29 nov. 2013

Jobbar hela dagen lång

Har  inhandlat så söta muggar, tallrikar och servetter till glögg kvällar med mycket folk. Tänkte ha en grannkväll och en kväll med vänner….

Just nu känns det "hur ska jag klämma in det" i min upptagna värld för tillfället. Jag har tre sjukskrivningar på jobbet så det blir rätt mycket jobb fram till den 18 dec. Tätare besök hos barnmorskan, julkonserter,julspel på dagis,baka,julmarknad,tomteparad och allt annan fix man har innan jul.

Men roligt är det, och man får passa på att njuta av alla levande ljus, goda dofter och allt gott man får stoppa i sig. Att umgås är väl ändå en av julens stora grej.

Synd bara att de inte finns nån snö än till första advent. Det blir mer stämning då. 
Att få ge bort saker är väl oxå en sak som hör julen till. Vet att vi i våran kyrka gör julpaket med både mat och klappar för familjer som inte har råd eller har det tufft. Även Pingstkyrkan här i Alingsås samlar för 3 året i rad in pengar som det blir mat kassar av och leksaker till barnen som man sen delar ut till behövande. Det är fantastikst!

Det vill jag verkligen trycka på och lära våra barn. Vikten av att ge och ge av det vi har till behövande, det kan va att öppna ditt hem och bjuda in på middag. Ge av det saker ni har, barnen kan få ta en leksak och göra ett paket och ge till nån som inte har det så bra. Att få glädja någon som är sjuk och inte kan fixa sitt julbak eller kan gå ut på sina ärenden, att få en hjälpande hand kan vara guld värt då.

Så glöm inte det, hjälp till och ge av det du har oavsett om det är pengar, tid eller materiella saker.

Jag är nyss hemkommen efter en lång seg dag på jobbet. Ska bli skönt slänga sig i soffan med min man nu och bara kolla film. 

Trevlig helg på er!

KRAM / C

28 nov. 2013

Äntligen

Jag  tog körkort igår, kan kanppt fatta det. Jag var bara tvungen att köpa en rosa prinsess tårta på vägen hem. Jag sprang nästan in på affären och tog en själv scanner och en påse. När jag kom till kassan som då är självskanning, fick jag avstämning, så skönt att det var en sak, MEN jag hade snott påsen... han titta på mig och fråga hade du med påsen eller? - Nä, svara jag,jag har tagit den. Snäll som han var log han och och sa att han inte räkna med den då. Ärlighet vara längst eller?? Snacka om stressad!! Själv känslan att jag  nu äntligen tagit detta kort är obeskrivlig. Att jag ska kunna åka iväg själv utan att någon sitter brevid och bedömmer. Känns skumt men så befriande. På kvällen igår var vi i Stan ( Gbg) på konsert. Det var Samuel Ljungblad och Ole Börud samt Per-Erik Hallin som gäst. Deras julskiva finns på Spotify och har du inte den så rekommenderar jag dig att skaffa den. Den gick varm här förra året och kommer göra i år igen. Det var fullsatt och sååå svängigt. Jag älskar deras musik, och det kändes mysigt att få lyxa med detta på kvällen efter att jag tagit körkort.




Jag tänkte överraska min vän på landet med en bit tårta och komma körandes ut… tyvärr jobbade hon. Så vi bestämde att vi skulle ses på em istället.

Jag som nu var beredd,nyfiken och alldeles spänd på att få ut och köra själv, tog bilen till dagis lämnade Estelle  och drog sen ner till stan "läs Göteborg" och Ikea. 

Vilken känsla, solen sken, bra musik på och så Matteo och jag på äventyr. Sen körde vi förbi syrran på vägen hem lämna några saker och tog en snabb fika innan vi hämta Estelle och drog till Loo.

Vilken underbara dag, nu sitter jag här super trött MEN lycklig!!!

Jag kan ju ändå tänka "varför jag inte gjort detta tidigare" kära nån sån frihets känsla sån lyx att kunna ta sig och ta med sig folk och åka vart man vill. 

I morgons ska jag jobba från tidig morgon till kväll och 13 timmar på lördag med från morgon till Kväll. Då jag kan ta bilen, slippa cykla hem vid 23 på kvällen. Det ska bli grymt!

Lägger mig stolt,glad och oerhört tacksam och med ett leende på mina läppar.

Kram till er alla där ute / C

26 nov. 2013

Frisören nästa

Varit  hos barnmorskan idag eller rättare sagt gynekologen, för det är hon som ser om mitt "myom" har växt. Det hade det inte, jag är jätte glad för det. Sen kollade hon hur moderkakan låg och jag försökte se vad det var för slags person som låg där inne. Men det var en glad lite prick som fladdra med armar och fingrar och hade sig, men jag såg inte om det var en pojke eller flicka.

Sen hade jag tid hos frissan, det var exakt ett halvår sen jag var där och det märktes…. men jag fick sitta och njuta några timmar idag, en god kaffe latte med en chokladbit, samt nya magasin och bäst av alla schamponeringen med massage i ryggen. Det finns inte nåt mer njutningsbart än få bli masserad i hårbotten jag älskar det!

Malin gjorde mig fin i håret, klippte slitna toppar och färga och sen gjorde hon en snygg slarvig flät uppsättning utan nålar eller gummiband helt imponerad!

