1 nov. 2012

Göra nytta?!

Rosabandet galan satte djupa spår igår känner jag idag, cancer är en av de saker jag verkligen hatar.Det har tagit några av mina nära och kära´s liv och även min kära mor blev drabbad för några år sen precis de året vi skulle gifta oss. De var tufft och kämpigt man hade hoppet och tron men det var ändå många dagar som var tunga och man levde i nån slags ovis bubbla. Men hon gick frisk ut från den och dom opererade bort den och hon går nu på täta kolltroller. Min syrra är den enda i vår familj som kollat sig, så jag och min bror borde oxå ta oss i kragen & kolla oss med det är ju ärftligt.
Inget öga kunde väl vara torrt igår när man såg denna familj med tre små pojkar som mist sin mor så tidigt. Även den andra mamman som lever med sin dödsdom, hennes hopp var att hon skulle få se sina döttrars skolavslutning... jag blir ledsen bara jag tänker på det, vilken sorg och vilken smärta dom måste leva med. Att se varje dag som en gåva  är lätt man missar de i all stress och alla måsten. Ta vara på tiden och stunden det som är nu. Vi har alla olika liv och vi är i olika skeden i livet men man kan bara önska att man på ålderns höst inte ser sig om och ångrar att man inte tog mer tid med sin familj, sina barn mm. Så många män man hört säga det när dom blir gamla gubbar, att dom jobbat så mycket att dom missat sina barns utveckling och tog inte tid med dom när dom var små, då ska man inte tro de är lätta att ha bra kontakt som vuxen heller. Pappan har en oerhörd stor plats i barns liv dom ska inte tro dom inte behövs, det gör dom verkligen. Det är alldeles för lite män som jobbar som förskollärare och lärare, dom är fantastiska och behövda!

Jag har massa saker på en lista att göra denna v... har inte kommit så långt på den kan jag säga. Köpte krukor igår och idag ska jag fixa med blommor och scrappa alla barns namnskyltar till E dagis. Samt folla upp gardiner och ett skydd nere på glasdörrarna för ytterdörren. Sen ska vi på 40 års fest i helgen och jag ska göra ett kort till han med. Så jag får rappa på lite idag och ska lägga barnen en stund så kan jag göra ett snabb röj. Dom orkar inte en hel dag nu när dom är dåliga. Men dom får absolut inte somna på eftermiddagen då somnar dom inte på kvällen....



Idag kom mina efterlängtade brillor... ett par jag har beställt två ett par odmolly med! Asså jag tycker ju att jag ser bra, men hjälp vilken skillnad ändå så klart på nåt sett och slippa kisa framför tv.


 En lyckad dag på många sätt, trots lite trötta och hostiga barn somnade dom båda två en stund inte länge men 20 min gjorde susen. Vi gjrode sen tacogratäng till middag som barnen hjälpte mig med. Dom e så duktiga i köket på att hjälpa till så hoppas nån blir kock. Sen lekte vi med duplo uppe på Matteos rum hela eftermiddagen så roligt tyckte jag det var, hade glömt hur kul lego faktiskt är.

Estelle la sig senare ikväll eftersom tjogominuter ändå gör skillnad. Så halv åtta hos mig titta vi på och dukade för frukosten med syrran´s familj som ska komma imorgon.

Ha en bra kväll hörrni Kram/♥ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar