15 sep. 2011

Sol Välkommen

Sol välkommen! Med Barry white i öronen tar jag med barnen i vagnen och går en runda så dom ska somna, kolla här är inte detta vackert. En av mina favvo platser och så när mig. 

 Måste visa mina fina kalender jag köpt också på www.frokenhilda.se
De är en sån där familje  kalender med 5 olika rader så man kan skriva upp vad var och en ska göra, super bra den kostar 150kr. Sen köpte jag en Geggamojja fleeceoverall till Matteo så snygg, de får han redan ha när de har varit så kallt och han ligger ute.
Så tyst och skönt när dom sover och de gör dom så bra ute, så får jag lite rast, jag målar klart i matsalen och fixar lite saker jag måste fixa. Sen sitter jag lite här och skriver de är gott för själen. Nu måste jag gå och göra lite nytta, som de så fint heter ;)

Ha en go dag på er!!!

KRAAAAM

14 sep. 2011

Va är detta för väder... regn,rusk,kallt, blåsigt jag gillar de inte! Men detta är västkustväder såg en Alingsåsare som skrev de på Facebook att vädret alltid är bättre i Stockholm än här...( hon bor och pluggar där nu) men jag håller med ;)


 Vi eldar idag, så vi får de lite varmt och mysigt här inne. Vi röjer även fram vantar,mössor och halsdukar inför hösten nu och Estelle prövar glatt här min basker och en peruk.

Idag har vi röjt lite i "blåRummet" de tar tid med allt i flytt, nu har man liksom vardagen och allt bara stanna av, min man är trött när han kommer från jobbet och jag med, tidiga mornar och full rulle hela dagarna. Men snart ska vi borra för bergvärme och de ska bli så skönt, dels att få bada i badkaret själv ;) nu badar barnen där för allt vårt varmvatten går på el så vi är lite snåla... mot oss själva med bad. De är nämligen så att bada en vuxen så tar hela varmvatten beredaren slut så de är därför oxå. 


Senare idag ska Estelle vara modell för min syrras butik med sin kusin Alfons, de är så att tidinigen Kuriren gör ett modereportage för olika butiker och då fråga dom om Ullis ville vara med, och då behövde hon en liten tjej som modell, så min mamma & pappa kom hit och tog Matteo en stund så jag slapp dra med honom. Så här söta blev dom, fast han tog en finar bild så håll utkik i tidningen.Alfons ser ut som en riktig liten Emil och Estelle som en... Kerstin kanske?

En dag går fort, jag är lite sterssad, vill mer än jag orkar just nu. Men vi får ett snabb besök av kusin Elvin och Lina med. Dom ville titta på Estelles kök, de har rakat Elivn och han va såå fin tycker vi.

Min härliga man kommer hem med chibatta bröd och gör goda mackor med räkor, ägg, majonäs och tomater, samt ost, skinka och avokado mums och tack!

Njut av kvällen!!

13 sep. 2011

Lyxigt.....

Oh jag har fått en lyxig stund för mig själv idag i detta rusk och blås väder. Jag har nämligen fått en "lyxbehandlign" på Rassmussons i present när jag fyllde år i våras. Så idag kom min kära mor hit och passade guldklimparna och jag fick gå 90 min och NJUTA av ansiktsbehandlingen med massage, wow de va så jag höll på somna så skönt var det, låg och tänkte på varför unnar man sig inte detta mer, man har ju bara de här ansiktet och en kropp som man borde ta hand om mer egentligen.... man ska absolut önska sig sånt här i present och julklapp de är underbart. 

Sen gick jag vidare till butiken fröken hilda och köpte en underbar kappa som jag beställt från Minirodin den ska hon få av oss i 2 års present, ja köpte även en mössa därifrån som hon ska få av Farmor& farfar. Hon kommer va såå fin lilla gosan.

Regnet öser ner med blåst som viner, så man vill liksom vara ute så lite som möjligt. Jag cyklar fort hem mellan regnskurarna och Estelle står i fönstret och springer mot mig när jag kommer hem,de är kärlek de!! 