Jag cykla hem slängde i mig mat och hämta Estelle på dagis, vi cykla vidare till maxi och handla, sen hem och gjorde god middag med stekt fläskfilé,koktpotais,champinjonsås och en smarrig sallad.

Sen kunde jag somna i soffan kände jag, men klockan var inte mer än fem… vi bada pippi figurerna som är hans nya lek. Spela med Estelle och plocka lite.

Efter vi lagt barnen ville min man se veckans brott, jag såg väl 5 min mer minns jag inte. Somnade sen gott och vakna av att Matteo vaknade uppe. Nu måste jag lägga mig med honom. Han är grymt mammig så min man duger inte om jag finns hemma.

Sov gott och ha en go dag imorgon!

Kram/ C


25 nov. 2013

Jul bak

Jag och barnen blev så glada när min man kom hem i dag. Han var efterlängtad och man inser hur mycket man behöver varandra,fast att de gått jätte bra är det skönt vara två föräldrar.

Jag fick ny energi idag, jag klarade teoriprovet, vilket ja inte räknat med. Märket att det var mycket som "släppte" när jag fick godkänt. De har liksom gnagt i en att plugga på lediga stunder och ändå går det inte in varken miljö tänket eller bruttovikter och maxlaster….

Så efter min körlektion som gick exremt bra,som min lärare sa… så gick jag hem och baka godaste Biskvierna och Rocky road samt Wienernougat. 
Så skönt få sätta sig ner sen, efter en lång intensiv dag. Min man tar barnen och lägger dom…. sen kommer han ner och fixar tomtegröt,julmust,knäckemacka m ost & skinka. 

Nu är klockan alldeles för mycket, ska upp tidigt i morgon och gå till mödravården och jag tror det blir ultraljud igen.

Sov gott vart ni än är!!





24 nov. 2013

Sköna söndag

Vi  vaknar och myser i sängen, kittlas,skrattar och pratar… men Estelle är hungrig och vi går ner och äter frulle.

Mormor ringer och frågar om Estelle vill följa med dom till kyrkan på söndaskolan. Ja hade gärna velat åka in till vår kyrka i dag men orkar inte åka kommunalt med dom in till stan.

Jag och Matteo går ut i den fina vädret när Estelle åkt, jag tar med vår nya barnvagn och sätter på sitt delen. Han som inte fått åka vagn på 6 månader vill bara åka. Vi stannar och matar ankorna, dom är helt galna och en biter honom, tror han blev mer rädd än att de gjorde ont.

Sen går vi till maxi och handlar frukt, på vägen hem säger han "ja somna vagnen" så jag fäller den och han är nästan för stor att ligga i den med overallen och allt. Men i hela hans liv har han sovit gott i vagnen ute varje dag, så helt plötsligt sålde jag den efter missfallet i våras och han fick sova inne.
SÅ nu somnade han gott ute och jag gick in och hällde upp ett glas med julmust och en clementin och plugga lite teori.

Efter lunch kolla vi på Pingu en sväng och lekte med pippi huset, jag fick oxå leverans av Yankee candle ljus, så nu kommer det dofta ljuvligt gott och juligt här.
Då jag även fick denna fina piedestal av Pia och Peter som kom med ljusen. Kolla in vad vacker den är… om man målar det guldiga vitt eller svart blir den klockren!!


Jag somnar som vanligt när jag lägger barnen. Saknar min man och känner att nu vill jag inte vara ensam en helg till.

Sista delen av Bron kan jag inte missa bara… sen får jag somna.

God natt alla fina / C






23 nov. 2013

JuLmArKnAd

Barnen vaknade tidigt och jag som sovit dåligt ville ligga kvar och dra mig, det gick inte så bra… frukost i stjärnljuset och med levande ljus gjorde att frukosten blev väldigt trevlig.

Vi gjorde oss klara sen, för vi skulle åka på Nisses utförsäljning med mina föräldrar och sen gå på julmarknaden.









Det var massa människor som tänkt precis samma sak som vi, man kunde åka häst och vagn, smaka på massa goda saker i stånden och handla allt från brända mandlar till får skinn. Ponny ridningen ville så klart Matteo inte missa, att det var en  häst som såg ut som "Lilla gubben" i Pippi gjorde ju inte saken lättare. I 50 min stod jag i kö med dom… behöver jag säga att vi frös men vad gör man inte.


Sen red han iväg själv med tjejen som gick med hästen och han ville inte gå av sen, och grät när vi skulle gå för han ville ha med sig hästen hem. Tror bestämt att jag får anmäla honom till någon ridskola snart.

Frusna bestämde vi oss för att inte fika där, det passade inte oss att sitta ute mer för det var fullt inne. Så vi åkte med hem till mina föräldrar och åt varmkorv och fikade med nybakda  lussebullar.
Sen gjorde mormor forbad på mig och barnen, jätte skönt.

När vi kom hem på em vara barnen så trötta och ville kolla på "Lotta på bråkmakaregatan" det fick dom såklart. Jag passade då på att koka pepparkaks kola och gjorde Mozarts kulor. Ärligt talat tror jag att det blir begränsat med julgodis i år, det är så mycket sött ändå. Så jag tror max det får blir två sorter till… eller tre?! Vet att jag är tidig men jag gillar det. Ska man ha lite bjudningar så är det snart uppätet menar jag..

