då menar jag att man firade med dom varje år som man gör när man är barn. Dels har ju mina syskon både haft barn och varit gifta betydligt längre än mig, så de är ju naturligt att de i över 15 år varit så för mig. Jag har vissa år firat med vänner och mina föräldrar har ju firat själva så länge och dom brukar göra de jätte mysigt, ärligt tror jag dom tycker de är rätt skönt ibland. Men eftersom vi gifte oss sent så känns de ganska nytt, eller jag ska väl tillägga de känns väl så mer för min man än för mig. Jag kommer inte från en lika traditionsbunden  familj som min mans familj. Så de är så skönt nu när vi har egna barn och ska sätta våra jultraditioner. Jag skulle dels vilja fira i Stockholm och nåt år även åka upp till fjällen och åka skidor, fatta va mysigt snö ( garanterat snö) man har de soft går i myskläder och bara är, låter inte de suveränt! Skulle ändå inte vilja åka till ett varmt land för de är mysigt med jul o snö. Eller jo skulle ja få en resa hade jag ju inte tackat nej! Så vi har pratat lite om de som är viktigt för oss och som vi vill ge våra barn, allt man är uppväxt med själv är ju inte säkert man vill föra vidare till sina barn. Tiden ändras och vi är olika. Så vi ska gå på julmarknad i stora staden och även få in jul på Liseberg som en tradition. Sen julkalendrar så dom ska få paket varannan dag men jag börjar med de nästa år när hon är tre. Men choklad kalender ska hon få i år. Sen ska vi klä granen tidigt för de är ju innan jul de är mysigt, sen vill man bara ta bort julen efter nyår känner vi. Att fira vartannat år som vi har gjort nu ett tag, är inte säkert man gör heller livet ut. Julmat är inte nåt som intresserar mig alls förutom gröt och de äter man ju inte bara på jul inte vi iallafall. Så vi har skalat av massa julmat i år, dels är ju julen så dum i år på en helg så de blir stressigt för dom som jobbar, vi delar alltid på mat så alla får ta med sig lite var. Men vi har väl oftast nåt nytt på julbordet oftast i efterrätt eller nån lite tapas eller så. När jag var liten firade vi aldrig med varken mormor eller farmor, bara nåt år dels bodde dom långt bort och sen frågade våra föräldrar vilka vi ville fira med, så vi sa alltid att vi ville bara vara våran familj. Så de blir kanske såna år med, man kan ju fika eller ta en frukost med släkten de finns så många varianter. Jag tycker de är så mysigt med barnen och se deras glädjer över att man kan önska sig av tomten och att hon ska få en stjärna på sitt rum. De är kärlek! Så klart man vill ge sina barn de bästa och de bästa minnena, så jag ser framemot att få sätta våra traditioner i år när hon förstår mer.

Såg en julklapp jag själv önska mig,från sminkmärket Mac som ett litet kitt med läppstift o glans samt läppenna, blir väl att man får köpa sig den själv ;) 


Måste visa dessa fina riktiga "Timberland" skor som en mamma i kyrkan kom fram till mig och gav igår till Matteo dom va typ oanvända för hennes dotter kunde inte ha dom, jag blev så glad tack Ammi!




Glöm inte att ta de lugnt nu, de är inte bra att stressa njut av advent och förberedelserna och baket. De är så mysigt att känna doften och ta fram julsakerna och mysa i de grå trista och mörka.. Ha de bäst!!!

19 nov. 2011

Helg, helg, helg de går så fort

Oh vad jag berömmer dom som föräldrar som orkar och vill jobba samtidigt som man har små barn.. Nu vet jag att jag har min dyrbara man hemma, men de blir ju som ni vet inte samma sak som om man själv var hemma, de kvinnliga touchen och de där smågrejerna som man bara gör i farten som "karlar" aldrig tänker på. 

Idag var de full rulle i butiken och jag hade inte med nåt att äta.. hm dumt av mig och de kom inte in nån jag kände heller, så de blev spagetti och köttbullar som familjen ätit till lunch.

De var extra glädje idag när jag kom hem, därför att de var lördag. Dvs jag hade sagt att jag köper med mig en tablettask, och de hade ju vimsiga jag glömt... så min underbara dotter säger - Har du glömt mamma? Ja förlåt mig säger jag, - ok säger hon. De var så att dom pratat om att hon skulle få tablettask idag, så efter jag ätit fick vi snällt cykla till Ica maxi och handla en ask ;) 
Där träffa vi min svägerska som oxå var och handlade, vi var bjudna till dom på kvällen fick jag reda på. Men ja orkade inte, har jobbat fre o lör och imorgon ska min man spela, så han åker kl 08 och är hemma runt 16.30 så då är jag själv med barnen, så jag ville ta de softa. De blev en super duper film som jag rekommenderar om ni är trött på att se halvbra filmer, bra film musik, snygga mulatter och bra budskap och rolig!!!

Så nu är de tidig kväll som gäller för att orka!

Njut av lördagkvällen och ledigheten

18 nov. 2011

Jobb fredag!!

På jobbet idag var de fullt upp, jag röjde på lagret och hade massa goa kunder, många mormödrar var inne och titta på julklappar till sina barnbarn... de blev en del paket inslagningar och vi har tre eller 4 olika papper, ett vitt ett julpapper med blått,vitt och rött, samt ett så fint ljusrosarutigt  och på andra sidan är de ljusblåttrutigt. Så har de hänt att när  jag har slagit in i ljusblått till en nyfödd pojke, då har personen ifråga sagt till mig att slå in i rosa de ska inte va nån diskriminering här eller genius tänk... så nu frågar jag alltid kunden va de är för papper dom vill ha. Komiskt att man stöter på detta vart man än är, jag hade en del mammor faktiskt som var inne och pratat med mig och detta med Genius på dagiset där hennes barn var inne.


Min man var hemma med våra godingar och min dotter skrek och grät när jag skulle gå, de gör ont i mitt mamma hjärta. Jag vet ju hon har de bra men vi är ju tillsamman varje dag och har varit sen den dagen hon föddes, så de är inte konstigt man är tajta med varandra.

Min svåger hade varit här, med lilla Elvin så barnen hade fått leka och han hade hjälpt till att sätta upp våran nya antenn. Så nu är jag så glad att vi har bra styrka på alla kanaler så nu kan vi köpa box och titta på tv. De komiska är att man vänjer sig fort att inte ha tv och ibland titta på svt play.

När jag kom hem var de glädje i huset, alltid roligt! Vi hade lite fredagsmys, vi köpte pizza o hyrde en sån otroligt, värdelös, meningslös film se den inte ;) den hette "the tree of hill" sen sov jag gott!!!!

Kram

17 nov. 2011

vardagsbestyr

 Äntligen är barnen feberfria... undrar va detta var, de slog liksom inte ut att dom blev förkylda eller sjuka på nåt sätt?! Jag är glad och uttråkad på att ha hållit mig inne och inte gjort nåt, så idag tänkte vi först dragit in till stan. Men som sagt vem vill göra de med två små barn... nä de får bli barnvakt och så åker jag in tror jag ;)

Men man kan ha kul på ica maxi med.... nä skämt o sido vi träffade Kicki en underbar vän och de hade billiga ljus på maxi därför drog vi dit och handla de. Sen var de en nyöppnad butik här i vårat köpcenter i småstaden som hade premiär idag, de var norsk så måste jag säga mer?!  Jag gick in och ut....

Sen cyklade jag och mina charmtroll hem, de va riktigt kyligt idag. Jag har varit sugen på couscous hela veckan och idag när barnen synkades i sömn så passa jag på att göra denna goa, lätta rätt. Du fräser grönsaker, jag har paprika,zucchini och purjolök samt lite majs. Sen kokar jag vatten och häller olivolja,kryddor som basilika,oregano och en grönsaksbuljong och salt i en bunke, på med vatten och couscous och sen steker du upp kycklingfile och blandar allt, ev en klick cream fraiche. Sen tar du en god sallad med ruccola,spenat,tomat rose sallad. Smakligmåltid!  



 Min älskade dotter är frisk och poserar glatt här, ståendes på Matteos gåstol som han precis börjat fatta att man kan komma framåt i... så skönt att han e som han är. De var så tidigt med allt med lilla fröken Estelle. Man ska ju aldrig jämföra barn, men man gör så lätt de för de är ju ens referenser känns de som. Så jag är glad jag vet vart jag har honom, han går inte omkring utan max hasar sig bakåt, perfekt!




Nä goa ni, nu ska jag ha rast. De låter kanske dumt men så känns de idag, de är inte så kul när man låtit hemmet förfalla lite när dom bara velat blivit burna och de har varit gnäll osv. Så idag ville jag greja lite, men man hinner så lite och min man är och spelar ikväll så jag har nu lagt barnen båda på en gång... hm de tog mig1,5 timmar vilket INTE är ok, för mig. SÅ nu ska här skrivas och kolla julklappar och  röja i köket och kanske titta på tv om jag hinner. Imorgon ska jag jobba och min man ska vara hemma med våra sköna barn. Kanon blir det, dom älskar sin pappa och frågar varje morgon (Estelle) va e pappa stanns? Han är på jobbet svara jag, han komma hem mig säger hon då..mm sen säger jag. Så imorgon är hennes lycko dag att få ha pappa hemma. Mysigt!


Ha en skön torsdags kväll!


Har ni sett att de kommit ut en ny Aladdin ask? den är så grymt snygg mörkbrun och givetvis innehåller den bara mörkchoklad, de var faktiskt några roliga nyheter i denna med.Nu är ja personligen inte nån lover av mörkchoklad men jag kan tycka att ska man bara ha en till the´t så räcker de med en mörk.

16 nov. 2011

Läsvärt och väldigt intressant!!!

 Alltså jag har ju skrivit om att jag trivs med att vara hemma mamma och de är nåt jag verkligen är stolt över. Jag blir bara så upprörd när jag (de få gånger hinner läsa tidningen eller se nåt program, där de ska va så junisex med allt va de heter i hemmet och genuspedagogiken den orkar jag inte lyssna på mer, jag tycker den verkar uppåt väggarna. Sluta vill ja skrika. Låt barnen vara barn, låt flickor va flickor dom är skapta så, de ligger redan nerlagt massa saker i dom små barnen. Självklart är de vi som föräldrar osv som påverkar o kan styra barnet i ett visst syfte. MEN de finns saker som bara är, som att de flesta flickor gillar att pyssla och leka rolllekar som med barbi, dockor och affär. Killar älskar att bygga med lego, hoppa, och klättra eller vad de nu är. Varför ska små killar sättas att leka med dockor om dom inte vill? jag förstår inte, de är så fånigt så.. läste i Vi föräldrar de nya nummret att de kommit fram till att de brist på lärandet i förskolan. att de står i deras läroplan " den pedagogiska verksamheten ska genomföras så att den stimulerar och utmanar barnets utveckling och lärande" Men när skolinspektionen genomförde sin senaste kvalitetsundersökning såg man bland annat att en fjärdedel av förskolan hade svag fokus på lärandet och att istället de yngre barnens behov prioriterades. På hälften av ställena var förskolans miljöer inte så inspirerande och enligt skolinspektionen kan de bristerna få konsekvenser för barnens framtida skolgång.    

Wow jag som är barnskötare i botten och jobbat på dagis väldigt många år av mitt yrkesliv, jag går igång på detta. Jag känner bara vilket TUR att ja inte har mina barn på nån förskola. Mitt hjärta jublar när jag tänker på mina små dyrbara skatter som inte några andra vuxna ska ta hand om som inte har tid som dom skriver här ... därför att dom små tar för mycket tid. Dvs små barn under 3år ska inte vara på dagis!!!!

Mina föräldrar berättade också om en intressant sida som jag direkt kollade upp, den heter HARO kolla in den sidan. Wow säger jag visste inte ens den fanns.. så fantastisk och underbart!  Jag fastnade för ett inlägg som Jonas Himmelstrand skrivit läs de du med o begrunda fakta! www.haro.se/pdf/forskolanforskningen.pdf

