31 maj 2012

Rhodos

 Vi  gjorde de verkligen!!! Drog till Rhodos med kidsen jag och min underbara, älskade vän Elin.

Underbart varmt, solen sken och luften doftade gott. Havet var så klart och stenarna såå vackra, man skulle kunnat tappat sin vigselring där, och hittat den direkt. Så klart är vattnet och alldeles grön/blått.
 barnen vaknade tidigt så vi var vid stranden, ätna och packade och klara redan kl 09. Så vi fick bra platser ;) jag älskar verkligen att komma ut tidigt, dels är solen som vackrast då och luften så skön. Inte den där super hettan, som kommer med eftermiddagen. Med dubbelvagnar och badleksaker, tar vi oss genom hotellet och ner till havet.


Jag kan inte sluta tänka på hur imponerad jag är över barnen, dom var fantastisk duktiga. De var liksom som dom fatta allvaret när de väl gällde, som att gå på plan och vid olika moment där jag och Elin hade fullt upp med att få till allt.



Edith leker i sanden

Mina trollungar vid middagen

Ebbe & Estelle
Min prinsessa



Goaste Ebbe
Massa vackra stenar
 Många Skratt och massa bus blev det under resan. De var full rulle hela dagarna. Vi hade ju inte räknat med att vi skulle kunna ligga och läsa och sola oss direkt. Men vi hade faktiskt några små stunder vi kunde göra det, så härligt. Men när middagen var intagen och barnen somnade snabbt, på kvällarna för de hade hållit igång hela dagarna. Då  var det gott för oss att sitta på balkongen och dricka lite citronläsk och prata och läsa. Ljuva ljuva kvällar.
Estelle ♥ Ebbe


 Det fanns ett miniland där eller rättare sagt flera. Även Bernie och lollo fanns där, Ebbe vågade säga hej och kram Bernie men Estelle stod avvaktande och sa lite hej på sidan om....

Mycket bad och lek i dom stora lekplatserna med solskydd över. Måste säga att på Sunwing hade dom verkligen tänkt på Allt! Väldigt imponerande.
 
 Massa kända ansikten dök upp både på stranden och i glassbaren, ja lite var stans.Tills vi insåg att dom spelade inte "Sune" filmen. Så det var lite komiskt, det pinsamma var väl dom Svenskar som ville vara med i bakgrunden. Stod i snygga poser och försökte göra allt för att se bra ut...

Mys innan läggdags

 I minilandet kunde dom pyssla och rita och kolla på film vissa tider,det var väldigt roligt tyckte barnen och vi med.

Underbart snygga rum med privat pool utanför och utsikt över havet

Summa kardemumma: Det var många som frågade oss om vi rest själva med så många små barn, för dom såg aldrig till några män. Så vi fick rätt mycket beröm,  många tyckte de var jobbigt åka med sin man och sina tre barn som var relativt stora, i förhållande till hur små våra var. Men de blir ju lite som man gör det oxå, bestämmer man sig för att göra en sån här crazy, rolig sak så får man ju gilla läget. Klart vi njöt när dom små sov och på kvällen när alla sov. Man insåg ännu en gång hur otroligt tacksam man ska vara som inte lever ensam med barn. En stor eloge till alla där ute som är ensamstående ni är grymma!Men vi gjorde det och vi klara det galant och vi hade grymt kul, verkligen ett minne för livet. Vi har bestämt att göra om det till och med, när dom stora blivit lite större, då tar vi bara dom med oss och drar igen!


Tack underbara du, jag njöt!

kram ♥

 

23 maj 2012

Grekland

 Jag missade dopet på vår Prinsessa Estelle igår, för då var vi ute i det fina vädret.... Så jag måste kolla på repreicen det verkar ha varit väldigt fint och bra?!


Men jag har ju en egen prinsessa Estelle att titta på och gosa med varje dag. Hon har börjat ge "kyssar" för de gör "Malin" i saltkråkan när hon gifter sig... så har man tur får man en kyss på kinden.


Min Matteo skulle kanske behöva en hårklippning med, han är fint i rakat men jag ska nog låta det växa lite till, han har tjockt och fall på håret... kanske kan de bli lockigt som mitt..





Vi har varit ute och cyklat lite i solen. Sen har vi vattnat allt vi odlat och packat lite.

Har massa rabarber som jag redan hackat och fryst in, men jag har så enormt mycket. Så ja tog in dessa vackra blommor för dom tar massa näring av rabarbern. Så de luktar gott här inne nu.

Så mysigt med sommaren och mina syrene börjar blomma och häggen och de är ljuvligt att se när de växer upp, mina odlingar på luktärter börjar komma med. Så när jag kommer hem om en vecka hoppas jag de är grönare och vuxit nu, de skulle ju komma lite regn på lör eller söndag och nästa ons. De är bra då slipper man vattna. För nu går de fort.

Trevlig försommar här hemma allihopa!

Nu ska jag och barnen och min bästa vän och hennes underbara barn ut och resa!! Så härligt / kram på er 

22 maj 2012

Sol i parken

Sol ute, sol inne, sol i sinne.....

Min man har jobbat natt så vi drog till en stor lekpark, där dom också har djur. Så underbart de var, att träffa mina goa gamla jobbarkompisar med barn där. En fantastisk dag soligt och ganska varmt fast de blåste ganska rejält så tidigt, så Estelle stackarn frös.. men sen blev de varmare och bara skönt de fläkta.De var lek och bus direkt, och jag fascineras över att barn finner andra barn så lätt. De är inte några konstigheter som för oss vuxna, som  ska "känna" av stämningen på festen eller den nya bekantskapen... utan lätt och hjärtligt leker dom, prata,springer och de är roligt att se att dom kopplade så lätt och direkt. Fast dom bara träffats som små bäbisar nästan.
 
En dag går fort, hem och ät grillat igen. Sen åkte jag och Estelle och handlade och de var nog sista gången hon fick hänga med på ett tag... hjälp vilken trots eller ska man säga egen vilja?!


Jag är nu trött, men tror jag ska kolla lite tv innan jag slocknar! 
  
Trevlig kväll kram/ ♥

21 maj 2012

Grill måndag

 Finns det nåt godare än grillat på sommaren?! Halloumi med ugnsbakad potatis,sötpotatis, morötter och palsternacka. En fräsch sallad och honungsmarinerad kycklingfilé Med en röra av vitlök och rosmarin... mums! Min man är hemma idag så därför blev det så god lunch.. ja tar inte fram grillen själv på dagarna med barnen springandes runt...de är för riskabelt.




Min dotter är vår vegetarian brukar vi säga... men idag åt hon kyckling och kommentera :Va gott kött mamma" 

Matteo äter duktigt och vill genast ner och leka igen, vi ska fixa en sandlåda snarast till vår tomt. De stackars barnen har inte nåt kul att göra här.... en gunga handlade vi idag med och jag hoppas vi kan hitta nåt ställe att sätta den. En underbar lagom varm dag, de små liven har lagt sig och jag tänkte ta mig ett bad. Men ser att sängen inte är bäddad. Eftersom vi tvättat idag så luktar sängkläderna ljuvligt gott, jag tar och bäddar med samma bara för doften. Varmt och gott luktar det!
De jag hade tänkt var att ta mig ett lavendel bad, men jag glömde totalt bort det och fastnade vid Alkatraz samtidigt som jag skulle äta kvällsmat och prata i telefonen.... blev inte att jag titta så mkt. Missa väl inte nåt för jag tycker att den spårat ut lite, inte lika roligt eller spännande. Enligt min åsikt.


Nä hjälp va klockan går jag måste sova!!!!


God natt ♥


 

20 maj 2012

Söndags häng

Henrik är med och spelar gitarr
 Vi åkt med in till Göteborg i morse, min man skulle spela i kyrkan.De är inte varje söndag man är inne i stora staden redan 8.45. Så vad gör vi jag och barnen nu... inte mycket öppet heller. Tills jag kommer på att min gamla barndomsvän har flyttat till detta kvarter, nånstans. Men man kommer långt med sin Iphone och adressen. Så vi står och ringer på straxt efter nio och hon var hemma och uppe & blir jätte glad... sa hon allafall. 




