27 apr. 2011

En helt vanlig dag!






Idag va de inte så mysigt väder, inte i luften allfall så idag blev en inne dag för oss, såna här dagar kan jag känna för att baka så när vi sövt om Matteo så satte Estelle och jag igång att baka bröd och en kaka som jag blev sugen på när vi var hos min vän kicki sist. Vet faktiskt inte va den heter.

Så när vi ändå var i farten så gjorde vi bröd oxå ett med lingon i och bara massa grovt gott mjöl.... efter vi bakat så ringde min svägerska Lina och ville komma en sväng för Elvin va utråkad och de passa kanon för jag hade ju en dotter som ville ut oxå. Så vi hade lite god fruktstund sen så gick vi ut, trodde jag hade Bvc tid men de va imorgon så irriterande när vi väl gott dit.Men de blev en lite mysig stund ändå och när vi kom hem hade min man kommit och jag skulle ju iväg på vvmöte... va inte speciellt laddad för som jag ätit i påsk inte ens tänkt på vilka propoint jag får äta... men ja blev överraskad kan jag säga ;) hade gått ner 2,2 kilo så under dom 3v jag varit med så har  jag gått ner 1,1kilo i vecka de är inte illa.. så jag fick en guldstjärna idag på klassen, de får man för varje 3kilo man går ner. Så jag va väldigt nöjd när jag cyklade hem!

 

Tisdag!!!

Firade min kära mamma på annadagpåsk där vi fick super god mat som hon beställt, de vara potatigratäng med fläskfile och rostbiff med exotiska frukter och vilka frukter sen, mangon bara smälte i munnen. Till de va de olika ostar och vindruvor samt kex, och ett gott surdegsbakat segt bröd mums. Sen var de efterätt som bestod av 3 olika tårtor med jordgubbar till de va riktigt smaskigt och ja bävar för viktväktar mötet på ons har säkert gott upp med allt gott jag ätit denna påsk!!!de s
Matteo är så mysig nu när han ler och skrattar och riktig försöker prata med dig om du tar dig tid.. mammas älskade unge!
Estelle är så snäll mot honom, helt otroligt de va en gång hon gjorde nåt som jag inte vet men de hördes på hans vrål. Men sen dess har hon varit ännu mer försiktigt, fast tar han för mkt av min tid och uppmärksamhet så klart de känns för henne. 

Idag va de Nolhaga med Kicki och Izabella jätte mysigt vi hade med oss pasta sallad och fika dit, medan barnen sover och vi sitter och pratar hör jag bara en röst bakom mig som säger " är inte de där Camilla" jag vänder mig om och där står Carro och Fia jag blev så himla glad Fia bor i Usa och ja har inte träffat henne på jag vet inte hur många år... sån lycka! Där satt vi och prata om allt mellan himmel och jord, så kul och hon va gravid oxå skulle ha i okt. Sen promenerade vi alla ner till staden och tog en glass, Fia sa att de va inte god mjukglass i USA så de vill hon alltid ha när hon är här. Sen gick vi sakta hemåt och precis när vi skulle sätta nyckel i dörren så kom Henrik körande upp på uppfarten. Så de blev en heldag vi gick hemifrån kl 10 i morseSå nu ska väl ändå Estelle va trött ikväll. 

Vi grilla hamburgare och sen gick vi in och la våra skatter!
Hela påskhelgen gick fort tyckte jag, Henrik va ledig och de gillar jag när han är länge.... så i söndags spelade han till Kicki i kyrkan, sen bar de av till svärföräldrarna på middag. Jätte hungrig var ja när vi kom och de var mördegsbakad oxfilé med klyftpotatis och sallad. Till efterrätt va de panacotta och sist men inte minst fika på altanen med ambrosia tårta.

Vi skulle iväg sen och hämta lite kläder och lämna lite saker vi lånat, de är alltid dumt när klocka springer iväg på em då är de risk att Estelle somnar eller bara är allmänt grinig för hon e trött. Så de är alltid en chansning de där att sticka iväg. Men de gick sådär hon somna såklart till de hade varit en långdag för henne. Så hon somnade inte förrän 20.30 och de är lite sent tycker jag, som är beroende av lite egen tid på kvällen så man får nåt gjort... Men samtidigt är hon väldigt mysig om hon får vara uppe. En skön , intensiv dag helt enkelt och nu är ja trött jätte trött! 

Sov gott!!

26 apr. 2011

Påskafton

Estelle och Henrik fick efter frukosten leta efter sina påskägg... Estelle va duktigare på att hitta sitt kan jag säga. De bestod av russin,riskakor,majskrokar och en klubba. Behöver ja säga att klubban åkte in i munnen först. Henrik fick saltgodis och choklad. Jag fick inget !!!!

Sen tog vi de lugnt och njöt av solen, och den sköna sommarvärmen på altanen, vi marinerade ryggbiff, koka färskpotatis och sallad. Skulle haft lite vänner över men de blev lite missuppfattningar.  Men svågern och svägerskan kom och åt med oss - mysigt! Barnen lekte och vi satt i solen och mådde gott. Sen på kvällen hyrde vi en värdelös film som hette " Main street" se inte den!
Sen var de säng dax med dessa små guldklimpar får man inte alltid sova länge, vi har faktiskt delat på oss varannan natt de funkar kanon, då får man allfall sova gott och bra förhoppningsvis varannan dag.

Ha en fortsatt skön påsk och glöm inte bort varför vi firar påsk och va påskens budskap handlar om. Han dog men han återuppstod!  

22 apr. 2011

Skärtorsdag

Idag lyser solen in genom köksfönstret och jag undrar varat mina sommarkläder är och när jag kan komma i dom ;) har gått ner ett kilo till men jag undrar hur jag ska klar påskhelgen hmm....

Mina dyrbara skatter sitter och myser i sina pyjamaser och vi ska straxt ta en sväng ner på staden och köpa födelsedagspresent till mormor som fyller år på måndag, samt byta lite saker.

Vi träffade återigen Lina och Elvin dom hade köpt nya badbyxor till honom från Rockefella  precis samma serie som Estelles baddräkt så snacka om tuffa dom kommer va i sommar. Sen tog Estelle och ja en glass på torget de va riktigt mysigt tyckte Estelle hjälp va hon njöt, glass runt hela munnen och tröjan men så ska de ju vara ;) Sen hem då de va sovstund och jag njöt av en 15 min egentid på altanen med tidningen Mama sen var de Matteos tur att vakna. Skulle va skönt om dom sov samtidigt men de kommer säkert. Vi var ute hela dagen och lekte byggde snygga tårtor och kakor i sandlådan som vi garnera med små blåa blommor, de är livet. Jag är så stolt och nöjd över mina barn och njuter av att se henne leka så bra och gå runt med sin lilla gräsklippare och greja lite här och var.

Sen när pappa kom blev de Maxi en sväng samt en titt på de hus vi är lite intresserade av. Ska snart dit och titta invändigt ett riktigt trähus....

Ha en skön påsk nu allihopa!!

19 apr. 2011

Sandlådan...

Idag var en stor dag, idag blev sandlådan klar för Estelle... vilken lycka!  Snälla farfar var här och slet med att fylla sanden från släpkärran till skottkärran & upp för tomten. Själv hade jag en soft dag först återbesök hos Mvc och sen Bvc lilla Matteo hade gått upp i vikt och längd med raketfart! Solen sken och Estelle var hos mormor och lekte. Så jag promenerade med Matteo ner på staden där jag mötte svägerskan Lina & lilla Elvin. Vi handlade lite lek kläder som dom  kan ha nu när de är sandlådor och hasa sig på berget. Så vill man inte att dom fina kläderna ska ryka.....

Sen blev de crocs  för dom små och där inne träffa vi farmor som varit hos frissan. Hon betalade dom åt oss tack farmor! Vi beställde varsin sallad Lina och jag och gick hem till våran altan och käka. Barnen lekte och vi tog de lungt. Sen kom våra älskade män hem då vi hade tänt grillen och dukat upp för hamburgare såå gott. Elvin och Estelle lekte glatt i den nya sandlådan och ja kände att detta var en bra investering.

 Elvin tyckte de va gott att äta sanden också....


Matteo låg i sin fina vagn och bara lyssna på syrran och kusinen som tjoa och lekte!

18 apr. 2011

Måndag igen...

