30 apr. 2012

Valborg

Tänk att få vakna tidigt en morgon, höra en koltrast sjunga sin sång, jag älskar livet... de är en gammal sång jag växte upp med...
Idag är de valborg och här på baksidan har man liksom inte majbrasor som vi kallar det, utan här har man mer påskbrasor. Fråga mig inte varför... de spelar ingen roll de blir inte nån brasa för oss idag ändå. 
Estelle kom till mig igår kväll och frös och har svettats under natten, stackarn. Så jag kan ju ändå känna som suttit inne hela veckan med dessa små att jag vill göra nåt. Så jag åkte till blomsterlandet och och köpte lite till min trädgård, de är dyrt med blommor och trädgårds saker. Men nu när jag har en sån fin och vacker trädgård vill jag att de ska blomstra som jag vill. Så de kommer såklart ta tid men jag vill ändå börja nu och komma ut lite. 

Vi åker sen till Ikea en snabbis och handlar glas, så många som gått sönder och jag orkar inte åka dit så ofta och handla nya. De gick otroligt fort, jag va klar på 26 minuter. Men de var många där.. suck såna köer. 
Sen på hemvägen sticker vi in huvudet och frågar om vi kan reklamera en bänk, som jag inte var nöjd med i monteringen. Så de va inte några problem, då tycker min man vi ska hugga de direkt och köra dit den. Bara det att vi har varken dragkrok eller släp. 
Så hem och i rasande fart få ut allt ur bänken och sen ringer min bror sin bror för dom har både krok och släp. Skönt och tur att de är nära. Så vi iväg med den och när jag kommer hem känner jag en stor klump i halsen, de riktigt värker i kroppen och jag vill bara lägga mig ner och sova.....

... Ja vill INTE BLI SJUK NU!

Så nu har vi lagt barnen tidigt och jag har legat i soffan tagit två alvedon och ligger och huttrar. Vill bara vakna och vara frisk!

SÅ trevlig valborg på er!

Kram ♥ 

29 apr. 2012

Nu räcker det

Ja är tacksam att min man är hemma två dagar till.... tänker på alla ensamstående föräldrar, kan inte nog påpeka hur otroliga dom är, tänk om jag varit själv nu när barnen varit sjuka. Visst de är jag ju på dagarna med sen kommer han ju, nån som avlastar lite och hjälper en. För man släpar efter i hemmet vill jag lova. Vilket jobb är de då inte för de som är själva? Ni är underbara och gör en grymt jobb ska ni veta!

Min Estelle klagar över öronont i natt och hela förmiddagen. Så jag ger en supp och känner ( inte hon med ) men jag ska ut i min trädgård idag, så vi lägger båda barnen faktiskt i vagnen och dom somnar direkt, så nåt som inte stämmer är de ju med lilla sessan, som aldrig sovit middag de senaste året. 

Vi planterar lite mer och röjer ogräs, min man har så bra arbetarbyxor som jag oxå lånat ett par av, de är så skönt att stå på knä för de är vadderat där. Så solen är ju framme men de är ändå inte så varmt i vinden.
Vi grillar entrecote och äter inne faktiskt, då vaknar sessan efter 1 1/2 timme och de är länge för oss. Så jag ringer 1177 där dom råder att åka in så vi får tid på akuten, Estelle protestera men jag lovar att hon ska få godis om hon går med, ja, ja mutade barn är glada barn.
Väl inne vill hon inte, men hon är så fantastisk duktig och berättar vilket öra de är, alldeles själv. De ena örat är rött och de andra är de definitivt en öroninflammation på tyvärr!

 Så de har varit mycket gnäll,och mys idag hon har fått tröst av sin docka "kerstin"   
 Så idag kom Kerstins syster till oss, Märta världens sötaste, hon har bruna ögon som Estelle och fräknar, hon är  ur gullig. 


Så världens bästa Pia kom hit med henne och choklad pengar när man varit duktigt hos Doktorn. SÅ nu har dom åkt vagn en stund, hon orkar inte mer. Så nu är hon varm och har feber med och ja känner att min ork rann ut...


Så nu blir de hämtmat och soff läge. Jag har fått nog av sjuka barn.
Glad att min man är hemma i morgon, och tis med, vilken bra vecka de blir ändå...

Kram och trevlig söndag kväll ♥

28 apr. 2012

Mormor fyller år

Ljuvligt med solen som strålar in genom burspråket i köket vid frukosten, man blir glad av solen!
Idag är de arbetar dag tänker jag.... ut i trädgården jag måste plantera min hortensia buskar och gräva upp lite svartvinbärs buskar som jag tänkte flytta, samt sätta i gång med mina odlingar så spännande och kul.