Nu blir de pannkakor och min mammas hemmagjorda jordgubbsylt & vispgrädde. Min lilla Estelle är inte stormförtjust i de men om jag lägger en lite klick glass till så går de ner, lustigt de som alla barn älskar känns de som ;) Vi brukar titta på landet brunsås har ni sett det? Går kl 21 på tisdagar på svt. Min man och ja kolla förra gången och de va lite kul för de handla om kött bla, och min man som gillar korv tyckte att man kanske skulle sluta äta de, för de är inte bra grejer i. Sen de här med hur mycket kött vi äter, tydligen är de så att kvinnor och barn kan minska sitt kött intag men de är männen i Sverige som håller kött industrin uppe... en billig fläskfile som du tänker oh va billigt vilket kap, de är så man ska dra öronen åt sig för den hade dom inte ätit, de innehåller mest vätska och vad mer för tillsatser. Personligen så är jag väldigt noga med att bara köpa svenskt kött, skulle aldrig köpa danskt eller tyskt, fläskfile´ eller nåt sånt. Vi har en kropp som sagt var och de är vad vi stoppar i den som är viktigt, nu har vi dåliga matvanor i Sverige och de är mkt läsk och godis mm. Men de är bara att dra in på då... nu måste jag gå.

En mysig kväll önskar jag er och glöm inte att titta på "landet brunsås nu"


KRAAAM

11 sep. 2011

Lugn söndag

Min lilla gose kille somnade om igår ute på gården, så då passade jag på att plocka in lite plommon typ 1,5 kilo och så kokade jag plommonmarmelad med vaniljstång... de blev gott sen på kvällen med en rostad macka och en kopp the´

Nu e de söndag och vi hoppar Gudstjänsten idag, dels håller vi på att kitta om källarfönstren, sen har vi en del att göra och sen ska vi fika hos mamma med min systers familj också - mysigt!!!

De blixtra och åska så här i morse så Estelle låg så nära mig och sa " mamma ja jädd" och de förstår jag ;)

Vi går upp och tittar på Madicken efter frukost, då jag tänker på den scenen när Alva ger Abbe en örfil för att han skrämt och hittat på att de finns spöken, och jag tänker också då på den omtalade Italienaren som blev så omskriven för att hans son sprang ifrån honom i Gamla stan och han drog honom i håret, frågar du mig så känner jag att gör inte en höna av en fjäder. Jag är mer för Italienarna som tycker man ska uppfostra sin än mesiga Svenskar som är rädda för att höja rösten eller ta tag i armen på sina eller andras barn, för man är rädd va andra ska tänka...  Därför är de lite kul vi behöver bara gå tillbaks till -80 talet då en del  Astrid Lingrens filmer gjordes, och de är ingen som tar illa upp för att man säger till nåns barn eller sitt eget. Nu är de så att barnen kan säga högt i affären " aj du slår mig" de är så fånigt så tittar alla och tycker oj vilken elak mamma. Tänk efter lite själva, hur skulle dagens barn bli om dom fick bestämma och inte de sätts några gränser, dom barnen vill inte ja träffa eller anställa när dom är 20. Tycker dagens ungdomar är bedrövliga nämligen, och de beror på föräldrarna som varken tagit tid med  dom eller orkat ta konflikter och satt gränser. Ja nu snurra vi in på det med...


Ja tänk om inte fanns, då behövde inte så många ha dåligt samvete för vad alla andra ska tänka, för vilka är dom här "andra" är de grannar, folk på stan du inte känner? Jobbarkompisar, klasskamrater, folk du tränar med?  Nä, va dig själv och bygg upp ditt självförtroende och känn att du faktiskt är bra som du är, älskad och unik. Vem bryr sig om du inte sminkat dig, eller har de trendigaste kläderna, eller dammigt hemma, kanske en obäddad säng. De är så mycket mer och vi skulle oroa oss för och lägga energin på, tex att hjälpa ensamma mammor, barns som far illa. Att göra goda saker överhuvudtaget för andra.Sträcka ut en hand till nån som behöver och jag lovar den bryr sig inte om du har en ful frisyr...

Jag och min man prata igår om hur viktigt de är att man känner sig älskad, och de vill man verkligen förmedla till sina barn. Att dom är oändligt älskade. De ger bra självförtroende! Så du underbara människa som läser detta, ta de till dig, du ÄR älskad för den du är, så dyrbar du är och unik. Gud älskar dig SÅ mycket!

Nu ska jag göra köttfärssås & spagetti!

Önskar en en ljuv söndag

         KRAM

10 sep. 2011

 De är så här hemma hos oss att vi vaknar tidigt även idag, dock ingen promenad idag de va inte så fint väder, riktigt höstigt så vi tänder en brasa och äter frukost!


Jag går ut i trädgården och söver Matteo, titta va fin hortensia de är min favoblomma. Jag måste plantera den nu innan de blir för kallat. Sen fick jag massa fina lökar jag ska sätta av Elin med. 