Sen var jag helt slut!! la mig med dom och somnade direkt, tänkte att jag kan inte sova för natten nu.

Tog mig en kola och ett glas julmust och tänkte kolla på så mycket bättre, men sov efter någon minut. Nu får jag skriva här och hålla mig vaken en stund till innan jag lägger mig… 

Trevlig lördag önskar jag er!

Kram /C









21 nov. 2013

Julen har kommit

Ja, jag har börjat med julen…. dels blev jag sugen när det var kallt och minus och faktiskt kom de lite snö när jag cyklade hem från jobbet 23.15 i ons.
Mötte inte en kotte ute och det var kallt kan jag säga, en super seg och jobbig dag för övrigt. Jag trivs grymt bra på jobbet, men idag var dom helt otroligt jobbiga. Jag och den andra personalen kunde inte ta rast för det var konflikter och skrik och massa strul.

SÅ när jag kom hem slängde jag mig på soffan och var så glad åt att min man satt uppe och vänta, det var skönt med en famn då kan jag säga.

Men nu när han jobbar varje helg och ja jobbar nästa helg då själva 1 advent infaller så tänkte jag att han kommer inte ta fram julen när jag är på jobbet. Då är det bättre jag gör det nu och på den vägen blev det, jag njuter heller av julen tidigt och slänger ut den sen, dock inte så sent som till påsken, utan ut med den snabbt. Just denna gång kommer ju vi få barn ganska tidigt på året så då vill jag ha ut julen och in med det vanliga igen i tid. 

Så nu lyser stjärnorna i stakarna i fönstren och det är så mysigt. Vi åt tomtegröt,nybakade Ruus bröd och drack julmust till kvällsmat oxå, och givetvis hade vi julmusik på det var gott kan jag säga. Mysfaktorn är hög och jag är nöjd och väldig trött!




 Osckar och Ellen  är ett företag som gör väldigt pedagogiska saker. Dom har den "sångpåsen" som ni säkert hört om. Jag köpte krubban av dom som barnen fick ta fram och som står på deras höjd så dom kan leka med den. Stallet med Jesu barnet och Josef och Maria samt herden och en åsna, och en vacker ängel och de tre visemännen.

Vet att www.frokenhilda.se har lucia kronan av "Oscar och Ellen" kanske sångpåsen med är lite osäker. 

Det blir inte nån kalender i år heller för barnen. Dom är nog lite små än kanske, jag vet inte jag har så delade tankar där. Vi fick det när vi var små och då var tredje dag eftersom vi var tre syskon. Men jag minns inte från vilken ålder, men jag kom ihåg det med glädje och mys.
Men i just i år har det varit så mycket ändå nu när han fick Pippi huset med massa pippi gubbar för att han opererats. Och han leker med det varje dag så tacksamt. Han är grym på leka!

Så det blir mycket ändå med choklad kalendrar och julafton på flera håll. Så i år lägger jag ner det, orkar inte ut och leta små saker som ofta kanske ändå inte hållbart….

Nu sitter jag här och ögonen går i kors… så trött och slut i kroppen. Nu börjar det kännas tungt och jag binder nog mycket vatten. Känner mig svullen…..


Kraam / C



20 nov. 2013

Så vem kommer här - Av Peter Hallström

Peter Hallström  är en man som jag gillade när jag växte upp. Han spelade piano och sjöng med i olika musikaler och doade till massa olika inom kyrkan.

Han var äldre än mig och vi gick till samma stora kyrka i Stockholm. Han har sen skrivit massa låtar till olika artister. Bla "Håll mitt hjärta" Som Björn Skifts sjunger Sarah Dawn Finer Mauro Sccoco är andra. Och det finns fler. Idag är han låtskrivare,producent,musiker. Han är uppväxt i frikyrkan, men har brottats med det under sin ungdom  och som vuxen.

I en intervju jag läste om honom stod det att han är en person som har nära till sina känslor o att det märks tydligt.Han är en låtskirvare som vill beröra andra på djupet.Hans egen smärta blev ingången i musiken.

Han säger att hans pappa kom hem med en Stevie Wonder platta "songs in the key of life" Och när han hörde honom var det ren och skär smärta. Stevie Wonder blev en förebild för Peter och hur han tycker att det ska kännas när han är klar med en låt.

Musik som inte berör kan lika gärna vara skriver han.
Under många år försökte han skaka av sig kyrkan och Gud, men utan  att lyckas särskilt väl.

För några år sen började han jobba på fryshuset låtskrivarlinje, han började precis när eleverna skulle göra sitt årliga Psalmskrivar projekt, vilket passade Peter.På elevernas begäran ville dom att han skulle sjunga "håll mitt hjärta" Prästen och låtskrivaren Ingmar Johansson var med och lyssnade.Och efteråt sa Prästen "skulle du vilja följa med på en resa? - javisst svarade Peter vad tänkte du. Jo, sa prästen jag jobbar väldigt mycket med människor som farit illa i sin barndom, eftersom att jag själv gjort det till viss del.Han frågad sen Peter rakt ut om han ville prata om det, för han hörde nånting när han sjöng som han antagligen kände igen.

Sen började dom två prata och han gick i själavård och han säger att han fick lättare att andas.Så småningom  blev det vuxen konfa.