Vi skulle åkt upp till en av mina bästa vänner och firat valborg, men nu när lilla Estelle fick ögoninflammation och super snorig kände vi att de funkar inte, vi har ju redan en som varit sjuk en lååång vecka. Ska detta drabba henne nu, vill man inte vara på resande fot med sjuka och gnälliga barn.



Så idag fyller min kära mor år, och de ska vi firas de blir kalas idag hos dom.
 

 Som vanligt god mat och vi var vrålhungriga när vi kom dit, vi hade bara ätit frukost... nu var klockan halv fyra och magen knorra.

 Efterrätten bestod av två olika tårtor, en ljuvliga jordgubbstårta med maräng och sockerkaka samt jordgubbar blandat med grädde, mums de var riktigt somrigt. Den andra var en choklad,med dajm och nötter med garnerad med choklad täcke och polly.

Våra barn va trötta, hängiga  och mammiga speciellt lille man. Så hem och byta om till pyjamas och sen inta kvällsmat. Nu sover dom som små lamm och vi har hyrt film och ska deklarera och mysa!! Hoppas vi kan kombinera detta.

Så jag hoppas mina små juveler piggar på sig, nu när vi ska vara hemma hela valborg kanske man skulle vilja umgås lite med trevliga vänner. Men då måste dom må bra och inte smitta såklart. Så gott folk ha en go kväll / Kram♥ 

27 apr. 2012

Nu är de fredagsmys

Idag vaknade en glad lite kille vid min sida, han åt frukost inte så mycket med ändå. De går åt rätt håll....Estelle däremot är hur förkyld som helst och har fått en kraftig ögoninflammation...
Jag hade min älskade man hemma idag, så mysigt. Solen skiner och jag tänker att idag kan bli en underbara dag, som man kanske kan va ute i trädgården och greja lite samt plantera mina vackra Hortensia buskar. Men vädret slår snabbt om.... till en mörk himmel & blåst och regn!!

Idag ska min syrra och man till Jönköping på konsert, en av min systers favoriter  Steven Curtis Chapman. Så jag har deras guldklimpar här, och de ska fredagsmysa på hög nivå ikväll. Estelle har sett fram mot detta att kusinerna ska komma och mysa och somna här...


 Kyckling fahitas och sen gott i gotti.....
Så nu sussar lilleman och jag har läst tre långa  böcker för Estelle och Noa som sover i våra sängar, så söta dom är. Jag älskar dom så mycket. Vi stora har hyrt Tintin och sitter nu i soffan och myser.

Trevlig helg/ Kram ♥

26 apr. 2012

Barn i går, idag och i morgon

Jag fick idag ställa in min klipp & färg tid, för min lilla prins är bättre men inte helt bra. Nu får han antibiotika så jag hoppas verkligen att de vänder idag. Men min lilla prinsessa är uttråkad. Så idag kom hennes farmor och farfar hit och tog ut henne på Mc Donalds och åkte till ett köpcentrum och shoppa lite, regnet står ju som spön i backen.

Jag la mig med lilleman och stängde av telefonerna och tvär somnade i 1 1/2 timme, hjälp va skönt. Och hade massa missade samtal när ja satte på telefonen.
Men lilleplutt fortsatte sova, stackarn han är feberfri idag och mycket piggare, han åt några köttbullar till och med.

Så jag hann att titta på veckans post som bara legat i en jätte hög, jag fastnade så för en artikel som Madeleine Wallin skrivit.Det var en otroligt uppmuntran tycker jag och jag sög åt mig.
Du ska själv få läsa den här:

  

Barn i går, i dag och i morgon

Jag föddes 1966, växte upp på landet där hela grannskapet bestod av hem där det alltid fanns någon hemma som hade tid för oss barn. Det fanns två tv-kanaler att välja mellan och en resa till Mallorca var något av det mest exotiska jag kunde tänka mig. Det fanns massor av tid för lek och lekplatsen var skogen, ängarna och vattnet.
Mycket har hänt sedan dess och vi lever i dag i en värld som utvecklas och förändras i ett rasande tempo och där man kan få ögonblicklig information om allt var man än befinner sig. Man kan dela med sig av sina personliga åsikter och visa hur man just för tillfället ser ut, vad man gör, var man befinner sig och hur man lever, som i en direktsändning live ut i hela världen. Underhållning pågår dygnet runt och inte bara en kort stund varje dag som då de magiska orden var: "Kom nu rå, varå, barnprogram i TV2".
Det är lätt att bli distraherad av alla nya sätt att kommunicera och finnas till på. Facebook, twitter, spel i telefonen, filmer i datorn, vänner som vill chatta eller som väntar på svar när det är ens tur att rita eller skriva i ett av alla pågående spel. Ständig tillgänglighet och ständig bekräftelse, eller avsaknad av densamma.
Det är lätt att förlora sig själv och kontrollen över sitt eget liv om man inte är den disciplinerade typen som begränsar och stannar upp och utvärderar sig själv.
Det är nästan omöjligt att tänka sig in i hur ett barn uppfattar och förstår livet och försöker man, så blir det alltid utifrån personliga erfarenheter och den vuxnes perspektiv, som skiljer sig från barnets på så många olika sätt. Inte minst vad gäller tidsuppfattningen.
Har barn nya behov i dag, eller ser de likadana ut nu som för oss som föddes på 60-talet, eller som min farfars, som föddes 1905? Behöver dagens barn mer pedagogik och mer social träning som det ofta påstås eller har de andra behov som borde prioriteras?
Dagens barn har samma behov av kärlek, anknytning, relationer, trygghet, lek och vila som barn alltid haft. Men de behöver mer än någonsin verkliga förebilder som visar och ger exempel på hur man lever sitt liv. Hur man beter sig och agerar tillsammans med andra. Hur man lever ett liv som består både av vardagliga rutiner och oväntade händelser. Barn behöver även förebilder med storslagna drömmar, visioner och framtidstro.
Teknik och nya innovationer är fantastiska och vi lever onekligen i en spännande tid som kräver att vi blir mer medvetna om våra beteenden.
Hur vi prioriterar barn och nära relationer har blivit mer angeläget nu när vi har fler sätt att förlora vår närvaro på.
Vi kan göra olika val. Vi kan välja att fokusera på nära relationer och på att skapa mer tid för att vara tillsammans, både med våra barn, vår familj och våra vänner. Vi kan välja att förändra världen genom relationer och starka reella nätverk och med gemensamma grundläggande etiska regler. Vi kan sätta upp mål och vi kan ha visioner för hur vi vill att världen ska se ut och göra något åt det. Eller så kan vi välja att göra något helt annat.
Vad vi än väljer, så börjar all förändring med de små människorna.


Finns inte mycket mer att tillägga!

Ha en skön kväll / kram♥  

25 apr. 2012

What a beautiful day!

What a beautiful morning ringer i mina öron när jag inser att ja fått en spya över mig kl 03.45 ja ska man säga natt eller tidig morgon? Så jag tar en dusch kl 04 fåglarna kvittrar och de är rätt så behagligt ute. 
Jag somnar om vid 05 ( har så svårt somna om sen jag fick barn ) min syrra med.. för att sen vakna av min solstråle Estelle drygt en timme efter. 

Måtte han ändå va feberfri i dag tänker jag... jo då den är nere på 38,9 bara. Yes nu vänder det.
 Lägger honom på förmiddagen för han sov sååå dåligt i natt. Och jag och snorpan vi bakar bröd. Världens lättaste och snabbt går det med och är rysligt gott och nyttigt såklart ;)


Ingredienserna är…
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl walnötter,hasslnötter eller va du har
1 dl torkade fikon
1 dl russin


Du sätter ugnen på 200 grader, sen blandar du fil och sirap för sig i en bunke.
 
Blanda de torra ingredienserna och hacka  nötterna grovt
sen blandar du i det med filen och klär en brödformen och 
volla så är de klart. 

De blir som en smet kan man säga..

Lycka till! 
 De var riktigt gott att få en liten frukost, trots att klockan gick. Jag skulle precis sätta mig när barnen hade ätit då Matteo fick diarré och de gick rakt igenom så jag fick springa upp till badkaret. 


Så nu sitter vi här och pusslar och jag njuter av att få slippa ha ett barn i famnen,en stund allfall. 


Skulle komma några och titta på soffgruppen med kl två, inte så lägligt i dag kände jag men va gör man... jag släpar efter här hemma. Men då vaknar Matteo precis knall het. Så ja tar temp och den är 40,1 nää nu ringer jag doktorn!



Fick en tid 17.30  lite dum tid men va gör man... så Estelle tyckte detta va nice med en riktigt doktor och vill ju givetvis med in.

Han undersöker Matteo och lyssnar på lungor, tittar på aningen och mun, hals och öron. De är luftrörskatarr med lättare lunginflammation, samt knall röd hals och öron. Så de blir antibiotika direkt 3 ggr om dagen. Och ja säger va skönt då släpper den höga febern nu, var på läkaren svara mig: räkna med tidigast lör morgon. What?  känner en stor besvikelse för vi hade tänkt åka bort då flera dagar..... by by vår resa!