Vi drar ett varv runt i stan och tar en lunch med barnen,jag ser detta ... bilden är ganska stark och talande.Även fast jag inte är vegetarian så är det en stark bild.
 Hemma igen. Varmt och skönt så vi tar det soft i trädgården, barnen badar och jag som har så mycket rabarber får nästan panik, trots att både min mamma och svärmor varit här flera ggr och hämtat, har jag massor. Så fick jag ett tips här av en vän att göra smält rabarber, så jag gör det i värmen och det var riktigt gott och somrigt!

Smältrabarber och glass
 Man tar och skär upp bitar av rabarber, sen tog jag lite rå socker för jag hade inte farin socker. Så värmer du det lite i micron tills rabarbern är mjuk. Till äkta vanilj glass är det super gott, jag som älskar nötter tar även lite pekannötter och valnötter på. Super lätt och gott och en perfekt efterrätt som är god, halv hemma gjord.

Jag älskar värmen och tycker de känns jätte skönt att de slutat regna och den kalla vind som varit här förra veckan,nu känns långt bort. 

Estelles stora kusiner är vid badplatsen och ska ta sitt första dopp. Vi går givetvis dit och myser lite, Estelle har redan på sig nattlinnet men vad gör väl det... härligt är det med sol, nära till vatten och barnen.
 


 Ha en skön kväll hörnni!


Kram ♥
Säger god natt till er / Kram

19 maj 2012

Hos frissan

 Första besökte hos frissan hade min kära dotter häromdagen. Hon var fantastiskt duktig och fick sånt beröm som värmer mitt♥ då blir jag stolt. Så hon fick en snygg frisyr äntligen och håret känns tjockare. De är en snygg bobb där bak.
 Även idag  har jag jobbat och haft att göra. De är skumt väder, sol och sen riktigt kallt och regnen hann jag precis komma undan med när jag cyklade hem.

Min svärföräldrar var här, när jag kom hem idag med... vilken tur min man har som har sån bra hjälp när han är uppe och fixar. En sida är nu murad på skrotstenen. 

Vi hade ett mysigt bad för barnen och sen lite lördagsmys, vi hann inte ha nåt fredagsmys igår. Så de blev nån choklad bit och sen lite chips som hon älskar, för hon har idag inte fått nåt lördagsgodis, eftersom hon ätit dåligt med riktigt mat... mm såna är reglerna!
 
 
Vi läste stora godnatt boken som hon tycker så mycket om, innan vi sjöng och bad aftonbön. Hennes farbror har idag ramlat av sin cross på en tävling och fått hjärnskakning, så hon bad så gulligt för honom.

Mitt huvud dunkar och har gjort hela dagen, trots alvedon´intag. Undrar om jag behöver glasögon?!

Nu ska min man hämta sin bror på akuten, och sen blir det mys i soffan. Och lite ostbågar kanske...

kram på er ♥

18 maj 2012

fredags mys

Idag var det jobb för mig, eftersom det var en klämdag för de flesta var de massa folk på stan, jag hade att göra hela dagen. Massa goa vänner kom in och tjöta med mig. Trött kom jag hem till min familj. Svärmor och svärfar var här och hade hjälpt min man idag, med barnen. De är så att vår ena skorsten håller  på att falla sönder, och jag vill inte att min man går upp på taket själv medan barnen får springa fritt och han kan ramla ner och massa andra hemska saker kan hända....

Ja hade ju sotaren här och han bad faktiskt mig om hjälp när han klättra upp, för man måste hålla i stegen för vi har inte nån liten halvstege som de flesta har på taket... så min svärfar har fått vara steg vakt.

De kom tyvärr inte så långt, så han får fortsätta i morgon!


Vi beställde pizza för jag orka inte göra nån mat, så skulle August min syrras son sova här, han har golftävling tidigt på lörda morgon. Så vi slappa och fast jag måste lägga mig tidigt blir de aldrig så, undra varför?!

God natt/♥ 

17 maj 2012

Kusin mys

 Inte varje dag vi äter frukost med hela min släkt, mina alla syskon och syskonbarn. Men idag blev en sån mysig stund!


