28 dec. 2014

Julen

Det har nu gått en tid sen julafton. Dagen började fantastisk med nyfikna, glada barn som smög ner och titta i sin strumpa och under granen. 

Vi åt sen en mysig och god julfrukost och gjorde oss sen klara för att gå till kyrkan. Vi valde Christine kyrka och det var vi inte ensamma om att göra. Prästen kom fram till Estelle o fråga om hon ville hålla i lammet och när han ropade på lammet så skulle hon komma fram med det till krubban. Det ville hon givetvis och ja tyckte det var en fantastisk upplevelse att få vara så delaktig i julens budskap. Barn kören sjön och budskapet om julen var enkelt och tydligt. 

Vi åkte sen hem och fixa det sista med maten innan vi skulle till svåger och svägerska och fira jul.



 Väntan på att öppna julklapparna vart lite för mycket för en viss person. Det är så spännande och han är så förväntans full. Trots att vi tjatat och pratat om julen och dess mening så är det inte lätt för dom små att ta in.

Mysigt hade vi det i alla fall, åt gott och mätta blev vi som varje dag. Vi kolla givetvis kalle innan tomten knacka på dörren. 



Glada barn och tacksam hoppas jag. Att klä ut sig är en av det roligast saker våra barn vet. Så att Estelle fick en frost klänning och Matteo Spindelmannen. Men mycket vill ha mer…. så nu har dom Elsa klänningen ihop.

En dag går så fort, fast att det är en av det bästa dagar i ett barn´s liv så måste den ju ta slut. Trött begav vi oss hemåt och lyfte in alla klappar och satte på oss mys kläder, la barnen och slängde oss i soffan.





Tack för denna jul allihopa!

22 dec. 2014

22 Dec

Dan för dan före dopparedagen! 


Vi är på bättringsvägen, Matteo fick en infektion mitt i allt så han går på penicillin nu en vecka men sen ska vi väl äntligen vara friska!

Jag har kanske klagat lite väl mycket, av att ha varit isolerad i snart 4v. Men ser ljuset i tunneln nu så här tätt in på jul.
Men allting går, det är inte mycket jag kunnat påverka. Vi har haft det mysigt och gott ändå.

Hade önskat lite snö eller åtminstone lite frost. Det hade varit mysigt, grönt och regn är inte de optimala på jul. 

Tänkte bjuda på lite plock på uppesittarkvällen. Det har ju blivit extrem lite bjudningar här denna månad. Så jag ville nu när kopporna torkat bjuda på lite mingel bara för släkten. Gjort det väldigt enkelt för mig och förberett i stort sett allt. Menyn o bilder kommer en annan dag!



Nu är det jul och allt mysigt som är kring jul är det bara att njuta av. var på en härlig konsert igår i kyrkan. Solid Gospel bjöd på en julig konsert. 
Paketen är inslagna och jag har det mesta klart till julstrumporna och maten på julen som jag ska ta med mig. Så det är bara luta sig tillbaka och njuta!

Trevlig dag! Kram/ C







18 dec. 2014

Tänkvärd artikel

Svenska barn behöver inte en Ipad till i julklapp-visa dem etthärbärge  eller asylboende istället:
Så lyder en artikell i Metro tidningen hon skriver
" Att fira jul med dagens svenska barn är ofta en studie i galenskap. I alla fall när det kommer till mängden julklappar.
Samtidigt gnälls det från flera håll att man inte har "råd att köpa fina julklappar till ungarna" SBAB frågade nyligen 1000 svenskar hur mycket pengar dom lägger på klappar. Svaret  I snitt 800kr per klapp! Det är 25% mer än i fjol.
Samtidigt ser såväl inkassobolag som kronofogden hur folks privatskulder skjuter i höjd efter varje årsskifte.

När vi snackar fattigdom i Sverige åsyftas så kallad " relativ fattigdom. Sverige är EU:s lägsta materiella fattigdom enligt Eurostat. Vi ska aldrig förringa de barn i vårt land som lever med vuxna som inte har möjlighet att låta dom äta vettigt mat, skicka dem på skolutflykter eller köpa varma vinterskor. För dom finns.
Och det är just dom jag tycker det här gnället varje år vid den här tiden  blir ett rejält hån.De medelklassfamiljer som firat jul har nämligen tappat det kring vad som är en rimlig mängd julklappar. Alla MÅSTE köpa något, och är man många i släkten blir det väldigt många paket…

Ungarna får ju stresspåslag av att bara ta in alla inslagna klappar.De sliter upp dom som djur. De skriker uppspelt över en lego -grej,två minuter senare har de glömt den.Då har nästa klapp fått fokus. Sen slocknar dom på golvet helt konsumtionsutmattade med lärdomen att mycket måste ha mer.