Ja kära du, jag vill verkligen uppmuntra dig till att vara stolt mamma till dina dyrbara skatter, som faktiskt är små en sån otrolig kort tid. Är dom inte värda att få vara hemma (självklart om man har möjlighet) men de flesta har de, de går att trixa o fixa med små medel. Pengar är inte allt eller? De är så kort tid. Tror aldrig man förlorar på de. Förstår ensamstående osv att de finns såklart mammor som vill men de går verkligen inte. Men de flesta kan men dom e så påverkade av detta sjuka samhälle och vågar helt enkelt inte stå upp för att dom vill vara hemma. Jag talar till dig som kan, vill och borde!!!
Alla gör som dom själva vill men de är lätt att ryckas med i ekorrhjulet, fråga mig jag hade jätte jobbigt i höstas med dagis plats eller inte. SÅ glad jag valde bort de och nu känner jag mer och mer när jag går ut med barnen och Estelle har lärt sig räkna till 10 fast hon bara är två år, vi grejar varje dag med olika pyssel, då känner jag livet i mig och de är roligt att se sina barn utvecklas de är så mysigt att få dom där kramarna och pussarna och höra alla ord som är nya.... de ger mig energi!

Kom ihåg du är den bästa mamman för ditt barn, va stolt över de trots de är jobbiga dagar och lite sömn oftast!! Men du är inte ensam vi är många mammor som kämpar på!

KRAM


15 nov. 2011

Sjuka, gnälliga små söta barn

Har idag två sjuka små barn hemma, ja dom är ju alltid hemma med mig men jag menar dom är aldrig sjuka. De började nog redan igår natt, jag kände att hon var varm när jag lyfte över henne. Och min man jobbade natt, han började vid midnatt och sa att han skulle tidigast komma hem 07 eller 08. Mitt i natten runt 03.30 så vaknar Matteo och jag lyfter över honom. Då jag har våran sovrumsdörr stäng så tyckte jag att ja hörde nåt runt 04 men ja tänkte att ja inbillar mig. ( är ju lite mörkrädd ibland ) så när jag hör fotsteg av skor då rusar jag upp med mobilen i handen och råkar nog slå nåt nummer för den rösten säger " de nummer du har ringt kan tyvärr inte nås för tillfället" mitt hjärta är i halsgropen och jag ropar "hallå där" Matteo är vaken och jag tänker snabbt VAD gör jag nu?? Då min man svara lite chokat hallå är jag så högljud? Oh va du skrämde mig säger jag och nu hör jag mitt hjärta dunka. Du sa ju att du skulle komma hem tidigast kl 07, säger jag. Jo, jag vet men vi fick sluta tidigare. Jag kunde knappt lugna mig efter detta, somnade gott om efter ett tag dock. Men sen hade jag besöka av en kär vän och jag tänkte inte mer på om Estelle var varm. Hon åt inte så mycket vilket hon aldrig gör nu för tiden, och gnälliga kan dom ju vara ändå. 

Så igår em somnade lillan och uppe i stolen bara så där, och då tänkte jag att nä nu är de nåt som inte står rätt till. Hon var som en kamin och mycket riktigt hon hade 39.8 grader. Vi som precis skulle ha goda vänner på middag, men hon vaknade till och fick klä sig i en body bara så varm som hon var. Sen la jag henne på kvällen och titta till henne med jämna mellanrum. Gav en supp och la mig sen med henne i dubbelsängen. Natten gick ganska bra i början tills suppen började ge med sig, då yra hon lite, jag gav vatten, badda hennes ansikte och panna, öppna fönstret för nu stod termometern på 40,2 som en kokhet kamin sa hon jag är varm mamma. Lilla gosefisen. Sen var de så att Matteo hade 38.9 och när min man gick till jobbet så var jag såå trött. Masa mig upp gav dom frukost, som dom knappt åt, suppar och lätta kläder. 

När dom är så här sjuka, varma, gnälliga, gråtiga då är de skönt att min syrra varit på Ullared precis där jag beställde 6 dvd filmer med Pippilångstrump. Så vi myser i soffan och hon har fått en lite glass så hon får i sig nån energi när hon annars bara vill dricka. Så nu ska ja lägga mig med dom, så skönt. Hög feber har dom båda nu och jag tänker va skönt de hade varit om min man va hemma med, för de är inte mycket som  går rätt med två små sköra varma små sötnosar.