Det var två saker som blev avgörande för honom:Det ena var en bild, en karta över hela den världsvidda kristenheten och där pingströrelsen var en prick över ett hav av olika sätt att utöva sin tro.Han insåg att bara för att han inte trivdes in just  pingst behövde han inte avstå från alltihop.
Nummer två inträffade under en resa till Rom, som Peters konfirmations grupp gjorde.

När han står i Sixtianska kapellet så säger Ingmar ( prästen) :Peter du kan ju inte ha högre bekännelse än det du klarar av. Då kände jag - wow skriver han.

Så parallellt med sin andliga resa, började han skriva på texter till en egen skiva.Djupa texter som Peter nånstans insåg att han skrivit om sig själv.

Han gör det inte med bitterhet eller ilska säger han,han måste bara få säga som det är och hitta någon som kunde förstå honom i det.Den enda han kunde tänka på var hans vän ( Peter LeMarc)

Han ringde upp och fråga och han sa jag direkt, sen skrev dom "En förlorad son" och la ut på youTube
Hans andra vän Sven Lindvall ville absolut göra en skiva med honom, men Peter hitta på alla möjliga ursäkter först. Sen ringde Sven en dag och sa att han bokat musiker och studio.

Så förra året hade han realiseparty och både Peter LeMarc och Py Bäckman var med som med textförfattare till fyra låtar.
Musikerna från frikyrkan kallade detta för "själavård" 
När han som intervjuvar frågar Peter vad syftet med skiva är kommer svaret fort, fast med bruten röst: Tröst. Självupprättelse som så otroligt många verkar behöva, och de verkar som att jag kan sjunga det in till dom. Jag är ingen skrytare skriver han men jag fattar att det är nånting.

Det känns som han landat lite och han pratar även om att han ska börja som mässledare i Stefans kyrkan.Där han oxå konfirmerats.

Jag har fastnat för en låt av honom som heter:" Så vem kommer här" dels är det grymma musiker med : Staffan Astner, Per Lindvall,Sven Lindvall,Ola Gustavsson och Mattias Torell. Sen är det ett gung just på den låten som jag älskar, det är nåt med min uppväxt inom kyrkan tror jag, själva soundet och texten är bra, förstår vad han menar och kan känna igen mig i mycket men inte på så negativt sätt kanske. Jag håller givetvis med om mycket han säger och tycker. Men jag personligen har inte upplevt det så eller uppfattat allt så hemskt som hans uppväxt varit. Den går varm här hemma just nu hela skivan, men jag höjer ljudet på just denna låt den är SÅÅÅ bra!

Tror inte den låten finns att lyssna på, men kolla in han på YouToub han har grym röst.

Kram/ C

19 nov. 2013

Advent närmar sig

När Estelle gått till dagis var det min tur att ha en körlektion. Min far kom hit och passade Matteo medan jag var borta.
När jag kom tillbaka började vi samtala om kyrkan och livet. När vi titta på klockan var hon redan ett….

Jag som tänkt baka lussebullar medan Estelle var på dagis. Jag har ju min make borta tre helger i rad och den fjärde kommer jag själv jobba. Så ja känner att ja får ligga i lite här på vardagarna om jag ska hinna ha lite jul mys. Jag är som ni vet inte någon person som gör allt i sista minuten. Avskyr stress och tycker om njuta av julen och allt mysigt och gott som kommer med den.
Julklapparna är klara i stort sett, inget har jag till min kära make. Men jag tänker att vi ska fixa i huset med golv,kakel och måla istället.

Jag satte en deg och gjorde sen lunch, idag blev det Ragmunk. Det var ett bra tag sen sist och då var Matteo mer glad i mat än vad man kan säga idag. Så när han tagit några tuggor kommer kräk reflexen fram och han hulkar som att han vill spy. Jag tar fram papper så han får spotta ut det, sen går han från bordet.

När vi hämtar Estelle vill hon ha raggmunk, men när hon ätit några tuggor säger hon att de inte var gott. Otacksamt eller?!

Jag tycker det är jätte gott med stekt bacon till, salt och sött på samma gång.

Hon hjälper mig baka tills Alice ringer och vill leka. Hon sticker dit en stund och jag är i gång med bullarna. Men go julmusik i köket blir baket extra härligt.

Gör dubbel sats, orkar inte baka detta en gång till innan jul. Det doftar såå gott. Lägger som vanligt 4 påsar i sprit så smaken blir extra god. Såg att Ica´s buffe oxå nu pratat med konditorer som slår fast i detta att det tar fram saffrans smaken bättre. Det är många här på baksidan av Sverige som dock inte äter saffran vilket jag inte alls förstår.





Hela familje äter sen nybakta lussebullar med mjölk till Bollibompa. Så mysigt och framför allt gott.

Välkommen skön jul mys!!

Ikväll är det tydligt match, fy så trist. Tur jag har annat att sysselsätta mig med ;)

Kram och trevlig kväll

18 nov. 2013

Julbak

var det åter dags för vårt julbak i stugan i Ruus. Det har blivit en så mysig tradition för mig och Elin.

Ho bokade oss ganska tidigt, det måste man för det är poppis och många vill baka till jul.
I år blev de alldeles lagom tycker jag en vecka innan 1:a advent typ. Förra året bakade vi 12 dagar innan jul. Det är mer stressigt….