Nu har vi lagt guldkornen och gett medicin och min man har beställt en pizza vi ska dela på. Så rätt för jag orkar inte göra nån mat nu.


Kram på er alla ♥   

24 apr. 2012

Soft dag



De är som terapi att baka ibland, tycker jag. Man liksom tänker på annat samtidigt som man "skapar" nånting. Så de fick bli en "brownie" igår men valnötter såklart och en krämig glasyr på.













Min natt har varit hattig med en lite varm kamin till son, lustigt de där för han har alltid så hög feber när han har feber aldrig under 39. Nu har har de liksom legat på 40,1 till 40.3 så vill man ju inte ge för mycket feberersättande. Man vill ju inte fylla dom små kropparna med massa dumt.Ja gav en stor supp i natt han, yrade och frös och svettades och ja vill oxå få lite sömn. Så idag ringde jag faktiskt och fråga på 1177 och då sa dom att på så här små barn, så måste man ge feberbesättande för dom kan få feberkramper. Så hon sa hur jag skulle ge idag för bara knappt 5 timmar efter den stora suppen har han ändå 40,1 så jag tycker liksom inte de tar. Han är världens mest mammiga nu, ska bara vara i famnen annars gallskriker han, då blir ju storasyster avis för han sitter hos mig hela tiden och jag blir fast och kan inte göra nåt med henne. Så hade vi ju planerat sen ett tag tillbaka att gå till parken idag och titta på alla djuren med världens bästa Elin, Ebbe och Edit. Så Estelle va extra ledsen idag när de inte skulle ske....

Ja va gör man när barnen blir sjuka? De är ju bara att gilla läget och ge dom de dom behöver. De går ju över.... hur seg de än är att dom gnäller. Och har små barn mer än tre dagars feber måste man ringa till vårdcentralen 4e dagen... så imorgon om han inte är feberfri måste ja dit oxå. 

Men nu då när vi sitter här vi tre och de har hänt den ena "olyckan " efter den andra idag. Både kissat och bajsat i vår säng... så bort med alla sängkläder och då fick jag praktiserat detta med bikarbonat och vända madrass mm som hon rekommenderade igår på TV 4. SÅ när de va gjort och jag äntligen på förmiddagen kunde inta min frukost som stått sen 07.30 och jag försöker att få mina barn friska som sjuka att titta på film eller läsa en bok eller leka en stund utan mig... men när inget funkar utan de bara är gnäll och kläng från Matteo.Då känner jag att nu orkar jag inte en dag till med detta. 


Då kommer en räddande ängel på besök ♥ världens bästa Elin,Ebbe & Edit!!! Snygga namn va?! Dom kommer hit med Mc Donalds mat och vi sitter och njuter av det ihop. Estelle är jätte glad och jag med. Matteo la jag ut en sväng precis när dom kom. Jag har gjort god fruktsallad med jordgubbar i som jag tänker att vi äter ute i de fina vädret. Soligt men kallt i vinden. Matteo sover kort tycker jag, och när jag tar upp honom märker jag att han huttrar och fryser. Stackars liten jag får gå in med honom. Man sitter så fast när dom är sjuka, kan verkligen inte gör så mycket. 

TACK snälla  att ni kom och förgyllde vår trista dag. Vilken lycka med maten att slippa fixa lunch mitt i allt. Och ursäkta att vi va så loja... men va gör man!

Så nu sjunker jag ner i soffan.... eller soffan och soffan den ligger ute på blocket och nu kom en och titta på den och vill ha den... så jag får byta rum om ja inte vill sitta på golvet.

Nu ska jag inte göra nånting mer än att titta på tv, kolla till min lilla sjukling. Han somna i min famn och andas tungt. Han fick en supp alvedon för han har fortfarande 40 grader.

Så jag får nog en lika soft dag i morgon som idag... Så ja ska ladda lite nu för den & natten.

Sov gott där ute kram♥ 

23 apr. 2012

Hängig måndag


Jag har börjat äta nässelpulver och linfröolja varje dag, för att de är bra för kroppen. Så de blir olika smoothie till frukost, de inte jätte gott med nässlor, men ack så nyttigt. Helst ska du äta 2 matskedar och de går bra och ha på filen eller i gröten med. 

