17 juni 2014

S o m m a r & S o l

Det finns varken tid eller ork just nu att blogga för mig varje dag. Jag kan inte prioritera det för tillfället.

Livet rusar på och jag försöker hänga med,lilla Minou har redan blivit så stor,har sådan energi och vill vara med och försöker sätta sig upp, och jag tänker att hon är så liten hon kom ju nyss. Men hon har så mycket vilja och jag hoppas att hon inte ska vara så tidig som hennes stora syster var.

Min kropp är inte heller bra, har varit hos läkaren för mitt ben och fick en strumpa som var dyr och ful att ha på i två år efter propparna. Inte alls kul. Men den värk och den stockningen jag har i benet är inte rolig. Försöker att röra och gå varje dag, men orka inte långa turer. Som när vi var i Vimmerby för några veckor sen fick ja sätta mig ner o vila med benet i högläge…

Har inte samma energi än som jag brukar och är ständigt trött och disträ. Jag tappar ord har som gröt i skallen( vilket strö min man ibland) och mig med men jag tror de har att göra med sömnen som blir störd varje natt och min ålder ;)

Sommaren är här och jag hoppas det fina vädret ska stanna. Vi tar en dag i taget och ska väl tillbringa lite tid på öarna i skärgården i sommar. Sen har vi inte nåt bokat, ganska skönt faktiskt. 





Jag njuter så av min uteplats där jag odlat vackra rabatter nu i vår och ska fortsätta med några rabatter till. Detta är ju så kul, kan inte förstå varför man ska ha massa gräsmatta egentligen. Vad gör man på den? Barnen spelar inte fotboll på en lite plätt, och vi bor så nära stora fält o planer. Så nu ska jag göra en pionrabatt och sen har jag planer på att göra om häcken vi har på framsidan och även där sätta en rabatt. Jag bryr mig inte så mycket om hur det ser ut från utsidan som jag bryr mig om hur VI ser det som lever på insidan.


Just nu har ju inte alla planteringar vuxit upp, men jag tänker att om si sådär två år kommer rabatten vara fantastisk och de kommer inte finnas nån liten jordbit du ser utan allt kommer växa tätt och vackert.

Har fått hjälp av min vän Louise med vilka sorter som passar och som blommar sommar och vilka som blommar mer åt hösten. Så man har det vackert från vår till höst.


Mitt liv som trebarns mor börjar att lägga sig, ärligt var det en större förändring än jag trott. Nu har rutiner börjat komma och hon är enormt go och snäll. Men har en vilja av stål så liten som hon är och är lik sin stora syster med att vara tidig på att häva sig upp och stå och vill sitta och vara med. Men hon är ju inte så stor för mig, så jag tycker hon är tidig och inte alls lika soft som sin bror var som bäbis…


Njut nu av sommaren, dom små stunderna som dom stora. Försök lägg bort alla krav och måsten ( lättar sagt än gjort, jag vet )

Ha en riktigt skön sommar nu, så hörs vi!



12 juni 2014

Barnvälsignelse

                                      Vi har haft barnvälsignelse för våran Minou!
I kyrkan hade vi en ceremoni där min syster dotter Hilda sjön " Isn´t she lovely" som Steve Wonder gjort. Det var grymt svängigt och hon sjöng den så bra.
Sen bad dom för Minou och oss och hon fick ett jätte vackert kort med ett bibelord och en barnens bibel typ.

Vi hade bjudit in dom närmaste av våra vänner som vi håller kära och dom flesta kom, det var några familjer som tyvärr inte kunde komma. Men i dessa konfirmations och examens tider är det inte lätt att få ihop allt.

Vi bjöd sen hem alla till vår trädgård där vi grillade hamburgare och hade chips och tillbehör till. Och sen var det jordgubbstårta med kaffe. Denna fantastiska marängtårta med smörkräm är min absoluta favorit. Jag hade det så lyxigt att min syster,mor och min Elin o hennes mor hade gjort alla tårtor…
Så många ville ha receptet för det var en av det godaste dom oxå hade smakat, så det var ju roligt. Jag kunde ju tyvärr inte ta åt mig av denna fina komplimang, men det kan ju ni! Så super tack älskade ni för hjälpen, jag står i skuld till er!

En härlig dag, med sol med lite varma vindar och moln. En kanon dag då vi kunde sitta ute och barnen lekte alla med varandra så många barn dom nu var. 

Vi var hel nöjda med dagen och kan inte nog Tack er alla som ville dela den dag med oss och vår dotter!

T A C K!