En vecka går otroligt fort, vips är de måndag igen. Idag är de varmt och riktigt sommar värme. Estelle och jag har smörjt  in oss med solskydd 30 för dom säger att ozonlagret är tunt i år de är inte bra. Vi skulle gått med Matteo till Bvc för vägning och mätning idag men min kära man glömde ta ut vagnen ur bilen när han drog till jobbet så... lite svårt gå med två små i famnen dit. Vi fick ställa in helt enkelt. Matteo har idag varit vaken från kl 09 i morse till nu kl 14.30 så de är först nu jag sätter mig, Estelle blir uttråkad när han får för mycket tid, och hon bara ska leka själv. De funkar inte för henne än hon e ju inte så stor. Trots de goa vädret vill han inte somna och han har varit vaken mycket inatt så jag tycker han borde var trött, jag är jätte trött sovit 4 osammanhängande timmar bara så ikväll blir de sängen för mig tidigt.

Hoppas vi kan fixa sand till sandlådan snart för de hade gjort att hon kanske sitter en stund och kan leka lite själv medan man får en kopp te i solen eller får ta hand om lillebror. Längtar verkligen till sommaren nu och till våran semester!

Nä, nu ska Estelle och jag läsa lite hon älskar både Totte  & Ingrid så de blir en läs stund på altanen.
Tror vi gör de lätt för oss sen och grillar hamburgare när min kärlek kommer hem

Ha en skön dag i solen vänner!

16 apr. 2011

Carpe diem!

En helg går så otroligt fort.... så mysigt väder va de men inte så varmt som jag hade önskat, vi tog en snabb sväng på centrum och de va fullt med folk, bodagarna och torget var fullt av folk. Så vi drog oss mot nolhaga parken: Estelle va helt fast vid kossorna som romade så högt de var både läskigt och roligt. Sen titta vi på ankorna och grisarna och hon klappade getterna. Sen blev de så klart gugning och åka rutschkana. Efter de tog vi en fika hos mina föräldrar och jag passade även på att gå och handla lite själv medan Henrik var kvar med barnen. Sen hem och fixa lite, la barnen och sen åt vi kvällsmat och titta på tv. Tänkt att de aldrig ska gå nåt bra varken på lördagar eller söndagar.... 
Blev sent vi satt och prata länge om livet, hus, barnen och gamla vackra minnen!

God natt!!

15 apr. 2011

Skön fredag!



Började dagen bra med en god frukost på endast 6 propont. Sen var de dax för dusch och iväg på massage, som jag har längtat. Henrik va ledig idag så jag var barnfri. Sen hämtad jag Estelle och vi två hade lite mysig tid först shoppade vi på www.frokenhilda.se
De blev underbart snygga baddräkten från Rockefella som är lite 50-tals inspirerad. Sen den ljuvligt söta klänningen från Aya naya som är en långklänning och hon va jätte fin i den till sina nya vita sandaler. Och sist men inte minst kjol + linne från Geggamojja.

De blev även ett par skor till mig som ja är väldigt nöjd med, man har ju efter två graviditeter inte kvar samma sko stl, inte jag allfall och har hört flera som inte får tillbaka sin stl så jag behövde verkligen köpa dom här ;)

Sen promenerade vi hem och gjorde köttfärsås och ris med sallad. Farfar va här med Henrik och dom var och titta på olika sandlådor, men de sluta med att dom köpte virke och byggde själv. Så nu ska vi bara köpa sand nånstans.....?!


Jag ska nu hyra film och köpa pizza ikväll... jo ni läste rätt jag går på viktväktarna och kan som sagt äta allt.. men de får ju bli en halv såklart!

Ha en skön freda´kväll - kram på er

13 apr. 2011

Intensiv dag..


Upp tidigt 07 satt vi klara i bilen på väg till Göteborg jag, Matteo och syrran. Vi skulle få följa med på inköp. De var märkena småfolk och Aya naya. Hjälp va mycket fint och jag förstår att syrran har svårt att bestämma vad som ska väljas till hösten, man vill ju ta så mycket. Allt var så fint eller ja.. nästan allt. Men med många märken som hon har i butiken kan man ju inte ta in allt av alla kollektioner.

