30 okt. 2014

Ta hand om sig..!

Det  var ett tag sen sist skulle lagt ut bilder på Estelle´s kalas och tårtan som hon var så stolt över.. här kommer det!



Varken ork eller tid har prioriterats för denna blogg. Just nu är jag sjukskriven och ligger lågt, med allt! Har min man hemma denna vecka och tur är väl det för barnen har lov och så kom min kära bror med familj på besök några dagar. Jag hade inte fixat det själv kan jag säga med tre små. En extrem trötthet samt yrsel har gjort mig låg. Läkaren sa att utmattad var diagnos bla, men jag som så många andra småbarnsföräldrar är ju trötta, så jag reagerade inte så mycket på det när han sa det. 

 Jag låg hemma och sov medan hela släkten gick ljusrundan och även en dag då dom var och Bowlade. Det var så klart jätte tråkigt att inte kunna hänga med på allt, men oxå nödvändigt för mig att få vila och sova. Jag och min syster och svägerska åkte ner på stan igår och strosade runt en stund själva utan barn och män, det var jätte mysigt! SÅ roligt att dom kom och fast jag inte hade varken stor städat eller stått och bakat eller gjort mat så gick det jätte bra,hämta pizza och min mammas bullar går oxå jätte bra. Tack!

 Nu kom ett provsvar igår om att jag  låg långt under på D-vitamin som jag nu måste ta varje dag i kosttillskott. Jag hoppas att de ska hjälpa ganska fort nu!

Men man får oxå lära sig att ta en dag i taget, jag som har koll och framförhållning, planerar mm har helt kommit ur fas där. Glömmer saker hela tiden,både stora och små och viktiga och oviktiga saker. Så familjen, vänner och släktingar får ha förståelse för att det går i slow motion för mig. Sen har min man tagit hand om barnen jätte bra så jag har fått vila varje dag, han har stor städat och tvättat. Så glad att jag har honom! 
Idag har vi en mys dag som barnen utryckte det, för vi har alla haft nåt i kroppen, barnen hade feber igår och är jätte förkylda och vi vuxna har jätte ont i halsen. Så vi har mys kläder idag och jag och de två minsta har redan sovit en stund. Så skönt!


Ni får ha en skön lov vecka ni som är lediga med era barn, ni andra får ha det så mysigt ni kan!

16 okt. 2014

Förberedelser...

Min Estelle ska ha barnkalas i morgon, jag har egentligen inte någon tid att sitta här… hon ska ha pyjamas party och det har hon varit bestämd på länge. Så idag fick hon en ny lila pyjamas med en stjärna på och byxorna var med olika lila/rosa stjärnor på. Hon ska ha glitter i håret och smycken på sig och smink om hon får för sin mamma… bara fem år men ändå så mycket vilja och förslag.

Jag har skickat min man till att steka lakotosfria pannkakor och vanliga pannkakor i kväll. Jag själv har gjort min första rengbågstårta. Den här är med jordgubbskvarg och vitchoklad fluff 
Sen är det chokladbollar och lila cup cake´s det blir även popcorn i riktiga bägare sån som man har på bio, det är viktigt. Sen blir det skattjakt och jag har även tvättat tolv stycken vita örngott ikväll för dom ska få göra var sitt i morgon med textil färg. 
Så det lär finnas att göra på dessa två timmar… själv kommer jag sjunka ner i soffan efter kalaset och somna antagligen.

Nu måste jag sova, ska upp tidigt i morgon.

14 okt. 2014

Stressen, tröttheten.. livet!

Jag är trött, trött i kroppen och trött i själen. Orsakerna är många, jag ska till läkaren på fredag så den biten har jag tagit tag i. Men jag blir trött och ledsen när jag läser och ser på tv. Vart är vi på väg i samhället/ världen! 

Jag lider när jag läser om alla barn som mobbas, när jag läser att föräldrar inte tar ansvar för SINA barn. Det är väl du och jag som vuxna och förälder som har ansvar för våra barn och deras beteende. Jag fattar inte karriär och egen tid när man har små barn, förstå mig rätt nu. Självklart behöver mammor och pappor rast och egen tid. Men läs mellan raderna snälla! Det gör ont på riktigt att läsa och se. Jag är blödig när det gäller barn, dom är så sköra och oskyldiga. Det är vårt ansvar, vi måste göra våra barn till bra människor som kan moral, etik, känna empati osv. Det är mitt kall nu känner jag. Jag är inte intresserad av så mycke annat. Jag har inte tid med något annat och det är inte konstigt eller tråkigt. Jag har fullt upp varje dag! Mina barn ÄR mitt allt!

Jag bräden mitt barn ikväll med mitt te vatten, vid kvällsmaten. Allt gick så fort. Paniken och hur våra andra barn reagera och blev rädda var inte roligt. Allt man tänker på är att man vill ta smärta själv och låta henne vara fri. 
Vi fick hjälp snabbt på akuten och nu sover hon gott och sina syskon likaså.

Jag sitter här och känner att jag behöver varva ner. Detta var ett adrenalin påslag. Det är den vanligaste orsak till att små barn kommer till sjukhus sa dom. Ingen tröst för mig men…!