Håll i dig nu, men vad sägs om att ge avkomman EN klapp i år? En grej från hela familjen?Något de tjatat och drömt om. Eller skulle du känna dig som en snål och oälskad vuxen? I så fall bör du fundera kring varför- Att komma tillbaka efter julovet och jämföra surfplattor och märkeströjor tycks ha blivit en norm i skolan. Och så gnälls det om "alla barn som baara varit i Tidaholm och inte på resort i Thailand" över ledigheten. Varför låter vuxna detta fortgå? Ska vi inte lära våra barn nånting om tacksamhet och perspektiv?

Man kan ju börja med att ta kidsen till ett härbärge,asylboende eller liknadnde och låta dom fatta. Fatta hur oerhört priviligerade de är.
Jag och min man skulle kunna ge det vår son pekar på. Men varför skulle vi? Våra uppväxter kantades inte av överflöd, snarare tvärtom. Och är helt övertygad om att det gjort oss till genuint bättre människor än vad motsatsen kunnat skapa. När man är vuxen och har egna pengar kan man ju göra som man vill. Men att inte lära omyndiga barn att julen inte handlar om flest prylar under granen eller mellandagsrea-psykos är ändå årets största björnstjänst.

Föreslå istället lite mer kärlek och stressfritt mys!!

Cissi Wallin

Det var en bra artikel tycker jag, väldigt tänkvärt och sant.
Att många barn inte ens vet varför vi firar jul är tragiskt. 
Jag önskar er en skön dag!!

Kram /C

15 dec. 2014

Då var det dax igen

Näste man på tur… nu har vi vattenkoppor igen. Igår när jag kom hem efter in handlingen på maxi och dukade upp till kvällsmat kände jag att Matteo var jätte het i pannan, och när jag påpekade detta för honom åkte handen upp i luften och han skrek "yes" vi skrattade gott. Sån skillnad på våra barn Estelle är som jag var, ville hänga med på allt och vara med kompisar. Matteo är som min man älskade att vara hemma med sitt.

Så nu hoppas jag han är bra till julafton. Det är lindrigare på killar än tjejer har jag hört?!
Men vi får ställa in Liseberg som vi tänkt på fre och det känns ju trist men vad gör man.. bara gilla läget.

Vi har i allafall fått hjälp av farmor och farfar idag som vid lunch kom och hämtade Estelle så hon får lite ombyte efter att varit inne och sjuk i 2v. Vi passade på att göra lite julgodis innan hon drog.


Rocky road är en klassiker hos oss, men i år tog jag dumle med pepparkassmak, blev fantastiskt gott och mer juligt. Sen har vi gjort mozart kulor och det är vi nöjda med. Jag köpte lite godis i går och de räcker vi behöver inte mer.

Jag ska ju inte ha nåt mingel kalas i år eftersom situationen är som den är.Så jag behöver inte göra massa kakor o godis eller julmat. Jag är absolut inte någon julmänniska när det gäller julmaten. Igår när jag var på maxi och folk sprang runt med sina vagnar och lasta i allt från nötter till julskinka. Massa saker var slut och jag log för mig själv när jag tänkte på vår situation, jag har ingen stress. Vi har ätit god julgröt jag kokat, julvört och  min mors goda hemmagjorda tunnbröd med massa gott pålägg,druckit julmust och choklad och clementiner och vi njuter av vår vackra gran och alla ljus. Det går absolut ingen nöd på oss eller att vi inte har nåt jul mys. Vi myser vill jag lova. Men jag  glad vi hann ha några vänner här i fredags innan han blev sjuk. Har ju full förståelse för att inte nån vill ha detta nu över jul och nyår. Men ensamt blir det på dagarna och instängt!

Men imorgon ska jag och Estelle få gå på ett mingel mys, vi har redan tackat nej till två bjudningar men nu är hon ju frisk. Och min man träffar ju polare hela dagarna så han får gott stanna hemma medan vi får vara lite sociala.

Ska kanske baka beskriver om jag hinner. Det är något jag tycker hör julen till och är väldigt gott och framför allt väldigt enkelt att göra.
Men vi får se om jag hinner som sagt.  Glad att jag hann få iväg julkorten i år för förra året hann jag inte eller orkade. Har mer energi nu men inte tiden.