Sen blev de god lunch på kungstorget, vi valde pasta med tagliatelle med oxfilé och färska sparris och champinjoner såå otroligt gott. Jag som nu mera går på viktväktarna fick ju snåla på frukosten med poängen ville ju äta gott och kanske ta en fika med en sån här dag ;) sen blev de lite shopping ja med betoning på lite, vi hann inte så mycket vi skulle till Ikea också. Men ja köpte söta ljuslyktor en underbar mjölkanna och en ny haklapp till Estelle och en vagnleksak åt Matteo. Sen var vi inne i saluhallen och köpte god parmesan och pecorino ost på hildas ost.

underbara ljuslyktor
Oh va mysigt detta är jag njuter av att gå i stan och bara se och höra ljudet av massa människor, dofter och titta på alla skyltfönster. Som sagt en storstad är en storstad! Men jag behövde komma ut och bort lite kände jag, man är hemma mycket även fast man är ute så är inte lilla Alingsås stad som att shoppa och gå runt i Göteborg. Härligt är vad de är och jag gillar det!
kanna från Pip
Sen blev de Ikea där vi gick och var ganska så fokuserade tycker jag, vi tog en fika oxå vi delade på en bulle och en chokladboll. Oh va jag njöt av det, tänk att de räcker att dela.... nu när man tänker på vad man stoppar i sig så blir de inte mycket till fika eller godis så detta var gott. Jag ska ju ha vägning och viktväktar  möte  ikväll så jag vill inte ha gott upp. Syrran och jag sa just att går man upp så här tidigt va mycket  man får ut av en dag. Sen att man är jätte trött nu va gör de ;)  Estelle är hos sin farmor och farfar så jag hoppas på sovmorgon imorgon. Hon blev hämtad i tis utav dom så jag slapp ha med henne på inköp de hade aldrig funkat nämligen. Så ville dom ha henne till på torsdag så skönt, då ska jag fixa lite imorgon med sånt jag aldrig kan göra annars.

Så vi kom hem 10 min innan jag skulle till viktväktarna.... Henrik fick möte mig ute och ta Matteo och mina påsar. Sen på vägning.... oh yes jag hade gott ner1,4 kilo på en vecka de är jag riktigt nöjd med för jag äter ju allt....
Hem och mysa med min man i soffan nu!!

TACK älskade syster för en ur mysig dag! LOVE YoU


11 apr. 2011

Småbarnsförälder!

Jaha, då har min kära man börjat jobba och han har den här v börjat med nätter... jag brukar inte klaga men inatt va de inte kul inte nångång. Jag möblerade om och plockade som man får göra på kvällarna. När ja lagt Matteo bredvid mig kände ja att ja måste kissa en gång till. Då när ja sitter där i mörkret så hör jag ljud från Estelles rum och ut kommer hon med sin barnvagn. Men lilla gumman säger ja de är mitt i natten och vi ska sova, vilket fick henne att gå i taket hon gallskriker o ja lyfter in henne till vårt sovrum där hon slänger sig mot Matteo och givetvis väcker honom. Jaha de va bara att ge honom och försöka söva henne medan man  satt och gav, de tog sin tid men tillslut somnade hon om. Jag la honom i sin säng o la mig själv,somnade bums men vakna efter en timme av Matteo som inte kom till ro eller va hungrig, gav honom och va livrädd att väcka Estelle. Så tog de sin lilla tid med rappningar. Så äntligen få lägga sig ner igen ja e sååå trött, orkar knappt sitta upp ögon vill gå igen. Då blir de inte ens en timme till för  vaknar Matteo och han bökar o stökar och givetvis bajsar igenom allt, upp och byta och fixa. När ja lägger honom spyr han och de blir upp en gång till och byta pyjamas. Så nu är kl 05.10 och ja bävar för att Estelle ska vakan tidigt som hon börjat göra. Och Matteo kommer inte till ro förrän han får somna på min mage, jag sover inte hårt utan hör Henrik komma hem kl 05.46 och de gör lilla snorpan oxå. Så jag försöker få henne att somna om men hon skriker och vill gå upp till pappa. Då vaknar ju givetvis Matteo igen och nu vill han äta. Så ja de va bara masa sig upp, Henrik säger att om han får sova nu kan vi bytas av sen så jag får sova... in my dreams! Han sov gott till 13.45 jag ska straxt lägga mig för första gången idag. Kommer sova hårt känner jag...
Och ja hoppas mina ljuvliga barn låter mig sova gott inatt.... snälla!

