31 aug. 2011

Mitt i veckan

Börjar dagen med att servera mina små frukost och sätter på p3 och kokar en kopp the´till mig,då de har en gäst där nåt tjej med ett annorlunda namn ja kom ej ihåg, men hon var abortmotståndare och var med i nån organisation som nu har nån kampanj i Sthlm där där dom åker omkring och visar aborterade små foster som är som bussreklam, jag har själv totalt missat detta.. Men hon var feminist och berättade att hon hade gjort en abort för 8år sen och tycket de va fasansfullt, och hur de gick till och hela situationen, idag har hon ett barn och kämpar nu för de ofödda barnet, hon berätta då en intressant sak, hon sa att enligt forskning och Att de finns bevis på att  börjar livet vid befruktningen!! De är hemskt med aborter som folk tyvärr gör pga att dom har en sjukdom eller ett handikapp, de är inte rätt att döma ut dom små liven. Läste lite om va folk skriver om den här reklamen som väckt stor uppmärksamhet i Sthlm, då några som studerat vid Lund skriver att "vissa människor" som inte vet om sin existens om dom nu fått leva lika gärna kan aborteras bort vilket får mig att må illa när jag läser det. De är inte nåt bra preventivmedel heller och vi har kanske för stor statistik på aborter i Sverige, jag kan för lite fakta för att uttala mig om siffror. Men ja tycker de är bra att nån står upp för de ofödda barnet som oxå har en rätt att leva. De var intressant att lyssna på henne man kan kanske gå in o lyssna i efterhand ja vet inte...


De var en bra start på morgonen jag blev glad åt hennes engagemang och hennes historia. De rullade på med vardags sysslorna i våra sol/regniga väder så här på västkusten. Pratade med min älskade Louise som fyller 40 år snart, hon ska ha tjejfest och ja ska givetvis få komma. Ser jag framemot vi bolla lite tankar om fest, livet och familjen.

Sen var de dags för middag idag va ja sugen på en pastarätt ja läst om, så de fick bli den med färsk pasta och vitlök som du fräser med scharlotten lök sen lite vitt vin som de kokar in i en skvätt grädde och salt och peppar sen sist men inte minst räkor och så nykokt färsk band spagetti.. mums va gott det var! Min syrra är på inköp på formex mässan med sin man så Hilda deras dotter bor hos oss till Estelles stora glädje. Så nu har vi bäddat rent och fixat lite, samt badat barn och nattat och nu har hon o jag fikat och kollat på tv. Så nu ska jag lägga mig..


God natt!



30 aug. 2011

De roliga va idag att ja hade bestämt med mina gamla jobbarkompisar som oxå varit mamma lediga att vi skulle ses idag ner på "stan" på Mangiamo där vi brukar fika, de va bara de att jag glömt att ja har en dotter som inte är så road av att sitta där i nån timme /ar när vi babblar, så ja föreslog att vi skulle ses hos mig, lite sent påtänkt fick bara tag på den ena vara av hon har en 1 årig dotter så hon var öppen för detta förslag. Kl närmade sig 10 och jag fick inte tag i henne. Då frågar Malin mig.. kan du inte sätta barnen i cykelvagnen då och komma ( de regna nämligen) eh om ja hade nån svara jag, och de komiska är att ja letat cyklevagn sååå länge både blocket bland vänner och på nätet, jag ville helst ha en chariot men dom e så dyra, sen snacka jag men en som köpte en crozzer kid 2 så den har vi varit inne på men man ska ha råd och tid att sticka iväg med, jag har ju inte nåt körkort så de hade varit så underbart att kunna cykla samt ta mig ut lite längre och sen nu när ja börjat jobba så måste jag ju lämna Matteo till mamma, då kan ja cykla bort med honom sen tar hon den gör om till vagn och jag cyklar vidare till jobbet. Så smart så... Så vi bestämde att dom skulle ses och sen ev komma hit. Då ringer min man och säger att han ska jobba natt i natt så han kommer hem om mindre än en timme wow ;) såna telefon samtal gillar jag.

Han kommer hem jag sticker ner till dom på fiket och vi prata om allt mellan himmel och jord och jobb... sen hämtar han och barnen mig efter en timme ca och tro de eller ej men vi åker till göteborg och köper en cykelvagn jipppi!!!!


Så här fin är den, rymlig så de räcker för fler än oss... och vi tog en tur till Maxi jag och barnen i vagnen och de va lätt och mycket skön att köra! Så nu ska här cyklas.

29 aug. 2011

Underbara dag!!!

 Så kom då äntligen dagen då vi skulle ses... som jag längtat!! Elin är en kär gammal vän till mig här och jag har inte träffat henne på hela sommaren, inte kloka jag vet, men så är de. Så just idag när min dotter är som trotsigast och jag har haft en jobbig natt med en snörvlande liten kille så kommer dom äntligen, de är så mysigt att ses. Vi babblar och går husesyn, Elin bor i ett såå mysigt hus/torp kallar hon de men för mig är de ett fint litet super mysigt hus ute på landet, hennes man har lite kossor och lilla Ebbe hade fått en egen kalv nu.. hur coolt är inte de. Men de va kul att visa huset för henne som fattar stilen och förstår hur ja tänker och ser på husets potential. Barnen lekte bra och jag gjorde sen mat, solen kom och gick med regnet så vi passa på att gå ut och mata ankorna. Nåt som alltid en kul och mysigt! De blåste rysligt och en ful mås kom och försökte ta lite bröd annars gick de bra.

Vi träffa min kärlek på vägen hem, han jobbar här nu så cyklar ner till stationen så skönt att ha han hemma tidigt, när dom åkte var ja så trött slängde mig i soffan och min man frågar va har ni gjort och pratat om idag då... de va då de kändes som en stor hammare bara donga till mig, ja va hade egentligen Elin fått sagt?! De var ju mest ja som prata, fy jag kände mig så dum. Hade sett framemot att ses och få bubbla om allt så jag gjorde väl de eller? kändes som ja inte minns ens va vi prata om och jag skäms så här i efterhand att ja inte minns och att mest ja snacka. Men till mitt försvar får ja säga att man blir slö i hjärnan av att sova dåligt och ha dom små runt sig hela tiden man kan liksom inte få sitta ner o titta på varandra och prata, bara prata och dricka the´. Nä jag kände att ja och Elin skulle behöva lite egen tid själva utan bara, bara hon och jag!!!


TACK älskade vän att du kom och förgyllde våran/Min dag . Love you!



28 aug. 2011

SÖNDAG!

En söndag efter Gudstjänsten så åkte vi hem ganska fort, dels för att barnen va hungriga och vi skulle sälja en sterobänk på blocket! Va skönt de är med blocket, de är så smidigt folk kommer och hämtar, man får pengar ;) och så finns nästa allt.

De va en skön dag helt enkelt gjorde go mat och grejade lite hemma, satte upp en hylla för steron istället. Kändes så klumpigt med den på nåt sätt. 
Sen satte jag mig en stund och läste flygplans katalogen dom skickar ut inför en resa, alltid lika kul tycker jag o kolla. Hitta faktiskt lite billigare saker eller saker säger ja menar ju parfym. Jag har en speciell parfym som liksom e jag och har haft i måååånga år men de säljs inte i hela Sverige längre. Så finns den inte på taxfree i Sverige eller andra länder heller utan bara i USA så man får be nån som ska resa eller ta på nätet och de funkar inte alltid, så jag vill liksom inte slösa på den flaskan jag har, utan de blir bara på speciella tillfällen. Sen har ja haft de röda äpplet som min "vardags parfym" kan man säga. jag tycker nämligen de är viktigt att lukta gott ;) tycker väl alla ifs men så där i mamma vardagen så piffar de upp med lita gott, så nu har jag kollat ut lite i katalogen och ska bege mig till centrum sen för att dofta på dom o se om nån kan passa fru Melin!

Längtar till i morgon då kommer min underbara vän Elin med barn hit de var alldeles för länge sen vi sågs nämligen ;)

Nu blir de film och mys i soffan med min kärlek!

Kram på er

27 aug. 2011

Lördag

Hade ett samtal idag med min goa vän, vi diskuterade barn och vad man ska säga till barn och  inte och i vilken ålder osv. Vi pratade också om  skilsmässor som en del av våra gemensamma vänner samt bekanta chokat en med den sista tiden, samt hur barn tar de osv. Jag sa att Estelle e så social och att ja satt henne i dagis kö till nästa år tidigast, men att vänner runt om satt sina barn nu som är typ i samma ålder och om jag gjort rätt eller fel, och hur ja kunde känna mig stressad av de, fast ja inte VILL sätta henne där än. Hon behöver verkligen inte de. Jag tror inte barn behöver de förrän 3 år tidigast. Och så prata vi lite om de och hon peppa mig att stå fast vi mitt beslut och berättade då om ett seminarium hon varit på där de hade handlat om forskning på barns hjärnor. De visa sig att de är bla två Svenska kvinnor som varit forskat i denna studio bla en från Göteborg. Där dom sett en ökning på 400% de senaste åren på självmordsförsök  bland  tonåringar, vilket var en ryslig ökning tycker jag. Då hade dom gått tillbaka typ 10 år i tiden om hur man var och uppfostrade och gjorde med barn då, och va de fått för konsekvenser, nu får ni ta detta som de är för de är som sagt var berättat i andra hand nu, men de hade också tagit upp att dom första tre åren i barnens liv är de viktiga ( som man alltid hört) men dom säger ju att småbarn under 3 år inte behöver nån kompis för dom leker ändå inte med varandra utan bredvid och de är mamman som är deras viktigaste kompis om man nu kan säga så. De var iallafall ett seminarium ja velat lyssnat till. Vi hann inte prata om allt för mitt batteri höll på dö. Men de va intressant att höra, kanske ska kolla upp de lite vad som händer i barns hjärnor.

Annars har de varit barnkalas i Alingsås idag på hela kungsgatan med ballonger, clowner , hoppborgar och stånd och godis och ja tävlingar mm, vi shoppa lite och köpte en ur snygg jacka till Estelle mormor var med oss på stan och barnen fick så fina saker av henne, dels hade ju Matteo "fyllt ett halvår" igår och sen har han så lite kläder, de är mest rosa att ärva och de är inte alltid de bästa....

Har sen hunnit med en promenad mellan skurarna och bakat en "sweet potato pie" också från Leila men ja hitta inte kameran så tyvärr inte nån bild men ljuvligt god, riktigt höstig passa perfekt idag med ruggit väder.

Nu blir de en kopp the och mys i soffan!

Ha en ljuvlig kväll!!!

26 aug. 2011

JoBbAt!!!

De var min tur att gå bredvid idag och jag kan säga att de gick bra, men jag hade sovit dåligt, min lilla kille har varit så snörvlig och vaknat en gång i timmen inatt. De va liksom inte rätt natt att vakna så ofta på ;) men de gick bra. Men nu när ja sitter här känner ja mig väldigt trött! Vi fick varor idag från märket "ej sikke lej" ett Danskt märke så de va en del och göra, sen lärde jag mig kassan och rutinerna. 

Vi hade på ac men de var väldigt kvalmigt ute känns som åska i luften och de är kanske därför man e så seg i kolan med. Mamma hade Matteo idag och Farmor Estelle! Tack snälla ni för hjälpen!
Imorgon är de barnkalas i Alingsås så kom om ni kan de är fest för barnen med clowner mm. 

Nyduschad och öm i kroppen sitter ja nu med min kärlek o tittar på ingenting" på tv vi har bara 1,2,4,6 som kanaler så ni förstår säkert va jag menar.... känner att sägen kallar och kanske min bok som jag tycker så mycket om.

Idag fick jag ett sånt vackert kort i telefonen på en äng av massa solroser och en text som de stod " jag tänker på dig när ja ser de här" gulligt. Jag ÄLSKAR solrosor!

Ha en skön fredag!

KRAAAM 

25 aug. 2011

Mysig dag de blev....

Har en son som är väldigt förkyld och febrig och tänder oh ja ni vet... så precis när ja skulle synka dom i sömnen för de vaknades tidigt här idag, så somnar jag själv, så ringer de på dörren. Jag som fortfarande är i morgonrocken går och öppnar. Där står min mor förvånad. Hon ska nämligen ha barnen i morgon när ja ska jobba min första "lära sig kassa + allt annat dag" eftersom han varit hängig ville vi hon skulle träffa han så han känner igen henne i morgon. Så frågar mamma om ja vill göra nåt, jag känner att kylen är tom så ja cyklar och handlar. Och känner för att baka bröd när ja kommer hem.
Så min snälla mamma tar båda barnen och går ut på promenad och dom ska titta på ankor mm. Så jag sätter på radion och plockar fram goa saker till brödet, som ni vet älskar jag ju Leila så de blir en Tortano och jag säger bara de Gör den!! 

 Den är lätt bara 15g jäst
                  3dl vatten
                  1msk honung
                  2msk olivolja
                  havsalt
blanda och låt degen bli så den släpper, låt jäsa 30 min. Sen tryck ut den på bakplåtspapper med lite mjöl. Jag la på extra rökt skinka, mozzarella och färsk basilika. Man kan ha massa olika på lägg. Sen rullar du ihop den till en rulle och "klistrar" igen med lite vatten  och formar till en krans. Låt jäsa 30 min till. Sen in i ugn 250g sätt den i mitten och sänk till 200g. Sen njuter du!!



Så tack mamma de va skönt att få greja själv i köket, medan ja va i affären så bjöd dom på grillad entrecote så jag blev sugen på kött, så jag köpte de och palsternacka och sötpotatis och morötter och potatis och gjorde de i ugn med salt och timjan och grillade köttet perfekt i pannan och en god sallad tills min kärlek kom hem. Då vi satt ute och njöt av detta, de roliga va att han trodde brödet va maten ;) han e söt.. Ja man kanske inte äter de till lunch men nu ska jag smaka med en kopp the, Estelle åkte till farmor i kväll dom ska ha henne när ja jobbar. Och Matteo sover och min man är på Musikträff. Så jag lyssnar på "ole borud" och njter av huset,livet, musiken, tillvaron och en skön avslutning på en väldigt bra dag!

Tack mamma!


KRAM

23 aug. 2011

Kär i mitt boende.....

 Så nu är de tapetserat i matsalen visst blev de fint, jag älskar den!! De blå skåpet har jag köpt på loppis och de älskar jag med, del rymmer de massor och så passar de bra till tapeten för de är samma färg som i en av fåglarna. Me like!!!

Sen är de här vårat kök, de har blivit ett vackert tyg med liljan på, på insidan av skafferiet. Såg så rörigt ut med bara glas...
En fin plåtskylt blev de med, med text skafferi" på. De tar sin lilla tid att komma i ordning. Man får "bo " in sig också så man vet hur man vill ha de, och vad som känns bäst.


De som först står på tur nu är att installera bergvärme, sen vill tapetserar om i vardagsrummet och tv rummet och vårat sovrum och Estelles sovrum. De är så här förstår ni att dom har tapetserat samma tapet i alla sovrum den är ljusblå och vit randig smala ränder, så som de sa förr att man ska ha blått i sovrummet de gav lugn!
Men jag går inte i gång på blått allas. Så jag har redan hittat en jätte fin till vårat sovrum och en till Estelle sen får vi se vad min man tycker ;)


Idag har min lilla tjej fått flätor av mormor, tänk hennes lilla hår har blivit så långt.. de är tunt men fint tycker jag när man kan göra flätor eller nåt. Matteo har ja däremot rakat skallen på....

22 aug. 2011

Ja trodde att regnet skulle ösa ner idag, de var de som sa på nyheterna... men idag stråla solen vi tvättade på förm och hängde ut den. Sen gick vi och mata ankorna i sjön, men de va massa mås ungar som attacker dom stackars ankorna o pika dom i huvudet ja fick själv ducka & de va riktigt obehagligt, fattar faktiskt inte varför de finns så många fåglar och va gör dom för nytta? 

En väldigt skön och mysig dag med mina små pärlor.Matteo har ju mycket större sömn behov än va hans syster nånsin haft ;) så när han vilar i vagnen ute så sitter vi och njuter i solen jag läser posten och Estelle har fått ut fingerfärgen, men hon gillar inte bli kladdig om fingrarna så de vara inte så läge...

Nu sitter ja här och vill se nåt bra på tv, men vi har inte nån box så vi har kanal 1 + 2 och 4 och 6 dvs inte mycket kul att se. Så de blir bloggen och sen har jag börjat på en ny bok som är så spännande.Sen att lägga sig i tid är inte fel som småbarnsförälder. Idag la jag mig med barnen en timme de va jätte skönt, inte alltid jag kan de för dom har inte alltid samma rytm, men oftast.

På tor ska jag jobba i min syrras butik för att lära mig kassan bla, ska ju börja jobba där lite nu i höst. Så jag behöver lära mig lägga mig i tid men de är ju nu som ens fritid är så man vill greja med så mycket då liksom, de jag tänker på är att förr i tiden ( då menar ja att ta bara när man själv va lite inte såå länge sen ;) " hur hade dom tid med allt våra föräldrar. De va syltning och saftning och min mamma baka allfall allt bröd jag kom ihåg att ja längtade efter blandsaft och skogaholms limpa som man fick om man åkte på läger typ ;) sen skulle de tvättas,städas,bakas, fixas och grejas men de va kanske så att dom inte tog så mycket tid med oss barn eller? Ja menar då fanns de ju  inte 100 kanaler och internet, man skrev sina brev och tala i telefon så sticka man eller virka kanske och läste sin bok. Men idag kan man känna vart tar tiden vägen....  men jag vill ändå investera tid i mina barn dom går liksom först, då får städ mm vänta. De är nåt ja måste lära mig men ja vill och ja känner så. Idag var Estelle så trött och lätt att lägga för vi har gjort så mkt o hållt igång hela dagen och de gillar jag!

Ha en skön kväll vänner!

Kram

19 aug. 2011

Vårat vackra hus!

  Detta vackra hus är vårat, de är så underbart och ja är så glad och tacksam att vi får bo här, de ger min själ ro. Den här helgen har vi som sagt varit barnfri en del och fått massa saker gjorda... sånt där som liksom inte blir av om man inte är två. Som ni vet när man har småbarn så får en greja och den andra leka och va aktiv med dom små.
Så nu ska här tas in trädgårdsgrejerna för de känns som sommaren är slut, grillen får stå kvar i fall de kommer lite mysiga soliga sköna sommarkvällar igenDe vet man aldrig september kan vara riktig fint och varmt, vi gifte oss i slutet av september för några år sen och de va jätte vackert o ganska varmt då. Är trött på de här regnet som har varit till och från nu ett tag!


Jag fick oxå lite tid häromdagen att scrappa lite kort till min systers butik www.frokenhilda.se  de var kul att sitta och pyssla igen och jag har massa idéer som jag skulle vilja göra till barnens rum för att inte tala om deras album, till Estelle har jag varit duktig och scrappat men min lilla Matteo har inte ens fått ett album. Jag har för dagbok med scrappade saker till Estelel men till Matteo så har han bara fått lite stöd ord som jag ska skriva i så jag inte glömmer. De är kul att läsa nu hur Estelle var och jämföra lite.

Våra gulliga grannar kom idag med en stor hortensia också till oss och hälsa oss välkomna de blev jag så glad för, dels är de min favorit blomma och efter att ha haft en jobbig granne på förra stället kändes de här jätte kul. Så de är lite som bullerby känsla här med alla fina trähus, sjön och fina strövområden. Jag e så lycklig och tacksam till att vi fick detta tillfälle att köpa de här huset. Vi har nu målat köket vitt och tapetserat i matdelen ska lägga upp bilder straxt!


Nu ska jag ner och måla, möbler vi köpt så jag passar på när barnen är borta att måla med oljefärg så de inte luktar för starkt när dom är här. 


Ha de bäst kram
  

17 aug. 2011

Barnfri....

Min man har jouren nu så de blir inga utflykter eller nåt kul ifall han måste rycka ut, de händer sällan men man vet aldrig, vågar inte chansa... Så de blir inte den middagen på Hönö vi var bjudan på utan den får vänta... Jag har velat fixa ner i källaren att få uppsakerna ur kartongerna dels för att de är en källare och lite fuktigt och dels för att bli klar, de är långt kvar tills vi e klara men ni hajjar va jag menar!idag ska min man vara ledig vi ska ha barnvakt min mamma ska ha dom över natten jippi!!! Och vi ska fixa äntligen! Får se vi ska väl hyra film ikväll och mysa lite med!

Så jag har inte tid skriva nu, ha en skön fredag och helg!

Vi hörs!

14 aug. 2011

Bakdax!!



Min dotter har en förkärlek till sin stora kusin Hilda, nu när vi bor så nära så händer de ju de är ju trots allt sommarlov för skolbarnen än ;) att hon går förbi eller cyklar förbi flera ggr per dag, de har Estelle koll på. Hon står i fönstret eller ser henne på nåt konstigt sätt och hon blir lika glad varje gång. Så idag ringde vi och fråga om Noa den lilla kusinen i den familjen ville baka med oss, men de ville han inte så ist kom Hilda vilket gjorde Estelle jätte glad.kladdkakemuffins blev de, men jag har ju aldrig använt denna ugn så dom blev faktiskt inte så bra ;) men baka e ju alltid kul och Estelle tyckte dom var så goda!


Ganska lyxigt kan jag tycka så här mitt i en vardag att vi bor så nära varandra, de där vardagliga  men ändå de är ju de som räknas egentligen de är ju trots allt väldigt mycket vardag i ens liv eller hur?! Jag e enormt glad och lycklig här, tycker om mina grannar här och gatan, närheten till vattnet och affärer, sportlife och naturen och sist men inte minst syrrans familj ;)

De är härligt med familjen ändå, tänker på min uppväxt som ja e tacksam för och jag hade de väldigt bra, som hade både mamma och pappa hela tiden och har fortfarande, idag har ju vissa både en och två plast mammor  eller pappor, men de ja tänkte på var att va viktigt de är med att dom får känna tillhörighet till en familj, nån som finns där, ger trygghet, älskar en gränslöst och får ha ett varmt hem fyllt av kärlek att växa upp i, där jag vill ta tid för mina barn, jag vill läsa böcker ( Estelle älskar de) och ja vill inte hoppa över en vers för min bekvämlighet skull. Då går mina tankar till Gud som är allas våran pappa" nu när man e förälder själv tänker jag på den enorma kärlek han känner för sina "barn" alla oss människor  på jorden, är inte de fantastiskt! De är så skönt att be aftonbön med Estelle för då säger hon " sjung ängel" och ja sjunger då nu  i ro slumra in men så har ja gjort om texten lite ;) sen säger hon "Be" och så ber vi en bön och så är hon nöjd och säger ifrån om bönen blir för långa ;) hon e så söt! Jag vill ge henne att hon e älskad, otroligt älskad, att hon alltid ska komma ihåg hur älskad hon är, de är inte lätt men jag ska försöka göra mitt bästa för att ge henne och min underbara son de!

MÅSTE sova nu!

Kram på er

11 aug. 2011

Trött, fundersam och ...

Idag har jag saknat min vän Louise vi bor ca 47 mil från varandra.... så de är liksom inte bara att dra dit på en fika. Idag ville jag bolla med lite idéer, prata om Gud, lite trädgård, inredning och tapeter, samt bara dela livet och vardagen. Vi ringer ofta varje vecka och ibland flera gånger om dagen, sen kan de gå en eller två veckor emellan ibland med såklart....
Sanna vänner har man kvar som Carola sjunger, de är en bra låt faktiskt!

Nu som småbarnsförälder till två små så hinner man liksom inte med de där med att fika, ta de lite lugnt och bara hinna läsa den den där boken, se en bio och bjuda hem vem man vill och man kan småprata till sent, den tiden är förbi for now ;)

Jag har varit så grymt trött de sista att ja nästa undra om jag var gravid. SÅ är nu INTE fallet men ni som varit gravida vet denna trötthet som man liksom inte rår för, så har jag känt. Vet inte om de för att man flyttat och grejat till sent varje dag, sover lite och ibland dåligt, vill inte klaga jag har två små ljuva barn som lägger sig mellan 19 och 19.30 och sover till 07.30 så jag ska verkligen inte klaga, men jag har blivit väldigt lättväckt sen barnen kom.
Sen snurrar ju tankarna på hur vi ska ha de här och göra med tapetvalet, uppfarten och bergvärmen mm så de är sånt man kan drömma om på nätterna, inatt drömde jag att ja vann 8,5 milj och de enda jag minns va att ja gav 1milj till fattiga, hemlösa , ensamma  barn. Så de va ju bra men de va ju bara en dröm...

Nu ska mitt huvud få känna ljuvligt doftande nytvättade lakan och smaka kudden!

God natt!



7 aug. 2011

Hem ljuva hem

Tänk att de kan kännas så stor skillnad från ett hus till ett annat, ja menar de är ju bara ett hus... men de här huset ger mig sån inspiration till att vara mer kreativ, lugn och en positiv energi.Härligt tycker jag, och så att de är tyst och skönt runtomkring de ger mig livsglädjer och jag njuter av att vara ute på min tomt, min trädgård (som visserligen är dåligt skött  av förra ägarna men som går att rätta till) som faktiskt ger mig ro, ro i min själ.

De är så mycket med och i livet som man stressar runt för, och man behöver stanna upp och tänka igenom vissa saker man gör, allafall behöver jag de. Vi prata lite syrran och jag om de hemska i Afrika man blir illa berörd av alla barnen som far illa, samtidigt så sitter man och väljer tapeter och pratar semestrar och va de kostar mm, de är människor som lider verkligen och jag sitter och tänker på inredning... stora kontraster jag vet... men de ger en, en tankeställare. Jag menar de finns både fattigdom och ensamna mammor och pappor för den delen med som lider i detta land så nog finns de att göra. Jag vill ge mina barn fadderbarn de har vi pratat om länge min man och jag, men de har inte blivit av jätte dumt. Kände ännu starkare för de nu när ja ser dessa barn.


Mina fina syskonbarn har varit på besök, ja dom från Sveriges framsida ;) jätte mysigt. Vi bor bara för långt bort från varandra, de på Estelle som e liten och inte fattar vilka dom e direkt de tar nån min, men hon och Charlie pusades och va så mysiga ihop, de skiljer bara 18dagar på dom så de är kul.


Familjen är viktig, blod är tjockare än vatten, men jag såg ett program där dom sa lite bra saker, man väljer inte vilken familj man föds in i... sant. Är släkten jobbig på din eller din respektive sida då vet du vad du uppskattar och är tacksam över, mycket bra sagt. Nu är ju liksom man en egen familj, man tillhör ju och är ju sina föräldrars barn hela livet men de tar ju liksom lite stopp där när man gifter sig och definitivt  när man får barn. Finns ju många som har de jobbigt i sina familjer och kanske har haft en tuff uppväxt, så de är väl kanon om man kan umgås med föräldrar och syskon. Vi bor ju nära varandra här i småstaden så de är mysigt och vi får mycket hjälp med barnen, de är tacksamt för dels har vi fått barn sent i livet och våra föräldrar börjar bli äldre så man vill dom ska komma ihåg sina mor och far föräldrar. Nu när man har egna barn så tänker man ju lite annorlunda och förstår kanske på ett annat sätt, de kommer så starka känslor med ens barn.

Nä, ja har inte tid sitta här, de är så skönt skriva av sig. Men ja vet de är en dag imorgon med så här ska röjas och fixas nu.

KRAAAM

6 aug. 2011

Packa, upp, packa ner, packa upp...

 Har som sagt flyttat mycket och ofta i mina dagar men aldrig med två små barn, och de ska sägas tydligt att vilken skillnad de är ;) oh de går inte säga för mycket va glad jag är åt mina föräldrar och svärföräldrar som ställt upp och hjälpt oss med barnpassning så man får packa upp i lugn och ro, sätta upp lampor, gardiner, rullgardiner, hela köket, kläderna och allt från en skruv till tändstickorna. De är mycket, dom har gjort mat, plckat av bären i trädgården för de fanns både vinbär röda och svarta, massa rabarber, körsbär, plommon finns och äpplen. Min goa mamma har gjort saft till oss gott, gott. Och min svärmor har gjort mat och bakat och tagit med och städat åt mig så gulligt. Ja de hade inte funkat utan dom, tur dom bor nära ;)


Som sagt detta hus har fina tapeter enligt vissa, dom är från "lin och handtryck" i Göteborg. Jag vill inte veta va de kostar för vissa ska tapetseras över.... som ni ser i bakgrunden är den randig och de stör mig inte de är färgen den är som havre typ sen är de blott i resten av rummen. Blått går jag inte ingång på alls, min syrra va blå och jag var rosa redan när vi växte upp. SÅ jag är rosa thats it! Men som sagt de finns inte ett spikhål inte en reva eller nåt på tapeterna de är jätte fint gjort o jag undrar om vi klara tapetsera så fint som dom runt dom vackra fönsterna. Ska ta bilder sen ni ska få se jag lovar hinner inte nu bara. Är stressad och måste bli klar!


Tack o hej

5 aug. 2011

Mitt i livet!

VI har insett att vi är mitt i livet med två småbarn, trots ålder så spelar de ingen roll för nu är vi här och de går liksom inte att ändra på, vill jag inte för den delen heller. Trots att man går åt 40 så verkar vissa har allvarliga problem med att åldras. Där är ja inte med, jag tycker de är vackert att åldras, att se på en människa att hon/han levt och att dom har en historia nåt att dela nåt att ge och berätta. Ärligt vill nån bli yngre, och var barnslig och omogen igen? Eller är de utseendet, celluliter och rynkor man tänker på? Jag vet inte, har varit på några 40 års fester nu och en del ursäktar sig hela tiden med att " de är nog en 40 år kris" jaha tänker ja de kommer nog inte drabba mig. Jag är nöjd med den och de jag är. Tycker visst man kan justera vissa saker på och med kroppen om de är till besvär, men jag är inte för botox att spruta in nervgift i kroppen, de har inte forskats klart på vad de kan ge i framtiden. Att fixa för mkt med sin kropp de tror inte ja alls e bra, du är ju skapad övermåttad underbar, så du vackra ta de till dig och du är unik fatta att de inte finns nån mer som du, de är ju häftigt.

Får väl börja fundera på vad och vart jag ska fira min 40 års dag, ska man ha fest här på baksidan eller ska man ha den på framsidan där ja har merpart av mina vänner, och framför allt mina gamla vänner. De tål att tänka på, och förberedas i tid, nu fyller jag dock inte på sommaren så man kan va ute, men ja kanske har den på sommaren ändå, de verkar så mysigt att fylla då, man kan grilla gott och va ute och göra mysigt, man kan vara många mer än inne i vårat hus allafall.  Nä, dax ta nya tag passa på nu när dom sov. Jag borde sova mer med dom för jag är grymt trött, men ibland vill jag bara ha den här tiden själv annars har jag inte nån tid på dagen jag kan gå på toa själv, sitta ner och kolla datorn eller prata ostört mm. De blir så intensivt nu när vi hela fam är hemma för de är ju bara en som kan jobba medan de andra är med barnen.

Livet 'är härligt!

Må gott

4 aug. 2011

Köpenhamn!!

Oh denna ljuva morgon stund  har guld i mun... nä fy de regnar idag när vi syrran och jag ska till Köpenhamn på inköp. Hon har ju en butik och jag ska få följa med, jätte spännande och skönt ;) tar med bok läser en sån bra bok men jag får lägga ner den, jag gråter så sminket rinner. Typiskt! Alla hennes böcker är så otroligt bra men hjälp dom e sorgliga eller de är nog fel ord dom är hm dom är så man liksom lever sig in och man blir djupt tagen av dom, inte bara jag utan de flesta ja pratat med om dom blir berörda.


Solen var i Köpenhamn och vi hitta till mässan efter att ha strosat ett tag på mysiga gator, bortsett från alla sexbutiker som låg där... Vi ska träffa Mini rodini och Ej sikke ... bla de var massa fint och längst ner i hallen var röda korset dom hade fått massa fina kläder av alla märkena och sålde dom nu till bra ända mål, så jag hitta så fina saker både träpussel, sängkläder så söta till Estelle från Sebra och kläder snygga byxor och jacka  ME LIKE!!!!

Sen tog vi tåget tillbaka, mysig dag med syrran helt enkelt men hjälp så trött jag var. Hon skulle vidare på Göteborgs station där hennes man hämta henne, de skulle till Hälsö och jag skulle ta tåget hem. Jag satte på mig Ipad och spela hög musik, märkte inte att de va kaos på hela stationen förrän jag titta upp och såg en annan kvinna så rädd, de var match Aik mot Ifk så ni förstår ju själva... poliser krylla, de var tårgas och knallskott bara några meter från mig ca 80 personer som skriker att dom hatar Aik. Fy de va hemskt dom ropa åt oss att gå därifrån, men hallå vi vill ju hem liksom. Jag ringer syrran förvirrad och rädd, alla tavlor där tågen ska gå med klockslag är tomma. Så förvirringen är total hos alla, de är massa människor som flyr undan men jag vet inte vart jag ska springa eller ta vägen JAG VILL HEM! Så ja ringer min man och jag säger hjälp mig, så han tycker jag ska gå på ett tåg o se, jag går på rätt tåg. Ja då är de väl gott att man bor i en småstad där de  inte är några stora matcher och bråk ;) ja va säger man?!

God natt!



2 aug. 2011

Tiden flyger..... iväg

Nu var de så där många dagar sen, jag hinner inte med.Går i ett rus av lycka för mina barn,man,HUSET och att jag hör fågelkvitter när jag går ut o äter frukost i min fantastiska trädgård, de är tyst och lugnt hör inte motorvägen.... ja andas in sommaren och solen, vi går ner o bada söta bad, jag kan söva min barn i min trädgård på min uppfart dom kan sova ute och jag kan vara inne utan att ja har hjärtat i halsgropen. Jag har de så fantastiskt bra! Jag är en lycklig mamma helt enkelt. Men också väldigt trött,sliten, stressad. Min man säger ja ska sluta stressa men hur, har målat köket, ska tapetsera matsal så fort jag hinner och sen vårat rum, Estelles och vardagsrum, tv rum och måla rummet uppe.... 

Jag packar upp kartong efter kartong, rensar barnkläder, och vill liksom ha rätt sak på rätt plats direkt. De är en stress i det med. De kommer liksom en tanke på mama tidningen om att ta tid för sig själv hm sen tänker jag då!

Ser så framemot våran resa nu, till sol och värme och slapp vid havet och poolen. Vi ska resa hela släkten på min mans sida med hans bror o fru och barn och mina svärföräldrar, de är inte så stor släkt men ändå ;) längtar verkligen. Vi ska bo på ett fint ställe där de är all inklusive ska bli fantastiskt att få vila och läsa böcker och bara umgås med min man och barn och ha semester som vi typ inte hann detta året heller.

Jag säger som Martin  Lönnebo " jag ändas ut min ensamhet, jag andas in att ja är din"


De blir inte mer på bloggen idag, fast ja vill jag behöver skriva av mig, min tankar och de jag bär på... tror de är bra för min stress ;)

Ha de bäst! Kram