Längtar mer och mer till landet, drömmer mig bort till lugnet och tysnaden. Världen snurrar alldeles för fort och jag med den!

Kram och go kväll!

12 okt. 2014

Min vän fyller fyrtio

Jag åkte uppåt landet i torsdags eftermiddag, för att vara med på en fest och inte vilken fest som helst utan min underbara vän Ann-sofi´s fest! Hon blev fyrtio år och skulle ha en stor fest för ca 60 personer.

Anlände till en för mig nybyggd station där jag träffa min Louise. Vi åt en god middag ihop och bara dela allt vi inte hunnit prata om o diskutera sen sist. Det blev lite för sent för mig. 
Jag som varit så yr det sista ringde vårdcentralen dagen innan och de trodde jag fått "kristallsjukan" jag hade exakt alla symtom. Men fick oxå en tid givetvis på fre!
Så när jag vaknade dagen efter var jag trött,snurrig och varm.

Men vi gick en sväng på stan, tänkte att de händer typ aldrig att jag får tid i stan ( läs Göteborg ) själv utan barn så jag passade på att kolla runt. Men det blev för snurrigt så jag fick vila lite och sen på kvällen körde vi igång med alla förberedelser till festen.
Somnade gjorde jag rätt tidigt den kvällen!

Sen på lördagen var det fest för hela slanten. Något så genomtänkt och snygg fest, det var så roligt!

 Det började ute, när man kom fick man varm äppelcider med en mini Donuts.
 Sen fick man het chili med goda tillbehör och avnjöt den, för att sen inta dessert bordet. Där det fanns äppelpajer och kaker i alla dess former och små kakor och chips,godis mm det var så man rulla ut ur rummet.



Detta var så bra gjort, hon hade live band och även hennes söta systers döttrar uppträde och sjöng för henne. Det var även fina tal från vänner.

Jag var så trött när klockan blev över tio att jag var tvungen lägga mig. Kändes inte så jätte bra, men jag orkade inte mer. Det snurra i huvudet och jag mådde illa.



Sov gott gjorde jag och vi vaknade ganska tidigt på sön. Då systrarna skulle överraska henne och svägerskan och ta dom med till Sthlm på hotell. Så roligt! Men vi tog en lång och god brunch innan dom åker.

Så glad och tacksam att jag fick vara med på din fest!

Du är bäst och en riktigt festfixare!


5 okt. 2014

5 års kalas

I helgen var det släktkalas för vår blivande fem åring. Hon var taggad till max och så förväntans full. Bestämd som hon kan vara så hade hon noga gett mig sina önskningar om vad som skulle vara i godispåsarna och vilka kakor hon ville ha, samt vad hon önska sig givetvis. Kläder och associerar stod högt på listan.

Jag bjöd på mat väldigt enkelt
men tror de flesta tyckte det var gott ändå. Hade även gjort en Oreo mud cake för första gången den var absolut inte sista gången jag gjorde. Senare på kvällen när den stått framme länge var den oemotståndlig.





Och hon fick massa fint,både kläder och skor, örhängen och klocka.
Sen lekte dom alla kusinerna ihop, tills det var dax för skatt jakt som Matteo direkt hittade. Svettiga och trötta var kalaset slut och ändå var hon inte nöjd utan ville följa med Farmor hem.
Men vi satte oss hela familjen och titta på andra delen av Askungen och det var jätte mysigt att varva ner även för mig.



När vi lagt barnen var det bara att plocka bort allt från kalaset och sen börja slå in våra presenter till henne och rigga för en god födelsedags fika på morgonen.

Trött ska jag nu lägga mig! En av mina bästa vänner fyller fyrtio i morgon med så jag måste sova nu.

Kram på er

2 okt. 2014

Blir inte bra

, det blir inte bra Åsa Regner som Barnmister i mina öron. Hon har ju varit generalsekreterare för RFSU och ville ju inför massa dumma saker som dom oxå gjorde men som senare polisanmäldes.
Nä, vart är vi på väg?! Vårdnads bidraget drar dom in med, jag undrar fortfarande vad sossarna har gjort som är bra för och i vårt land. Ska man inte få välja nu som förälder, nä dom vill ha in alla barn så tidigt och så många som möjligt på institution läs "förskola"

Jag som redan var på dåligt humör idag,så trött på småstads folk. Har aldrig träffat "petigar" människor som har så mycket åsikter men dom vågar såklart aldrig säga det rakt ut, men att tuta när man åker förbi här ute går bra. Gärna lägga sig på tutan med och sparka och dra bort soptunnan med, vi bor med utfarten ut på gångvägen och det håller jag med om är extremt dumt, man får inte bygga så nu, men nu är det så och vi kan inte ändra stadsplanen för det…. så sluta snälla och va så småaktiga och ha åtminstone så mycket värdighet du vågar ta diskussion.

Man ska inte lägga energi på dåliga saker och man ska definitivt inte svara med samma mynt. Men jag är upprörd på så småaktiga människor "vanliga människor" i ett "vanligt bostadsområde"

Nä, man får vara hemma i fyra år nu med barnen känner jag tills vi byter regering!