10 apr. 2011

Min älskade dotter!

Vilken dag, vår välkommen hit!! Så underbart att sitta i solen på altanen, fram åkte grillen och goda hamburgare blev det! Vi har tänkt köpa en gungställning till Estelle för hon älskar nämligen att Gunga. Och sen en sandlåda såklart. Så vi packa in oss i bilen och drog till jordnära för att kolla vad dom hade för utbud. Vi stanna till stängning och på vägen till bilen ville Estelle gå balansgång på muren som fanns där, hon håll mig i ena handen och vips så trilla hon ner, de var inte högt alls men rent reflexmässigt drog ja tag i armen (hon höll mig ju i handen) och hon grät till för hon ramla ju men jag såg direkt att armen hängde och jag förstod att ja dragit den urled ;(  jag sa till min man vi får åka till akuten direkt. Jag var nämligen själv där väldigt mycket som liten för mina föräldrar drog min arm ur led ofta, jag minns att de gjorde ont och att jag brukade få en tablettask Pim pim båtar för er som kom ihåg va de var. Allfall hon satte sig tyst i bilen och hela vägen var hon knäpp tyst, först trodde vi hon somnat. Men när vi stannat vid ingången till akuten satt hon bara tyst o titta, hon rörde inte armen jag tog henne i famnen och gick in, Henrik o Matteo satt kvar i bilen. Vi fick komma in direkt som tur var, två äldre sjuksystrar tog emot. Estelle sa inget, dom fråga va som hänt och jag kände mig som världens sämsta mamma som gjort detta på henne. Men dom va så snälla och sa att de händer så lätt.. jasså?

De skulle komma en läkare ganska snart, vi satt bara några minuter som kom han doktor Johan. Han var jätte go och pedagogisk satte sig på huk och hälsa på Estelle, hon titta på honom men sa inte ett ord.Han frågade om hon fått smärtlindring, tanterna titta på varandra och sa nej de har hon inte. Oh de tycker jag va snålt.Sen sa titta hon på Estelle o sa hon  hade fina röda naglar och sa att hon hade varma fina händer. Jag sa till Estelle att mamma vet hur ont detta gör och först gör de jätte ont sen blir de bra. Hon bara titta på mig. Sen tog han o kände på nyckelbenet och axeln och när han kom till armbågen så så vred han till armen de sa "klick" så sa han nu har jag nog botat henne. Och min älskade ung sa inte ett pip inte en tår inget bara en blick som va osäker och en läpp som va på väg att darra. Men ja titta på mitt vackra barn och sa nu e de över o kram henne. Min duktiga flicka, va jag är STOLT över dig! Du är min älskade och världens bästa Estelle!! Han sa att de hette nåt på Piglux.... eller nåt de va inte urled utan de finns ett smalt och ett tjockt ben i armen och vid armbågen kan den vi kraftigt ryck hoppa ur, vilket hade hänt här. Så han förklara för mig att vissa barn har lättar för att få detta än andra men de går helt över i skolåldern. Så han trodde ja själv hade varit ett sånt barn. Så nu får vi tänka på de, så lätt att man dra upp henne när hon ramlar eller man leker hej hopp o drar i armen eller i badbaljan ja listan görs lång på tillfällen man kan ta tag eller dra upp henne. Men nu får vi ändra på det o ta under armhålan i stället när man lyfter

8 apr. 2011

Förfärligt!

Läste i en insändare i tidningen som gjorde mig lite upprörd... de handlade om att barn och ungdomar tvingas in i vuxnas sexfixering, Johan Hakelius krönikör i affärsvärlden utryckte en oro över den extrema sexualliberalismen, som oftast får stå oemotsagd och inte ifrågasättas.