Njut av ännu en go dag! Kram / C


12 dec. 2014

Lucia

Barnen har lussat idag för morfar ( mormor var på jobbet) och sen mötte vi upp med kusinerna och lussa för farmor & farfar. Det var uppskattat! Vi hade med oss fika och stannade en stund och drack the´och smaka på allt gott. Estelle var jätte sur när vi åkte hem och jag tyckte nästan synd om henne för hon har varit hemma o inne i två veckor utan kompis. Så detta var ju så roligt för henne att träffa Elvin.

Så hon fick ringa en grann kompis när vi kom hem, dom lekte alla tre ut i flera timmar. Sen hämta vi deras pappa vid stationen han kom med tåget. Och sen hem och förbereda maten för middags gästerna. Jag gjorde Cannelloni med kyckling,lök och champinjoner och en sallad till det. Sen hade jag gjort saffrans pannacotta med granatäpple och krossade pepparkaka som gratyr. Det var super gott. Vi satt och prata till över midnatt, då var vi rätt möra kan jag säga. 


 



Men hela familjen sov till 8.30 idag så jag är tacksam för det ändå. Efter en mysig frukost med lussebullar och pepparkakor och tända ljus så kolla vi på julkalenderna och sen tog min man med sig de större barnen och åkte och handla julklappar och lördagsgodis.

Så nu har jag lagt lilla Minou som är jätte snuvig och satt mig ner med en kopp lusse the´från https://www.facebook.com/pages/Tant-Augustas/835560133131506

Det doftar gott från både koppen och min fina blomsterbukett från vännerna igår. Jag njuter av dofterna, tysnaden och lugnet.

Ha en fantastisk lucia nu, njut av det goda i livet och av gemenskap med vänner och familj, ta hand om dig!

Kram/ C

8 dec. 2014

Det är inte den som går till jobbet som behöver sova

Jag blir faktiskt riktigt upprörd när jag ser alla uppdateringar och alla inlägg om hur jobbigt det är att jobba eller alla som gnäller om förskolan. Då tänker jag på mitt jobb, som hemma mamma. Där jag inte har ett 8-17 jobb och inga kollegor att bolla med eller prata lite med och jag har jour 7 dagar i veckan dygnet runt. Rast finns inte på mitt schema utan det får jag ta om jag hinner och kan. Men det är det inga uppdateringar om OCH hade det varit män som varit "Mamman" så hade det varit annat ljud i skällan  kan jag säga. Jämställdhet jo jag tackar jag…. det är fantastiskt att det finns pappor som är hemma och delar på ansvaret. Det ska verkligen ha en eloge som investerar det i sina barn. För barn behöver sina pappor!
 De flesta män vill gärna vara med att göra barnen men när det kommer till delat ansvar så vill dom "gå till jobbet" det har givetvis oxå att göra med lönen " att dom tjänar bättre" men ärligt det går att pussla en tid så fattigt tjänar inte vi kvinnor. Och tar man ut jämställdhets bonusen så kan det jämna ut sig och vissa tjänar på det oxå.

Men att höra att "du är ju bara hemma" då kryper de i skinnet på mig. Bara hemma??? Ja, med tre små barn ja där det ingår allt i hur ett hem ska skötas och vad som behövs på alla områden. Visst vi har olika standard där,men det är inte bara och passa barnen. Alla barn kräver uppmärksamhet och att man ska göra nåt med dom. Minou tex älskar när man sjunger Imse vimse spindel nu. Hon sträcker upp armarna i luften och ler. Ska jag då inte sjunga med henne? Jo, hon måste ju oxå utvecklas och få frisk luft och bli skött, med både blöjbyten, mat,sömn och kläder, bad och stimulering, precis som mina andra två barn. Sen ska det vara städat och tvättat och handlat och mat ska finnas flera ggr per dag. Matlåda vill min man ha oxå. 
 Jag ler för mig själv när jag tänker på om min man hade varit hemma pappa på hel tid, och hur många matlådor jag hade fått och hur hemmet i övrigt hade sett ut. Hade barnen haft för små kläder och hade det funnits allt från gummistövlar till alla väders stövlar när han gick ut med dom. Det är väldigt intressant detta. Vi diskuterar det ibland här hemma och min man erbjöd mig att börja jobba faktiskt vilket gjorde mig glad. För han trodde jag behövde lite stimulering. Och det behöver man ju som hemma mamma där både ens jobb och hem är på samma plats! Men jag tycker vår lilla är för liten för att min man ska vara hemma med henne så jag sa nej just nu. Men jag kanske ändrar mig om ett halvår.