Jag tog bussen rätt tidigt ut till bondvischan och där hade Elin redan varit och tänt upp, så det var varmt och skönt i stugan. Vi satte en deg direkt och började sen rigga för stor baket.

Ruus kakor heter brödet och är gjort på smör,mjölk,rågsikt och mjöl och jäst. Elin hade även varit hos bonden och hämtat mjölk, ja ni förstår ju själva va saftigt och gott detta bröd blir med bara äkta rå varor…..

Sen gick tiden fort, vi har våra saker vi gör. Jag sätter degen och bakar ut och Elin sköter ugnen och eldar på för att hålla perfekt värme och sen gräddar hon tre bröd åt gången. Varmt och svettigt är det men ack så trevligt.

Vi gjorde sen pizza i denna underbara stenugn. Lite raster ute i friska luften fick vi ta med, det var så varmt o kvavt inne. Men när sista degen skulle sättas var det som om tröttheten slog till på oss båda. 

Jag hade haft en seg natt och varit vaken mellan 02-05 det var fullmåne så jag vet inte om det gjorde sitt….Elin varit uppe tidigt.

Vi var klara vid 16 typ och jag bad min man hämta mig med alla bröden. Då bjöd hon på super god mat. Det hette nåt jag inte minns just nu men de är karré som marinerat i taco krydda mm i 3 dagar sen kokar det i coca cola flera timmar.. nästan som Pulled pork blir det. Vi la det i våra ny gräddade bröd med majs, god sås,ost och kött och jag njöööt. Så gott tack Elin för den smakupplevelsen!

Barnen lekte och klädde ut sig i klack skor och klänningar så mysigt. Sen åkte vi hem och dom somnade gott det var bara att bära in. Mannen stanna uppe för Estelle vaknade, jag la mig på soffan och somnade redan strax efter åtta och vakna nu när han kom ner. Bara gå upp och lägga sig nu 

God natt världen!

17 nov. 2013

AfTeRnOoN TeA

Min man jobbar borta i helgen fast ändå nära, nu visa de sig att han kunde komma hem några timmar igår kväll/em. Vilket vi tycket var jätte mysigt.
Så tris sitta själv på kvällarna på helgen, för mig känns det mer ensamt än en vardag…..


Estelle skulle idag få följa med farmor & farfar till deras kyrka i stan, fast att min man kom hem en stund på dagen så vi kunde åka själva till vår kyrka i stan, var hon helt inne på att ändå följa med dom. Så det fick hon göra och vi drog till våra.
Ett bra möte, med både insamling och bön för alla i Filippinerna.

Vi träffa våra goa vänner Familjen Larsson som vi fika med innan vi drog oss hemåt. 

Jag va bjuden på Afternoon tea i eftermiddag hos min syster, jag och 17 andra underbara kvinnor/mammor. Jätte gott och mysigt med goa scones med massa gott tillbehör till som olika ostar,marmelader,cream chees mm. Sen var det ett kaka bord med små äppelkak bitar med vaniljsås, samt morotskak bitar och små kladdkakemuffins.
 

En underbar eftermiddag/kväll helt enkelt. 
Min man kom och hämta mig och drog sen till jobbet. Barnen kunde inte somna så efter jag läst flera böcker och sjungit ett ex antal sånger gav jag upp. Vi gick alla upp och satte oss i soffan och mös och kolla på Carola!

Nu ligger de som utslagna i sängen och jag ska kolla på "Bron" och sen krypa ner i sängen jag med.
Dt blir en tidig dag i morgon då jag ska ta bussen ut till landet och bakstugan. Såå mysigt bara snön som fattas, det har det varit andra år. Men det spelar inte nån roll vi har julstämning inne…..

kram och god natt /C

15 nov. 2013

Jul längtan

Läste om vår allas Ernst och delar med mig av hans underbara tips och tankar kring julen.Det har redan spelats julmusik här men jag har inte börjat med nåt bak än, men på måndag är vår årliga tid i Rus stugan bokad och vi gör vårt goda julbröd.
På jobbet har det varit ont om folk med massa sjukskrivningar så jag har fått hoppa in en del och kommer så göra fram till andra advent som det ser ut nu. Så det här med planera och fixa julmat,godis, bak och hemmet, samt lite bjudningar som alltid är extremt trevligt vet jag inte hur jag ska få plats med, allt i min almanacka är ganska bokat av även julkosnerter och annat smått och gott. Sen att jag tänkt måla både den nya bäbis sängen, ett bord och ett vitrinskåp innan jul helst, för sen skolas min Matteo in i jan och syrran fyller 40 och min man och körkort och ja ni vet tvätta barnkläder, fixa med massa baby saker innan man får barnent, tiden går alltid så fort med saker man tänkt ändå

Jag vill så gärna hinna lägga golvet i köket och kakla med, men det känns mycket just nu. Det är så mycket finare att hand måla oxå det blir mer levande än att det ser fabriks målat ut med sprut, fast det är väldigt praktiskt. men jag har inte bestämt färg heller på vitrinskåpet ska bolla med min vän Elin på mån tänkte jag!

Njut nu av Ernst visa ord om julen och jag säger lika mycket till mig själv att strunta i städningen, fast det är extremt svårt.