Idag blir de fil till lunch för mig känner jag. Inte tid gör mat just nu. Läser på försäkrnigskassans sida i vi föräldrar om vab dvs vård av barn. Usch blir nästan arg när jag läser, de som framkommer är hur viktigt  mammor och pappor tar sina jobb. Att derar barn är sjuka är tydligen inte så viktigt! ja menar de är väl de viktigast, dyrbaraste, finaste, underbaraste vi har?! Jobbet eh de är bara ett nödvändigt ont om du frågar mig. De är inte en kotte som tackar dig för att du slet och stressa för att du skulle vabba och jobba samtidigt.

Nä, jag känner ännu hur tacksam, glad och lycklig jag är som inte jobbar utan valt att vara hemma med mina små änglar.

Ha en go dag där ute!

13 nov. 2011

FARS DAG

 Så här fina godispåsar fick alla pappor i våran kyrka idag, lite mysigt och väldigt gott med röda Ferrari bilar.


Efter Gudstjänsten så hade min syster och jag bokat bord för att fira våra män och våra barns pappor, som var en överraskning. Vi hade bokat bord på på en trevlig restaurang som serverade brunch för flera veckor sedan och sen kom vi på att de kunde va trevligt att va ett gäng vänner så vi bjöd in två familjer till. Så jag övningskörde så min man fatta inte riktigt va vi skulle in där och göra. Men då berätta jag att de va en överraskning och han hade inte nån aning om vilka som skulle komma. Så vi var 18 personer och fick sitta på terrassen på långbord, så gott, mysigt och väldigt väldigt trevligt. Att fira världens bästa pappa/pappor var riktigt kul. Överraskningar är väl alltid roliga eller är de bara vi kvinnor som tycker det? Min man tyckte detta va både festligt o gott i varje fall. 

Vi satt där i flera timmar så de var mörkt när vi åkte hem. De blev soft här hemma, jag hade hoppat av och handlat lite kläder på H&M till barnen de va så fina , billiga saker att ja inte kunde låta bli...dom behöver både strumpbyxor, kofta och skor.


Så vi visade och provade kläder och skor, sen kvällsmat för dom små, som inte ätit så bra under brunchen. Sen läggdags och slänga sig i soffan i myskläder. Vi pratade länge min man och jag om dagen, barnen och att tiden går så fort, hon pratar så mycket och man vill bara frysa tiden ibland. Sen prata vi jul och vad vi ska göra och advent och vad vi ska göra i huset och bolla lite med tankar. Mysigt!

Sötnosarna kusin Noa och Estelle!!!!!
                                

12 nov. 2011

Städa, röja trädgårdsdag!

 Vi har besök av svärföräldrarna idag som ska hjälpa till röja i trädgården. De ska klippas ner buskar mot gångvägen mm. Vi har ju som sagt bara bott här drygt 4månader så vi har liksom inte lagt så mycket tid på tomten och trädgården. Den är så vacker på sommaren, men dom som bodde innan har liksom inte skötte den som man ska varje år med att klippa träd,buskar mm.
De är massa löv att kratta och de är inte så kul tycker  barnen, min svåger kommer oxå med deras lilla Elvin och de till Estelle´s stora glädje. Så farmor tar med dom till parken och de få åka våran cykelvagn så dom får sitta bredvid varandra så mysigt. Där dom somnar lutande  mot varandra. Jag har gjort god tackopaj till lunch som alla äter med god aptit. Sen går vi som sagt ut och  röjer i trädgården...


Men efter en lång dag så vill barnen in, de är lite ruggigt i luften ändå, så lördag som de är så blir de en klubba och film framför tv. Jag vet att de är tidigt med lördagsgodis och jag kan väl känna en slags sorg att ja inte stått på mig mer. Men dels ser hon andra stora kusiner och barn man träffar på helgerna som äter godis och de hjälper inte att ja ger henne ett russinpaket.... men en sak får hon på lör. Antingen en klubba eller en tablettask. Jag avundas dom mammor som inte låter sina barn äta godis förrän dom är typ 3 - 4 år. Jag vet att ju fler barn man har desto svårare är de säkert att hålla de men ändå.

Goa och glada är dom iallafall och de är ju som så att mutade barn är glada barn ;) 
Skämt och sido de är inte lätt med tvåårstrots och en liten 9 månaders bäbis som man ska dela tiden och hushållet på. Fatta att han är 9månader snart vart tar tiden vägen?