Jag läste igår en väldigt intressant artikel av en man. Jag publiserar den här: Den heter det är inte den som går till jobbet som behöver sova det handlar om delat ansvar på fröäldrarledigheten.

Båda är lika mycket föräldrar
– Båda känner barnet lika bra och duger lika bra vid nattning, tröst osv och vet också vad de olika signalerna betyder lika bra.
– Båda vet var alla saker ligger
– En har alltid en till expert att konsultera vid utvecklingssteg, prickar, nya ljud, insomnia och en massa annat där en verkligen behöver en annan vuxen att konsultera
– En hinner inte längta bort från sitt barn som jag hört kan hända
– En hinner knappt sakna sitt barn när en bara är på jobbet två dagar i veckan (man tvingas också vara mer fokuserad på jobbet för att hinna med, vilket minskar utrymmet att tänka på sitt barn. Vilket en ju inte heller måste, eftersom en vet att den andra föräldern har precis lika bra koll som en själv!)
Jag vill också dela med mig av en insikt. En viktig och mycket irriterande insikt. Det stämmer säkert inte för alla, och det beror också förstås på vilken bebis och vilket jobb man har. Men för oss är det här sanning:
Det är inte den som ska gå till jobbet som har störst behov av att få sova!
Det är vilsamt att vara på jobbet! En kan ta en kaffe i lugn och ro. En kan slutföra ett samtal och en tanke. En kan gå på toa i fred.Alla dessa personer (män) som jobbar heltid. Jobbar övertid. Hävdar att de är jättetrötta när de kommer hem. Sover på soffan för att ungen skriker, utan att låta den föräldralediga (mamman) sova på soffan ens ibland. Som tycker att de gör värsta uppoffringen om de kommer hem tidigt efter jobbet en dag och låter mamman gå ut med sina kompisar i några timmar. För att sen lägga sig på soffan och låta mamman ta ännu en natt, och nästa dag. Som tycker de har rätt att sätta sig och ta en kaffe i lugn och ro när de kommer hem, som inte fattar att det är nu de borde ta med dig barnet på toa så att mamman får tänka klart en tanke, slösurfa lite på internet eller nåt annat arbetsplatsliknande.
Så till alla er som av valfritt skäl (kanske legitimt, det funkade inte ”just i ert fall”, typ för att ni inte tog strid för det eller för att ditt jobb är så sjukt viktigt eller för att ni satt er i en idiotisk situation när ni köpte det där huset och bilen som kostade mer än ni hade råd med för att kunna ta lika mycket ansvar, whatever) inte tar ut era dagar vill jag säga:
Ok, tråkigt för er, era partners (tjejer) och era barn. Men gör det bästa av situationen ni satt er i: abdikera inte från er föräldratron mer än nödvändigt!
Dela lika när ni kommer hem! Att ta hand om en bebis är ofta ett minst lika utmattande arbete som era suuuperviktiga karriärer, firmor och ekorrhjul.
Och kvinnor: vill era partners inte vara föräldrar fullt ut så kan jag hjälpa er att få kontakt med någon feministisk singelkille eller trevligt bögpar som skulle ge i princip vad som helst för att få lov att vara just det.

Ta en funderar ärligt talat, innan du nästa gång tänker eller säger "du är ju bara hemma" för du har INGEN aning om hur det är att vara hemma med barn. Då hade du ALDRIG sagt så! Vi lever i en modern tid men det är många som sitter fast i sina roller om manligt och kvinnligt. Där har vi inte gått framåt så mycket som vi borde. Jag lär och pratar redan nu med barnen om att ta ansvar om att vi är en familj där alla hjälps åt. Estelle gnäller över att det är jobbigt att städa, ja det är det svara jag. Tänk då har du bara ditt rum och jag har hela huset som ska städas. Då blir hon tyst och sa oj va jobbigt mamma. 

Ha en trevlig dag   / Kram C


5 dec. 2014

Olika dagar…!

Från en helt hemsk dag igår till en helt underbara dag idag, är det de vi kallar omväxling som hemma mamma?