En ledig röd dag mitt i veckan, kan man verkligen behöva. Idag var hela våran familj trötta. Vi tog de lugnt i regnet och satte upp lite hyllor "bara"



Min man åkte på kvällen och öva till spelningen i kyrkan på söndag. Jag sitter och går igenom lite post och sånt jag aldrig hinner på dagarna. Imorgon ska jag jobba så de får inte bli för sent i säng för mig. Men jag har en liten prisessa bredvid mig nu. Hon vägrar somna om. Matteo vaknade med så jag har försökt söva om dom båda men icke. Tur att mina barn inte ska upp tidigt i morgon utan faktiskt kan va uppe och sova igen i morgon...

Nu alla glada, ha en skön kväll och njut av ledigheten!

Kram

16 maj 2012

Sangt Jörgens spa!!

 Idag  var de dax för min födelsedags present, jag fick när jag fyllde år. De var ett presentkort av min syster,svägerska och mamma som skulle inträffa ons den 16 maj. De var allt jag visste. Så i tis kväll fick jag ett sms där de stod att jag skulle ha med: Paraply,tjocka vantar,bikini och smink.... ni förstår att mina tankar gick runt.

Jag packa ner allt utom vantarna!
Sen blev jag hämtad straxt efter halv tio och vi åkte mot Göteborg. Jag visste inte alls vart vi var, men till slut kom vi fram till detta underbar, vackra spa "Sankt Jörgen" där man fick välja en slags spa ritual och vi valde den lugnande relaxen. Så underbart skönt och vilket spa, de rekommenderar jag varmt. De var årets spa 2011 och de förstår jag verkligen!
 

Det var varma bad,bubbelpooler,olika bastuar och varma lava stenar och Kalla och varma vatten, olika slags stationer med olika produkter för kropp och ansikte. Helt ljuvligt. Jag kände mig riktigt bortskämd faktiskt.
En te stund ingick med, i softa soffor. Eld rummet som bestod av dom skönaste lite varma vattensängarna, där du skulle ligga och njuta av ljuv musik samt ha ett par lavendel/citron pads på ögonen. Helt underbart.

 



 Nu var man hungrig efter så många timmar. Men de hade dom tänkt på och hade med bubbelvatten,choklad,nötter och tunnbrödmackor. Så in mot Göteborg city och där blev det middag på min favvo restaurang. El corazone  dom hade öppnat en ny precis vid saluhallen. De hade jag inte en aning om så de var super kul. Vi åt såå gott som ni ser!


 Eftersom man inte är bortskämd med att gå på stan, som småbarnsförälder. Passade vi på nu. Så underbart att kolla läget och strosa runt, de kom dock lite regn droppar.


Sen fick jag välja ett cafe´och jag valde ett super mysigt konditori som jag nu tappat namnet på...
Men där njöt vi av goda bakverk och gott te. 


Sen rullade bilen hem vid kvart i åtta på kvällen. DÅ var jag trött kan jag säga, och lite ont i huvudet.. tror jag drack för lite på spa´t 


T A C K  så jätte mycket älskade Mamma, syster och svägerska ♥ för en oförglömlig dag så mysigt ni gjorde detta för mig.

 

15 maj 2012

Första generationen som inte ska känna skuld....

VI ÄR FÖRSTA GENERATIONEN SOM INTE SKA KÄNNA SKULD! Såhär skriver Johan Hakelius i Aftonbladet igår.   Här ska ni få höra något som är töntigare än mittbena och tejpade glasögon: att känna skuld. Det är 2012. ­Känner man skuld kan man lika ­gärna börja dansa menuett och ägna förmiddagarna åt att ondulera håret också.
Psykologen Eva Rusz skrev en debattartikel här i tidningen i förra veckan. Det var en rak och direkt sak: Man bör inte sätta barn under två år på dagis. De behöver få anknyta till sina föräldrar under sina första år. Får de inte göra det, kan de få känslomässiga problem längre fram i livet.

Jag har inte läst den forskning som Eva Rusz plöjt igenom, så jag tänker inte polemisera med henne. Men om jag nu skulle vilja det, så vet jag åtminstone vad jag borde göra. Idén är rätt enkel.

Jag borde bemöta hennes argument.

Hänger ni med? Läsa det hon skrivit, granska det hon påstår och gräva fram uppgifter som talar mot hennes ståndpunkt.