Min fina trädgård, ja fina och fina de kommer bli sååå fin när den är klar. Här är ett litet smakprov, Estelle poserar i Matteo´s nya jacka, hon e lika snygg i den som han...







 
har bara hunnit bli eftermiddag och jag & Matteo är själva han sover och jag tittar på nätet skriver lite här och bockar på saker på min lista in för resan... de börjar närma sig och de ska bli skönt faktiskt väldigt skönt, sol sol sol sol yeh!!


Ska planera för Estelles kallas med, hon är så rolig så hon vill ha tårta, igår peka hon på biskvier i en kakbok som vi titta i för att få lite inspiration. Så hjälp de lär bli kräsnare med va som ska va på med på kalaset för varje år, de gillar jag! Tycker vi firar alldeles för lite i Sverige nämligen, de är inte USA här inte.. men de kan man ändra på eller hur?!

 
Så nu vaknar min lilla prins, slut på rasten. Nu ska jag gosa med honom när inte hans storasyster är här, bara vi två. 



Önskar verklige alla en go helg och super trevlig lördag
Vi hörs! 

9 sep. 2011

En lycko dag för Estelle...

Vi vaknade tidigt.. eller ska jag säga barnen vaknade tidigt och jag gick upp med dom. Efter frukosten gick vi våran lilla runda för att söva Matteo, tänk va vackert jag bor titta, så ljuvligt de ser ut och ÄR!! Så vi går här nästan varje dag och denna morgon glittrar verkligen solen i vattnet. 

Henrik har jobbat natt så han sover och vi försöker både va tysta och hålla oss hemifrån en stund så han får sova.

Sen ska vi fika med Pia & Peter på lagret, när vi kommer dit vill Pia ta med Estelle och visa en sak, under ett laka. Wow kolla vilket kök som gömde sig där... Estelle blir lyrisk och sätter på sig kokmössan och börjar leka, vi sätter oss och ska fika och dom berättar att en underbar historia om detta kök. De va så att Pia fråga mig om de va intressant för Estelle när hon var på mässan, jag gick in på deras hemsida Kidkraft som säljer detta och MASSA annat fint. Då jag givetvis gick igång på dessa vackra kök,jag sms till henne att ja litade på hennes smak. Men så hörde jag inte nåt så jag trodde såklart vi inte fick nåt. Då visa de sig att dom fått ta detta kök av utställarna!!!!

Estelle ville inte åka ifrån dom på lagret, hon förstod inte att hon fått de och att de skulle med hem, dom somnade på vägen hem båda två så vi gjorde lite ärenden, så passa vi på att möblera om lite och fixa köket tills hon vakna, då ni... hon skrek åt mig att hämta kockmössan och förklädet och så va de bara att börja baka och laga mat, hon stod i detta kök så länge igår och glömde tid och rum. Lilla gosan du e så söt och jag älskar dig så mycket! Vilken födelsedags present (hon fyller snart två år)
En riktigt lycko dag för min lilla söta Estelle. Så välkomna hit på fika!!


Själva avslutade vi dagen med hemmagjord pizza med mozzarella och färska champinjoner, ruccola och plommontomater mumsfillibaba. 


Stor kram på er!!

8 sep. 2011

ännu en torsdag

Vi ska snart åka på en resa i två veckor och de ska bli så skönt jag måste säga att ja längtar. För de är regn och rusk och de är en sol som tittar fram emellan (ibland) och de är liksom inte de där vackra, fina hösten som är så där mysiga och fina. vi gifte oss den 29 september då de var sol och mycket varmare än de varit de sista dagarna här och nu. Så de känns som jag välkomnar solen och längtar till havet en god bok och solstolen......

 glömde ju visa vårat fynd vi gjorde i måndags... vi tittade på skor till Estelle, jag är väldigt glad åt att hon har en kusin som är 2 år äldre för vi får ärva så mycket och de är så tacksamt, gummistövlar, kläder, jackor, allväderstövlar mm men så kände jag att ett par riktigt fina skor, som är rejäla och varma och som e snygga och även brorsan kan ärva... jag älskar ju brunt och skinn så jag fastan såklart för ett par på skosalongen som var från kavat dom kostade 750kr jag stod länge o tänkte att de va mycket pengar till ett barn, medan jag stod och dividera med mig själv så så kom ägaren Jonas och stod o snacka med mig, jag tänkte att de blir ju att Matteo får ärva dom och ja försöker komma på mer fördelar för priset är lite högt. Men jag bestämmer mig för att ta dom och till mitt försvar så tänker jag vi ärver mycket och vi köper på rea så... när jag kommer fram till kassan kom jag på att jag hade ett  tillgodokvitto jag fått av min svärmor oxå så jag betalade inte så mycket  för dessa snygga skor som Estelle vill gå i varje dag, fina va och tack för hjälpen Jonas TACK!




ikväll bjuder jag på varmchoklad med kanel och mini marshmallows,  vitlöksbaguette med smör och ost som lite kvälls mysi ruskiga regnet. Henrik jobbar natt i natt med och jag ska lägga mig tidigt för att orka palla mig upp med de små imorgon.