Det är jobbigt att vara sjuk,det kan vi nog alla skriva under på. Estelle hade feber igår och kopporna kliar och de kom väl nån till mellan fingrarna. Matteo var på förskolan och Minou var extremt klängig & gnällig.Hon vägrade somna på förmiddagen och var odräglig på em men ville inte ens då komma till ro. Hittat en ev koppa på hennes rygg  men som idag är ett minne blott.

 Måste säga att med alla dessa koppor har Estelle varit så duktig med att inte klia och riva, trots att ja ser att de kryper i kroppen på henne. Har hon tålmodigt stått still när jag sprayat och försökt hjälpa henne gnugga lite på kläderna så att de blir lite kliat i alla fall.Vägrat ta medicin men igår fick jag i henne vi sänggående med lite cola att skölja ner med.

Svårt räcka till ibland till två barn, trots att man har två armar och två ben dom kan sitta på. Så blir det väldigt svårt när trean kommer hem och oxå vill vara med. Så det blev bråk och kiv och massa gråt och gnäll. Alla trötta och Estelle med feber i kroppen och kliande blåsor orkar ju såklart inte massor. Så jag var helt slut när min kära man kom hem. Jag hade då hyrt film, mutat med popcorn och försökt att lösa och muta så långt det bara gick för att ha lite hus frid. Men det gick dåligt!

När min man hade duschat precis efter han klev innan för dörren, tog jag på mig och åkte iväg. -Vart ska du frågade han? - Ut, bort jag måste få andas, tänka och ha frisk luft innan jag får panik…. tog mig en liten sväng ner på byn. Där träffade jag min syster och syster son som jag stod och prata med ett tag. Sen gick jag till " Tant Augustas" för att handla världens godast jul the´hon har faktiskt ett annat extremt gott te i år med, som heter Lusse och de är saffran i det, jag har nästa redan druckit upp en påse redan. Och där stod jag och tjata med henne tills hon stängde.
Jag gick då vidare till H&M där jag sett lite frost kläder (Frost är det som är hetast hos min dotter just nu) jag hitta två tröjor där en med bara Elsa som är allra "hetast" och en med både Anna och Elsa på. Den köpte jag och när jag skulle betala sa hon att det vara halva priset idag på den ;) man tackar. Så slog jag in den och gav den efter kvällsmaten. Hon blev jätte glad och Matteo blev avis för han vill ju oxå vara Elsa om Estelle gillar henne…. En lite uppmuntran är alltid trevligt när man är sjuk!

Idag vakande vi alla kl 8 och jag kände mig halv utsövd för Minou har skrikit en gång i timmen i natt, känns som hon har drömt eller haft ont i magen. Men glada och utsövda kändes barnen och vi hade en mysig frukost med tända ljus och paket och luck öppning. Sen gick barnen upp o tog med sig Minou och lekte mamma,pappa, barn så länge att jag hann duscha, städa undan frukosten, mangla, och slänga i och ta upp några tvättar. För det släpar lite här hemma kan jag säga… och sen kom mormor och hämta Matteo dom skulle åka ut på stan en sväng och jag la Minou och Estelle ville att vi skulle pärla lite så det gör vi, sen kollar hon filmen vi hyrde en gång till. Så jag tar en the och bloggar, så lyxigt. Har insett att man får njuta dom få minuter man får. Det gäller att släppa allt då och faktiskt andas ut. Så det gör jag nu!


var dag har nog av sin egen plåga….!

Nu ska det bli helg och det ser jag framemot att få han min kära man hemma. Så man är två på tre ;)

Kram och trevlig helg / C

3 dec. 2014

Vattenkoppor

Det råder sjukstuga här hos oss. Estelle har fått vattenkoppor,i

måndags så kom nog första blåsen men jag tog det inte som en vattenkoppa när hon visa den, för hon hade rivit på den. Men i går när jag drog av henne nattlinnet såg jag ju alla…!

Kommer inte lägligt jag vet, men vad gör man. Det är bara att gilla läget. Estelle var såklart super ledsen för det kliar och hon vill inte vara hemma så länge. Men hon fick följa med till min mamma med kusin Noa som redan haft vattenkoppar och lillebror och baka pepparkakor som de alltid gör.
Men när jag hämta var hon slut, märkte på henne att de kliade massor och såg att de kommit fler koppor. Vi spray med den nya sprayen för vattenkoppor som även torkar ut lite.

Idag har det kommit betydligt fler, massa i hårbotten,halsen och ansiktet. Men jag har laddat med både pyssel och lite gott och även nya filmer på Netflix. Matteo är på förskolan och det är jag glad för. 


