31 juli 2012

Mellan dag.....

Vi sover till halv nio och jag är grymt nöjd med det, hade inte båda barnen kommit in till oss inatt så hade nog Estelle sovit längre, men dom väcker varandra. Vi börjar dagen med att ringa till kusin Noa och sjunga "ha den äran idag" han fyller 5 år idag. Lilla stora, söta killen! Han är i Sthlm och har blivit firad på morgonen av familjen och min bror med familj. De han endast önskar sig säger han är en radiostyrd bil.... okej! Estelle vill tatuera sig så söt hon är då hon säger jag vill ha den som de står " jag älskar dig mamma på" oh mitt lilla söta ♥ jag älskar den ungen!
 
Dagen bjuder på sol... nähe reng och sol igen och regn... osv

Vi får gjort rätt mycket idag, vi röjer i köket och byter lampor och städar och rensar garderoberna. Jag ska klippa gräset och min man röjer bland ogräset men de blir nåt fel för helt plötsligt dör gräsklipparen..... min man ska laga men då kommer en stör skur.... inte kul denna sommar! Äppelträden har vi börjat gallra och även mina luktärter behöver få sig nått att klättra på.Jätte goda är ärtorna så dom ska plockas av i morgon.

Jag är trött, de släpar liksom efter när vi var i norrland blir de ju nästa aldrig mörkt. Så klockan kunde ju vara ett på natten då vi tänkte hon är runt tio halv elva kanske.. så de blev sent. Även i Uppsala satt vi uppe sent och prata långt in på små timmarna och de funkar inte riktigt som förr... jag är ändå en av dom mammor som absolut inte ska klaga. Våra barn har sovit i stort sett hela nätter från att dom var några månader. Och för mig som har stort sömn behöv är det väldigt tacksamt. Sen verkar de som att de flesta små barn vaknar tidigt... oavsett hur sent dom lägger sig så de är inte nån ide´att ha dom uppe längre (tycker jag) att dom kommer in till oss själva på nätterna tycker jag bara är gulligt och bekvämt. De som jag inte gillar är att jag ligger vaken och kan inte somna om!! 




 Sov nu gott och dröm sött

         kram ♥

30 juli 2012

Besöker landet



 Estelle  säger efter maten att " va jobbigt de är att vara hemma" de hon menar är va tråkigt. Jag kan känna att visst jag hajjar, är själv ganska rastlös av mig. MEN vi har varit hemma i ett dygn. Och hon är inte tre år än..... Not ok!

Så dom får leka ute i trädgården, vi har massa tvätt att tvätta och mat ska göras, handlas och massa annat.

På eftermiddagen är vi bjudna ut till en av mina bästa vänner Elin. Dom bor så otroligt idylliskt på landet. Hennes man har massa kossor som idag går nära huset i hagen. De är spännande och de är mäktiga, fina djur dom där kossorna.




Vi äter gott, pratar,skrattar och spelar tiotusen ett spel vi inte spelat förut men som var riktigt roligt ( jag var lite för trött) men min man vann som vanligt. Egentligen skulle hennes man vunnit men de sket sig i sitta slaget.

En trevlig, lyckad kväll som vanligt i gott sällskap. Kolla in denna tjur alltså dom är inte att leka med. Estelle vägrade somna därför att hon somnade på väg ut till dom vid halv fyra och då är de kört. Så hon somnade sen i bilen 22.30. Men hon var med oss och titta på kossorna för vi har sagt att hon kan ge kalvarna sina nappar nu när hon blir tre år. De ville hon gärna, men nu när dom var där på riktigt och såg läskiga ut fick dom en.... hon ville INTE ge alla... 

trött och mätt lägger vi oss sent idag igen. Men vi har ju SEMESTER

29 juli 2012

Min älskade trädgård

 Känner hur jag brister ut i glädje kommer då jag går ut i min trädgård och ser allt vackert som blommat. Jag menar två veckor och de är så fint överallt.... eller jag tar tillbaka de sista, för de är såå mycket ogräs också så allt är inte vackert och fint. De är faktiskt fult om jag ska va ärlig. De ser bösigt och ovårdat ut. Gräset måste klippas och jag känner mig nästan frustrerad över allt jag måste göra. Tvätten efter två veckor med barn + allt annat man samlat på sig och shoppat ska oxå tas upp.







Känner  mig lite stressad över allt vi behöver måla med, men detta väder kommer väl inte att tillåta det heller. De är kallt när solen inte är framme och ja är SÅ glad åt att ja inte handlat några sommar kläder till mig, eller nån ny bikini eller nåt annat onödigt somrigt... jag har haft mina soliga veckor och hoppas givetvis på att August och september bjuder på sitt finast, soligaste väder.. men jag är tveksam.

Njuter här  och nu av mina doftande blommor och en del av min trädgård är ljuvlig.


28 juli 2012

S E M E S T E R!!!

 Nu är de väldigt länge sen jag skrev......

 Vi har haft en underbar semester i hela två veckor... mm inte jätte långt kanske du tycker men rätt okej ändå två veckor är ju mer än en iallafall. Vi drog först upp till Norrland närmare bestämt Kramfors och klockestrand, men vi mellanlanda en dag hos min brorsa i Sthlm på vägen upp. De blir för långt att åka i ett sträck med dom två små.