Tack svärmor o svärfar för hjälpen idag, både med barnen och trädgården så uppskattat!

 
 som jag sagt förut så svischar en lördag förbi så fort. De blev badning innan läggdax och Kusin Elvin var med i badet som Estelle älskade. Sen blev de film för min kära och mig, vi har jag som sagt bara ettan, tvåan och fyran som vi knappt kan se på. Så min svåger tyckte vi skulle köpa ny antenn och kolla. Så imorgon när vi åker till stan ska vi köpa de, hoppas de funkar.




Så kära läsare ha en god helg, skön natt och trevlig fars dag!!!



11 nov. 2011

Härliga dag!


 Så här vacker bukett fick jag idag, då blir man jätte glad!!! Hade mina goa vänner här på frukost, så ljuvligt att få äta, prata och skratta med andra härliga mammor. Vi prata livet,jobb, barn, familj och kyrka! Tack att ni kom och förgyllde vår morgon, de gör vi om snart!


 Estelle grät när dom gick, fast att vi bara skulle äta och vila lite innan nästa roliga cykla ner till centrum och träffa världens bästa Pia och fika.






De blev mys fika på cafe´t och sen busa vi lite och handlade vantar och en snygg jacka till mig. Min man kom och gjorde oss sällskap. Vi hyrde film och köpte "dodis" som Estelle säger.

Hem och gjorde egen pizza som vart sååå god, i leila ena kokbok gör hon fantastisk goda pizzor.


Nu blir de film och mys med mannen, ha en ljuvlig fredags kväll de ska vi ha!


KRAM
 

10 nov. 2011

De blir alltid kallare framåt natten

De känns som man måste gå ut varje dag en stund så dom får springa av sig..... idag blev de leka tittut bakom träden. De här tycker jag är roligt säger Estelle till mig, oh de är de verkligen att se henne så glad de värmer mitt hjärta.


Imorgon ska vi få frukostgäster och vi bakar popcakes till dom ska komma, nåt gott måste vi ju bjuda på, de är ju fredag imorgon.


Ännu en dag lider mot sitt slut, jag skumma igenom tidningen och ser att pingstkyrkan här i småstadens pastor har skrivit en insändare, där de framkom att dom förra julen samlade in massa pengar från privatpersoner och företag, till att ge till människor här i småstaden som inte har de så fett med pengar speciellt inte vid jul. Så då fick dom  pengar till julklappar och mat. Vilket jag tycker är fantastiskt, både Lions och frälsningsarme´n har gjort detta oxå andra år. Och genom socialförvaltingen då fått kontakt med dessa familjer. Men i år vill inte socialförvaltningen hjälpa till??? Man fattar ingenting. Så oschysst, de säger som jag läser i insändaren att pga av sekretess så kan dom inte hjälpa till... vadå sekretess de är väl frivilligt att ta emot dessa pengar, de förs inte några anteckningar på de. Och alla dessa som förra året blev välsignade med både mat och julklappar va nog extremt tacksamma. Så jag funderar på va som ligger bakom, eller om de är nåt som bara förekommer i en småstad just därför att de inte får sticka ut, eller vara nåt annorlunda för tänk om... nån tänker att dom får mer eller tänk om nån tror att.... de tycker jag lyser igenom småstäder. Ett svagt dåligt självkänsla på nåt sätt, att tror inte att du är nåt. Ett riktigt jante lags anda. Nä, skämmas ska ni göra småstaden som inte vill hjälpa till att förmedla dessa pengar när folk vill ge! Ska kanske skriva en insändare jag med!


Go kväll!

9 nov. 2011

Ont i tanden




En skön slappar dag, idag var de grått och kallt när vi vaknade, de komiska är att min älskade dotter varit så duktig att sova i sin säng varje natt och vaknar närmare 8 varje dag nu, jag är så glad o tacksam. En solstråle som ler mot mig och säger " nu är Estelle vaken mamma" sen har vi då min dyrbara son som vaknar från 06.30 som en klocka varje dag. Jag som är trött orkar inte gå upp o göra välling utan försöker söva om honom, de funkar typ aldrig men han är så grymt snäll så han ligger där o tittar o pratar lite, inte ett gnäll eller grin. SÅ vi går sällan upp före 8 nu för tiden och de funkar kanon för honom... LOVE HIM <3  

så idag har vi en mysdag, de blir film och medan Matteo sover bakar jag & Estelle en äppelpaj med kanel,ingefära och kardemumma och sirap såklart. Mums!

