9 nov. 2016

Mitt vinterland

Så vackert att titta ut när man kommer ner på morgonen, att tända levande ljus och jag har faktiskt idag satt på julmusik. Det är så jag riktigt myser när jag går omkring här hemma.

När jag kör min dotter till skolan brukar jag sakta ner på vägen hem och titta ut över sjön, den är enormt vacker och spegelblank. Grenarna från träden bär frost och är extremt fina. Tänk att varje lite snöflinga är unik och olik. Vilken fantastisk Gud som skapat allt detta fina, som lilla jag får njuta av.

Visst är det härligt med kyla o snö, hellre än slask och regn. Men visst kommer det att bli en lång vinter. Men kul för alla barn!
Och visst blir julen och hela dec och advent mer mysigt om det nu får ligga kvar.

Allt julstök har redan börjat för mig. Med det menar jag inte att jag fixat julskinka o bakat 7 sorters kakor. Utan att om de ska fixas julkort, julgodis vad som ska inhandlas och bakas och vad som ska kompletteras till julen.

Tex köpte jag jätte fina julstrumpor till barnen, jag och min man har haft två innan vi fick barn, men sen fick ju barnen överta dom. Men nu har jag fixat 5 st. Jag köpte oxå in massa nötter i går, pistage,pekannötter och mandlar. Jag ska doppa dom i mjölkchoklad och bara njuta av det.

Mina söta små, tog på sig förkläden i ons och bakade saffrans sockerkaka varsina i små formar. Sen bjöd vi in grannflickorna med sin mamma på fika, jätte mysigt.

Idag är det fredag, och vi har ibland fredags fika, men just idag ska jag röja. Så vet inte om jag orkar baka. Men kanske kan det vara så att mina små hjälpredor löser det själva.

Vill önska er en skön helg, njut av det vackra i naturen nu. Ta ett djupt andetag och sänk axlarna. Vila är viktigt!

Kram C♡

2 nov. 2016

Stockholm världens bästa stad

Så var det då äntligen dax!!!

 Jag och Estelle drar till S T O C K H O L M helt själva en helg. Vi tog ledigt från skolan och drog tidig på fre morgon. Det började inte bra för tåget var försenat en timme. 


Vi strosade genom stan till vårt hotell. Ett fint rum och vi packa upp lite snabbt sen drog vi ut på stan för att inta en lunch. Efter det hade jag bokat bio biljetter till " Trolls" som hade premiär just denna fredag. Vilken härlig film det var, fylld av fantastisk musik.

Efter det gick vi i affärer och Estelle väntade tålmodigt när hennes ömma moder prövade kläder....

Jag visade vart jag hade jobbat, vart jag brukade hänga och vilka affärer som var mina favvo ställen. Det var med blandade känslor som jag gick runt i denna vackra stad, som ligger så nära mitt hjärta. Trots att jag inte bott där på länge är den ändå min stad och mitt hemma. Estelle sa själv mitt när vi gick på Hötorget att oh va folk är trevlig här, ja visst är dom svarade jag.

Vi gick hem till hotellet framåt kvällen, med lite trötta ben. Jag gick sen ner till restaurangen och beställde mat som vi käka i sängen. Det var lyxigt tyckte lilla E som  också älskade att vi sov i en samma säng, det var länge sen vi gjorde det. Hon somnade till Skavlan och jag med.

På lördagen åt vi god frukost,innan vi fortsatte till Gallerian där vi skulle träffa några kompisar från Uppsala. Estelle visste ingenting att en av hennes bästa kompisar skulle dyka upp. Hon blev nog lite paff när Alice som hon heter bara stod här helt plötsligt. Men det var så roligt att se dom, dom höll varandra i handen och armkrok hoppade dom fram på gatorna. Vi drog oss mot slottet, det var vaktparad precis när vi kom fram. Så kul att hon fick se det, och jag fick skal minnen när jag stod inne på gården till slottet. Vi gick sen in i slottet och gick både på "Skattkammaren" och Vagn salen och så självklart brud utställningen som var ny med alla brudklänningarna. Vilket fantastisk konstverk varje klänning är. Alla kronor alla kläder, och häst vagnar och bets och trens var helt otroligt vackra. Tänk vilka handarbeten det var förr. Nu känns ju våra kläder inte allas så fina och märkvärdiga som deras. Nästa tragiskt att det inte finns nåt sånt kvar idag, idag görs allt via maskiner och det ska bara gå snabbt o vara billigt. 

Det var riktigt kul och se var vår kung hade på sig som liten och hans föräldrar. Även drottningens brudklänning och prinsessornas. Tjejerna tyckt detta var jätte kul, sen gick vi genom gamla stan tills vi skulle käka på TGF, då var det skönt att få sätta sig en stund. Vi skratt, prata och hade det så otroligt mysigt att vi sa att detta får bli en tradition! Att träffa såna här gamla goa vänner från förr, ger mig sån energi. Att min dotter fastnat för en av deras döttrar gör mig så glad. 

Vi gick i lite affärer och titta på julskyltningen som börjat i olika butiker, vi tog även en fika på dunki donat. Slutet gott allting gott. 

Tack älskade vänner för denna fantastiska dag, den kommer vi aldrig att glömma!