Jag läser vidare och tror knappt de är sant de jag läser, va sjukt. RFSU har en frågelåda för 8-14 åringar som en före detta RFSU psykolog ansvara för, där de finns frågor som hur man kan förändra smaken på sperma, liksom de är för tidigt att ha sex när man är 12- 13 år. Man blir ju rädd när man läser detta, va hände med vårt samhälle? Vår moral, våra värden och hur mår dessa små barn för man är inte vuxen när man är 12 eller 13 år. Även fast man tyckte man va stor själv, när man gick i 7:an men de har man ju insett att man hade ju inte koll....

Min tankar går ju till föräldrar till dom här barnen och tonåringarna, va gör dom? Tar dom inget ansvar eller pratar om sånt här hemma, undra ja spontant.  Reagerar inte föräldrarna på om de undervisas eller om man får besök av RFSU  tidigt i klassen. Bryr dom sig inte eller orkar dom inte?
De finns nån tidning i Malmö som skrivit om att  dom redan i förskolan/dagis ska möta sexlekar med iver, och varför inte särskilda rum där småbarnen kan vara i fred med sina sexlekar - utan tabun!
 Ja de är verkligen så man mår illa när man läser de. Jag vill då inte ha mina barn på nån sån förskola där de uppmuntras i sån tidig ålder då dom varken har behov eller förståelse för va detta är. Nä låt barnen  få var barn och leka när dom e så små.

Markus Birro uttrycker i Expressen (16 februari) att inget får vara heligt längre. Allt ska släpas i smutsen. Jesus blir bög i läderbyxor... är de radikalt att omänskliggöra grundläggande värden som livets okränkbara värden, Gud, kärlek och sexualiteten?

Ja de är inte klokt va man kan gå igång på en insändare... men jag sitter ju här hemma på dagarna inte har jag några arbetskamrater att diskutera med, inte så mycket tidningar heller som jag kan eller har tid att läsa, så när jag väl läste detta så blev ja upprörd. Så då är ju detta min blogg som är som ett bollplank för mig, och som en dagbok eller som terapi för mig själv vissa gånger...

Ja, ja nu har jag även pratat med en vän på telefonen och vi diskutera detta lite, jag har ju så små barn än har varken skola barn eller barn på dagis. Så jag vet ju inte hur snacket är och hur de funkar där ute i praktiken om detta. Men de fick jag reda på ;)


6 apr. 2011

Banta!

De här med att banta.. hur kul är de på en skala? Jag har verkligen ett stor behov av att gå ner, och jag är motiverad men idag när jag gjorde muffins som jag ska ha ifall nån kommer och fikar kände jag mig inte lika motiverad. Ja gillar inte ens muffins, jag gillar bara de goa ovanpå ;)

Hur många kurer och bantningsgrejs har man inte kört i sitt liv. Man vet och kan precis vad man ska göra. Men ändå gör man de inte, dom säger att man ska amma då går man ner i vikt ja inte kan de ha med amningen i sig att göra utan de tar ju sån tid att amma så man hinner ju inte käka. Hinner de knappt fast ja ammar lite och ger ersättning. Sen ska de va två lagade mål mat + helt baka eget bröd och nåt gott att bjuda på.... som min man säger man kan köpa bröd också man behöver inte baka. Men de komiska är att dom som är uppväxta på hembakat bröd ville ha köpt och äter man bara köpt vill man ha hembakat eller?

Jag har iallfall tagit steget  nu ikväll att gå med viktväktarna! Ja man får säga va man vill allt från "sekt" till världens bästa bantningsform....
Jag kände mig duktig och motiverad och glad när ja gick dit, sen får vi se hur de går. Att vägas varje v och gå på "möten" ja ja man ska se de långsiktigt som en livstil. Både min man och ja behöver gå ner så detta är bra för hela familjen... eller?! ;)

Så nu sitter man här med massa recept och undrar hur frukosten blir i morgon... och hur blir vädret vill ha vårsolen i mitt fönster när ja går upp. Jag längtar tills min 5v gamla son sover hela natten för att gå upp på morgonen just nu är inte nån jag gillar eller vill. Vill bara sova!!!

Ha en skön kväll nu ska vi bänka oss framför tv och se Edvent på svt årets bästa serie!

4 apr. 2011

Måndag igen... helgerna går så fort. Inget vidare vår väder jo de har varit varmt i luften men ingen sol. Vilket jag saknar!

