28 juli 2015

Astrid Lindgrens värdl

 blev det äntligen en liten mini semester till Vimmerby. Min bror´s barn är nere så vi åkte allihopa med mormor & morfar. Så mysig dag!





 Vi hade tur med vädret, ingen gassande sol utan helt enkelt mulet och även en lite skur regn. Vi behövde inte trängas så fruktansvärt. Men får jag välja åker jag hellre hit i låg säsong.





Tur att mormor var med så hon kunde känna sig trygg med någon mer. Det är inte alltid släkten funkar, men mormor gör det.

Vi lekte och gick på massa föreställningar, fikade go fika och åt varm god mat. Vi var där till stängning. Då skildes vi åt och för vi skulle stanna en natt på ett fantastisk pensionat.

Barnen älskade detta mysiga ställe lika mycket som oss. Det fanns massa djur och på morgonen efter frukost fick dom mjölka lammungarna med nappflaska. Höns,kaniner,hästar,katt,hund,lamm och nya små griskultingar.


Detta ställe heter Ingelbo hagar och dom har en hemsida där du kan boka, nästa året om.
Vi kommer garanterat tillbaka. Så fridfullt här, exakt så här vill jag bo. Att släppa ut barnen och dom har en stor trädgård att springa och klättra i. Inget som stör och det bara infinner sig ett lugn en harmoni i själ och kropp. Så avstressande att bara vara här! Rekommenderas starkt

Vi åkte till katthult med, det skulle jag oxå säga att ni måste åka till. Där hängde vi nästa en hel dag.






Det var skönt komma iväg på lite miljöombyte. Jag behövde det och barnen med. Tänk va lyxigt om alla barn hade långt sommarlov tillsammans med sin mamma och pappa. Det hade jag önskat för alla barn….!

Kram / C

8 juli 2015

Husmors semester

…. Är verkligen något som alla mammor och utarbetade kvinnor borde få åka på!

Jag och två av mina bästa vänner tog oss i fredags ner mot Skåne och Malmö. Det första stoppet blev Strömma-farmlodge och har du inte varit där, är det verkligen ett ställe att www.strommafarmlodge.com. gå gärna in och kolla.

Där handlade jag två pion buskar för ENDAST 10kr jag blev lycklig ända in i hjärtat av dessa fynd. Vi fikade, skrattade och hade så mysigt där.

Sen sa vi hej då till Evelina som är Annsofi svägerska, hon tog med sig våra blompåsar hem till sig så vi slapp dom på resan. Sen fortsatte vi ner mot Helsingborg som blev nästa stopp, där tog vi lunch vid hamnen.

Vi fortsatte sen mot Malmö- vi hade lånat Lollos väns lgh en våning mitt i stan, ur mysigt kvarter med fik och stenungsbakat bageri på gatan. Det är man inte van direkt….

Vi njöt, pratade och åt gott på dagarna, även tog vi oss ut på olika utflykts mål, där ett var Ribersborgs kallbadhus som var en av höjdpungterna. Så vackert 




 Mäktigt att få vårda och slipa sin vänskap, det fick vi göra på denna resa. Sådana samtal om livet om ens drömmar och innersta tankar som helt enkelt är = livet. Så njutbart så häftigt!

Vi åker genom vackra landskap och strosar i butiker och tar en glass, går på bio och skrattar så tårarna sprutar. Vi äter gott ute och vi njuter!

Systrarna på skäret är ett måste om du är ute och åker i sommar!

Tack älskade vänner för en underbara liten tripp, de hoppas jag vi kan göra om!!

LOVE YOU / C

7 juli 2015

Hyllning till kvinnor 40 +

Hans klockrena hyllning till kvinnor 40+ sprids som en löpeld…!

Författaren Frank Kalsers text om kvinnor över 40år har jag läst på internet där den sprider sig snabbt.Och man förstår varför ;)
Så här skriver han:

Mest av allt värdesätter jag kvinnor över 40 år, och här är några av anledningarna.