Ha en go kväll!

KRAM

7 sep. 2011

Regnet de bara faller ner...

 De är nackdelen med att bo på den här sidan... de regnar mycket här och blåser. Men vi har en sån mysig lite väg vi brukar gå på och söva Matteo så idag tog vi på oss stövlar och regnkläder och gick ut mellan skurarna. Detta va så kul tyckte Estelle.

Jag har en man som va hemma idag för han ska jobba natt, så han fick sova lite och de blir ju mer sova om vi inte är hemma såklart. Jag hann med en go massage i morse med, den var välbehövlig kan jag säga, har haft så ont i rumpan typ och på sidan, så degör ont när jag går. Och min fantastiska massör typ "hela mig" idag, de kunde ha att göra med både graviditet och att jag haft så ont i mina fötter så jag använder tydligen inte mina sido muskler, så jag fick i läxa att gå bakåt när jag går upp och när ja suttit ner några steg bara och sen två till saker jag kan göra, dels "plankan" och sen en annan rörelse när man ligger på mage. Så de va så härligt att gå ut därifrån utan smärta. Men de gjorde ont också när hon greja idag.

Sen pratade jag med min älskade Louise,de är alltid lika mysigt och roligt att prata. Vi har känt varandra i 34 år eller nåt sånt. Så vi känner verkligen varandra och de är så skönt att prata med henne, vi delar ALLT!!! Så de är trist vi bor så långt i från men vi ska ses oftare nu har vi sagt.

Dagen går fort, har planterat om blommor och fixat lite de blir liksom mer gjort när två är hemma och en är med barnen... Så vi ska kolla på lite tapeter och färg och planera lite va vi ska göra här i huset och så, de ska bli kul.

Nu ska jag ha lite mys har tänt ljus och ska koka en kopp te och njuta av lugnet och tystnaden.


5 sep. 2011

Ljuvliga morgon!!!

 Regnet har smattrat mot rutan sen 05 i morse, Vi ligger i sängen barnen och jag och jag känner mig trött jag orkar inte gå upp riktigt än, Matteo har varit vaken sen 04 typ.... Men idag kommer Noa hit när syrran ska jobba och Joakim är bortrest. Så vi måste gå upp nu. De blir massa tända ljus för de är mörkt och grått ute, sen är de frukost och Estelle står i fönstret och undrar när Noa ska dyka upp.
 En god kopp the´ och jag sätter på radion och njuter av en ljuvlig morgon, med mina gulklimpar och känner mig otroligt rik och lycklig som har dom ett fint hus och en underbar man. Jag har de bra väldigt bra helt enkelt, trots ojämn sömn och lite sömn överhuvudtaget de senaste 2 åren så funkar de bra att vara hemma, jag gillar att vara med mina barn.
 Min mys kille i Estelles gamla velour dräkt i stark lila/ seris och när Noa kommer frågar han om de är en tjej eller kille ;) eller om de bara är en pyjamas...
Av barn får man höra sanningen eller vad är de dom säger?!

Dom leker och ritar och sen somnar lillman och de är så här att han sover från 09-12.30 jag blir först lite rädd och måste springa o kolla hela tiden.. men sen slår de mig att vaknar man 04 är man trött såklart.

De blr köttbullar & spagetti till lunch Noa är duktig på äta jämfört med Estelle, sen badar dom i badkaret Noa har med sig badskum med "the cars" så de blir såå mkt skum och dom e så söta när dom badar och leker.


Efteråt blir de oboj och bulle. Noa myser och vill ha flera glas, Estelle dricker lite sen säger hon att hon inte tycker om de, de är första gången hon får dricka de och ja tänkte för mig själv, oh nu får vi gömma detta för hon kommer vilja ha detta jämt. Men icke!


Syrran skulle slutat lite tidigare idag men hon som skulle jobbat var sjuk, så jag sa att ja kan hoppa in några timmar när min Henrik kommer hem, så de gjorde jag. Sen hem och fick hjälp av August med min Iphone som ja inte riktigt har fått koll på än...

Nu blir de film som vi inte orka titta klart på igår och sen blir de sängen, jag e så trött man blir de om man vaknar kl 04!