Vi har röjt lite i helg, hjälp va mycket saker vi har.. mycket är bara skit, skulle kunna ha värsta loppisen i garaget. De är väldigt skönt att få röja undan, men jag kan oxå få lite panik av att allt annat inte blir gjort att man prioritera att rensa skit när de finns fina saker man kan göra och borde. Som att få fixat hans födelseannons, foton som ligger i högar, göra ordning Estelles rum, sy i knappar i massa kläder och laga en del kläder. Listan kan göras lång. Sen mitt i alla borden och måsten ska man njuta av helgen , varandra och barnen och solen som inte kom.....

Tur ja har denna blogg så jag allfall får skriva av mig mina bekymmer och alla borden och den stress som man kan känna inombords av att se alla måsten. Nåt mer som jag måste är att ta körkort och dels läsa på skolan och sen köra och köra... ja som sagt listan på måsten är lång. Just nu längtar jag bara till den underbara två veckors semestern vi bokat i höst. Med all inklusive ska bli såå underbart skönt oh vad jag längtar. Varje gång vi ser reklamen från ving på stranden säger jag till Estelle snart är vi där och hon säger jaa.... underbart!

Ska väl göra lite mat nu, barnen sover och ja har lite egen tid. Ska hinna ringa ett samtal oxå och fixa med lite foton tänkte jag. Får se vad jag hinner, har en del att plocka med också och tvätten. Har ni tänkt på va tvätten tar mycket tid? Allafall hos oss, Matteo spyr så mkt och de byts väldigt mycke kläder och haklappar och handdukar. Trots att ja är välsignad med en varm mangel tar de väldigt mycket tid. Men ja ska inte klaga tänk hur dom hade de förr me massa barn och ingen tvättmaskin.. ja är så tacksam för både diskmaskin och tvättmaskin. Annars hade man haft fullt upp hahaha

Ha en skön dag!

2 apr. 2011

cannelloni!!!

Jag satt och titta på Jamie Oliver häromdagen när han gjorde vegetariska cannelloni och jag blev så sugen på dom, att jag gjorde ett försök. Och jag säger bara detta måste ni pröva dom blev sååå goda. Min man är inte alls för vegetariskt så när vi satte oss sa han oh va de här ser gott ut, mm sa jag men ja är inte säker på att du gillar det. Han tog två portioner ( vilket ifs inte är ovanligt ) men han sa också att de var den godaste pastan jag nånsin gjort ;) och sen gick han & små åt av denna hela kvällen. De gjorde jag också! Helt enkelt värt att testa vi tog skinka och sallad till...

 Här är receptet!


500 g broccoli
500 g romanesco eller blomkål
Olivolja
7 klyftor vitlök
En kvist färsk timjam
25 g sardeller i olja (spara oljan)
Torkad, smulad chili
Svartpeppar
500 g passerade tomater
Rödvinsvinäger (1 knapp msk)
4-5 dl crème fraiche
150-200 riven parmesanost
16 canneloni
En knippe färsk basilika
100 g mozzarella

oka upp vatten i en stor kastrull. Rensa och skär broccolin och blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i 5 minuter, spara en kopp av kokvattnet.

Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek vitlöken i en rejäl skvätt olivolja, tillsätt den färska timjamen, chili smulorna, anjovisen och anjovisoljan samt broccolin och blomkålen. Häll på några matskedar av kokvattnet och låt puttra på svag värme i 15-20 minuter. Genom att överkoka grönsakerna framhävs smakerna. Mosa sedan blandningen med en potatisstöt eller stavmixer. Låt svalna en stund.

Välj en ugnssäker form som rymmer alla canneloni rören. Häll de passerade tomaterna på bottnet av den ugnssäkra formen, strö över lite salt och några skvättar rödvinsvinäger. Enklaste sättet att fylla cannelonirören är genom att använda en spritspåse, men det går även bra att fylla dem med en sked. Fyll canneloni rören och rada upp dem i formen.

Gör en snabb vitsås; blanda créme fraichen med hälften av parmesanosten, och en-två matskedar av kokvattnet. Salta och peppra. Strö på lite rivna basilikablad på cannelonin och häll över den vita såsen. Lägg på skivad mozzarella samt resten av parmesanosten och ringla över lite olivolja. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.

Ät och njut!!

Trevlig helg!