Ha en go fredag nu 

Kram/ c

Srunta i storstädningen. Låt i stället granris, stearinljus och röda äpplen sätta färg på julen.


Det blir lätt stressigt några dagar före jul. Om man varken har tid eller handlag för att fixa eget pynt men ändå vill ha det fint hemma, vad ska man göra?
– Först och främst ska man nog vila lite i tanken att det kanske inte blir en lika stor och ståtlig jul i år som man först hade tänkt sig, men att det är helt okej. Lägg städningen på en lägstanivå. Överhuvudtaget tycker jag att vi ska titta på julen lite mer distanserat. Det finns ju genvägar, säger kreatören och programledaren Ernst Kirchsteiger, just nu aktuell med tv-programmet Jul med Ernst i TV 4.
Här är Kirchsteigers tio tips på hur man snabbt och med enkla medel får till julmyset hemma:
1. Julblommor
– Strunta i tomtar, glitter och girlanger. Köp i stället julrosor, hyacinter och iskonvalj.
2. "Gran"
– En gran kräver en del jobb. Ett lättare, men lika bra alternativ är att fösa ner granris i ett höganäskrus. Ta sedan blompinnar och sätt röda äpplen i dem. Tillsammans med granriset och en ljusslinga blir det väldigt fint.
3. Tända ljus
– Sterinljuskontot måste få öka lite under julen. Ljusstakar ska fram på borden. Blanda gärna blockljus med andra ljus.
4. Juldoften
– För doften skull lägger jag kardemummakärnor, kanel, stjärnanis och lite kryddnejlikor i en kastrull med vatten. Den ska man värma på lite när gästerna kommer, då luktar det jul i hela huset.
5. Plädar
– Har man plädar så kan man lägga fram dem i vardagsrumssoffan så att folk får lust att krypa upp där.
6. Juläpplen
– Lägg Ingrid Marie-äpplen i en stor skål, bryt några grangrenar och lägg dem i äppelskålen.
7. Julmusik
– Nisse Landgrens skiva Christmas with my friends är en julskiva som är ett måste i mitt liv. När vi sätter på den börjar julänglarna svischa runt i rummet.
8. Citruspynt
– Gör mönster i apelsiner eller citroner med hjälp av ett ciseleringsjärn. Det är mycket enkelt och blir fina dekorationer att lägga på till exempel ett hallbord.
9. Mossa
– Det är väldigt fint att lägga mossa på de blommor man redan har. Det ser himla tänkt ut trots att det är så enkelt.
10. Textilier
– Förändra rummen med hjälp av textilier, de är viktiga för att ge en god känsla i hemmet. Flytta till exempel runt kuddarna i huset.

13 nov. 2013

vardags pussel

Jag  kommer hem efter en låång arbetsdag på 11,5 timmar. Klockan är halv nio när jag slutar, min man sitter framför tv och jag sätter mig bredvid. Frågar hur dagen varit och hur barnen mått. Vi har en kvart ihop sen ska han iväg på sitt natt pass.
Ensam sitter jag kvar o känner att oj vilket liv vi har just nu, jag jobbar sent varje pass jag jobbar,man möts i dörren och sen är han borta på nätterna. Och i morgon när jag går av 22 orkar jag knappt vara social när jag kommer hem och sen drar han iväg på fre och kommer hem på måndag på jobb. 
Så här kommer den här månaden se ut, han borta varje helg och jag inser att vårt livspussel är så här just nu. Är tacksam och glad att det är den här månaden och inte vårt liv.

Tankarna går till dom familjer eller ensamstående som har detta livspussel till sitt vardags liv. Inte som jag en period!
Att orka få ihop matsedel,barnen och vardags sysslor samt vara social är ett pussel i sig. Känner att man borde hjälpa varandra mer när man har en partner som är iväg. Eller erbjuda en ensamstående kvällsmat eller middag eller vad man nu äter på kvällen. Dom små sakerna är ofta dom som underlättar….
Jag är grytm dålig på detta själv, för man har så mycket med sitt och ekorrhjulet snurrar på i vårt stressade samhälle. Så man rycks lätt med, känner jag.

Men ändå vill jag slå ett slag för att stanna upp, ta den där kvällsmaten istället för röjet i källaren eller allt du behöver laga som ligger i högen av sy grejer. Att relationerna är viktigare än alla bestyr, är ett jag vet är sant.

Små, små stunder av lite uppmuntran en kram kan vara allt man behöver för att orka få ihop vardags pusslet i livet.

Jag har extra mycket hormoner i kroppen nu, dom lever rövare i mig och i natt vaknade jag av att den lilla sparkade så det gjorde ont. Det var så jag kunde känna delar av ben och fot så hårt tryckte den ut. Jag gick upp till slut, tog mig ett glas yoghurt och vipps vart den hur lugn som helst. Jag var nu klar vaken men den somnade tydligen….

Kommer väl vara hur trött som helst idag, men hoppas jag kan sova en stund.

Kram alla underbara föräldrar där ute som kämpar med vardags pusslet i er situation, du som ensam, är alla kraft och kärlek till dig, du är grym och världens bästa förälder de ska du veta!!!

Kram /C

11 nov. 2013

Just det

Började  morgonen med en massage som "friskvård" från jobbet. Jätte skönt var alldeles för länge sen som jag var där.