Min lilla prins fick hög feber igår 39 grader, jag märkte inget först och trodde han var gnällig för att storasyster inte var hemma... 
Min syrra kom över på en smoothie och tyckte han var varm. Så de har varit en jobbig natt med yrande och hög feber, Alvedon suppen tog inte så jag fick ge Inpre med, stackarn. Sen kom min man hem efter 20 timmars jobb i ett sträck så han hade rödsprängda ögon och såg så slut ut. 
Sån tur att farmor ville låna min lilla 
prinsessa. De är alltid segt när dom blir sjuka dom små liven, så hjälplösa och svaga. Så små saker som kan gå emot som gör dom helt super ledsna. Men de mysiga är att dom vill kramas,sitta i famnen och mysa mycket. Matteo är en väldigt kram go kille ändå. Men nu extra mycket!






  De här bilden var jag tvungen att ta när han smygit in i vårt skafferi och tagit sig en lite "flatbread"
     de älskar han med massa frön på.... Så nu när han kan öppna den dörren får jag nog ändra om lite
     där inne.

    De får bli en soft dag idag, solen finns där bakom molnen. Men 
  enligt väder rapporten ska den lysa med sin frånvaro. Så man   behöver inget
  dåligt samvete för att man är inne med sjukling idag alltså!


  Titta på Tv4  morgon tv och då var det en städspecialist där.
  Massor med bra tips, hon sa att man ska byta lakan varje vecka,
  ta bikarbonat på madrassen för att få upp fukten, de var ju ett 
  kanon tips som jag genast ska göra. De ligger så mycket fukt där
  från kroppen tydligen, och de kunde man göra varannan månad. Så
  fräscht de lät!  Vi har nämligen precis tvättat alla sängkläder och då
  menar jag bäddmadrass skydd, alla kuddar och täcken. För min vän
  som jobbar i en stor säng affär berätta va det egentligen finns i
  kuddarna när vi ligger där och svettas... blä! Så sa hon även hör
  och häpna att man Inte skulle bädda sängen. Jo, de är sant för att
  alla människor har kvalster i sängen, så om man bäddar in de 
  direkt när sängen är lite varm trivs dom. Så jag kände mig helt 
  rätt när hon sa att man ska vädra och skaka täcken och kuddar ute 
  direkt och sen bädda lite luftigt så de ser bäddat och snyggt ut
  men inte med överkast hela vägen.... som ja som har balkong uppe 
  hänger ut dom varje morgon och vädrar uppe. De bästa ja vet och 
  tur med att jag gjort det!!

  En soft dag väntar  här hemma! Mycket mys och sova en stund tror 
  jag bestämt!

  Kram på er♥   

22 apr. 2012

Söndags tankar!!!

När ja gick ner i  tvättstuga och står där &  manglar i min varmmangel, brukar jag tänka på min Elin som står och stryker allt. Då menar jag att de kläder hon lånat av mig kommer i en kasse stryket och snyggt. Jag är inte så duktig, jag kör de som behöver strykas" i mangeln. Köpte en likadan som jag har till syrran på kyrkans loppis för 150kr. Som hittat! Nu fråga min Pappa vad våran mangel kosta för dom har en i deras hyreshus, tror den är kall ifs. Men han hade titta på blocket men dom va nog dyrare där, jag rekommenderar en loppis. SÅ underbart med nymanglade handdukar och lakan, tar ingen plats. Så jag står och stoppar in T-shirt,klänningar och allt som behöver strykas i mangeln man får ju trixa lite förstås....
Dessa vackra ramar vill jag har, det är från "Nordahl" mitt absoluta favvo märke. I år ska jag få åka på mässan och de känns så lyxigt, då ska ja få massa inspiration & shoppa lite kanske....




De är mycket som man vill ha,och man måste få drömma, önska sig och fantisera. Jag tror de är viktigt att omge sig med fina och vackra saker,de som gör en glad och ger än energi, musik likaså de kan få en att må bra, känna glädje och tacksamhet. Som vänner, de vackrast av allt. Vår själ mår bra av det!Nu när vädret varit så grått och min man haft mycket på jobbet, en trotsig tvååring och strul med nattsömnen sen nån vecka tillbaka, samt förkylningar och öroninflamation,som gör att vardagens bestyr släpar efter, då kan man behöva få ro i sin själ igen.



Så Igår råkade jag få på "Helgmålsringning
" med Simon Ådahl. De var jätte bra kolla på Svt paly om du vill.De gav energi i själen!


Han läste e text från bibeln från Lukas 4:18
" Herrens ande är över mig,ty han har smort mig till att frambära, ett glädje bud för dom fattiga.Han har sänt mig att förkunna befrielse för de fågna och syn för de blinda,att ge de förtryckta frihet och förkunna ett nådens år från Herren"

Med de önskar jag dig en go söndag!

Kram♥