Vi ritar på eftermiddagen och bakar med modellera oxå. Hon har blivit så pysslig och jag tar även fram och fixar lite med mitt" scrappbooking som hon gärna hänger på. Så jag får köpa lite papper ( dock inte så dyra som mina) och klistermärken som hon kan greja med.

En soft dag helt enkelt, jag har haft såå ont i tanden att dom kollade den idag o spola o mycket riktigt de var både inflamerat och skräp som låg där. Inte bara de utan "pluppan" som ligger som ett lock av colugerat  fanns inte så de var rakt ner till benet... förklarar ju ett o annat. Skön dag ändå med snälla förstående barn. För mig fick jag medecin på tanden och sen ta alvedon med voltaren!

SKÖNA KVÄLL VÄLKOMMEN!

8 nov. 2011

Soft dag

 Min goa svägerska med barnens kusin Elvin har varit hos oss idag, super mysigt. Inne lek dom leker så bra ihop de är bara 5 månder mellan dom, sen enkel husmanskost till lunch och sovstund. Vi fick en lite rast Lina och jag o kunder prata lite, sen gick vi faktiskt ut till parken och tog med oss varmt te, och bullar och frukt. De var riktigt mysigt, men hu så kallt de var när man inte var klädd för det. De är ändå otroligt att de inte är kallare i nov.. om man jämför med dom senaste två åren. Men de tackar vi för, förra året så var de alldeles för tidigt med snö och den satt i för länge.. tycker jag!









Estelle blir lika ledsen varje gång nån ska gå, och speciellt nån av hennes kompisar. Så de blir snyft kalas och man får snabbt tänka ut nåt annat vi kan göra. SÅ när em kom och dom åkte så fick ungarna bada. De är så skönt med badkar, vi har inte haft de förut och nu när vi har varmvatten i bergvärmen så kan dom bada hur mycket dom vill, bara man inte tvättar håret varje dag, de ska man ju inte göra på vare sig barn eller sig själv. SÅ de gör vi inte men man kan ju bada ofta för de, Matteo älskar att sitt och plaska, tyvärr kan de stänka på syrran vilket inte är populärt... men så är de ju när syskon kärleken flödar!!

Sen kom pappa hem och de är ju alltid kul, att busa lite med honom sen kvällsmat och läggadax, en dag går fort.. de tänker jag ofta när man lagt barnen eller om de drar ut på tiden. Va tid är dyrbar dessa år när dom är små, de kräver ju så mycket och är så hjälplösa. Man är trött på kvällarna allafall jag. Jag fick ju dra ut en visdomstand i mån lite hastigt och lustigt, så den värker och har man ont i munnen så har man ont överallt känns de som.

Men lite egen tid med sin kärlek i livet vill man ju ha + att kanske bara göra nåt man tycker är kul som att fixa eller göra klart deras album, titta på film, dricka te och prata med kärleken etc.

Så nu kära vänner,så har jag inte tid att sitta här längre.

Ha de bra!

7 nov. 2011

Citat!!

Många av oss är fast i en cirkel, där vi spenderar pengar som vi inte har. På saker som vi inte behöver för att göra intryck som inte är bestående, på människor vi inte bryr oss om!!

Vi känner kanske inte igen oss all i detta, men jag tycker de var tänkvärda ord. Livet och vardagen snurrar på, väldigt fort ibland och i vårt land där vi konsumerar mer och mer och tar lån till massa saker, bara för att...?!
De gäller att tänka till ibland och stanna upp och andas och fråga sig vart är jag på väg.

Vi ska bry oss om varandra och ta hand om den jord och de människor som bor här, som de var tänkt från början i skapelsen. Så stanna upp och tänk efter hur är de med vänskapen, kärleken och konsumtionen?!

Stor kram på er! 







6 nov. 2011

Ljuva söndag i nov

Ett par vänner till oss har fått barn, vi visste inte ens om att dom var gravida. Hon kom v 25 + så de va inte så konstigt. Men vi blev så glada och chokade av samtalet att dom liksom redan var föräldrar. De har gått några veckor sen hon kom och jag har tänkt mycket på dom och henne, hur dom gör ALLT för att rädda och få detta lilla knyte att må bra, leva, andas och föda så hon blir stark och går upp i vikt. Samtidigt kan man få abort i vårt land till v 18 och även efter det men på starkare skäl... de är starka kontraster. Jag har fått se henne på bild och hon e så liten, liten som en mans hand nästan men ändå ser man så väl att de är en människa en liten människa. De är otroligt och jag blir illa berörd att man vill och kan ta bort ett litet liv som faktiskt har rätt att leva, så sent i dag i vårt land.

Jag ville allfall ge dom nånting de är så att sjukhuskläder är inte så mysigt, de vet man ju själv när man legat på förlossningen och dom får deras kläder på sig. Så jag köpte en mössa eller hjälmmössa" och en body i rosa och vitt. Alltså för prematur då tycker man att "44" är såå litet men de finns ännu mindre stl "38" alltså de ser ut som dock kläder. Dom köpte jag och efter Gudstjänsten så åkte vi förbi och lämnade paketet och fick prata med pappan, mamman satt med den lilla på bröstet. Och ändå säger han att dom är för stora, då är man inte stor alltså. Jag tänker att hon egentligen skulle legat i magen nu och hur "stora" dom ändå är och då menar jag att stora som människa alltså.

Så de blev en lång dag och våra små skatter somnade gott i bilen och vi beställde då hem lite china mat, jag kan inte minnas om vi nånsin gjort de. Men gott var de allfall!!!

Jag målade klart sen på kvällen och fixa lite, och sen satt vi uppe o kolla på tv och prata lite. De blev sent grymt sent, för sent för jag va så trött efter festen med, jag sov inte länge... men ja kanske kan ta en tupplur imorgon när barnen sover - hoppas!!

Ta hand om er, vi lever här vi lever nu livet är vardefullt!!!

 

5 nov. 2011

40 års fest!



 Många av mina vänner börjar fylla 40 vilket är jätte kul, äntligen mogna,visa, livserfarna och vackra kvinnor!!! Jag ser så framemot varje fest och de jag hitintills har varit på har de bara varit för tjejer och de är nåt speciellt. Man har så mycket gemensamt fast man är så totalt olika eller lever olika liv, de är ju så att du behöver inte koppla med alla, men de är ändå nåt som ni kan ha gemensamt.

Så idag blev de målning av övervåningen för mig, sen skulle de ju vara djurtema på festen... hm inte de lättaste och jag som bara har en gammal tröja som jag köpt för 50kr men vi får se vad jag hittar på. Roligt med ett tema, sen är detta sååå mycket Malin och de är charmigt!


Våran dotter har varit hos farmor idag så de blir liksom mer gjort hemma i renoverings väg om man inte har alla hemma. En lördag går så fort, vi försöker att hålla söndagen som ledig och inte städa eller fixa med nåt som "måste göras" de är så skönt att bara få vara och att hela vår familj får va tillsammans och göra nåt kul eller mysa ihop! Tiden med sina barn är så viktig tycker vi, min man brukar säga att tiden går så fort vi får inte igen den. Med två så tätt som vi har så kommer man inte riktigt ihåg för man hinner inte alltid njuta av den tiden dom är i just nu, de är alltid nåt. Så därför ska man försöka ta tillvara stunden, vi lever nu och de får man inte glömma!

Så började då festen kl 18! Vackra marschaller brann utanför i lång rad och vi var ett gäng som kom och skulle sjunga så mitt i allt så välter min syster ut en marschall på mig aj aj de gjorde lite ont mina strumpbyxor,kjol och skor fick smaka på massa stearin, såg inte så snyggt ut ;)

Här kommer lite bilder! 





 










 Denna 40 åring gillar glamour, fina saker och mycket guld. Så temat med dukning och så gick i detta tecken så mysigt!  Så här va lite bilder från festen, som var underbar!




Här är vi då alla i vårat djur tema på festen!!! Som jag skrattat denna kväll,trött men glad kom jag hem kl 02 och visste att om bara några timmar ska jag gå upp för min son vaknar kl 06.30!

GOD NATT