Vi har myst i soffan och pysslat en julkrubba som Estelle ska ha på sitt rum av en äggkartong. 



Min mor kom en stund och passa tjejerna medan jag var hos Ostopaten.Här är en bild från det vackra väntrummet. Jag måste säga att det var bland de bästa jag gjort på länge. Han satte ord på hela min hälsa, berätta att jag hade ett snett bäcken därför belastar jag fel och har ont i kroppen. Att jag samlar massa vätska i magen och att han tycket jag skulle ringa till Medicin avdelningen som jag haft kontakt med och att dom nu skulle se över mitt ben och kolla gammal vävnad där blodproppen suttit och även kolla upp bäckenet.

Det var länge sen jag kände mig så "pigg i ryggen" att ja kunde hoppa upp själv från britsen om jag legat på rygg. Så tacksam jag gick dit!

Ju lägre dagen gick desto fler koppor kom, stackars liten. Hon är duktig med att inte klia måste jag säga. Fast jag märker att hon är låg och inte orkar lika mycket är det väldigt mysigt rå om henne lite extra när lillebror är borta.





Jag finns här hemma nu och lär väl få stanna här om lillebror och lillasyster också får. 

Men önskar er alla en fantastisk dag!

Kram C

1 dec. 2014

Första December

En kall men solig dag, Estelle hade feber igår efter paraden men jag tycket hon verkade pigg och kände inte någon feber på förmiddagen. SÅ vi fick ut, gav fåglarna mat och dom klättra i träden. Sen gjorde jag Lasagne som jag glömde i ugnen och barnen vägra äta den så jag fick koka pasta och ta fram mina köttbullar. 


Sen började Estelle att frysa och jag såg på henne att hon blev låg.  Jag bädda ner henne i soffan och satte på en film.Matteo körde sitt högljudda räjs så jag höll på bli galen. Att prata med honom är som att prata med en vägg känns det som, det går in och ut lika fort. Han säger bajskorv åt allt och alla och har även hittat på ett eget ord "tönt luva" han har så svårt att ta en tillsägelse och fastnar sen i sin ledsamhet. Men Minou som varit vaken alldeles för länge i går på konserten somnade gott o sover än, så jag kunde blogga lite. Barnen sitter framför filmen Frost ( Såklart ) och jag ligger i soffan med julmusik på och njuter av lugnet som infinner sig, fem, tio eller två minuter vem vet hur länge.



 Vi har oxå hunnit göra dom årliga presenterna till Mormor & Morfar och Farmor & Farfar. Estelle skrev korten och tackade för det här året, sen orkade hon inte skriva mer ;) men vi brukar ge en liten gåva som tack för alla barnvakter bla under året. Så den brukar  man får så här innan jul med lite olika saker i. Detta året var det inte så mycke ätbart. Annars brukar jag både gjort julgodis och bakat bröd men jag har inte haft tid eller ork. Så det blev lite annat i påsen detta år.

Mormor fick på väg till affären hämta sin eftersom Estelle frös o var dålig ville jag inte ta ut henne. Så Matteo gav denna men sen blev Estelle ledsen att inte hon fick ge sin till farmor så när Henrik kom hem från jobbet så åkte vi jätte fort bort bara hon och jag och gav hennes.
Nu har barnen lagt sig, jag sitter här igen för jag fick inte så många minuter i förmiddags… Jag har lyssnat på när min man och son har tjafsat om läggningen och ingen vill ge sig. Man känner att den lilla must man har kvar ibland inte orkar hela vägen fram. Så även min tålmodiga man lacka ur till slut. Men det verkar inte bit på vår son…. 

Jag har som tjock gröt i huvudet och jag skäms ibland att jag inte kommer ihåg saker eller att hejja på någon jag inte ser. Tycker att D vintaminerna jag tar borde börja verkar, ska inte tröttheten vända? Jag tycker det tar för lång tid det verka skynda långsamt.

I morgon är en ny dag, men ny kraft. Estelle får vara hemma från förskolan hon hade så hög feber nu. Så det blir en lugn hemma dag i morgon med.

Nu ska jag äta tomte gröt, dricka saffrans the´och äta min mors nygräddade brödkakor. Ser såå framemot det. Sen är det Homeland ikväll.Hoppas jag kan hålla mig vaken annars blir det play imorgon.

Kram på er / C