Hälsa på min syrra en stund på vägen hem i butiken och hade sen en körlektion. Min man var hemma med barnen och dom hade varit lite gnälliga, inte konstigt kände jag när jag la handen på deras pannor. Feber hade båda och ja satte på lite film så dom fick vila i soffan. 
Han gjorde lunch och sen gick han ut i trädgården och tog in våra studsmatta. Den ligger nu och torkar på värmegolvet i hallen.

Jag har möblerat om på barnens rum, eller bytt möbler kanske jag ska säga. Det blev bra och jag är nöjd. Men ack så ont jag nu har, fattar inte hur jag ska kunna gå i morgon. Det är en värk som inte går beskriva om man själv inte upplevt den, blyg benet värker liksom. Fast ja drar mitt band så hårt jag kan och försöker tänka på att ha ihop benen hela tiden är det svårt. 
Sen värker min rygg och nacke efter massagen så jag var nog rätt stel.

Estelle har varit lite gnällig idag och det är inte konstigt med feber i kroppen, men jag förstår inte varför inte nåt bryter ut… inte ens förkyld är hon. Men jag hoppas hon blir frisk snart, hon var ledsen idag när jag berätta att man måste var feberfri en dag för att gå på dagis….

Imorgon ska jag jobba lång pass, just nu känner jag inte alls för det och vill bara ha en ledig dag då jag inte har nåt bokat… men den kommer på ons!

Kram kram /C

10 nov. 2013

Fars Dag


Min kära make fick jobba natten igen och sov ju i morse när vi gick upp, barnen var otåliga och ville gå in och "fira" honom med de kort och presenter de köpt…

Han var inte alla beredd på det och blev jätte glad när vi kom upp med fika bricka och paket, nästan som en födelsedag och det gillar ju Estelle..


 Jag hade gjort middag med lax och pommes duchesse och en god vitvinsås till och en smaskig sallad som han fick när han kom upp.
 




Sen tog vi en tur med bilen så jag fick köra lite, Matteo somnade och vi passa på att köpa en fars dags tårta och åkte sen och våldsfika hos mina föräldrar och firade min far lite med.


Hemma sen kände jag av mina onda fogar så mycket att jag tappade upp ett bad, med Kerstin florians fantastiska badskum och även lite lavendel la jag in, det doftar så gott när det blir så där varmt. Jag tände massa ljus och satte faktiskt på julmusik. Estelle tjat att hon ville bada med mig och jag kände inte alls för det, men gav med mig till slut. Det var faktiskt väldigt mysigt hon hällde vatten på mig och ville ta skrubben och ta den på mina ben,rygg och armar vilket var otroligt skönt.


När vi gick upp och klätt på oss nattlinnen kände jag att hon var väldig varm, jag ångra att hon badat och såg att hon hade feber tyvärr.

La mig med barnen och somnade till en stund själv, sen blev det solsidan och så klart den bästa serien "Bron" 

Kram på er /C




8 nov. 2013

Sjukstuga

Nu  har min man fått tillbaka sin njursten med ett kraftigt anfall i natt igen, jag tror vi somnade gott 05.30 för att sen höra barnen vakna vid 07.30….

Men det är inte mycket att göra mer än masa sig upp, Matteo ville inte äta han hade så ont o peka på halsen. Jag är glad att han kan berätta när nåt inte är okej. Så jag gav voltaren, jag har fått schema när jag ska ge smärtstillande och det är grymt mycket på en dag. Så igår när han inte hade ont så glömde jag ge, och på kvällen tänkte jag att det är bäst han får så han sover gott. Det verka han ha gjort. Jag har han nära mig ifall det skulle vara nåt eller att det börja blöda i näsan eller halsen, då har jag fått stränga uppgifter om att man ringer Ambulans. Jag sa att vi kan åka in direkt såklart, men det vart bara en huvudskakning och sen sa han " Jag sa du ringer efter en ambulans" ok sa jag, jag 
fattar!

Operationen
 gick bra, en bit på mandlarna brändes bort, samt mest av polyperna i näsan. Han ska tillbaka om 3 månader för att ta beslut om rör ska opereras in. Dom skulle nämligen ta bort massa vax i örönen på honom under sövning. Jag hade sagt att han har trånga kanaler, de visa sig att det var så mkt vax och hårt att det var rött på trumhinnan så det trycker mot och är trångt. Jag blev jätte glad för att vi ska få komma tillbaka, han pratar extremt högt och vi får nästa skrika på han för att han ska höra men det gav ju sin förklaring nu...



Igår när vi kom hem tog vi det lugnt, Estelle blev hämtad av Pia på dagis och det var tydligen de första hon sagt till fröken, att hon ska bli hämtad av Pia. Att dom två går på stan och fikar i prinsess sofforna har liksom blivit "deras" grej. Dit får inte några mammor eller pappor följa med. Sen sitter dom och prata och läser, ja det är så här om jag fattat det hela rätt att dom går till barnbokhandel först och Estelle väljer böcker, som hon får sen. Det är så grymt snällt av dig Pia så jag hoppas du förstår att vi uppskattar detta enormt, för vad du gör för vår dotter. Sen läser och fikar och pratar dom där några timmar, för att sen komma hem. Igår fick Matteo också en bok, och det var inte vilken bok som helst utan "Pippi långstrump boken och den fina som vi inte har med bilder från filmen. Den skulle läsas direkt kan jag säga och i morse låg dom som ljus i min sägn och vi läste den igen.