Och vi är nöjda med att vi valde att åka till Norrland trots allt, vi velade och ville så klart som alla andra i detta land var nära solen. Som inte har lyst med sin närvaro så starkt i Sverige i år. Men tack och lov hade vi solen med oss varje dag och låg på plajan. De var inte så varmt i havet dock, men jag behövde inte bad så de drabbade inte mig.

De är så att min mamma är från Klockestrand och jag har en morbror kvar där, samt står min mormor & morfars hus kvar där så det var där vi bodde, men de fanns inte nåt varmvatten och precis nu hade kylen gått sönder med. Så det var inte så lyckat men vi fick äta frukost hos min morbror och moster varje dag. Och sen hade även min mormor och morfar en sommarstuga precis vid vattnet så härligt med sjötomt. Så de har nu min kusin Micke och hans fru fixat till och gjort så grymt snyggt. Och byggt en väldigt stor altandäck så otroligt fint. Där satt vi och njöt av god mat första dagen och vi gick inte hem förrän sent på kvällen. 







Riktigt bortskämda blev vi där, med god mat och grillning.Deras barn är nästan jämn gamla med våra så dom hitta varandra direkt och lekte så bra.

Vi hängde på stranden med min kusin med fam resten av veckan kan man säga. Vi åkte på lite utflykter och grillade på kvällarna vid havs viken. Så ljuvligt de var riktig semester!

















Allt från Konditoriet där min mamma jobbade för 50 år sen som nästan ser likadant ut i inredningen som då, riktigt nostalgi. Till att åka till mjälloms tunnbrödsfabrik och inhandla det godaste hårda tunnbrödet. Vi åkte även till Docksta´s skofabrik och handla klassiska "pissetofflor" jag köpte ett par ekologiska i brunt sååå snygga. De blev några loppisar och man känner att de är här man ska springa på det, dom tar inte ut mycket och du hittar så fina saker... men hur tar man med sig det hem?! Nästa gång får vi se till att ha en bil med krok och hyr ett släp. En riktig underbar vecka med god mat, skratt, sevärdheter och utflykter samt trevligt med släktingar ( fast ja är oerhört o släktig) men de var roligt att hänga lite för de är sååå sällan. Barnen lekt så bra med sina tremänningar så de får vi se till att de händer igen. Hej då Norrland!










Vi fortsätter vår färd neråt och nästa stopp är Uppsala/ Stockholm! 







Oh va underbart de är att vara på Sveriges F R A M S I S A igen♥
Hemma är alltid hemma.
vi träffade min bror med familj en heldag på stranden, beställde pizza och bara njöt av sol,bad och sällskap. Även mina andra två bröder med familjer var där så roligt för dom träffar jag ännu mer sällan. En av mina bästa vänner Louise som jag snart har känt i 34år och hela hennes familj har alltid varit nära oss. Speciellt eftersom vi säger att vi är som systrar och våra mindre bröder alltid varit som brorsor så brukar vi säga att vi är syskon.
Estelle och Charlie som är lika gamla lekte så bra direkt. Dom är så otroligt snygga ihop.   

Vi stannade två dagar hos min Louise dom har byggt världens snyggaste hus och verkligen tänkt på allt. Nu höll hennes händiga man på att bygga en veranda. Oh va jag önska att jag kunde ha det på vårt hus.... där åt vi gott, skrattde och pratade och hann shoppa lite med, bara jag och Louise.








Sen drog vi vidare till en annan bästa kompis sen minst 15 år tillbaka måste de var iallafall. Dom bor som på en stor herrgård och har stor pool och ett fantastisk läge. Jag älskar att vara där!






 Vi firade Martin som fyllde 40 år och hade familje fest och eftersom vi är som syskon även här så fick vi vara med och fira. Super god mat hade hans fru stått och gjort hela dagen nästan, värsta grill buffen´ massa skratt blev det och jag bara älskar det!


 Sen fortsatte vi att träffa gamla goda vänner och hade så mysigt och trevligt på alla sätt och vis. Barnen skötte sig helt okej, de är inte lätt att flaxa från ställe till ställe och byta miljö hur som helst. Dom hade oftast nåt nytt barn som dom kunde leka med på hos dom vi hälsade på. Pjer är min äldsta killkompis och sen kommer min man ♥  så vi har delat och hängt en del genom åren och de är alltid lika kul att träffas. Jag känner hans fru sen innan med så de är extra trevligt.
 

 Vi var ju också på Europa konferansen och det var otroligt roligt att se så många av sina gamla godingar till vänner där. vilken mötesplats. Här åt vi gott och hängde med massa sköna människor. De fanns ett helt lek land där och det som blev våra barns favorit var såklart karusellen med flygplan. Man kunde själv styra dom upp och ner, så de var riktigt högt upp faktiskt om man höll spaken nere. Fick även här nya kompisar vars föräldrar är gamla vänner till oss, så mysigt att se och höra dom leka sina roll lekar. De har varit mycket "mamma,pappa,barn" tänker för mig själv att den leken aldrig verkar vara poppig fortfarande som på min tid.....







 

Min underbara vänner så roligt vi haft. Saknar er redan när jag sitter här och skriver.   T A C K ♥

Nu blev detta massa bilder och så får de bli för en bild säger mer än tusen ord.... eller?!

Kram på er