16 maj 2014

Vardagen löper på

Efter regn kommer solsken, alla mina nya planteringar behövde verkligen vatten så det var underbart att det regna några dagar. Trots kallt och trist väder var det bra för gräset och alla växter. Det doftar så gott nu när man öppnar dörren,s å jag undrar om det kommer vara några blommor kvar till skolavslutningen.

Tiden rinner iväg och ja har ännu inte fått ordning på alla rutiner som jag önskat. Men lilla Minou lägger sig samma tid som resten av barnen så vi har kvällarna för oss själva och jag är jätte glad för att jag hållt det så. Älskar rutiner och alla mår bra av det!

Min man har jobbat nätter och det är alltid lite extra jobbigt tycker jag, då man ska springa upp och man blir många i sängen för han finns inte där och kan hjälpa till. Men vilken småbarns förälder sover bra och är pigg?! Så de hör liksom till att vara lite små trött dessa år. Tiden går så fort och snart får jag sova och kanske är det jag som måste väcka barnen om några år än tvärtom. 

Tycker bara dessa tre månader sen Minou kom har flygit förbi, jag hade en tuff start och nu släpar det fortfarande lite men, jag hann inte riktigt med allt som jag ville göra med henne som liten nykläckt bebis.
Nu är hon så med, och du får så många leenden och hon har hittat sina händer och vill suga på dom och allt annat med för den delen.

Min mans mostrar var här en dag oxå, med världens finaste presenter. Dels fick hon en vit body med kort ärm och en byxdress till kan man säga. Och sen hade moster Siv stickat detta vackra sett. Koftan och den runda mössan var lite för stort än, men den lilla mössan med siden band använder hon redan. Så gulligt av dom att komma med så fina saker.



Dagarna rullar på som sagt, vi ska snart ha barnvälsignelse med för lilla gosan. Det ska bli kul!

Har inte haft kraft eller ork till att baka och bjuda hem massa folk på middag än som jag kanske önskat. Men hoppas att jag snart ska hitta den igen.

Nu är det fredag och vi ska gå till parken, det har öppnat en ny lekpark här som är jätte stor med massa kul. Vi var där typ halva dan igår och idag ska ett par gamla vänner dit och fråga om vi ville haka på. Min man sover så vi behöver komma hemifrån!

Ha en go helg nu alla ni underbara där ute!

Kram C

5 maj 2014

Loppis fynd

Dagarna går så fort och jag tycker att Minou är så med nu för tiden, hon kom ju nyss och ändå kan hon sitta korta stunder i tripp,trapp stolen mellan sina syskon. Det tycker hon är så roligt, för att inte tala om alla mobiler som dinglar över sängar och babysitten och i vagnen. Hon sprattlar och pratar och skrattar så sött åt dom.

Jag har åkt på en kraftig urinvägsinfektion ( har aldrig haft det innan) så jag har precis ätit en kur antibiotika och ska både träffa urolog och datortomografi  nästa vecka. Hade så mycket blod i urinen, usch! Men de gör ont fortfarande och jag har blod i så jag ska dit idag med.
Är så tacksam till att min man inte har haft så mycket jobb, de sista sen Minou kom. För jag ser det som Guds nåd att han kunnat varit hemma med oss mitt i allt som vi går igenom.

Ändå har jag känt mig ok lite tröttare än vanligt givetvis och så har jag ont i mitt ben, ska snart träffa en läkare för att gå igenom hur länge jag ska ta sprutorna med blodförtunnande.
Det stör mig att jag inte kan gå långa promenader än.. men det kommer väl. Min vän Louise säger att jag ska ha mycket nåd med mig själv, och inte vara för hård.Och sänka alla krav vad de gäller hemmet och alla måsten. Hon tycker att jag och min man ska date mer så vi får energi och ett avbrott mitt i allt småbarns stök.

Jag tar det till mig och ska försöka, jag lovar!

Har varit på loppis i helgen med en annan vän, Sara som jag har kär. Hon gillar loppis lika mycket som jag och vi åkte en bra bit denna gång för att fynda. Hittade både köksoffa, matbord och skänk. Samt hitta Sara de vackraste skrivbordet. Men hon köpte aldrig det, så är det kvar när vi hämtar vårt så kanske jag köper det till Estelle, det var såå fint.

Älskar loppis, verkligen det är ofta rejäla möbler och inget Ikea med mdf skiva. Som går sönder eller så fort de kommer vatten på så blir det en upphöjning och fult.

Ska visa lite bilder på det jag tittat på. 





Så här fint hade dom målat ett sånt matbord jag köpte.



Tod de sista kortet åt min man som gillar högtalare,förstärkare och gamla radio apparater.

Så köksoffa och matbord,skrivbord och skänk kommer bli så fint när jag målat eller om jag lämnar in vissa saker, för man ska orka med. Men jag gillar när man ser pensel dragen som på gamla möbler.

Igår var min man på jobbet och det var inget dagis. Så jag hade lovat barnen en utflykt. Köpt bullar och festis och så fick dom ta varsin dockvagn och docka och så gick vi alla ut på promenad. Men vi mötte min man så han fick komma med oss på utflykt.

Jag minn själv hur mysigt det var att gå ut med sin dockvagn,och dra precis som min mamma gjorde.
Älskar att göra mysiga saker med mina små barn. Dom är så roliga att umgås med. Men de kan svänga snabbt och vipps har jag en halv tonåring som inte lyssnar och skriker åt mig och hon inte får ha kompis.

Men det är ju så med dom små, det går i vågor. Men jag njöt av solen och mina vackra barn idag.

Ta vara på dagen och njut av dom små stunderna.
Inte alltid lätt men försöka duger!

Kram på er / C