Tusen T A C K det är så uppskattat och jag personligen älskar ju att läsa för min barn så jag tycker det är extra kul att dom alltid väljer böcker.


Sen en tid tillbaka har vår kära dotter sagt att hon vill klippa lugg tydligen. Vet inte om det är kusin Hilda eller Moster som inspirerat henne. Vi har diskuterat detta och hon är tvärsäker på sin sak.
Så idag när min man mådde så dåligt och tog morfin tabletter och Matteo är lite halv sjuk så tänkte jag passa på att komma ut och byta miljö. Vi cykla ner på byn och klippte lugg på henne. Sen träffa vi viola som har barnpassning i storken, dom skulle pyssla "fars dags kort" så Estelle ville stanna där. Där kan man alltså på fre och lör få lämna sitt barn 1 timme, medan man kan storsa och titta eller shoppa lite själv. Från 4 år tror jag det är… så tack Viola för idag så uppskattat.
 Jag som inte orkar gå så mkt pga av mina fogar satte mig och tog en lunch på Mangiamo. Så mysigt att sitta och titta på folk helt själv. 
Sen hämta jag henne och vi cyklade hem igen...




När vi kom hem ville hon gå till Molly och visa upp sig, det fick hon så klart. Sen lekte dom till sena kvällen. Jag mös med Matteo som blev så glad när jag kom hem, han är extremt mammig i vanliga fall. Men efter op så har han blivit lite värre. Så vi satte oss  under filten med tända ljus och kollade på Pingu.

Nu ska det bli kvällsmat och till fredagsmys blir det en bit choklad och kall saft. Matteo får inte äta nåt vasst eller varmt. Så chips dom gärna väljer går bort idag. Samt nån god kvällsmat som ofta är varm med…  min man sticker och jobbar så det känns ändå inte som freda kväll.

Men ni därute tycker jag ska mysa med levande ljus och nåt gott!

Ha en riktigt god helg!


5 nov. 2013

Fullt upp

Nu var det så där länge sen igen... jag har haft massa att göra och faktiskt inte alls prioriterat bloggen. Tröttheten kommer så starkt över mig varje kväll att jag har svårt hålla mig vaken när jag ska lägga barnen.
Igår somnade jag med dom och vaknade kl 07 idag, ändå känner jag mig trött idag och har sovit middag med Matteo.
Har kollat alla värden senast idag, så inget är konstigt. Måste väl vara att man har två andra barn och allt annat som måste göras som gör att man blir otroligt trött. 

Det har  verkligen gått i ett den här veckan oxå så det gör väl sitt. Att jag inte hunnit sitta vid datorn ens beror på att jag  jobbat sent till kl 22 och bara gått hem och lagt mig. Körlektioner och tätare besök på Mvc det och vardags bestyren tär på mina krafter känns det som.

Mina fogar gör sig påmind i varje steg jag tar och det gör mig trött i kroppen. Men, nog snackat om det.
 Vi har i helgen varit på "Änglafest" i kyrkan, det gillade Estelle. Det har ju varit alla helgon helgen, vilket innebär att vi tänker lite extra på dom som vi hade kära och som lämnat denna jord. Vi tänder ljus och som sagt hedrar dom lite extra, men Halloween tar ju över rätt mycket en sån här helg, tyvärr om du frågar mig. Det ska spökas ut i massa äckliga och fula häxor och monster som jag inte tycker är uppmuntrande varken för oss levande eller döda. Så i vår kyrka valde dom änglar som symboliserar döden med att vi tror på en himmel, efter jordelivet. Så det var långbord med alla vackra, söta änglar och dom fick gott fika och det var lek och bus och sång och dans.
 Sen var vi och titta på barnens farmor och farfars nya boende här i småstaden. Det är helt nybyggt och super fint. Nu hade dom inte flyttat in än så det fanns inte några möbler. Men jätte fina vitvaror och det kommer bli bra. Att gå från hus till Lgh är nog inte det lättaste,när man är van vid mer insynskyddat och en annan frihet än i lgh. Men det är väl en vanesak att se vad grannen gör eller inte ;)







Vi har oxå vari på sjuhuset för inskrivning med Matteo. Imorgon gäller det och jag ska vara med honom hela dagen, ev får man inte åka hem som jag hade hoppats på. Utan sova en natt och det är kanske lika bra att allt är ok innan man får åka hem.Han var så duktigt och dom tog flera blodprovs rör och han satt fascinerat och titta hur dom tog hans droppar av blod.


Nu i eftermiddag har vi bakat bröd jag och barnen, när en fil börjar bli gammal eller går ut brukar vi baka på den istället för att slänga den. Det ska bli gott med nybakat till kvälls the´t.
Sen måste vi bada Matteo idag och byta laka enligt läkaren och ha nytvättade kläder på oss imorgon. Samt ska han vara fastande!
Det är alltid lite nervöst med sjukhusbesök och speciellt när dom ska sövas. Men det kommer gå bra!

Ha en underbara kväll - det ska jag försöka ha om jag håller mig vaken!