Kram på er!

4 sep. 2011

En helg går så fort

Hjälp va tiden springer iväg när man har kul eller vad är de man brukar säga... de går fort en helg och de är ju typ den tiden man har ihop som hel familj, då de ska fixas i trädgård, umgås med vänner och egen tid, göra mysiga saker och fixa inne. Men ibland får man bara ta dagen som den kommer oxå tänker jag och bara vara. Den här världen är så stressad... för stressad de ska se så fint & bra ut på ytan men hur ser insidan ut egentligen?! Förstå mig rätt men de ska va snygga trädgårdar och trendigt inne och nya höst kläder och färger på nagellacket osv och de är väl jätte kul. Köpte ett snyggt nagellack precis på Make up store som va nytt och de gjorde mig glad. Men ni hajjar va jag menar va? Jag menar den stress man kan känna av och andra kan få en att känna, tv, fb och tidningar. Så ibland få man bara ta de för vad de är och tänka efter va håller jag på med, vad är viktigt för mig / oss. Och jag vill ge mina barn mycket tid känner jag. Jag vill gå ut med dom varje dag och hitta på saker, så fort hösten kommer ska ja ta med dom i skogen och plocka vackra löv och göra tavlor. De finns så mycket man kan göra, dom e små och kräver inte mycket.

Så när jag satt på toaletten igår så tänket ja på detta, va stressad jag är själv, stressad över att de går långsamt här med tapetsering, målning, trädgården och har inte ens fixat Matteos rum. Men så titta jag på mina barn och kände att jaa va gör de att de få stå vi lever här och nu de är den här tiden jag har, ta vara på den Camilla. Och de ska jag göra!

Henrik bytte mitt hjul på cykeln som varit punktering på ett tag, jag cykla ner och hämta ut min iphone 4 sååå ljuvligt snygg och bra den är, jag e så lycklig att ha fått en tel som kan skicka mms och ta emot och ta kort och jag kan gå ut på internet igen i mobilen, de har funkat bra flera månader med en gamla Sony Erikssson, man vänjer sig snabbt får jag säga, så jag känner mig riktigt lyxig som har en vit fin Ipone 4 nu!
Sen bytte jag en jacka till lilleman en ur snygg skinn jacka han fått av farmor men de va precis han kunde ha den i stl 74 så ja tog 80. Han e stor för att vara 6 mån min lilla kille ;)

Sen åkte vi till några goa vänner som vi var bjudna till, de hade gjort go räksoppa till förrätt och sen fick vi kräftor oh vilken lyx med gott vitlöksbröd o dipp till. Sen bakade hon äppelpaj till efterrätt med glass och vaniljsås. Barnen lekte och dom har sjötomt så de bada faktiskt lite trots att de va ganska kallt.... en sån mysig em/kväll de uppskattade jag verkligen!

Sen har min man övat på sin elgitarr typ hela veckan för han ska spela i kyrkan idag på två möten, så vi stanna hemma från Götet idag och jag har nu kopplat fast cykelvagnen på min cykel ( hoppas jag gjort rätt) ska be August min syster son komma och kontrollera nu när min man inte är hemma. Så åker jag ner till kyrkan här med barnen istället. Solen skiner idag och dom har "lovat" 23 grader... vi får se. En härlig dag verkar de bli allfalll!


Ta hand om varandra och stressa ner... du mår bättre av det!

                                         KRAM



2 sep. 2011

Fredagsmys!!!

Startade dagen tidigt, Matteo är så förkyld och han tog spruta igår så han har lite feber med... vi går upp och äter frukost med Hilda min syrras dotter som bor här några dagar. Sen cyklar hon till skolan, jag sätter på radion och tänder en brasa i kökets så mysigt och skönt.

Idag ska jag jobba, mina svärföräldrar kommer och är barnvakt.Jag gör potatis och fiskpinnar till lunch sen åker jag.

En rolig dag i butiken, de kom varor från Ebbe som jag plockade upp och prismärkte och gjorde plats för. De tog sin lilla tid, men jag tror jag fick till de ganska bra. 

De blev varm smörgåstårta med familjen och Hilda här sen fredagsmys med chips cola zero och godis med en mysig tjej film som hette "you agine" mysigt. Nu har Hilda gått hem för dom har kommit tillbaka från Mässan i Sthlm och jag sitter här och bloggar lite men ska knyta mig nu, de små kan vakna tidigt trots att de är helg. Och jag har inte hunnit läsa nya "mama" så de får bli lite kvällslektyr innan jag slocknar.

Ha en skön helg där ute vänner!!!

Kram på er