Fortfarande med? Bra. Ni verkar tillhöra en minoritet. För Eva Rusz fick mothugg. Men i stort sett ingen kritiker bemötte hennes ­argument, annat än i förbigående. Det vanligaste ­ordet var i stället olika former av ”skuldbelägga”. ”Lägg ­inte skuld på arbetande mammor”, ”Eva, du skuld­- be­lägger många föräldrar med knappa resurser”.

Annorlunda uttryckt: Eva Rusz gör fel, inte för att det hon skriver är fel, utan därför att det hon skriver är jobbigt att läsa. För att borra ännu djupare i det outtalade: Det är alltid fel att få någon att känna skuld.

Är inte det intressant? Vi är tydligen den första generationen som inte ska behöva känna skuld för något. ­Vilken tur.

Fast det funkar ju inte så. De flesta av oss känner skuld. Det är en följd av att vi har samvete. Det finns ­ diagnoser för folk som saknar ett sådant. Det intressanta är förstås om vi har anledning att känna skuld eller inte. Och det för oss tillbaka till vad Eva Rusz ­ påstår i sak. Det kritikerna struntar i.

Låt oss anta att vi har dagis, inte för barnen, utan för föräldrars självförverkligande och en skattehungrig stat. Att de pedagogiska svep­skälen till att lämna bort en ettåring fem dagar i veckan, är just svepskäl. Att vi byggt in oss i ett samhälle där det både krävs jättelöner och självuppoffring för att ge små barn vad de behöver.

Om det är så, bör vi ­inte ­känna skuld? Vi gör ju fel, trots att vi vet bättre.       Johan Hakelius


Jag blir chockad att Johan skriver detta,ännu en som vågar lyfta på locket, de är så rätt, så sant och så bra!

Ha en skön dag i vårvädret / kram

14 maj 2012

Måndags regn!!!!



Min Prinsesssa sov till halv nio idag, jag var  bara tvungen att ta en lite bild på henne. 
Vi låg och mös länge i sängen innan vi gick ner och skulle göra frukost. Då ser jag en svart bil som kryper förbi vårt hus, de står sotare på bilen. Oh no jag har glömt var det idag... jag får känslan av att han redan ringt på dörren fast jag har inget hört.


Ett bra tag nu har jag hört Estelle säga att muslin hos farmor är godare, för hon har röda saker i... hm jo de är ju köpe musli och den du får hemma är just hemma gjord...men de är ju sockrad så de klart den är godare för dig, men jag kan lägga i röda saker så blir våran hemma gjorda musli lika god har jag sagt och jag har verkligen letat efter torkade hallon eller jordgubbar. Men nu köpte jag gojibär och tranbär. Så idag blev de att vi gjorde musli med allt de Röda  i.

Sotaren kom och knacka på dörren och Estelle blev lite skraj,de visade sig att han varit och ringt på tidigare fast de hörde jag inte.
Men de gick bra, allt såg bra ut och vi kunde elda på!

Matteo sov och Estelle och jag pärlade och läste och mös i soffan i detta trista regn, Elin min vän ringde nu var dom  lite sjuka tyvärr. Men Så mysigt att bara få prat lite i den grå trista vardagen, tack! Och ja diggar vår galna ide´

Medan vi gjorde lunch så står det några män utanför fönstren och putsar dom... dom kunde inte kommit lägligare. Såg när solen titta in att wow dom behöver putsas. Ja har själv putsat dom inne här nere i helgen..

Grillad lax, potatismos,hummersås och egen odlad krasse och kokta gröna ärtor, mums! 

en lugn eftermiddag annars, Matteo var otroligt gnällig idag. Så jag la han en stund på eftermiddagen oxå, då sessan och jag skulle kolla på "lilla kycklingen" de slutade med att vi båda somnade. Inte bra! Så när min man kom så fick jag bråttom att steka pannkakor dels gjorde jag en championstuvnig som jag gjorde lite creps av, de andra åt vi som pannkakor. Förstod sen varför lilla Matteo gnällt så, han hade diarre och innan jag fick på han blöjan igen, så hade han släppt sig på tre olika ställen. Så det var inte så konstigt han gnällt. En go lite unge blev det sen!

Båda barnen somnade sent, vi sov ju faktiskt till 16 alla tre. SÅ nu sover dom och vi ska kolla på "Alcatraz"

Go kväll / kram♥