En kvinna över 40 kommer aldrig att väcka dig på natten för att fråga "vad tänker du på?" Hon bryr sig inte om vad du tänker på. Om en kvinna över 40 inte vill se en fotbollsmatch,sätter hon sig inte bredvid dig i soffan och klagar. Hon går någon annanstans och gör något hon gillar istället. Och oftast är det mycket intressantare.

En kvinna över 40 känner sig själv nog för att känna sig trygg i vem hon är, vad hon är och vad hon vill ha och vem hon vill ha det ifrån. Få kvinnor över 40 bryr sig ett dugg om vad du tycker om henne eller det hon gör.

kvinnor över 40 är värdiga. De ställer sällan till med scener när ni är på operan,teatern eller på restaurang.
Kvinnor över 40 är generösa med att ge beröm, ofta helt oförtjänt.De vet hur det känns att inte bli uppskattade.

En kvinna över 40 har självförtroende nog att introducera dig för sina vänner. En yngre kvinna med man kan till och med ignorera sin bästa vän eftersom hon inte litar på sin man i närheten av andra kvinnor.

Kvinnor över 40 bryr sig inte om det skulle vara så att du blir attraherad av hennes väninnor  för hon vet att vännerna inte skulle svika henne.

Kvinnor blir synska med åren. Du behöver aldrig betro dina synder för kvinnor över 40. De bara vet ändå.

En kvinna över 40 ser elegant ut i knallrött läppstift. Så är det inte med yngre kvinnor. Ett par rynkor gör kvinnan över 40 sexigare än alla sina yngre medsystrar.

Kvinnor över 40 är ärliga. De berättar på en gång att du är dum eller om du uppför dig som en. Du vet vart du har henne.

Ja, jag hyllar kvinnor över 40 av väldigt många anledningar. Tyvärr gäller inte samma sak för män. För varje vacker, smart och sexig kvinna över 40, hittar vi skalliga och småfeta gubbar som gör bort sig med en eller annan 22 årig - servitris. Till alla kvinnor: förlåt å dessa mäns vägnar.

/ Frank Kaiser



Jag ler verkligen när jag läser detta, för visst måste det vara så att även denna man har erfarenheten eller vänner som gett honom den. Jag vet att mognad, vishet kommer med åren och också av livserfarenhet.Du kan vara mogen för din ålder men aldrig springa ifrån livserfarenheten. Men just osäkerhet som jag själv tycker är så uppenbar hos yngre ibland är svår. Det är vårt samhälle som ger dom den, alla intryck, social media som gör att man måste veta, vara och ha allt. Gör att många tappar sig själv, vad dom egentligen tyckte eller gillade. Det är så Attraktivt med människor som är sig själva och står för det!

Kram och ha en go sommardag! Kram C

5 juli 2015

En dag på landet


Det  bästa mina barn vet är att åka till landet till deras kompisar Ebbe & Edith!


Så äntligen,åkte vi dit igår vi grillade och åt så god mat först. Sen tog Chrille fyrhjulingen med släp på och vi alla hoppade på och åkte ner till deras egna badstrand. Där vi bada och lekte och käka jordgubbar med glass.

Kan det bli charmigare, jo det kan det faktiskt för sen tar Chrille alla barnen på fyrhjulignen och kopplar bort släpet och drar med dom ut i ko hagen ( han har kor och hur söta kalvar som helst) där dom plockar smultron på strå...

Det är nostalgi på hög nivå och såå charmigt. Är så lycklig att jag har min vän på landet, där dom har djur och natur runt husknuten. Så mina barn får njuta av detta fantastiska! 
Dom vill så klart inte åka hem härifrån nångång. I bilen på vägen hem frågar dom när vi ska dit igen…

Tack för igår bästa familjen M

Kram och god natt / C

1 juli 2015

S T R A N D E N

Här är det sååå varmt att vi hänger vi stranden på dagarna. Man orkar inte mer än så….

Den minsta av mina hjärtan, fullkomligt älskar vatten och går gladeligen i. Vi kastar henne till varandra i vattnet och hennes ögon lyser av lycka och hon skrattar så gott.


Är det så här härligt sommaren ska fortsätta nu?! Hoppas, hoppas
Ha en skön kväll nu och glad sommar på er!