4 jan. 2015

Livet är dagar som går

Dagarna som går som är livet…. sjunger Carola och visst är det väl så.
Livet är här och nu. Det ändras, och man är i olika faser och man går igenom olika saker i olika tider. Just nu är småbarns fasen för oss med allt vad de innebär. Jobbiga nätter med många barn i sängen. Snorigt, hostigt och gnällig. Det kan till och med vara så att man äter ljummen mat för man matar den lilla och man hinner inte prata till punkt eller avsluta det man börjat. Men det är väl charmigt… allt har ju sin tid.

  När jag skulle jobba i min systers affär en dag så öppnar man kl 10. Det är ju inte jätte tidigt MEN att få upp mig själv och tre barn som ska kläs,äta och helst gosa lite med innan man lämnar på förskola och barnvakt. Det tar sin lilla tid, jag känner alltid sådan stress på morgonen när jag ska jobba. Vi som är vana att sova till 8- 8.30 vi har ju världens mysigast mornar. Vi går ner i pyjamas om vi vill och äter frukost i lugn och ro, ingen stress, vill vi så äter vi framrör barn tv och det är så mysigt. Nu när vi varit sjuka typ hela dec har vi ju haft det hur soft som helst här hemma.

Men åter till min jobb dag, jag stressar iväg dom här stackars barnen som jag oxå har hunnit skälla på att dom ska skynda sig, att dom ska hjälpa till osv. När jag sen sitter på jobbet med en kopp the eftersom jag inte hann varken äta frukost eller sminka mig hemma. Så känner jag mig så dum som stressat dom små.  När jag gick upp och duschade idag kl 7.30 kommer Estelle in på toaletten och frågar mig varför jag duschar mitt i natten. Ja,det kan ju verka så eftersom det är så pass mörkt. Tänker på alla som lämnas vid 07 på förskolan som äter frukost där och som är där jätte långa dagar som är hemma igen vid 18. Mitt hjärta gör ont när jag tänker på dom som har det så. 

Tur man kan välja och prioritera. Det är segt med en inkomst och man önska givetvis att man kunde resa mer och göra mer hemma mm. Men det är en sådan kort period i livet. Ingen tolv åring vill hänga med sin mamma eller pappa då är det kompisar och annat. Det är när barnen är små som det är viktigt att vara hemma. Känner jag, dom första åren är så viktiga det vet alla.

Kram och ha en go kväll / C

2 jan. 2015

Nytt år 2015

Snart har 2014 gått och jag sitter och tänker på allt som hänt under detta år. Den enorma glädje att ha fått ännu en dotter, att få bli mamma igen till tre skatter. Att min kropp tog stryk och att allt släpat där är en annan sak.

Jag har mycket att vara glad åt och enormt tacksam för. 
Detta nyår firar vi med familjen Molin precis som förra året. Nu tänds det en eld i skogen dit barnen går med ficklampor och pann lampor, super spännande och det grillas korv och äts goda kakor.

Vi kommer sen hem och vi vuxna äter tre rätters:
Börjar med chevré toast. Varmrätten bestod av Ungsrostade rotfrukter och potatisklyftor med vit riven choklad på, samt stek med gräddsås och till efterrätt var det hemmagjord glass med peckannötter och karameliserad kolasås. Det var underbart gott!



Barnen lekte så galet bra i flera timmar att vi knappt märkte av dom. Det två minsta hördes mer. Alla hade sötaste party hattarna på sig 



Älskade ungar säger jag bara, så roligt dom har ihop!

Vi hade den absolut skönast och goaste kvällen på länge. Kändes som jag satt inne och isolerad typ hela dec så detta var så fantastiska att få hänga med goa vänner.
Alla barnen somnade på vägen hem såklart och det var när vi kom hem som jag upptäckte att Minou var het som en kamin. Den natten fick hon falsk krupp…

Men trots det så var vår sista dag på året underbar!

God fortsättning på dig!

Kram / C