1 apr. 2011

1 April

Underbara morgon... vaknade 8.30 skönt att vara lite utvilad för en gångs skull ;) Mamma hade haft Matteo under natten så jag satte i öronpropparna och sov djup. Frukost blev de sen tog mormor med Estelle hem. Jag njöt av Matteo vi mös och prata i soffan och jag fick ett leende de värmde mitt hjärta!

Titta på efter tio med Malou som hade champagnefrukost med " E- type, Arga snickarn,Martin och Molgan" dom diskutera bla manligt och kvinnligt och feminism jag såg inte från början. Men de va väldigt intressant att höra killarna. Alla va överens om att killarna ofta vill finna lösningar när deras fruar vill prata om nåt, medans tjejerna kanske bara vill att dom ska lyssna och att man bollar lite. Sen sa Martin att när han växte upp gjorde inte hans pappa nåt hemma typ, och då sa Arga snickarn att bland hantverkare så lever man kvar i de "gamla " tänket att kvinnan e hemma och gör allt medan mannen jobbar. Speciellt dom som var 55+ tänkte så. E- typ trodde att killar kunde skämmas att säga till andra killpolare att man städa och tvätta och hjälpte till hemma. Vilket Malou undra om de verkligen stämde?! Men E typ och dom här killarna gjorde ju hushållsarbeten hemma för de kan ju inte bara kvinnan göra, om man har barn så "jobbar" ju hon med dom. Sen tog dom upp detta om jämställdhet dom diskutera va de är och kom fram till att de måste ju vara upp till varje familj att bestämma hur deras varda och liv ser ut. De va bra tycker jag! Sen tog dom även upp om man pratar med varandra i sin relation, tydligen hade nån rådgivare/ expert sagt att de var många som teg och höll inne med hur man vill ha de i olika situationer. De tror jag personligen också är en gamla grej ibland man "ska " inte prata om allt eller gnälla typ men de tror jag faktiskt bara gör de sämre, de är jätte viktigt att prata o ventilera. Att man delar vardagen och ens tankar och va man vill se en förändring mm. Annars bygger man ju upp massa saker inom sig och när den bubblan spricker då blir de inte kul. Malou berätta att hennes man skulle göra middag en dag och när dom satte sig så böjde hon sig över broccolin och sa " den är överkokt" som hon då sa var ju rätt negativt sagt. Killarna va på henne & fråga om maten var god i övrigt? Ja sa hon, då fråga dom om hon sa de till sin man? Nä jag gjorde aldrig det sa hon och dom direkt sa va.. gjorde ju inte va dumt. Hon log och sa vi hade faktiskt ett långt samtal med varandra
sen om detta, så de hade blivit jätte bra sa hon annars hade dom ju aldrig fått pratat om detta.
 Va riktigt kul att höra killarna berätta om sin familjer och hur dom lever och gör. De var inte några mansgrisar där inte. Dom både städa,, tvätta, gjorde mat, hämta och lämna på dagis och försökte ge komplimanger till sina fruar. De var också nåt som experten sagt att de i långa relationer ofta blir att man slutar ge och få komplimanger, vilket han tyckte va viktigt att ge.

Så nu sitter man här och tänker hur vi gör, de komiska var att vi häromdagen faktiskt diskutera just detta, hur man nu med två små ska få vardagen att funka när han jobbar. Vad vi ska dela på och att man inte kommer att ha maten på bordet kl 17 varje dag. De ska prioriteras och hur städat och fixat ska man ha, de blir mycket tvätt för Matteo spyr mycket och Estelle leker mycket ute och blir smutsig. Sen vill man ju mysa med dom, leka och läsa och de är ju de viktiga att vara med barnen. Sen får hemmet komma på 2 plats. Men de är ju plocket som tar tid inte att dammsuga & Svabba. Men som sagt vi får se hur de utvecklas de här..... Vi ska nog hitta nåt bra!

Jag får väl lära mig att ha lite mer dammråttor och saker som ligger lite här och där de är ju trots allt en barnfamilj som bor här. Men ja gillar att ha ordning och varje sa på sin plats, de blir lättar tro mig ;)

Nu ska vi på lunch till mina föräldrar så skönt att slippa göra mat idag. Ha en skön helg!